H-hetki lähestyy: 20-vuotiaiden miesten EM-kisat käyntiin tasan viikon päästä

9.7.2016 12:56 Koripallokesän 2016 odotettu päätapahtuma, 20-vuotiaiden miesten EM-kisat, käynnistyy Helsingin Jäähallissa ja Pasilan urheiluhallissa tasan viikon päästä. Ennen kuin Suomi ja Israel ryhmittyvät avaushyppyyn Nordenskiöldinkadun illassa lauantaina 16.7., joukkue hioo viimeisiä kuvioitaan ja kisaorganisaatio tekee viimeiset viilauksensa pelipaikoilla.

20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut käynnistyvät lauantaina 16.7.

Helsingin Jäähallin parketti kiiltelee uutuuttaan..

...ja U20-kisat näkyvät niin katukuvassa..

...kuin maan allakin. Kuvat: Koripalloliitto.

Koripalloliiton Mäkelänkadun toimistolla ja kisaestradeilla on käynyt hyörinä, kun näyttämöä on valmisteltu EM-kisakuntoon.

Helsingin Jäähallin kenttä on jo valmistunut, ja maanantaina Jäähallin täyttävät sähkö- ja ICT-asentajat omine tehtävineen. Pasilan urheiluhallin kentän rakennustalkoot käynnistyvät tiistaina, jolloin halleihin päästetään myös kisojen brändäystiimi tekemään asennuksia. Kansainvälisen koripalloliiton tv-tuotantoryhmä lentää puolestaan maahan keskiviikkona.

Kisatoimisto pystytään tapahtumapaikoille alkuviikolla, kun taas akkreditointikeskus avaa ovensa tiistaina 12.7. Ensimmäiset kisajoukkueet saapuvat Helsinkiin keskiviikkona, kun taas torstaina tiedossa on suurin joukkueryntäys.

Kisat näkyvät myös Helsingin katukuvassa mm. Rautatientorin Kompassi-tasanteen jättiscreenillä sekä liukuportaiden seinämainoksissa.

- Olen ollut Koripalloliiton tehtävissä vuodesta 2001, enkä muista, että tällaista säpinää olisi ollut koskaan aiemmin. Ihmisiä juoksee paikasta toiseen, tavaraa tulee ja tavaraa menee. Huikeasta ponnistuksesta on kysymys, tunnelmoi Suomen EM-kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara.

- FIBA on asettanut äärimmäisen korkeat standardit ja pitää muistaa, että 20-vuotiaiden miesten EM-kisat ovat FIBA:n merkittävin koripalloturnaus miesten ja naisten EM-kisojen jälkeen. Pelit, kuljetukset, hotellit, harjoitukset, ruokailut – kaikki on toteutettu huippulaadukkaasti.

Maajoukkue tavattavissa Sporttitorilla tiistaina

Kun H-hetkeen on enää viikon matka, 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen keskuudessa vallitsee odottava tunnelma.

Joukkueessa on kiertänyt kesäflunssa ja viikonlopuksi aikataulutettu vierasottelu Latviassa peruuntui, mutta ryhmä on nyt kääntänyt katseensa tulevaan viikkoon ja tavoittelee parasta mahdollista iskukuntoa ensi lauantaiksi.

- Meillä on vielä viikko aikaa hioa peliämme ja valmistautua siihen, että olemme hyvässä tikissä lauantai-iltana, kun pallo nousee ilmaan Israelia vastaan, tiivistää joukkueen päävalmentaja Anton Mirolybov.

20-vuotiaat miehet jatkaa harjoitteluaan tiistaina 12.7., jolloin joukkue on myös nähtävillä Helsingin Kansalaistorin Sporttitori-tapahtumassa. Joukkue astuu lavalle klo 18:00.

EM-kenraaliharjoitus on puolestaan vuorossa torstaina, kun Suomi kohtaa Turkin maaottelussa Helsingissä. Ottelu pelataan suljetuin ovin.

20-vuotiaiden miesten EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24. heinäkuuta.

