Helsinki Seagulls tärkeään vierasvoittoon Salossa

27.10.2015 Korisliigan tiistai-illan ainoassa ottelussa Helsinki Seagulls kävi hakemassa sarjapisteet Salosta. Kotijoukkue Vilppaan parasta teräänsä etsinyt esitys ei tuottanut lopulta ongelmia helsinkiläisille, ja Seagulls pääsi kotimatkalle turvallisen 76-61 (40-27) –voiton saattelemana.

Antti Niskanen ja Helsinki Seagulls hakivat tärkeän vierasvoiton Salosta. Kuva: Erkki Hautaviita

Avausjakso Salohallin kirkkaiden valojen alla kulki vielä tasaisissa merkeissä, molempien joukkueiden hakiessa rytmiään. Kotijoukkueen avausjakson hahmona toimi koko ottelussa 12 pistettä pussittanut Darryl Partin, joka säkitti kymmenminuuttiseen kahdeksan pistettä.

Avausjakson jälkeen Seagulls löysi hyökkäyspelaamiseensa kotijoukkuetta enemmän vauhtia, kasvattaen eroa piste toisensa jälkeen, eikä Vilpas löytänyt oikeita lääkkeitä oman pelaamisensa terävöittämiseen. Isolle tauolle lähdettiin Seagullsin  40-27 –johtolukemissa, eivätkä vierailijat tuosta johtoasemastaan enää ottelun aikana luopuneet.

Kolmas jakso oli sekavien vaiheiden välissä molemmilta joukkueilta iloista hyökkäyspelaamista, mutta ”kori korista” –periaatteella edennyt jakso tiesi myös sitä, ettei kotijoukkue missään vaiheessa tosissaan uhannut Seagullsin johtoasemaa. Päätösneljänneksellä Vilpas sai hetkeksi aikaa vielä tuulta purjeisiinsa, mutta päätössummerin lähestyessä Seagulls otti jälleen ohjat käsiinsä ja karkasi lopulta turvalliseen 76-61 –voittoon.

- Puolustuspelimme oli toistaiseksi ehjintä tällä kaudella, kun jätimme kotijoukkueen 61 pisteeseen. Erikoismaininnan ansaitsee Antto Nikkarinen, jonka johdolla Vilppaan alkukauden paras pistemies Doug Wiggins jäi nyt kahteen pisteeseen, kehui Seagullsin valmentaja Mikko Larkas.

Vierailija Seagullsin riveissä tiistaina debytoinut Terrence Watson ei vielä päässyt esittämään parasta osaamistaan, mutta oli 200-senttisen ja 100-kiloisen vartensa kanssa silti vaikea pideltävä kotijoukkueelle. 4 pistettä, viisi levypalloa ja kaksi torjuntaa olivat kuitenkin 17 minuuttia urakoineelta sisäpelaajalta oiva debyytti.

- Ei liene epäselvää, että meille on ollut suuri haaste löytää sopiva sisäpelaaja. Olemme itse asiassa keskustelleet Watsonin kanssa kahden vuoden aikana jo useampaan kertaan, mutta syystä tai toisesta sopimus on jäänyt tekemättä. Suurin kysymysmerkki on ollut varmaankin miehen pituus, jonka ei kuitenkaan kannata antaa hämätä. Urheilullinen ja liikkuva pelaaja sopii pelitapaamme ja uskomme, että hän pystyy ulottuvuutensa avulla olemaan todellinen uhka niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin, kommentoi toiminnanjohtaja Sauli Silvonen.

Vierailijoiden riveistä kovimmat näytöt antoi tiistaina ajoittain täysin pysäyttämättömältä vaikuttanut Jason Conley, joka säkitti 33 pistettä hyvillä prosenteilla (2p: 5/10, 3p: 5/8, 1p: 8/9), kahmi 12 levypalloa, jakoi 4 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pelivälineen joukkueelle kahdesti. Conleyta tehokkaimmin tukivat Carl Lindbom (10/5), sekä James Sinclair (16/4/3).

Merkkipaalujakin saavutettiin helsinkiläisten riveissä. Seagullsin Carl Lindbom ylitti tiistaina liigauransa runkosarjapeleissä 2000 pisteen rajan heittämällä 10 pistettä. Nyt miehellä on koossa yhteensä 2007 pistettä ja koska Honka-kasvatilla on takana runkosarjaotteluita yhteensä 222, on ottelukohtainen pistekeskiarvo näinollen 9,0.

