Holopainen taistelee Saksan Cupin voitosta - Grönberg, Iiskola ja Pelander aloittavat pudotuspelit

23.3.2018 Naisten maajoukkuepelaajilla on edessään vilkas viikonloppu. Annika Holopainen havittelee Saksan cupin voittoa, kun viikonloppuna pelataan cupin Final four –turnaus. Evita Iiskola ja Camilla Grönberg aloittavat sen sijaan taistelun noususta Saksan Bundesliigaan ja Sofia Pelander mitalimetsästyksen Ruotsissa.

Annika Holopainen ja Evita Iiskola ovat tositoimissa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sofia Pelanderilla on kova haaste Ruotsin liigan pudotuspeleissä. (Kuva: Francois Perthuis)

Holopaisen Wasserburg selvitti tiensä viikonloppuna pelattavaan Saksan cupin Final four –turnaukseen. Wasserburg kohtaa välierässä lauantaina Veilchenin, jonka voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan finaaliin. Wasserburg lähtee välierään selvänä ennakkosuosikkina, sillä se vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset selvästi nimiinsä. Lokakuussa Wasserburg haki vierasvoiton 75-43-lukemin ja tammikuussa Wasserburg murjoi kotikentällään taululle lukemat 99-53. Wasserburg sijoittui runkosarjassa toiseksi, kun taas Veilchen säilytti niukasti sarjapaikkansa.

Holopainen lähtee tulevaan välierään luottavaisena, muttei odota pelistä läpihuutojuttua.

- Tosi hyvillä ja innokkain mielin odotamme cupin pelejä. Olemme saaneet loukkaantuneet vihdoin takaisin kokoonpanoon. Vaikka olemme voittaneet aiemmat kohtaamiset selvästi, niin Veilchen on kova vastus ja tässä liigassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. He voittivat viimeisillä kierroksilla kärkijoukkueita, joten vaarallinen joukkue on tulossa, Holopainen miettii.

Wasserburg on hallinnut viimeisen reilun vuosikymmenen ajan Saksan naisten koripallokenttiä. Neljänä edelliskautena se on juhlinut tuplamestaruutta, mutta tällä kaudella se sijoittui runkosarjassa toiseksi Kelternin jälkeen.

- Kaikki aina odottavat, että Wasserburg on ykkönen ja tietenkin olemme hieman pettyneitä ettemme saaneet ykkössijaa. Kuitenkin, kun ottaa huomioon kaikki loukkaantumiset ja muutokset sekä pelaajistossa että valmentajistossa, niin kakkossija oli ihan hyvä.

Wasserburg on Saksan ehdoton ykkösseura ja joukkueelta odotetaan aina voittoa. Holopainen tiedostaakin, että mestarin päänahka on aina haluttua.

- Moni muu haluaa Wasserburgin häviävän ja monelle tulee vähän ylimääräistä aina meitä vastaan. Meidän on kuitenkin suojeltava mestaruutta eikä mikään ole itsestään selvää, Holopainen muistuttaa.

Toisessa välieräottelussa kohtaavat turnauksen emäntäjoukkue Chemnitz sekä runkosarjan voittaja Keltern.

Lisätietoja: Pokal

Iiskola ja Grönberg tavoittelevat nousua

Saksan Kakkosbundesliigassa pohjois- ja etelälohkojen neljä parasta joukkuetta selvittivät tiensä pudotuspeleihin. Välieristä pääsee finaaliin kahdella voitolla ja nousija ratkaistaan niin ikään paras kolmesta -järjestelmällä.

Pohjoislohkossa Iiskolan Panthers Osnabrück pelasi vakuuttavan runkosarjan napaten itselleen ykköstilan voitettuaan 20 pelistään 17. Välierissä Osnabrückille asettuu vastaan berliiniläinen TuS Lichterfelde. Osnabrück oli niskan päällä joukkueiden kohtaamisissa runkosarjassa. Marraskuussa Osnabrück haki Berliinistä kahdeksan pisteen vierasvoiton, mutta pari viikkoa sitten Osnabrückin kotiottelussa Panthers oli vahvempi 78-58.

- Se oli meiltä hyvä voitto ja näimme hieman millaista peliä he pelaavat näin loppukaudesta. Se antoi hyvää osviittaa siitä miten he pelaavat, Iiskola toteaa.

Osnabrück lähtee ottelupariin selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Iiskola muistuttaa vastustajan vaarallisuudesta.

- Heillä on peruskokeneita pelaajia ja nuoria lahjakkuuksia emmekä voi heitä ylenkatsoa yhtään. Toivottavasti tulisi tasainen ottelupari, että yleisöä tulisi. Vaikka välimatkaa on neljä tuntia, niin se on kuitenkin tietyllä tavalla paikallisottelu. Berliini on hyvä jengi emmekä voi lähteä peleihin takki auki, korostaa Iiskola.

- Vaikka voitimme lohkon, niin monet pelit olivat tiukkoja. Olemme treenanneet kovaa ja jatkettu sitä omaa tekemistä. Kaikilla on ollut hyvä asenne eikä kukaan ajattele, että menemme tästä automaattisesti jatkoon.

Iiskola odottaa innoissaan pudotuspelien alkua.

- Kroppa kunnossa eikä ongelmia ole. Siistiä päästä pitkän ajan jälkeen pelaamaan pudotuspelejä.

Pohjoislohkon toisessa välieräparissa ottavat mittaa Neuss sekä Wolfenbüttel.

Grönbergin Bad Homburg sijoittui etelälohkossa toiseksi. Bad Homburgin pelit runkosarjassa tulivat päätökseen jo viikkoa muita aikaisemmin, niin joukkue on ehtinyt valmistautua hyvin tuleviin pudotuspeleihin.

- Itse olisin ehkä mieluummin pelannut, mutta meillä oli parit treenit lisää. Vaikka meillä oli vapaa viikonloppu, niin olemme harjoitelleet nyt kovaa, Grönberg kertoo joukkueen valmistautumisesta.

Bad Homburgin saldona runkosarjassa 15 voittoa ja viisi tappiota.

- Voimme olla tosi tyytyväisiä runkosarjaan. Voitimme kärkijoukkueen kahdesti, mutta hävisimme sitten pelejä häntäpään joukkueita vastaan. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus ja haluamme voittaa liigan.

Bad Homburg saa välierässä vastaansa Jahn Münchenin, jonka kanssa Bad Homburg kävi tiukkaa taistelua runkosarjassa. Molemmat voittivat omat kotiottelunsa ja keskinäisten otteluiden korisuhdekin oli sama. Bad Homburg sijoittui runkosarjassa kuitenkin pykälän paremmin, joten sillä on välieriin kotietu.

- Varmaan tosi kova ja tasainen välieräsarja on tiedossa. Vastustaja on aika paljon isompi joukkue kuin me, mikä on meille suurin haaste. Heidän aloittavat 2-3 paikan pelaajat voivat molemmat olla noin 190-senttisiä. Meillä on kuitenkin kotietu, mikä oli meille pudotuspeleihin lähdettäessä tosi tärkeä saada.

Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin sunnuntaina 25.3., toinen peli on edessä 31.3. ja mahdollinen kolmas ottelu 8.4.

Lisätietoja: 2. DBBL

Pelander aloittaa pudotuspelit Ruotsissa

Ruotsin liigan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Pelanderin Norrköping saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toiseksi sijoittuneen Uumajan. Norrköping hävisi molemmat kauden keskinäiset runkosarjan ottelut. Joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisellä kierroksella, jossa Norrköping pisti tiukasti kampoihin taipuen lopulta kahdeksalla pisteellä.

- Harmi, että yhdellä voitolla enemmän olisimme sijoittuneet sarjassa paremmin ja voineet välttää Uumajan ja saada siten hieman helpomman vastustajan. Ei kuitenkaan mahda mitään ja pelasimme heitä vastaan ihan hyvin viime kerralla. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja ulkomaalaisia ja peliin on mielenkiintoiset asetelmat. Lähdemme ottelusarjaan selkeänä altavastaajana eikä moni usko meidän mahdollisuuksiimme. Me kuitenkin uskomme, Pelander kertoo.

- Skoutin kannalta on helpompi, että pelasimme heitä vastaan juuri ja sen kannalta peliin on helpompi lähteä. Toivottavasti he eivät ole muuttaneet peliään paljon, tai jos ovat, niin me muutamme sitten omaa peliämme. Positiivisin mielin lähdemme peleihin, Pelander jatkaa.

Pelander paranteli alkukauden polvivammaan, mutta palasi helmikuun alussa pelikentille ja ehti pelata kuusi runkosarjan ottelua. Paluu kentille on sujunut suunnitelmien mukaan.

- Kaikki on mennyt hyvin eikä polven kanssa ole ollut ongelmia. Siinä ei ole ollut turvotusta eikä kipuja. Täytyy kuitenkin olla vielä sen suhteen hieman varovainen, mutta kaikki näyttää hyvältä. Peli on vielä hieman hakemista, kun en pelannut vuoteen, mutta se paranee koko ajan, Pelander iloitsee.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta –järjestelmällä, joka sopii Pelanderin mukaan Norrköpingille hyvin.

- Helpompi Uumaja on voittaa kahdesti kuin kolmasti, heittää Pelander.

Puolivälieräsarja alkaa lauantaina 24.3., toinen peli pelataan maanantaina 26.3. ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu 28.3.

Lisätietoja: Basketligan dam

Henkilöt

 
21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

26.4.2018 Haastattelu

Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

12.4.2018 Haastattelu

Mäkitalon ja Grönbergin kaudet päättyivät pettymykseen

Saksan Bundesliigassa pelaavan Anni Mäkitalon kausi Donau-Riesin joukkueessa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja sarjaporrasta alempana pelaavan Camilla Grönbergin taival Bad Homburgin kanssa päättyi välierissä.

9.4.2018 Haastattelu

Salinille ja Koposelle jäi jossiteltavaa Euroliigasta

Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan, kun sekä Barcelona että Malaga jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Molemmille jäi Euroliigasta hieman hampaankoloon.

6.4.2018 Haastattelu

Iisalon ja Vertion Crailsheim taistelee noususta Bundesliigaan – Mirolybovilla ja Janssonilla opettavainen kausi

Saksan ProA-liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja suomalaisittain runkosarja oli varsin monimuotoinen. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins ylsi seurahistorian parhaaseen runkosarjasuoritukseen, Anton Mirolybovin käskyttämä Kirchheim Knights jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos pudotuspeleistä ja Daniel Janssonin luotsaaman OrangeAcademy Ulmin kohtaloksi tuli pudota sarjasta.

Näytä lisää vastaavia