Hongan Matinen toipunut pelikuntoon

6.3.2007 Korisliigassa toisena olevan Espoon Hongan pitkäksi venähtänyt sairaslista on lyhentynyt merkittävästi, kun runkosarjan loppuhuipennus alkaa olla käsillä. Monte Cummings ja Anselmi Vanjoki parantelevat edelleen jalkavammojaan, mutta joukkueen kokenut kapteeni ja Euroopan kenttiä kiertänyt maajoukkuemies Jukka Matinen on toipunut pelikuntoon keuhkoputkentulehduksesta.

Hongan tilannetta helpottaa lisäksi se, että ärhäkästä flunssa-aallosta ei ole jäljellä enää kuin jälkimainingit espoolaisjoukkueessa.

- Pelasin vielä Tarmo-ottelun Porvoossa puolikuntoisena, mutta KTP:tä vastaan Kotkassa ei minulla ollut tosiaankaan enää mitään asiaa kentällä. Nyt olen levon jälkeen taas täydessä kunnossa ja valmis meille merkityksellisiin peleihin ennen playoff-vaihetta, vakuuttaa Matinen.

Liigan tarkin - onnistumisprosentti 48,7 -  kolmen pisteen heittäjä palaa parketille keskiviikkona, kun Honka kohtaa kotonaan runkosarjan kakkossijan kannalta todella tärkeässä ottelussa Namika Lahden.

Hongalla on koossa 50 sarjapistettä, mutta Lahti (46), KTP (46) ja ToPokin (44) tulevat yhä tiukassa tuntumassa, kun runkosarjasta on pelaamatta kuusi kierrosta. Joensuun Kataja on karauttanut kärjessä jo omia menojaan.

Honka on voittanut tähän mennessä Lahtea vastaan pelaamistaan kolmesta ottelusta kaksi. Niistä ensimmäinen päättyi jatkoaikavoittoon Lahdessa.

- Namika Lahti on vastustajana tosi paha. Se tulee aina peliin täysillä ja joskus rapatessa roiskuu, kuten tyyliin kuuluu. Joukkue pelaa siten, kuin tuomarilinja sallii. Myös se on hyvän joukkueen merkki, muistuttaa Matinen.

Matinen kehuu Korisliigan tasoa

Hongassa viimeksi keväällä 2002 Suomen mestaruutta riehakkaasti juhlinut ja sen jälkeen Saksassa Frankfurt Skylinersissa aina Euroliigaan kurottanut 203-senttinen Matinen, 28, on tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa kotimaan kenttien kovimpana paluumuuttajana.

- Kaikki on sujunut käsikirjoituksen mukaan. Olen saanut sitä, mitä tulin Suomesta hakemaankin: paljon peliaikaa ja nautittavaa koripalloilua. Matinen on rankaissut vastustajia 17,3 pisteen ja 5,3 levypallon keskiarvoilla.

- Alussa oli odotetusti vähän nihkeää. Mutta kun olen päässyt vauhtiin, niin kaikki on sujunut, sanotaanko noin 90-prosenttisen hyvin, heittää Matinen.

Bundesliigassa kultaa ja hopeaa huuhtonut Matinen pitää Suomen liigan tasoa varsin kovana.

- Se oli minulle ensimmäinen ja samalla iso yllätys. Kotimaiset pelaajat ovat kehittyneet neljän Saksan vuoteni aikana ja lisäksi liigassa on enemmän taitavia amerikkalaispelaajia.

Yksi heistä on seurakaveri Cummings, jonka ympärille Honka rakentaa järjestelmällisesti myös tulevaisuuden joukkueitaan.

- Tärkeän, eikä niinkään helposti korvattavan roolin omaavan Cummingsin puuttuminen kokoonpanosta ei voi olla tietenkään näkymättä tällä hetkellä, mutta onneksi meillä on käytössämme laaja ja tasokas pelaajamateriaali. Ei mitään hätää: kyllä Monte sieltä vielä tulee kovassa iskussa pudotuspeleihin.

Matinen ei kokeneena pelimiehenä silmäile sen suuremmin tulevaa puolivälierävastustajaa.

- Kaikki ne on jossain vaiheessa raivattava tieltä mestaruuteen. Himmeämmät mitalit eivät maistu kultaa tavoittelevalle joukkueelle, korostaa Keravan Kori-80:n kasvatti.

Hongan toinen paluumuuttaja, kuukausi sitten joukkueeseen liittynyt Tim Kisner on hänkin merkittävä lenkki Pantteri-patsaan metsästyksessä.

- Kisner on sopeutunut fiksuna ja kovana pelaajana nopeasti joukkueeseemme. Hänestä on samalla suuri apu myös Petteri Koposelle, Matinen toteaa.

“Parasta Honkaa on mahdoton pysäyttää”

Namika Lahti pelaa runkosarjan loppuhuipennuksen vaikeassa vierasputkessa. Espoon lisäksi se joutuu matkaamaan muun muassa Kotkan kotiluolaan Karhuvuoreen.

- Ei mikään ihan helppo loppuohjelma, myöntää Namikan valmentaja Lars Ekström.

Honka hoiti Lahden kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta viimeisimmässä kohtaamisessa tammikuussa Namika oli vuorostaan niskan päällä.

- Honkaa vastaan ei ole varaa hetkenkään löysäilyyn. On painettava täysillä alusta loppuun. Keskiviikon kohtaamisesta on luvassa mielenkiintoinen. Jos pystymme pitämään pelin tasaisena, niin viemme voiton, lupaa Ekström.

Ekström tosin tietää tarkalleen myös kuvion kääntöpuolen.

- Jos Honka saa tekemisensä kohdalleen, niin sitä on lähes mahdoton tehtävä pysäyttää.

Namika Lahti saapuu Espooseen täydellä miehistöllään.

- Periaatteessa kaikki ovat kunnossa. Ilkka Vuorikin on toipunut viikonvaihteen kuumeestaan, kertoo Ekström.

Espoon Honka-Namika Lahti käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa. Samaan aikaan käynnistyvät myös muut Korisliigan ottelut Kataja-PuHu, Componenta-Pyrintö, Kouvot-ToPo, LrNMKY-Korihait ja Tarmo-KTP.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Henkilöt

Asiat

 
4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

Näytä lisää vastaavia