Herbertin Frankfurt Skyliners FIBA Europe Cupin mestaruuteen

2.5.2016 Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners keräsi itsensä 12 pisteen takaa 62-66 (31-25) -voittoon italialaisesta Varesesta FIBA Europe Cupin finaalissa. Päätösneljänneksen 15-28 vieneen Skylinersin sankariksi nousi viimeisellä minuutilla 6 pistettä putkeen pussittanut Jordan Theodore.

Suomalaiskanadalainen Gordon Herbert johdatti Frankfurt Skylinersin FIBA Europe Cupin mestaruuteen.

Skylinersille kyseessä oli seurahistorian ensimmäinen mestaruus Euroopan kentillä. Kuvat: Ville Vuorinen & FIBA Europe.


Skyliners vajosi kolmannella neljänneksellä pahimmillaan 12 pisteen taakse 45-33, mutta päätösneljänneksellä frankfurtilaiset nousivat Quantez Roberstonin johdolla takaisin peliin. Minuutti ennen loppusummeria, kolmosensa 1/7 aiemmin pelissä heittänyt, Jordan Theodore leimahti liekkeihin ja ratkaisi pelin.
 

Theodore lähti heittämään suorana kuljetuksesta kolmosta, joka sujahti sukkana sisään tasatilanteeksi 62-62. Seuraavassa hyökkäyksessä Theodore lähti hakemaan toista kolmosta samoilta askelmerkeiltä, mutta tällä kertaa Varese-puolustaja rikkoi. Theodoren päätä ei palellut vapaaheittoviivalta ja hän sinetöi Skyliners-voiton kolmella vapaaheitollaan.
 

- Emme olisi osuneet valtamereenkään 30 minuutin ajan. Olimme tämän sarjan paras joukkue tällä kaudella, joten meidän pitikin voittaa. Uskomatonta mentaalista lujuutta tältä joukkueelta, Herbert kommentoi pelin jälkeen.
 

Theodoren (13/2) ja Robertsonin (15/5/4 syöttöä) lisäksi Skylinersilta onnistui Johannes Voigtmann, joka heitti 12 pistettä ja noukki 6 levypalloa. Varesen tehokaksikko oli Christopher Wright (19/2) ja Maalik Wayns (16/5).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Henkilöt

 
28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

Näytä lisää vastaavia