Gross hurjana Italiassa, Stenin Avenir jatkaa voittokulkuaan

19.3.2017 Suomalaisnaiset nappasivat voittoja eurokentillä, kun Krista Gross repi hurjat 16 levypalloa ja heitti 16 pistettä Castelnuovo Scrivian voittaessa Italian Seria A2:ssa. Minna Stenin Avenir Basket nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa Ranskan LF2:ssa, kuten myös Vilma Kesäsen Universitario de Ferrol Espanjan pääsarjassa.

Krista Gross repi tuplatuplan 16/16, kun Scrivia jylläsi voittoon Italiassa.

Minna Sten torjui neljästä Avenir Basketin voitossa Ranskassa. Kuvat: Oma Design & Francois Perthuis.


Grossin Scrivia veti eron Mercede Algheroa vastaan jo avausneljänneksellä kymmeneen pisteeseen ja onnistui pitämään johtonsa loppusummeriin asti voittaen 52-63 (27-37). Gross heitti kakkosensa 7/11 keräten 16 pistettä ja yhtä monta levypalloa.
 

Scrivia on Italian Serie A2:n A-lohkon seitsemännellä sijalla 13 voitolla ja 9 tappiolla.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Stenin Avenir Basket nappasi jälleen kerran puolustusvoiton pakottamalla CFBB:n 19 menetykseen ja vain 7 pisteeseen päätösneljänneksellä. Avenir kontrolloi peliä alusta loppuun asti seilaillen 64-48 (35-25) -voittoon.
 

Kapteeni Sten heitti 4 pistettä, haki kaksi levypalloa ja jakoi yhden syötön 18 minuutissa. Sten toimi myös Avenirin puolustuksen viimeisenä muurina neljän torjunnan arvoisesti.
 

Avenir Basket jatkaa Ranskan LF2:n kärjessä 19 voitolla ja 3 tappiolla.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Vilma Kesänen ja Universitario de Ferrol voitti neljännen peräkkäisen ottelunsa, kun CB Zamarat jäi Ferrolin jalkoihin loppulukemin 61-51 (31-22). Kesänen sai peliaikaa 14 minuuttia heittäen 3 pistettä, hakien yhden levypallon ja jakaen yhden syötön.
 

Vahvaa kevätkautta pelaava Ferrol on nyt Espanjan pääsarjan neljännellä sijalla 14 voitolla ja 10 tappiolla.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Evita Iiskolan BG 89 Hurricanes voitti Saksan Bundesliigassa Freiburgin 79-69 (45-40). Iiskola ei pelannut ottelussa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

8.5.2018 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior ja Jamar Wilson hurjalla pelipäällä

Gerald Lee Junior johdatti Maccabi Ashdodin takaisin voittojen tielle Israelin liigassa nostelemalla 24 pistettä. Jamar Wilson oli Ranskan liigassa elementissään, kun hän nakutti 22 pistettä Nanterren voittaessa Lassi Tuovin valmentaman Gravelines-Dunkerquen.

6.5.2018 10:52 Suomalaiset ulkomailla

Koponen teki tarkkaa työtä Barcelonan voitossa – Odabasi tehokkaana Turkissa

Petteri Koposen vahvat esitykset jatkuivat, kun hän avitti Barcelonan voittoon Andorrasta ja Anton Odabasi oli jälleen tehokkaana Turkin liigassa. Shawn Huff ja Gordon Herbert aloittivat pudotuspelit Saksan Bundesliigassa, kun taas Carl Lindbomin kausi tuli päätökseen Kroatiassa.

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

4.5.2018 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Nuutisen ja Toijalan joukkueille kovat voitot pudotuspelien avauksessa

Romaniassa pudotuspelit käynnistyivät Jukka Toijalan ja Matti Nuutisen joukkueiden osalta voitoilla. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners sen sijaan selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin voittamalla runkosarjan päätöskierroksen pelinsä.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

Iisalon ja Vertion Crailsheim juhli nousua Bundesliigaan

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlins varmisti nousun Saksan Bundesliigaan voittamalla ProA-liigan välieräsarjassa Trierin. Turkin liigassa Anton Odabasi tilastoi komeasti tupla-tuplan ja Israelin liigassa Gerald Lee Junior pääsi juhlimaan Euroliigajoukkue Maccabi Tel Avivin päänahkaa.