Vilppaan kokoonpanosta esille itsensä nostivat ehjän pelin pelannut Austin Dufault (15/9/2 riistoa), avauspuolikkaalla tehokkaasti esiintynyt Partin, sekä tupla-tuplan tililleen kirjauttanut Cavell Johnson (10/12/2 torjuntaa).

 
5.12.2023 10:00 Korisliiga

Seagullsin Mar’Qualen Grant Korisliigan marraskuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon marraskuussa marssineen Helsinki Seagullsin Mar’Qualen Grant on valittu kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

2.12.2023 21:28 Korisliiga

Mikael Aalto ja Topias Palmi ottivat mittaa pistekarkeloissa – Korihait vei voiton tuplajatkoajan jälkeen

Otteluvoittoja miesten Korisliigassa juhlivat tänään sarjataulukon kärkikolmikko Korihait, Helsinki Seagulls ja BC Nokia.

1.12.2023 20:28 Korisliiga

Kultaranteinen Koivisto siivitti Vilppaan jälleen yhteen vierasvoittoon – Mäntynen Kouvojen voitto-ottelun pistehai

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas ja Kouvot saivat kumpikin vierasvoiton.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

29.11.2023 20:29 Korisliiga

Kataja lunasti viimeisen lipun Suomen Cup -välieriin – Pyrintö yllätti Kauhajoen

Miesten Korisliiga-illan voitot merkittiin Tampereen Pyrinnölle, Kouvoille ja Kataja Basketille, joka ansaitsi samalla paikan miesten Suomen Cupissa.

28.11.2023 20:43 Korisliiga

Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

25.11.2023 19:00 Korisliiga

Korihait epäsi Pyrinnöltä ensimmäisen vierasvoiton – Kataja ja Bisons kamppailivat kalkkiviivoille asti

Miesten Korisliigassa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun Korihait ja Kataja Basket puolustivat onnistuneesti kotikenttiään.

24.11.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat tyly vieras Nokialla – Mäntysen tehoilta ei riittänyt Seagullsia vastaan

Miesten Korisliigan otteluvoitot merkittiin Kobrille ja Helsinki Seagullsille.

22.11.2023 20:47 Korisliiga

Tyree Eady ratkoi voiton Vilppaalle virhevaikeuksien täyttämästä trilleristä

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas taivutti Lahti Basketballin niukalla piste-erolla.

22.11.2023 20:45 FIBA Europe Cup

Katajalle avausvoitto FIBA Europe Cupin lohkovaiheen päätösottelussa

Suomalaisjoukkueiden tie FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkona lohkovaiheeseen. Kataja Basket kaatoi slovakialaisen Levicen päätösottelussa. Kauhajoki puolestaan taipui kotikentällään kyproslaiselle AEK Petrolinalle.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:41 Korisliiga

Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

17.11.2023 21:00 Korisliiga

KTP vaisun alun jälkeen 24 pisteen voittoon – Pyrintö jumiutunut sarjataulukon pohjalle

Korisliiga-illan ainoa ottelu päättyi KTP-Basketin kotivoittoon.

15.11.2023 21:48 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui loppuhetkillä Bundesliiga-joukkue Rostockille – Kataja ei onnistunut nappaamaan avausvoittoaan

Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

15.11.2023 20:41 Korisliiga

Teemu Suokkaan tehoilta johti Vilppaan voittoon

Salon Vilpas haki vierasvoiton Loimaalta. Teemu Suokas pommitti kaukaa ja jakoi ahkerasti syöttöjä.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

11.11.2023 20:13 Korisliiga

Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

10.11.2023 22:30 Korisliiga

Both Gachin triplatupla johti Nokian voittoon – Korihait kaatoi KTP:n

BC Nokia ja Korihait saivat sarjapisteitä miesten Korisliigassa.

9.11.2023 12:00 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Erik Sajantila: ”Joutuu kysymään itseltään, miten voisi auttaa joukkuetta enemmän”

Lahti Basketballin vaikeasta kaudenalusta huolimatta seuran riveistä on erottunut yllättäen tähdeksi syttynyt 22-vuotias Erik Sajantila. Hänet palkittiin lokakuun 2023 parhaana pelaajana.

8.11.2023 21:25 FIBA Europe Cup

Katajalle ja Kauhajoelle kirvelevät tappiot eurokentillä

Suomalaisjoukkueet taipuivat niukasti keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheen otteluissa. Kataja Basket hävisi kotikentällään lohkon kärkijoukkue Legia Varsovalle 85–89, kun taas Kauhajoki taipui jatkoajan jälkeen Jonavalle CBetille 94–98.

Näytä lisää vastaavia