HBA-Märsky kohtaa Ura Basketin Divari-A:n finaalisarjassa

4.4.2018 Miesten I divisioona A huipentuu torstaina käynnistyvään finaalisarjaan HBA-Märskyn ja Ura Basketin välillä. Joukkueiden päävalmentajat uskovat, että finaalisarjassa kohtaa kaksi samanhenkistä joukkuetta.

Kentän molemmissa päissä kovaa pelaava HBA-Märskyn Mikael Jantunen on urakoinut Divari-A:n pudotuspeleissä toistaiseksi 15.4 pisteen ja 10.0 levypallon keskiarvoilla. Kuva: Harri Vallila

 

Miesten I divisioona A:n kausi 2017/2018 on finaaleja vaille paketissa. Loppuottelusarjassa kohtaavat runkosarjan parhaat HBA-Märsky ja Kaarinan Ura Basket. HBA porskutteli loppuotteluihin kaatamalla Korikouvot puolivälieräsarjassa 3–1. Välierissä lukiolaisjoukkue kaatoi Kristika Turun suoraan kolmessa ottelussa. Ura Basket lähetti puolivälierissä JBA:n lomille kolmessa voitossa ja voitti välieräsarjan Torpan Poikia vastaan otteluvoitoin 3–1.

 

HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen odottaa finaalisarjasta kahden samankaltaisen joukkueen taistelua.

– Vastakkain on kaksi aika samanhenkistä joukkuetta, joissa yhteisiä nimittäjiä ovat kentän juokseminen ja yhteistyön koripallo. Molemmat haluavat pitää pallon liikkeessä ja heittävät myös paljon kolmen pisteen heittoja. Molemmat ovat lisäksi aktiivisia hyökkäyslevypallojoukkueita.

Koskelainen tietää, että kaarinalaisvastus perustaa pelinsä voimakkaisiin pistejuoksuihin, joita HBA-Märsky lähtee finaalisarjassa pysäyttämään.
– Ura ajaa, syöttää ja jatkaa liikettä tosi hyvin. Jos aiomme voittaa tarvittavan määrän pelejä, meidän pitää löytää konstit Uran ajopelaamisen pysäyttämiseen ja heidän parhaimpien heittäjiensä löytämiseen kaarelta. Onnistuminen yksi vastaan yksi -puolustamisessa kaarella on tärkeää.

 

HBA-Märskyn kausi miesten I divisioona A:ssa on sujunut lennokkaasti. Joukkue otti runkosarjan kärkipaikan nimiinsä selkeästi 19 voitolla ja 3 tappiolla.

– Tänä vuonna joukkueessamme on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet nuorisomaajoukkueessa pitkään yhdessä. Pelaajat tuntevat toisensa pitkältä ajalta, mikä on varmasti yksi hyvään tulokseen vaikuttanut asia.

– Ja totta kai heillä on kova kilpailijan mieli ja usko onnistumiseen.

 

Kaarinan Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie näkee Koskelaisen tavoin finaalisarjassa kaksi samankaltaista joukkuetta.

– HBA muistuttaa meitä. He haluavat varmasti saada juoksukisan käyntiin.

Palotie näkee HBA-Märskyn ennakkosuosikin aseman joukkueen hyvässä roolituksessa.
–Joukkueessa on pelaajia, jotka sopivat selkeästi keskenään toisilleen. Selkeä takamies ja nopean hyökkäyksen tilanteissa Elias Valtonen ja Mikael Jantunen, joka on sarjan parhaimpia levypallopelaajia. Poikkeuksellisen hyvin pelaajat ovat löytäneet itse selkeät roolit.
Päävalmentaja uskoo, että Ura Basketin tulee finaaleissa selviytyä yksi vastaan yksi -kamppailuista puolustuspäässä ja luoda heittopaikat hyökkäyksessä.
– He tuplaavat aktiivisesti postiin, mikä tuottaa meille ylivoiman jossain muualla.


Finaalikevät on Palotielle toinen perättäinen. Viime kaudella päävalmentaja oli luotsaamassa PuHu Juniorit miesten I divisioona B:n voittoon.
– Minulla on ollut todella hieno ryhmä pelaajia, mikä helpottaa hommaa. Pelaajilla on iso vastuu kaikesta tekemisestä. Heille kun antaa itseluottamusta, pääsee pitkälle.

 

Finaalisarja käynnistyy huomenna torstaina 5. huhtikuuta HBA-Märskyn isännöidessä avausottelua Mäkelänrinteen uintikeskuksella kello 18.30. Ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

 

 

KierrosPäiväPvmKelloKotiVierasPelipaikkaTV
1. finaalito5.4.18:30HBA-MärskyUra BasketMäkelänrinteen UintikeskusFanseat
        
2. finaalila7.4.17:00Ura BasketHBA-MärskyLittoisten MonitoimitaloFanseat
        
3. finaalike11.4.18:30HBA-MärskyUra BasketMäkelänrinteen UintikeskusFanseat
        
4. finaali*pe13.4.18:30Ura BasketHBA-MärskyLittoisten MonitoimitaloFanseat
        
5. finaali*su15.4.15.00HBA-MärskyUra BasketMäkelänrinteen UintikeskusFanseat
        
* Tarvittaessa       
 
10.4.2017 Haastattelu

Jeb Ivey: “Yritän olla finaalien MVP joka päivä”

Miesten I divisioona A:n mestaruuden voittaneen Espoo Unitedin pelin moottori Jeb Ivey kertoo oppineensa paljon sarjanousuun päättyneellä kaudella. Vastoinkäymiset ja uusien asioiden opettelu kasvattivat Iveystä johtajan.

27.1.2017 Haastattelu

HBA-Märskyn Edon Maxhuni asettaa koripallourallaan riman korkealle

Jonkinlainen aikakausi nuoren koripallon huippulupauksen elämässä umpeutui joulukuussa, kun neljät nuorten EM-kisat kolunnut Edon Maxhuni, 18, pomputti viimeisen kerran palloa joulukuussa poikamaajoukkueen riveissä Turkin 18-vuotiaiden EM-kisoissa. HBA-Märskyn ja Divari A:n pistekärki Maxhuni tähtää nyt yliopistoon, 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, Susijengiin ja vielä pidemmälle.

7.6.2012 Haastattelu

Tuomas Iisalosta Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja

Suomen Koripallon Pelaajayhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu tulevaksi kaudeksi I divisioonan Tapiolan Honkaan siirtyvä maajoukkuetakamies Tuomas Iisalo, 29. Loviisalaislähtöisen Iisalon mukaan Pelaajayhdistys on aktivoitunut kiitettävästi viime vuosien aikana.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 16:12 Miesten I divisioona A

”Näyttää todella laadukkaalta” – Divisioona A vilisee Korisliiga-konkareita

Miesten Divisioona A:n ensimmäiset ottelut pelataan jo torstaina ja todenteolla sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Sarjaennakossa käydään lävitse tulevaa kautta Jyväskylä Basketball Academyn näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 10:15 Miesten I divisioona B

Divisioona B pyörähtää käyntiin, Karkkilasta kajahtaa taas kerran

Divisioona B käynnistyy tällä viikolla ja viikonlopun jälkeen jokainen joukkue on saanut tulikasteensa kauteen 2020/21. Sarjaennakossa käydään alkavaa kautta lävitse piskuisen Karkkilan näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Kimmo Tolvanen.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

Näytä lisää vastaavia