Greg Gibson BC Nokian päävalmentajaksi - Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen näätäpaitaan

28.5.2019 13:01 Greg Gibsonin sopimus on kestoltaan kolmivuotinen. Uusina pelaajina saapuvat Yhdysvaltojen yliopistoparketeilta BC Nokian oma kasvatti Shawn Hopkins sekä Lassi Nikkarinen. Lisäksi Näädissä jatkavat suomalaisista Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen.

Greg Gibson on ollut päävalmentajana voittamassa kolmea Suomen mestaruutta.

Yhdysvaltalainen Greg Gibson on jo kahdelta vuosikymmeneltä tuttu valmentajanimi suomalaiselle koripalloyleisölle. Meriitteihin kuuluu mm. Korisliigan vuoden valmentajan palkinto (2012) ja kolme Suomen mestaruutta (2012, 2013, 2017), joista kaksi Loimaa Bisonsin ja yksi Joensuun Kataja Basketin peräsimessä.

- Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet valmentajan, joka on ennen kaikkea kiinnostunut seurasta ja siinä valmentamisesta. Greg tuo mukanaan kokemusta ja vetovoimaa seuraan, toteaa joukkueen General Manager Marko Pirhonen seuran tiedotteessa.

- Ilmiselvästi olen hyvin innoissani tästä mahdollisuudesta avata uusi luku Näätien tarinassa. Markolla on hieno visio joukkueesta ja jaan sen hänen kanssaan. Mielikuvani BC Nokiasta on aina ollut positiivinen, Gibson kommentoi sopimustaan.

Päättyneellä Korisliiga-kaudella BC Nokia sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, mutta tippui puolivälierissä runkosarjan voittaneelle Salon Vilppaalle suoraan kolmessa ottelussa.

Gibson uskoo, että ensi kaudella parketilla juoksee energinen joukkue.

- Haluan, että Nokian kaupunki voi olla ylpeä joukkueestaan ja pääsee katsomaan erinomaista koripalloa positiivisella energialla, Gibson jatkaa

Hopkins ja Nikkarinen näätäpaitaan

Shawn Hopkins, 24, tulee pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan Korisliigassa – ja vielä kasvattajaseuransa keltamustassa paidassa. Hopkins oli nostamassa kaudella 2014-15 BC Nokiaa Korisliigaan, kunnes siirtyi yliopistoon rapakon taakse.

Shawn Hopkins on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Nyt edessä on ensimmäiset ottelut Korisliigassa.
Shawn Hopkins on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Nyt edessä on ensimmäiset ottelut Korisliigassa.

Hopkins pelasi kolme kautta Troyssa NCAA:n ykkösdivisioonassa. Seniori-kaudekseen Hopkins siirtyi NCAA:n kakkosdivisioonassa pelaavaan North Georgiaan, jossa hänet valittiin Peach Belt -konferenssin kolmanteen tähdistöviisikkoon.

Susijengissä kuusi ottelua pelanneen Hopkinsin sopimus on yhden kauden mittainen ja se sisältää ulkomaanoption. Lassi Nikkarisen sopimus on kahden kauden mittainen.

- Tällä ratkaisulla saamme toimintaan jatkuvuutta, josta hyvänä esimerkkinä Lassi Nikkarisen ja Shawn Hopkinsin siirtyminen Näädät-paitaan. Odotan innolla nuorten pelaajien kehittymistä seuraavien vuosien aikana. Tämä luo varmasti uskoa myös koko BC Nokian pelaajapolkuun pallokoulusta pääsarjaan, toteaa Pirhonen.

22-vuotias Lassi Nikkarinen on ToPo Juniorit -kasvatti, joka siirtyi HBA:n kautta Yhdysvaltoihin kahdeksi kaudeksi, mutta nyt on edessä paluu kotimaahan. Nikkarinen pelasi viimeiset kaksi kautta NCAA:n ykköstasolla Montana Statessa.

Lassi Nikkarinen (oik.) esiintyy ensimmäistä kertaa Korisliiga-parketeille ensi kaudella.
Lassi Nikkarinen (oik.) esiintyy ensimmäistä kertaa Korisliiga-parketeille ensi kaudella.

- Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen meidän pelaajatilanteeseen ja siihen energiaan, mitä he tuovat. Vahvistusten suhteen tärkein asia on, että heillä on oikea asenne ja he toimivat esimerkkeinä nuoremmille pelaajille, Gibson summaa.

BC Nokian kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen tekivät Niko Mattila, Daniel Dolenc ja Teemu Sulonen. Mattilalle ja Dolencille tuleva kausi on jo viides BC Nokian paidassa, Suloselle toinen. 

Antti Ahosen jatkosopimus on kolmivuotinen, jossa viimeinen kausi on sekä seuran että pelaajan optiokausi.

Edustusjoukkueen suomalaisrunkoa täydentävät harjoitusringissä olevat nuoret Hugo Boman, Peetu Piirtola ja Topias Mead. Gibsonin apuna valmennuksessa jatkavat Tero Vasell sekä Aleksi Koskinen.

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia