Hongalle runkosarjan kakkostila – Catz nousi kahdeksanneksi

17.3.2021 20:50 Naisten Korisliigan toiseksi viimeisellä kierroksella pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät PeKa, Catz, Honka ja Kouvottaret.

Cierra Dillard johdatti Hongan runkosarjan kakkossijalle. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hurja kolmas jakso siivitti PeKa:n voittoon

Kierroksen kärkikamppailu pelattiin Espoossa, jossa EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Vieraat nousivat voittoon hurjan kolmannen jakson avulla 87-85.

Avausjakso oli tasainen. Molemmilla joukkueilla oli jakson aikana hetkensä, mutta lopulta EBT karkasi tauolle kolmen pisteen johdossa.

Toisella jaksolla kotijoukkue tiivisti puolustustaan. Se sai pidettyä kotkalaisjoukkueen 11 pisteessä. Puoliajalla EBT oli kuskin paikalla 43-31.

Toiselle puolikkaalle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se aloitti jakson 15 perättäisellä pisteellä ja nousi johtoon. Anissa Pounds oli jakson aikana pitelemätön. Hänelle merkittiin jakson aikana huimat 17 pistettä ja hänen johdollaan PeKa pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 68-60.

EBT nousi viimeisellä jaksolla aivan vieraiden kantaan. Morgan Bateyn vapaaheitolla joukkue nousi pisteen päähän 54 sekuntia ennen ottelun loppua. Tätä lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kotkaan 87-85.

- Aloitettiin aika vaisusti eikä saatu pelistä kiinni. Puoliajalla koottiin itsemme ja tulimme paremmin toiselle puolikkaalle. Oli kyllä tiukka peli ja onneksi kääntyi meidän puolelle tuossa lopussa, Pounds totesi.

Pounds oli koko ottelun ajan hurjassa vireessä. Hän laittoikin henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiksi. Nyt se on 36 pistettä. Pounds upotti kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun vieraiden kokoonpanoon ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän teki 13 pistettä ja jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä. Hannah Little oli kotijoukkueen tehokkain 24 pisteellä ja 19 levypallolla.

- Tänään kilpailimme hyvin. Pelasimme huonosti kolmannen jakson, mutta muuten taistelimme hyvin, Little sanoi.

Ottelutilasto

 

Catz nousi pudotuspelipaikalle

Lappeenrannan Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Ottelulla oli suuri merkitys vieraiden pudotuspelitoiveiden kannalta ja se onnistuikin nappaamaan voiton 94-65.

Catz aloitti ottelun vahvasti niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Lappeenrantalaiset veivät nimiinsä molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla vierasjohto oli 45-22.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Molemmat joukkueet tekivät 22 pistettä ja viimeiselle jaksolle Catz pääsi 23 pisteen johdossa.

Päätösjaksolla Catz varmisteli voittoaan ja vei jakson kuudella pisteellä. Ottelun voitto kirjattiin vieraille 94-65. Voitolla lappeenrantalaisjoukkue nousi viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Veera Pirttinen heitti ottelussa korkeimman pistemäärän. Hän upotti 21 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Mariah King teki paluun vieraiden pelaavaan kokoonpanoon ja säkitti 19 pistettä sekä keräsi seitsemän levypalloa. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 11 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

 

Hongalle runkosarjan kakkossija

Sarjakakkonen Tapiolan Honka sai vieraita Vimpelistä. Kotijoukkue ei antanut vierailleen juurikaan mahdollisuuksia ja vei ottelun 100-77.

Hongan hyökkäyspeli toimi loistavasti avauspuoliajan aikana. Se onnistui tekemään 55 pistettä ja johti peliä puoliajalla 17 pisteellä.

Honka vei myös kolmannen jakson nimiinsä. Jakson aikana erityisesti Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen aiheuttivat päänvaivaa vieraille. Päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 79-57.

Viimeisellä jaksolla ei nähty ihmettä. Honka vei ottelusta pisteet 100-77. Kun samaan aikaan PeKa voitti EBT:n tarkoitti voitto sitä, että Honka nappasi itselleen runkosarjan kakkossijan.

Edellisessä ottelussa kauden korkeimman pistemääränsä heittänyt Dillard paransi ennätystään pisteellä. Hänelle merkittiin ottelussa 40 pistettä, kuusi levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tuukkaselle kertyi tupla-tupla 26 pistettä ja 16 levypalloa. Kayla Gordon oli vieraiden ykkönen 19 pisteellä ja 22 levypallolla.

Ottelutilasto

 

Kouvottaret kaatoi ToPo:n

Sarjassa vielä kotietua tavoitteleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Vierasjoukkue vei ottelusta tärkeät pisteet 82-67.

Avausjakso oli ottelussa tasainen. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle johdossa 20-19.

Toisella jaksolla Kouvottarista löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla. Se onnistuikin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä.

Jälkimmäinen puolisko mentiin myös pienessä vierashallinnassa. Kouvolalaisjoukkue kasvatti johtoaan niin kolmannella kuin neljännelläkin jaksolla ja vei voiton 82-67. 

Tappio oli iso kolaus ToPo:n pudotuspelihaaveille. Se on nyt yhdeksäntenä, kun yksi kierros on vielä pelaamatta. 

Sarah Toeaina teki 22 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Aliyah Collier upotti 11 pistettä, keräsi 15 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Elina Mäntynen teki kotijoukkueelle 17 pistettä. 

Ottelutilasto

 

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia