Holopainen taistelee Saksan Cupin voitosta - Grönberg, Iiskola ja Pelander aloittavat pudotuspelit

23.3.2018 Naisten maajoukkuepelaajilla on edessään vilkas viikonloppu. Annika Holopainen havittelee Saksan cupin voittoa, kun viikonloppuna pelataan cupin Final four –turnaus. Evita Iiskola ja Camilla Grönberg aloittavat sen sijaan taistelun noususta Saksan Bundesliigaan ja Sofia Pelander mitalimetsästyksen Ruotsissa.

Annika Holopainen ja Evita Iiskola ovat tositoimissa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sofia Pelanderilla on kova haaste Ruotsin liigan pudotuspeleissä. (Kuva: Francois Perthuis)

Holopaisen Wasserburg selvitti tiensä viikonloppuna pelattavaan Saksan cupin Final four –turnaukseen. Wasserburg kohtaa välierässä lauantaina Veilchenin, jonka voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan finaaliin. Wasserburg lähtee välierään selvänä ennakkosuosikkina, sillä se vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset selvästi nimiinsä. Lokakuussa Wasserburg haki vierasvoiton 75-43-lukemin ja tammikuussa Wasserburg murjoi kotikentällään taululle lukemat 99-53. Wasserburg sijoittui runkosarjassa toiseksi, kun taas Veilchen säilytti niukasti sarjapaikkansa.

Holopainen lähtee tulevaan välierään luottavaisena, muttei odota pelistä läpihuutojuttua.

- Tosi hyvillä ja innokkain mielin odotamme cupin pelejä. Olemme saaneet loukkaantuneet vihdoin takaisin kokoonpanoon. Vaikka olemme voittaneet aiemmat kohtaamiset selvästi, niin Veilchen on kova vastus ja tässä liigassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. He voittivat viimeisillä kierroksilla kärkijoukkueita, joten vaarallinen joukkue on tulossa, Holopainen miettii.

Wasserburg on hallinnut viimeisen reilun vuosikymmenen ajan Saksan naisten koripallokenttiä. Neljänä edelliskautena se on juhlinut tuplamestaruutta, mutta tällä kaudella se sijoittui runkosarjassa toiseksi Kelternin jälkeen.

- Kaikki aina odottavat, että Wasserburg on ykkönen ja tietenkin olemme hieman pettyneitä ettemme saaneet ykkössijaa. Kuitenkin, kun ottaa huomioon kaikki loukkaantumiset ja muutokset sekä pelaajistossa että valmentajistossa, niin kakkossija oli ihan hyvä.

Wasserburg on Saksan ehdoton ykkösseura ja joukkueelta odotetaan aina voittoa. Holopainen tiedostaakin, että mestarin päänahka on aina haluttua.

- Moni muu haluaa Wasserburgin häviävän ja monelle tulee vähän ylimääräistä aina meitä vastaan. Meidän on kuitenkin suojeltava mestaruutta eikä mikään ole itsestään selvää, Holopainen muistuttaa.

Toisessa välieräottelussa kohtaavat turnauksen emäntäjoukkue Chemnitz sekä runkosarjan voittaja Keltern.

Lisätietoja: Pokal

Iiskola ja Grönberg tavoittelevat nousua

Saksan Kakkosbundesliigassa pohjois- ja etelälohkojen neljä parasta joukkuetta selvittivät tiensä pudotuspeleihin. Välieristä pääsee finaaliin kahdella voitolla ja nousija ratkaistaan niin ikään paras kolmesta -järjestelmällä.

Pohjoislohkossa Iiskolan Panthers Osnabrück pelasi vakuuttavan runkosarjan napaten itselleen ykköstilan voitettuaan 20 pelistään 17. Välierissä Osnabrückille asettuu vastaan berliiniläinen TuS Lichterfelde. Osnabrück oli niskan päällä joukkueiden kohtaamisissa runkosarjassa. Marraskuussa Osnabrück haki Berliinistä kahdeksan pisteen vierasvoiton, mutta pari viikkoa sitten Osnabrückin kotiottelussa Panthers oli vahvempi 78-58.

- Se oli meiltä hyvä voitto ja näimme hieman millaista peliä he pelaavat näin loppukaudesta. Se antoi hyvää osviittaa siitä miten he pelaavat, Iiskola toteaa.

Osnabrück lähtee ottelupariin selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Iiskola muistuttaa vastustajan vaarallisuudesta.

- Heillä on peruskokeneita pelaajia ja nuoria lahjakkuuksia emmekä voi heitä ylenkatsoa yhtään. Toivottavasti tulisi tasainen ottelupari, että yleisöä tulisi. Vaikka välimatkaa on neljä tuntia, niin se on kuitenkin tietyllä tavalla paikallisottelu. Berliini on hyvä jengi emmekä voi lähteä peleihin takki auki, korostaa Iiskola.

