Hae vapaaehtoiseksi EM-kisojen tapahtumakeskukseen Kansalaistorille!

14.6.2017 Koripallon EM-kisojen (EuroBasket 2017) ajaksi 31.8.-6.9. Helsingin keskustan Kansalaistorille avataan kaikille avoin tapahtumakeskus. Vapaaehtoisten haku Kansalaistorille on nyt käynnissä!

Jokaisena päivänä tapahtuma-alueella on tarjolla aktiviteetteja aamusta iltaan, ja illat huipentuvat Suomen suurimpaan kisastudioon, kun Susijengin ottelut näytetään jättiskriiniltä.

Haemme Kansalaistorille joukkoomme reippaita ja hymyileviä kansainvälisen ja nykyaikaisen tapahtuman tekemisestä innostuneita vapaaehtoisia. Toivomme tehtäviin positiivisia ja hyvää asiakaspalvelua arvostavia henkilöitä, joilla on rohkeutta tarttua erilaisiin tehtäviin.

Kisojen viralliset kielet ovat suomi ja englanti, joista toinen on hallittava sujuvasti. Vapaaehtoistehtävät edellyttävät 18 vuoden ikää, ellei yksittäisessä tehtävässä erikseen mainita 16 vuoden riittävyyttä.

Eri tehtävistä vastaavat tiiminvetäjät, jotka varmistavat oman vapaaehtoistiiminsä osaamisen ja "kisakunnon", sekä vastaavat tehtävien jaosta ja työvuorolistoista. Vapaaehtoisena voit hakea myös tiiminvetäjän tehtäviin valitsemallasi tehtäväalueelle.

Haluamme välittää kisojen ympärillä iloista ilmapiiriä varmistaa, että että jokainen vierailija tuntee itsensä tervetulleeksi ja saa tarvitsemaansa opastusta. Reipas ja ystävällinen käytös, sekä kyky toimia osana isompaa tiimiä ovat asioita, mitkä auttavat luomaan onnistuneen EuroBasket 2017-tapahtuman.

Vapaaehtoiset pääsevät halutessaan katsomaan EM-otteluita paikan päälle Hartwall Arenalle työvuorojen ulkopuolella, saavat HSL-matkalipun, työasun sekä lämpimän ruoan yli 6h kestoisissa työvuoroissa.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi viimeistään 16.7.2017!

Hae vapaaehtoiseksi tästä >>

Vapaaehtoisten tehtävät

Ympäristövastaava

Vapaaehtoiset vastaavat fanialueen yleisilmeestä ja siisteydestä, sekä pitävät huolen alueen edustuskunnosta. Hyötyjätteiden lajittelupisteessä tarvitaan esimerkiksi vapaaehtoisia opastamaan, että kaikki jätteet lajitellaan varmasti oikein.

Eurobasket-kisainfo

Tehtäviin kuuluu vieraiden opastusta ja neuvontaa liittyen monipuolisesti EM-kisoihin ja fani-alueeseen. Tukipisteenä toimii fanialueella toimiva teltta. Infossa toimivat vapaaehtoiset tulevat myös kiertämään "liikkuvana infona" fanialuetta.

Tehtävässä vaaditaan suomen kielen lisäksi englannin kielen taitoa ja edellytetään vähintään 16 vuoden ikää.

Ohjelma-avustaja

Fanialueella on päivittäin erilaista yleisöä aktivoivaa ohjelmaa, jonka sujuvuuden varmistamiseksi tarvitaan vapaaehtoisia. Ohjelma-avustajat osallistuvat vieraiden viihdyttämiseen liittyvien tapahtumien avustamiseen. Tehtävänkuvat sisältävät erinäisiä juoksevia tehtäviä liittyen ohjelman esiintyjiin ja juontajiin.

Ohjelma-avustaja on aktiivinen, positiivinen ja valmis tarttumaan tehtäviin, joilla tapahtumasta tehdään loistava kaikille osallistujille. Tehtävissä edellytetään vähintään 16 vuoden ikää.

Järjestyksenvalvonta

Turvallisuuden- sekä järjestyksenvalvonta tarkoittaa Kansalaistorilla yleisöalueiden valvontaa ja vieraiden ohjausta/ohjeistusta alueella. Kokonaisuudesta vastaa turvallisuuspäällikkö, jonka apuna ovat järjestyksenvalvonnan esimiehet.

Tehtävä vaatii asiakaspalveluhenkeä, kielitaitoa, kärsivällisyyttä ja annettujen ohjeiden noudattamista. Haemme tehtävään kortillisia ja kortittomia järjestyksenvalvojia, myös yövuoroihin. Ilmoitathan käytettävyytesi mahdollisiin yövuoroihin lomaketta täytettäessäsi.

Ensiapu

Pitää sisällään ensiapua vaativat tehtävät Kansalaistorilla. Toimii osana ensiavusta vastaavaa ryhmää, jonka tarkoituksena on huolehtia kävijöiden turvallisuudesta sekä ensihoidosta.

Tehtävä vaatii vähintään sairaan- tai ensihoitajan perustutkinnon tai ko. alan käynnissä olevat opinnot.

Koululaisten koripallo-ohjaus

Kansalaistorille tulee kolme katukoriskenttää. Arkipäivät ovat varattuna koululaisryhmille klo 9-15. Tulemme liikuttamaan kisojen aikana koripallon merkeissä noin 1500 helsinkiläistä ala-asteikäistä lasta. Yhtenä aktivointipisteenä lapsille toimii myös kattava jumpparata.

Haemme vapaaehtoisia koripallopisteille ohjeistamaan lapsia, jotta kaikki sujuu mallikkaasti ja turvallisesti.

Tehtävässä vaaditaan koripallotaustaa ja osaamista, sekä vähintään 16 vuoden ikää.

EuroBasket-fanituotteiden myyjä

Fanituotekaupassa pääset myymään turnauksen virallisia fanituotteita. EuroBasket 2017 -tuotteiden lisäksi myynnissä tulee olemaan myös Susijengin omia fanivaatteita. Lahjakaupan myyjiltä ei vaadita aiempaa myyntikokemusta kyseiseltä alalta, reipas asenne riittää. Englannin kielen taito ulkomaalaisia turnausvieraita palveltaessa on plussaa.

Tehtävässä vaaditaan vähintään 16 vuoden ikää.

Erityistä

Jokainen tehtävänkuva pitää sisällään vuoron 1-2 päivää ennen kisojen alkua Kansalaistorin somistuksen ja rakennuksen avustamisessa. Kisojen jälkeisenä päivänä (7.9.2017) tehtäviin kuuluu myös avustamista fanialueen purkamisessa.

Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviin, jotta jokaiselle Kansalaistorilla vierailevalle voidaan taata loistava kokemus ja iloinen mieli.

Hae vapaaehtoiseksi tästä >>

 
24.11.2018 15:36 EM-kilpailut

EM-kotikisat valittiin maailman toiseksi parhaaksi urheilutapahtumaksi

Suomen Koripalloliiton isännöimä EM-kisojen alkulohko Helsingissä sijoittui toiseksi kansainvälisessä tapahtuma-alan BEA World -kilpailussa. Palkinto ojennettin perjantaina Portugalissa Koripalloliiton tapahtumakumppani Elämys Groupin toimitusjohtaja Jussi Viskarille.

EM-kotikisojen alustava tulos vahvasti positiivinen

Helsingissä elo-syyskuussa järjestettyjen EM-kisojen alkulohkon alustava tulos on noin 600 000 euroa positiivinen. Helsingin alkulohkon pääsihteeri Ari Tammivaara esitteli EM-kisojen yhteenvedon Koripalloliiton liittokokouksessa lauantaina.

4.9.2017 14:00 EM-kilpailut

Tietoa Susijengin fanituotteiden myynnistä EM-kisoissa

Susijengin pelipaitoja on myynnissä Hartwall Arenan myyntipisteellä ottelupäivinä. Paitojen myynti on keskeytetty Koripalloliiton verkkokaupassa.

30.8.2017 EM-kilpailut

EM-kisojen jälkipelit Susiklubilla – katso päivitetty esiintyjälista

Ensimmäistä kertaa kotimaan kamaralla järjestettävä jatkoklubi kerää korisfanit yhteen Susijengin otteluiden jälkeen Kampin Circus-yökerhossa.

30.8.2017 EM-kilpailut

EM-kisavieraan opas – näin otat kaiken irti Helsingin korishuumasta

Kokosimme yhteen kaikki kisavieraalle käytännölliset tiedot, jotta kokemuksesi Susijengin EM-kotikisoista olisi paras mahdollinen.

29.8.2017 20:50 EM-kilpailut

Fan Village kohoaa Arenan ulkopuolelle – ravintolapalvelut yli 1500 kisavieraalle

Helsingin EM-alkulohkon päänäyttämön Helsinki Arenan ulkopuolelle nousee kisojen ajaksi laaja Fan Village, joka tarjoaa kisavieraille aitiopaikan tunnelmannostatukseen ennen Susijengin otteluita.

28.8.2017 21:20 EM-kilpailut

Susijengin ensimmäisiin EM-otteluihin myynnissä enää kourallinen lippuja

Suomen avausottelu Ranskaa vastaan sekä Slovenia-ottelu lähentelevät loppuunmyytyjä, ja vapaita lippuja on jäljellä enää muutamia kymmeniä.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

21.6.2017 EM-kilpailut

EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara valittu joukkuepelien vastuuvalmentajaksi Olympiakomiteaan 1.1.2018 alkaen

Vahvan koripallotaustan omaava Ari Tammivaara on nimitetty Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajaksi alkaen 1.1.2018. Tällä hetkellä Tammivaara työskentelee koripallon EM-kilpailujen (FIBA EuroBasket 2017 Helsinki) pääsihteerinä.

19.6.2017 EM-kilpailut

EM-kotikisojen jälkipelit pelataan Susiklubilla

Koripallon EM-kotikisojen (FIBA EuroBasket 2017) fanipalvelut ja tapahtumakokonaisuus täydentyvät virallisella jatkoklubilla, Susiklubilla. Kampin Circus-yökerhossa esiintyy kisaviikon aikana mm. Stig, Atomirotta ja Brother Firetribe. Susiklubi kutsuu fanit juhlimaan jokaisen Suomen ottelun jälkeen.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

18.5.2017 Maaottelu

Latvia-ottelu Tampereella ja Venäjä-kenraaliharjoitus Helsingissä – Susijengillä edessään tiivis valmistautumisjakso

Susijengi pelaa kahdeksan kovan tason kansainvälistä ottelua EM-kotikisoihin valmistavan leirityksensä aikana. Susijengi aloittaa kesänsä perinteeksi muodostuneessa Tampereen ottelussa Latviaa vastaan 29.7. ja päättää valmistautumisjaksonsa kohtaamalla Hartwall Areenan EM-kenraalissa Venäjän 25.8.

11.5.2017 16:00 EM-kilpailut

EM-kisojen fanipalvelut julki – ”Tavoitteena järjestää ainutlaatuinen urheilutapahtuma”

Suomen Koripalloliitto ja EM-kisaorganisaatio julkaisivat torstaina suunnitelmiaan faneille kohdistetuista palveluista elo-syyskuussa pelattavien EM-kisojen aikana. EM-kisat ja koripallohuuma levittäytyvät paitsi Helsinki Arenan ulkopuolelle myös Helsingin ydinkeskustaan sekä paikallisten Sudenpesien myötä ympäri Suomea.

21.4.2017 EM-kilpailut

Myös Suomi-Ranska-ottelun täyttöaste kipusi yli 90 prosentin

Helsingissä pelattavien koripallon EM-otteluiden lipunmyynnissä saavutettiin jälleen uusi virstanpylväs, kun Susijengin EM-urakan 31.8.2017 aloittavan Ranska-ottelun täyttöaste kohosi yli 90 prosentin. Aiemmin samaisen rajapyykin ylitti lauantaina 2.9. pelattava ottelu Suomi-Slovenia.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

14.2.2017 09:22 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat vetää – Susijengin pelit täyttyvät

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon sessiokohtainen lipunmyynti käynnistyi maanantaina. Vaikka kisojen alkuun on yli puoli vuotta, myytiin Susijengin kaikista viidestä ottelusta jo neloskategorian liput loppuun. Lisäksi kolmoskategoriankin liput myytiin Slovenia-ottelusta ja Islanti-otteluun niitä on jäljellä enää kourallinen.

10.2.2017 15:41 Pohjoinen alue

EM-kisojen odotetut sessioliput myyntiin maanantaina 13.2.

Helsingissä elo-syyskuussa pelattavien EM-otteluiden (EuroBasket 2017) lipunmyynnin seuraava aalto käynnistyy maanantaina 13.2., jolloin koripalloväen hartaasti odottamat sessiokohtaiset – Susijengin osalta ottelukohtaiset – liput vapautuvat myyntiin.

6.2.2017 09:30 EM-kilpailut

Vapaaehtoisten haku EM-kotikisoihin käynnissä

Miesten koripallon EM-kisojen yksi lohko pelataan Helsingissä 31.8.-6.9.2017. Kisaorganisaatio etsii noin 300 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 12.2.2017 saakka.

3.2.2017 12:00 EM-kilpailut

FIBA vahvisti EM-kisojen otteluohjelmat kellonaikoineen, Susijengi huudattaa kotiyleisöä iltaotteluissa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut 31.8.-17.9. pelattavien koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkojen otteluohjelmat kellonaikoineen. Susijengi nelistää Helsingissä pelattavan alkulohko A:n otteluissa kentälle iltaotteluissa, jotka alkavat klo 20:00 lukuun ottamatta lohkon päätösottelua Islantia vastaan, joka käynnistyy klo 20:45.

Näytä lisää vastaavia