Kuuma kysymys Korisliigan puolivälierien kynnyksellä: Kuka pelaa, kuka ei?

26.3.2008 Korisliigan puolivälierät ja mestaruusjahti pistetään käyntiin tulevana viikonloppuna. Kuumaksi perunaksi puolivälieräparien voimasuhteita arvioitaessa on nousemassa joukkueiden terveystilanteet. Keskiviikkona järjestetty pudotuspelien infotilaisuus valaisi tilannetta hieman, vaikka suoria vastauksia oli vähän tarjolla.

Paras viidestä –menetelmällä pelattavissa puolivälierissä kohtaavat otteluparit Lappeenrannan NMKY – Tampereen Pyrintö, ToPo – Porvoon Tarmo, Kouvot – Korihait ja Espoon Honka – Namika Lahti.

Helsinkiläisjoukkue ToPon kauteen on vastoinkäymisiä mahtunut yllin kyllin. ToPo-luotsi Tomi Kamisen tuorein murhe on sentteri Takais Brownin polvivamma, joka on osoittautunut sivusiteen repeämäksi.

- Brownilla on lupa pelata, mikäli kivut sen sallivat, kertoi Kaminen.

Kuudessa pelaamassaan ottelussa isokokoinen Brown on vääntänyt tilastorivilleen merkinnät 19,0 pisteestä ja 7,0 levypallosta. Miehen panos olisi ToPolle tervetullut, sillä puolivälierissä vastaan asettuu fyysinen ja sarjan suurikokoisimpia viisikoita parketille saava Porvoon Tarmo, joka oli runkosarjassa paras levypallojoukkue.

Muurinen ja Lahden toipilaat harjoitelleet

Omat ongelmansa löytyvät mestaruutta puolustavalta Espoon Hongalta ja Namika Lahdelta.

Honka on joutunut pelaamaan viime ottelut ilman maajoukkuelaituriaan Kimmo Muurista, joka kärsii pohjevammasta.

- Kimmo harjoitteli (tiistaina) kevyesti joukkueen kanssa. En suoraan sanoen tiedä, onko hän vielä lauantaina valmis, pyöritteli Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic.

Runkosarjan viimeisessä, tosin merkityksettömässä, ottelussa Hongan puolivälierävastustajan Namika Lahden vahvuudesta puuttuivat pitkäaikaispotilaan Pierre Jallow’n lisäksi avainpelureista Vesa ja Ville Mäkäläinen sekä Ilkka Vuori. Jallow on polvivaivainen ja Vuori sai vajaa kuukausi sitten aivotärähdyksen Kauhajoella, jonka oireista hän edelleen kärsii.

- Jallow on tällä viikolla aloittanut juoksemisen. Vuoren tilanne katsotaan päivä kerrallaan. Mäkäläisillä on pieniä kolhuja, mutta he eivät jättäisi näitä pelejä väliin mistään hinnasta ja pelaavat vaikka pää kainalossa, naureskeli Namika Lahden päävalmentaja Sami Toiviainen.

Flunssa-aalto pyyhkäissyt Kouvoja kumoon

Runkosarjan kolmanneksi Kouvot käskyttänyt Jukka Toijala kertoi keskiviikon pudotuspeli-infossa joukkojensa harvenneen flunssa-aallon vuoksi.

- Loukkaantumisia joukkueessa ei ole, mutta flunssaa on ollut liikkeellä. Olen joutunut itsekin vetämään tossuja jalkaan ja reserveistä on kutsuttu miehiä, että saadaan kunnon harjoitukset aikaiseksi. Vielä ei ole hätää, mutta jos tilanne pahenee, joudumme ottamaan liittoon yhteyttä ja anomaan ottelusiirtoja.

Kouvojen puolivälierävastus Uudenkaupungin Korihait pelasi runkosarjan kolme viimeistä peliään ilman Kyle Shilohia, joka loukkasi reitensä liigaottelussa ToPoa vastaan 12.3.

- Shiloh pelaa todennäköisesti jo sarjan avauspelissä perjantaina, kertoo Korihait-valmentaja Jyri Lehtonen arvoituksellisesti.

"Kaikki hyvin, kunhan pojat palaavat Kyprokselta"

Runkosarjan voittaneen Lappeenrannan NMKY:n ja sen puolivälierävastustaja Tampereen Pyrinnön leireissä ei raportoitavia terveysmurheita ole.

- Kaikki on hyvin, kunhan pojat Kyprokselta laskeutuvat takaisin Suomeen. Kyproksella on ollut 27 astetta lämmintä, joten ymmärrettäväähän se olisi, jos sinne haluaisi jäädä, virnisteli Lappeenrannan Mika Turunen viitaten Adrian Henningiin ja Petri Virtaseen.

Henning ja Virtanen palasivat keskiviikkona Suomeen. Kaksikko osallistui tiistaina FIBA Eurocupin tähdistöotteluun Kyproksella. Henningin edustama muun maailman joukkue voitti ottelussa Virtasen edustaman Euroopan lukemin 118-116. Henning teki voittajille 14 pistettä. Virtasen saldo pelistä oli viisi pistettä, kaksi koriin johtanutta syöttöä ja kaksi riistoa.

Eurocupin korikuninkuuden voittanut Adrian Henning tuli valituksi tähdistöotteluun yleisöäänestyksessä. Virtasen nimesi otteluun kansainvälinen koripalloliitto.

- Poikien valinta tapahtumaan oli paitsi pelaajille myös seuralle hieno asia ja tunnustus hyvistä otteista eurokentillä, Turunen arvioi.

Lue myös ”Kissajahti alkaa” – Korisliigan tuhti pudotuspelipaketti.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia