Lars Ekström

196 cm / kg
Syntynyt 1963


Uutisia henkilöstä Lars Ekström

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

24.4.2020 10:04 Haastattelu

Vesa Mäkäläinen: Minun valmentajani

Lahti Basketballin Vesa Mäkäläinen, 33, kolmentoista kauden mittaisen Korisliiga-uransa aikana jättänyt puumerkkinsä sekä kotimaiseen pääsarjaan että lahtelaiseen koripalloidentiteettiin. Mäkäläinen nostaa uransa merkittävimmiksi valmentajiksi Lars Ekströmin, Sami Toiviaisen ja Ari Tammivaaran.

10.1.2019 16:24 Korisliiga

Kobrien ja Ekströmin tiet erosivat – Ville Turja debytoi päävalmentajana voitokkaasti

Ekström aloitti Kobrien päävalmentajana kesällä 2017.

28.11.2017 Korisliiga

Thomas Laerke ei jatka BC Nokian riveissä, Stephen Croone korvaa Lucas Woodhousen Lapualla

Korisliigan maaottelutauko toi muutoksia joukkueiden kokoonpanoihin. BC Nokian ja takamies Thomas Laerken tiet erkanevat, Lapuan Kobrien vaihtaessa takamies Lucas Woodhousen saman pelipaikan Stephen Crooneen.

11.11.2017 Pääjuttu

Kobrat Pohjanmaan paikallispainin voittoon

Lapuan Kobrat jätti lauantai-iltana Korisliigan sarjataulukon jumbopaikan taakseen, kun se kairasi voiton Kauhajoen Karhusta Pohjanmaan paikalliskamppailussa. Tasaisen ottelun nimiinsä vasta jatkoajalla vienyt Kobrat venyi kotiyleisönsä tukemana lopulta 103-102 (50-45, 96-96) –voittoon.

6.10.2017 Pääjuttu

Korisliigassa täysi viiden ottelun kierros

Korisliigan perjantai-ilta piti sisällään täyden viiden ottelun kierroksen. Salossa Vilpas kaatoi Kauhajoen Karhun 103-82 (52-39), Kobrat otti 86-81 (41-42) –kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä ja KTP tarjoili kotiyleisölleen 90-70 (46-37) –kotivoiton Espoo Unitedista. Kouvot haki sarjapisteet Uudestakaupungista lukemin 85-67 (44-30) ja Kataja oli ikävä vieras Seagullsille, voittaen numeroin 90-80 (46-38).

24.9.2017 Pääjuttu

Korisliigan ennakko 2/3: Viihdyttävä Karhu, trendien vastainen Kouvot ja viime kauteen parannusta hakevat BC Nokia ja Kobrat

Korisliigan kausi 2017/18 on jo ovella. Kausi pyörähtää vihdoin käyntiin tiistaina 27.9. kun sarjanousija Espoo United isännöi Uudenkaupungin Korihaita. Mitalisijojen ulkopuolelle jääneistä joukkueista Kauhajoen Karhu hamuaa mitalikantaan Jussi Laakson ja Kouvot mestarivalmentaja Jyri Lehtosen opeilla. Lars Ekström tuo uusia tuulia Lapualle ja Ville Tuominen jatkaa prosessia BC Nokian peräsimessä.

19.8.2017 Korisliiga

Lucas Woodhouse Kobrien takakentälle

Kobrat on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen Lucas Woodhousen kanssa. Lucas päätti viime keväänä opintonsa State University of New York, Stony Brooksissa ja aloittaa Suomessa ensimmäisen ammattilaiskautensa.

15.6.2017 Pääjuttu

Lars Ekström Kobrien päävalmentajaksi

Lapuan Kobrien tulevan kauden päävalmentajana aloittaa Lars Ekström. 53-vuotiaalla Ekströmillä on pitkä oma pelaajaura sekä liigassa että maajoukkueessa. Ville Turja jatkaa Kobrissa valmentajana.

15.2.2017 Haastattelu

Lassi Tuovi kulkenut pitkän matkan Lappeenrannasta Euroopan huippukentille

SIG Strasbourgin ja Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovin ura on kovassa nosteessa. Kahden viime kauden aikana Tuovi on saanut arvokasta oppia apuvalmentajan roolissa Euroopan huipputasolla. Tuovin urakehitykseen on mahtunut sekä sattumia että hyväksi käytettyjä näyttöpaikkoja.

Suomalaiset ulkomailla: Näin seuraat ammattilaispelaajien ja –valmentajien otteita

Euroopan sarjojen lisäksi suomalaisia ammattilaispelaajia ja -valmentajia nähdään kaudella 2016/17 muun muassa Etelä-Amerikassa ja Aasian kentillä. Suomalaisjoukkueista kansainvälisiä sarjoja pelaavat Catz sekä Kataja Basket.

17.11.2016 08:00 Haastattelu

Koripallo vie kauas – suomalaista valmennusoppia Aasian liigoissa

Suomalaisia pelaajia ja valmentajia löytyy kuluvalla kaudella myös muualta kuin Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta. Pelaajista Etelä-Amerikkaa valloittavat Juho Nenonen ja Samuel Haanpää, ja kauas Aasiaan ovat suunnanneet valmentajat Lars Ekström ja Mika Turunen.

Viisi Turun Riennon nuorta koripalloilijaa ulkomaille pelaamaan ensi kaudeksi

Yhteensä viisi Suomen nuorisomaajoukkueistakin tuttuja Turun Riennon 17-20 -vuotiasta naiskoripalloilijaa suuntaa pelaamaan ensi kaudeksi ulkomaille stipendin turvin. Neljä pelaajista suuntaa Yhdysvaltoihin ja yksi Irlantiin.

Jussi Räikkä Ura Basketin päävalmentajaksi, Santeri Latvala jatkaa Kaarinassa

Miesten I Divisioona B:ssa tulevalla kaudella pelaava kaarinalainen Ura Basket on pestannut uudeksi päävalmentajakseen Jussi Räikän, 37. Räikän ja Ura Basketin välinen sopimus on 1+1-vuotinen. Lisäksi Ura Basket on solminut tukun pelaajasopimuksia; kaarinalaisrivistöissä jatkaa mm. hyvän kauden pelannut Santeri Latvala.

25.6.2013 13:20 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin Ahonen jatkaa Ruotsissa, siirtyy Solnasta Boråsiin

Viime kesänä hyvät EM-karsinnat pelannut ja Slovenian EM-kisoihin valmistautuvaan Suomen miesten Susijengiin kuuluva Roope Ahonen, 23, jatkaa uraansa Ruotsin Basketliganissa. Viime kaudella Basketliganin Solna Vikingsiä edustaneen Ahosen uusi työnantaja on Borås Basket.

Santeri Latvala Biisoneista Ura Basketiin

Viime keväänä Suomen mestaruutta loimaalaisen Nilan Bisonsin paidassa juhlinut Vimpelin Vedon kasvatti Santeri Latvala, 21, siirtyy miesten I divisioona A:han kaarinalaisen Ura Basketin riveihin. Ns. ”kehityspelaajasäännön” turvin Latvalalla on mahdollisuus pelata edelleen myös Loimaan liigajoukkueessa.

Richardson ja Nash Ura Basketin amerikkalaiskiinnitykset

Miesten I divisioona A:ssa kaudella 2012/13 pelaava kaarinalainen Ura Basket on kiinnittänyt riveihinsä kaksi ulkomaalaispelaajaa. Takamies Nolan Richardson ja laituri Bobby Nash ovat Uran tuoreet kiinnitykset.

9.5.2012 Pääjuttu

Nilan Bisons hullaannutti Loimaan, tulokasjoukkue kertaheitolla mestariksi

Loimaalainen Nilan Bisons katkaisi keskiviikkona Korisliigan kevään 2012 finaalien vierasvoittojen sarjan ja kaatoi Joensuun Katajan neljännessä osaottelussa kotonaan 83–66 (45–30). Voitollaan Bisons varmisti Loimaan Korikonkareiden seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden näytöstyyliin jo tulokaskaudellaan.

8.12.2011 Pääjuttu

Sami Toiviaisesta KTP-Basketin uusi päävalmentaja

Korisliigassa pelaavan KTP-Basketin kotipeliviikko päättyy perjantaina kamppailuun Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Ottelussa KTP:tä luotsaa uusi päävalmentaja Sami Toiviainen, joka korvaa penkin päässä Lars Ekströmin.

2.12.2011 Pääjuttu

Entinen NBA-jätti KTP:n korin alle

Korisliigassa kymmenentenä oleva KTP-Basket on hankkinut kolmanneksi ulkomaalaisvahvistuksekseen 211-senttisen Amal McCaskillin tuomaan kokoa ja kokemusta kotkalaisryhmään. 38-vuotias McCaskill on urallaan pelannut mm. neljä kautta NBA:ssa.

Näytä lisää vastaavia