Hashtag: #FIBAU20Europe
 
17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

25.7.2016 12:00 EM-kilpailut

Helsingin U20-kisat lähentelivät nuorten EM-katsojaennätystä

Helsingissä 16.-24.7. pelatut 20-vuotiaiden miesten EM-kisat vetivät kiitettävästi kisayleisöä Helsingin Jäähallin ja Pasilan Urheiluhallin lehtereille. Kisoja seurasi päiväkohtaisella asteikolla 4,126 katsojaa, mikä on FIBA:n nuorten EM-kisojen historian kaikkien aikojen toiseksi suurin katsojamäärä.

24.7.2016 23:35 EM-kilpailut

Sudenpentujen kukistama Espanja juhlii 20-vuotiaiden Euroopan mestaruutta

Suomi onnistui ainoana joukkueena 20-vuotiaiden miesten EM-turnauksessa kukistamaan Espanjan. Kisojen sunnuntai-illan huipennuksessa Espanja hallitsi hermopelin Liettuaa vastaan, kiskaisi onnistuneilla kaukoheitoilla riittävän eron ja hyydytti Liettuan lopulta paikkapuolustuksellaan. Euroopan mestaruus ratkesi Espanjalle pistein 55-68 (32-40).

24.7.2016 22:55 EM-kilpailut

Lauri Markkaselle U20 EM-kisojen pistekuninkuus ja paikka All Star -viisikossa

Suomen Sudenpentujen johtohahmo Lauri Markkanen, 19, nimettiin sunnuntaina päättyneiden 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen tähdistöviisikkoon. 211-senttinen jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Markkanen vei lisäksi nimiinsä ikäluokkansa turnauksen korikuninkuuden – jo toisena vuonna peräkkäin.

24.7.2016 19:00 Maaottelu

Sudenpentujen EM-taival kunniakkaaseen päätökseen

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisat saivat päätöksensä yli 2000 katsojan silmien alla Helsingin Jäähallissa, kun Suomi voitti Unkarin 91-70 (20-32). Suomi heitti tarkasti ensimmäisellä neljänneksellä, yltyen 18-0-juoksuun avausjakson päätteeksi ja keräten vankan johdon, joka kantoi loppusummeriin saakka. Suomen lopullinen sijoitus turnauksessa oli 15.

24.7.2016 11:20 EM-kilpailut

Suomi hakee U20-turnauksen päätöksessä voittoa Unkarista

Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue viimeistelee EM-urakkansa Unkaria vastaan. Joukkue pyrkii hankkimaan viimeisestä pelistä kunniakkaan päätöksen kotiturnaukselle. Vastaan sijoitusottelussa (sijat 15.-16.) astelee voitoton Unkari.

24.7.2016 10:10 EM-kilpailut

20-vuotiaiden EM-kisojen päivän ottelut, sunnuntai 24.7.

20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut huipentuvat tänään sunnuntaina illalla Helsingin Jäähallissa pelattavaan Espanja-Liettua-finaaliotteluun. Ennen sitä Nordenskiöldinkadulla nähdään pronssiottelu Saksa-Turkki sekä Suomen Sudenpentujen sijoitusottelu Unkaria vastaan.

23.7.2016 23:45 EM-kilpailut

Pähkinänkuoressa: 6. EM-kisapäivä, lauantai 23.7.

20-vuotiaiden EM-kilpailujen toinen lauantaipäivä oli täynnä voittajien peittelemätöntä riemua ja yhtä lailla hävinneiden joukkueiden pettymystä. Parketilla pelit kovenivat, kun Helsingin Jäähallissa taisteltiin paikoista EM-finaaliin. Lauantai petasi kentät valmiiksi sunnuntain otteluille, joista suurin on Helsingin Jäähallin illan EM-finaali.

23.7.2016 18:40 EM-kilpailut

Sudenpennut päättää EM-kisaurakkansa sijoitusotteluun sunnuntaina klo 16:15 alkaen

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue pelaa EM-kotikisojen viimeisen ottelunsa sunnuntaina klo 16:15 alkaen. Sudenpennut ja Unkari ratkovat keskinäisessä ottelussaan kisasijoitusten 15.-16. kohtalon.

Näytä lisää vastaavia