Hongalle runkosarjan kakkostila – Catz nousi kahdeksanneksi

17.3.2021 20:50 Naisten Korisliigan toiseksi viimeisellä kierroksella pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät PeKa, Catz, Honka ja Kouvottaret.

Cierra Dillard johdatti Hongan runkosarjan kakkossijalle. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hurja kolmas jakso siivitti PeKa:n voittoon

Kierroksen kärkikamppailu pelattiin Espoossa, jossa EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Vieraat nousivat voittoon hurjan kolmannen jakson avulla 87-85.

Avausjakso oli tasainen. Molemmilla joukkueilla oli jakson aikana hetkensä, mutta lopulta EBT karkasi tauolle kolmen pisteen johdossa.

Toisella jaksolla kotijoukkue tiivisti puolustustaan. Se sai pidettyä kotkalaisjoukkueen 11 pisteessä. Puoliajalla EBT oli kuskin paikalla 43-31.

Toiselle puolikkaalle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se aloitti jakson 15 perättäisellä pisteellä ja nousi johtoon. Anissa Pounds oli jakson aikana pitelemätön. Hänelle merkittiin jakson aikana huimat 17 pistettä ja hänen johdollaan PeKa pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 68-60.

EBT nousi viimeisellä jaksolla aivan vieraiden kantaan. Morgan Bateyn vapaaheitolla joukkue nousi pisteen päähän 54 sekuntia ennen ottelun loppua. Tätä lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kotkaan 87-85.

- Aloitettiin aika vaisusti eikä saatu pelistä kiinni. Puoliajalla koottiin itsemme ja tulimme paremmin toiselle puolikkaalle. Oli kyllä tiukka peli ja onneksi kääntyi meidän puolelle tuossa lopussa, Pounds totesi.

Pounds oli koko ottelun ajan hurjassa vireessä. Hän laittoikin henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiksi. Nyt se on 36 pistettä. Pounds upotti kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun vieraiden kokoonpanoon ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän teki 13 pistettä ja jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä. Hannah Little oli kotijoukkueen tehokkain 24 pisteellä ja 19 levypallolla.

- Tänään kilpailimme hyvin. Pelasimme huonosti kolmannen jakson, mutta muuten taistelimme hyvin, Little sanoi.

Ottelutilasto

 

Catz nousi pudotuspelipaikalle

Lappeenrannan Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Ottelulla oli suuri merkitys vieraiden pudotuspelitoiveiden kannalta ja se onnistuikin nappaamaan voiton 94-65.

Catz aloitti ottelun vahvasti niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Lappeenrantalaiset veivät nimiinsä molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla vierasjohto oli 45-22.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Molemmat joukkueet tekivät 22 pistettä ja viimeiselle jaksolle Catz pääsi 23 pisteen johdossa.

Päätösjaksolla Catz varmisteli voittoaan ja vei jakson kuudella pisteellä. Ottelun voitto kirjattiin vieraille 94-65. Voitolla lappeenrantalaisjoukkue nousi viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Veera Pirttinen heitti ottelussa korkeimman pistemäärän. Hän upotti 21 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Mariah King teki paluun vieraiden pelaavaan kokoonpanoon ja säkitti 19 pistettä sekä keräsi seitsemän levypalloa. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 11 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

 

Hongalle runkosarjan kakkossija

Sarjakakkonen Tapiolan Honka sai vieraita Vimpelistä. Kotijoukkue ei antanut vierailleen juurikaan mahdollisuuksia ja vei ottelun 100-77.

Hongan hyökkäyspeli toimi loistavasti avauspuoliajan aikana. Se onnistui tekemään 55 pistettä ja johti peliä puoliajalla 17 pisteellä.

Honka vei myös kolmannen jakson nimiinsä. Jakson aikana erityisesti Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen aiheuttivat päänvaivaa vieraille. Päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 79-57.

Viimeisellä jaksolla ei nähty ihmettä. Honka vei ottelusta pisteet 100-77. Kun samaan aikaan PeKa voitti EBT:n tarkoitti voitto sitä, että Honka nappasi itselleen runkosarjan kakkossijan.

Edellisessä ottelussa kauden korkeimman pistemääränsä heittänyt Dillard paransi ennätystään pisteellä. Hänelle merkittiin ottelussa 40 pistettä, kuusi levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tuukkaselle kertyi tupla-tupla 26 pistettä ja 16 levypalloa. Kayla Gordon oli vieraiden ykkönen 19 pisteellä ja 22 levypallolla.

Ottelutilasto

 

Kouvottaret kaatoi ToPo:n

Sarjassa vielä kotietua tavoitteleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Vierasjoukkue vei ottelusta tärkeät pisteet 82-67.

Avausjakso oli ottelussa tasainen. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle johdossa 20-19.

Toisella jaksolla Kouvottarista löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla. Se onnistuikin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä.

Jälkimmäinen puolisko mentiin myös pienessä vierashallinnassa. Kouvolalaisjoukkue kasvatti johtoaan niin kolmannella kuin neljännelläkin jaksolla ja vei voiton 82-67. 

Tappio oli iso kolaus ToPo:n pudotuspelihaaveille. Se on nyt yhdeksäntenä, kun yksi kierros on vielä pelaamatta. 

Sarah Toeaina teki 22 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Aliyah Collier upotti 11 pistettä, keräsi 15 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Elina Mäntynen teki kotijoukkueelle 17 pistettä. 

Ottelutilasto

 

 
7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

Näytä lisää vastaavia