- Vaikka voitimme lohkon, niin monet pelit olivat tiukkoja. Olemme treenanneet kovaa ja jatkettu sitä omaa tekemistä. Kaikilla on ollut hyvä asenne eikä kukaan ajattele, että menemme tästä automaattisesti jatkoon.

Iiskola odottaa innoissaan pudotuspelien alkua.

- Kroppa kunnossa eikä ongelmia ole. Siistiä päästä pitkän ajan jälkeen pelaamaan pudotuspelejä.

Pohjoislohkon toisessa välieräparissa ottavat mittaa Neuss sekä Wolfenbüttel.

Grönbergin Bad Homburg sijoittui etelälohkossa toiseksi. Bad Homburgin pelit runkosarjassa tulivat päätökseen jo viikkoa muita aikaisemmin, niin joukkue on ehtinyt valmistautua hyvin tuleviin pudotuspeleihin.

- Itse olisin ehkä mieluummin pelannut, mutta meillä oli parit treenit lisää. Vaikka meillä oli vapaa viikonloppu, niin olemme harjoitelleet nyt kovaa, Grönberg kertoo joukkueen valmistautumisesta.

Bad Homburgin saldona runkosarjassa 15 voittoa ja viisi tappiota.

- Voimme olla tosi tyytyväisiä runkosarjaan. Voitimme kärkijoukkueen kahdesti, mutta hävisimme sitten pelejä häntäpään joukkueita vastaan. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus ja haluamme voittaa liigan.

Bad Homburg saa välierässä vastaansa Jahn Münchenin, jonka kanssa Bad Homburg kävi tiukkaa taistelua runkosarjassa. Molemmat voittivat omat kotiottelunsa ja keskinäisten otteluiden korisuhdekin oli sama. Bad Homburg sijoittui runkosarjassa kuitenkin pykälän paremmin, joten sillä on välieriin kotietu.

- Varmaan tosi kova ja tasainen välieräsarja on tiedossa. Vastustaja on aika paljon isompi joukkue kuin me, mikä on meille suurin haaste. Heidän aloittavat 2-3 paikan pelaajat voivat molemmat olla noin 190-senttisiä. Meillä on kuitenkin kotietu, mikä oli meille pudotuspeleihin lähdettäessä tosi tärkeä saada.

Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin sunnuntaina 25.3., toinen peli on edessä 31.3. ja mahdollinen kolmas ottelu 8.4.

Lisätietoja: 2. DBBL

Pelander aloittaa pudotuspelit Ruotsissa

Ruotsin liigan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Pelanderin Norrköping saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toiseksi sijoittuneen Uumajan. Norrköping hävisi molemmat kauden keskinäiset runkosarjan ottelut. Joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisellä kierroksella, jossa Norrköping pisti tiukasti kampoihin taipuen lopulta kahdeksalla pisteellä.

- Harmi, että yhdellä voitolla enemmän olisimme sijoittuneet sarjassa paremmin ja voineet välttää Uumajan ja saada siten hieman helpomman vastustajan. Ei kuitenkaan mahda mitään ja pelasimme heitä vastaan ihan hyvin viime kerralla. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja ulkomaalaisia ja peliin on mielenkiintoiset asetelmat. Lähdemme ottelusarjaan selkeänä altavastaajana eikä moni usko meidän mahdollisuuksiimme. Me kuitenkin uskomme, Pelander kertoo.

- Skoutin kannalta on helpompi, että pelasimme heitä vastaan juuri ja sen kannalta peliin on helpompi lähteä. Toivottavasti he eivät ole muuttaneet peliään paljon, tai jos ovat, niin me muutamme sitten omaa peliämme. Positiivisin mielin lähdemme peleihin, Pelander jatkaa.

Pelander paranteli alkukauden polvivammaan, mutta palasi helmikuun alussa pelikentille ja ehti pelata kuusi runkosarjan ottelua. Paluu kentille on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Kaikki on mennyt hyvin eikä polven kanssa ole ollut ongelmia. Siinä ei ole ollut turvotusta eikä kipuja. Täytyy kuitenkin olla vielä sen suhteen hieman varovainen, mutta kaikki näyttää hyvältä. Peli on vielä hieman hakemista, kun en pelannut vuoteen, mutta se paranee koko ajan, Pelander iloitsee.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta –järjestelmällä, joka sopii Pelanderin mukaan Norrköpingille hyvin.

- Helpompi Uumaja on voittaa kahdesti kuin kolmasti, heittää Pelander.

Puolivälieräsarja alkaa lauantaina 24.3., toinen peli pelataan maanantaina 26.3. ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu 28.3.

Lisätietoja: Basketligan dam

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Näytä lisää vastaavia