29.4.2018 Susiladies

Holopaisen Wasserburg selkä seinää vasten Bundesliigan finaaleissa

Viikonlopun aikana ehdittiin pelata kaksi naisten Bundesliigan finaaliottelua. Annika Holopaisen Wasserburg on finaalisarjassa selkä seinää vasten, kun Keltern on vienyt nimiinsä molemmat finaalit.

Koponen jälleen Barcelonan parhaimmistoa - Madsenin ja Ahosen kaudet päätökseen

Petteri Koponen lukeutui jälleen Barcelonan tehomiehiin, kun Barcelona varmisti paikkansa Espanjan liigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa saatiin jatkosarjat päätökseen ja Matti Nuutisen sekä Jukka Toijalan edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Roope Ahosen ja Alexander Madsenin kaudet sen sijaan päättyivät. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim otti tiukan otteen noususta Saksan Bundesliigaan.

Tuukka Jaakkola yliopistoparketeille Cal Polyyn

HBA-Märskyn sentteri Tuukka Jaakkola, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA-kentille Cal Polyn yliopistoon. Viimeiset kolme kautta HBA-Märskyssä pelannut 207-senttinen Jaakkola tehtaili Divari A:ssa kaudella 2017/18 keskimäärin 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Andre Gustavson sitoutunut Richmondin yliopistoon

HBA-Märskyn Andre Gustavson, 18, on tehnyt sitoumuksen Richmondin yliopiston kanssa. Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo tehtaili päättyneellä kaudella Divari A:ssa HBA-Märskyn riveissä keskimäärin 11,6 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.

26.4.2018 Haastattelu

Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

Nuutisen Pitesti katkaisi Toijalan Steauan voittoputken

Romanian liigassa nähtiin suomalaisten välinen mittelö, kun Matti Nuutisen Pitesti päihitti Jukka Toijalan valmentaman Steaua Bukarestin. Saksan ProA:n Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim haki tärkeän vierasvoiton tasoittaen välieräsarjan.

Huff ja Lindbom juhlivat tärkeitä voittoja

Shawn Huffin Frankfurt sekä Carl Lindbomin Osijek tukevoittivat otettaan pudotuspelipaikoista, kun runkosarjat lähenevät loppuaan Euroopan kentillä.

Holopaisen Wasserburg Bundesliigan finaaliin - Iiskolan kausi päätökseen

Annika Holopaisen Saksan mestaruusjahti jatkuu, kun Wasserburg selvitti tiensä Bundesliigan finaaliin. Evita Iiskolan ja Panthers Osnabrückin haaveet noususta sen sijaan kariutuivat.

Gerald Lee Junior nosteli 20 pistettä Israelin liigassa

Gerald Lee Junior oli tehokkaana, kun Maccabi Ashdod kirjautti jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa Israelin liigassa. Voittoputkessa liihottaa myös Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest, joka venytti peräkkäisten voittojen määrän viiteen.

Wilson johdatti 16 pisteellä Nanterren voittoon

Jamar Wilson oli Nanterren johtohahmoja, kun joukkue voitti tärkeässä Ranskan liigan ottelussa Bourg-en-Bressen. Romanian liigassa Jukka Toijala luotsasi Steauan voittoon kärkijoukkue Sibiusta.

Shawn Hopkins vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa

Kuusi ottelua Susijengissä pelannut Shawn Hopkins, 22, vaihtaa Yhdysvalloissa yliopistoaan Troysta North Georgiaan ensi kaudeksi. Maltillisille peliminuuteille NCAA:n ykkösdivisioonan Troyssa jäänyt BC Nokian kasvatti Hopkins hakee kakkosdivisioonassa pelaavasta North Georgia Nighthawksista ennen kaikkea vastuuta ja peliaikaa seniorivuodelleen.

Näytä lisää vastaavia