Grant ja Muurinen vahvistavat Honkaa

3.8.2004 Viime kaudella neljänneksi sijoittunut, kolmen edelliskauden miesten koripallon mestarijoukkue, espoolainen Honka on saa riveihinsä miellyttävän vahvistuksen, kun joukkueen kanssa keväällä 2003 mestaruutta juhlinut 30-vuotias ja 198 -senttinen Marcus Grant palaa Espooseen. Honka solmi maanantaina myös kauden 2004-05 kattavan sopimuksen joukkueen kanssa kesän harjoi-telleen 23-vuotiaan ja 202-senttisen maajoukkuelaituri Kimmo Muurisen kanssa.

Grant siirtyi Hongan mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen viime syksynä Saksan Bundesliigaan Würzburgin riveihin, mutta joutui loukkaannuttuaan tekemään tilaa muille. Loukkaantumisesta toivuttuaan Grant palasi joulukuun alussa Suomeen Kouvojen riveihin ollen yksi joukkueen mestaruuden tukipilareista. Viime kevään pudotuspeleissä kokenut amerikkalaislaituri auttoi joukkuettaan 12.6 pisteen, 7.6 levypallon ja 4.8 syötön edestä. Vahvasta puolustuspelistään tunnetun Grantin tilastoista löytyivät myös merkinnät 2.0 riistosta ja 1.1 heiton torjunnasta per ottelu.

Maajoukkueen mukana Ruotsissa viime viikolla pelannut Kimmo Muurinen palaa Suomeen Yhdysvalloista, missä laituri pelasi kaksi edellistä kautta Arkansas Little Rock –yliopiston joukkueessa. Muurinen pelasi päättyneellä kaudella keskimäärin 17 minuuttia tilastoiden ottelukohtaisiksi keskiarvoikseen 6.1 pistettä ja 3.7 levypalloa. Muurinen oli joukkueen tarkin kolmen pisteen heittäjä (41%). Suomessa Muurinen on pelannut SM-sarjaa Panttereiden ja Pussihukkien riveissä.

- Vaikka tuoreimmat sopimukset ovat yksivuotisia ja osa vanhoista sopimuksista päättyykin tähän kauteen, on tällä rungolla tarkoitus jatkaa ainakin pari kautta. Nämä asiat on tarkoitus neuvotella kuntoon jo hyvissä ajoin. Joukkue vahvistuu vielä mahdollisesti yhdellä kotimaisella ja yhdellä toisella amerikkalaisvahvistuksella, josta päätös tehdään myöhemmin tarpeen mukaan, toteaa Hongan toimitusjohtaja Mika Sohlberg.

Joukkueen päävalmentaja Mihailo Pavicevic oli mielissään vahvistuksista.

 - Molemmat ovat joukkueelle erittäin tärkeitä pelaajia. Grant on erittäin kokenut pelaaja, tunnemme toisemme ja hän tuntee pelitapamme. Muurinen taas on suhteellisen nuori, mutta erittäin lahjakas ja atleettinen pelaaja. Uskon hänen sopivan niinikään hyvin pelitapaamme. Joukkue kaiken kaikkiaan on nuori, mutta kysymys on siitä, että osaamme hyödyntää nuoria pelaajiamme oikein. Se voi olla meille myös etu, kommentoi Montenegrossa viimeisiä lomapäiviään viettävä Pavicevic.

Myös joukkueen tuoreet vahvistukset odottavat kauden alkua mielenkiinnolla. Marcus Grant saapuu Suomeen elokuun aikana ja Kimmo Muurinen on nimetty EM-karsintoihin valmistautuvan maajoukkueen kokoonpanoon, mikä pitänee miehen kiireisenä lähiviikot.

- Odotukset kauden suhteen ovat korkealla. Haluan aina pelata mestaruudesta ja vaikka joukkue tällä kaudella onkin nuorempi kuin toissa vuonna, ei sillä ole merkitystä. Nuoret pelaajat ovat kaikki erittäin lahjakkaita ja eikä ikä merkitse, jos sinulla on taitoa. Viime kädessä joko olet pelimies tai et ole. Sitä paitsi joukkueesta löytyy myös kokeneempia pelaajia kuten Aki Ulander, Tuomas Iisalo ja Olli Nikitin, kommentoi Grant paluutaan espoolaisjoukkueeseen.

- Honka oli luonnollisesti ylivoimainen vaihtoehto, kun päätin jatkaa opintojani USA:n sijasta Suomessa ja pääsin Helsingin yliopistoon. Ensi kaudella ympärillä on nuori joukkue, joka sinällään on minulle tuttu ympäristö pelata ja nuorella joukkueella peleihin voi lähteä paineitta. Toisaalta itselläni on ensimmäistä kertaa jossain määrin konkarin rooli, mikä on mielenkiintoista. Oma esimerkki on tietysti paras tapa auttaa nuorempia. On myös mielenkiintoista päästä pelaamaan Marcus Grantin kanssa samassa joukkueessa, pohti maajoukkuelaituri Kimmo Muurinen.

 Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/

Asiat

 
25.5.2023 12:10 Korisliiga

Justus Kilpinen palaa Pyrinnön riveihin

Tampereen Pyrinnön korisliigajoukkue saa mieluisan paluumuuttajan. Kaksi kautta Kobrissa pelannut Justus Kilpinen palaa kasvattajaseuraansa. Kilpisen, 29, sopimus on muotoa 1+1.

24.5.2023 08:46 Korisliiga

Miikka Marttinen KTP-Basketin haaviin

Kauhajoen riveissä Suomen mestaruuden ja SM-hopeaa voittanut Miikka Marttinen kaksivuotisella sopimuksella KTP-Basketiin.

23.5.2023 21:53 Suomalaiset ulkomailla

Valtteri Mervola siirtyy Saksan ProB:n Ehingen Urspringin joukkueeseen

Viime kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Valtteri Mervola, 21, jatkaa uraansa Saksassa. Joensuun Kataja Basketin kasvatti on tehnyt Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ehingen Urspringin kanssa sopimuksen.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:30 Korisliiga

Joel Mäntynen ja Kouvot jatkosopimukseen

Kouvot ja Joel Mäntynen ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kotkalaislähtöinen Mäntynen aloittaa uuden sopimuksen myötä jo seitsemännen kautensa Kouvoissa.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 20:47 Korisliiga

Joni Herrala ja Mikael Aalto jatkavat Uudessakaupungissa

Viime kaudella Korihaissa pelanneet Joni Herrala ja Mikael Aalto ovat tehneet jatkosopimukset ja jatkavat myös ensi kaudella Uudessakaupungissa. Herralan sopimus on kaksivuotinen, Aallon 1+1, jossa toisen vuoden optio on molemminpuolinen.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 16:43 Korisliiga

Juri Heinämäki Bisonsin päävalmentajaksi

Koripallon miesten I divisioona A:n menneellä kaudella voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen paluun tekevä Bisons Loimaa on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen Juri Heinämäen kanssa.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

5.5.2023 20:10 Korisliiga

Tom Cooman jatkaa Lahdessa – Kristian Palotiestä uusi apuvalmentaja

Lahti Basketball on solminut jatkosopimuksen päävalmentaja Tom Coonanin kanssa. Uutena tiimiin saapuu apuvalmentaja Kristian Palotie.

4.5.2023 09:01 Korisliiga

Tomi Lommi KTP-Basketin riveihin

Viimeiset kolme kautta Kataja Basketia edustanut ja joukkueen kapteenina viime kaudella toiminut Tomi Lommi palaa Kotkaan ja kasvattajaseuraansa kaksivuotisella sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia