Hongasta upeasti Suomen mestari

24.4.2007 Espoon Honka on koripallon Suomen mestari vuosimalla 2007. Honka pisti hulppeat mestaruusjuhlat pystyyn tiistaina kotiyleisönsä edessä Tapiolan Urheiluhallissa kukistamalla Namika Lahden kolmannessa finaalissa pistein 94-74 (41-36).

- Aivan upea fiilis. Olen voittanut ennenkin mestaruuksia, mutta en koskaan vielä kapteenina. Oli mahtavaa tunne päästä kohottamaan Pantteri-patsas suorin käsin kohti Tapiolan Urheiluhallin kattoa ja leikata sen päälle vielä korisukka Suomen mestaruuden lopulliseksi sinetiksi, hehkutti hienon ottelun pelannut Jukka Matinen (22/3).

Tapiolan Urheiluhallissa 2021 katsojan silmien edessä pelattu kolmas finaali noudatti kahden aiemman luonnetta: Namika Lahti taisteli kunniakkaasti vastaan, mutta ei voinut paremmilleen sittenkään mitään.

Laajalla ja laadukkaalla rintamalla jälleen vyörynyt Honka irtautui vieraistaan vastustamattomasti tauon jälkeen. Lahti kävi päätösneljänneksellä vielä kerran numeroissa 72-67, kunnes Honka pisti täyden höyryn päälle.

Mestaruusniitti nähtiin kolme minuuttia ennen loppua, kun Tim Kisner (10/4) latasi kylmähermoisen kolmen pisteen heiton pussiin.

- Lahti teki taas kaikkensa pysäyttääkseen meidät, mutta pelasimme jälleen järkevän lopun. Saattaa olla, että tämä oli tällä erää viimeinen otteluni Hongassa, mutta en uhraa sille nyt ajatuksiani. Nyt juhlitaan, riemuitsi Petteri Koponen (14/6).

Vihreä peruukki päässään ja mestaruuspallo paitansa sisällä yleisöä ottelun jälkeen villinnyt Monte Cummings (11/4) ei hänkään säästellyt äänijänteitään, päinvastoin.

- Hei, minulta puuttui se kultamitali, mutta katso, mikä minulla nyt roikkuu kaulassani. Vain mestaruus merkitsee minulle jotain. Nyt jos koskaan on juhlan aika, latasi samalla Matt Williamsia (16/9) riehakkaaseen juhlatunnelmaan viritellyt Cummings.

Pavicevic puhkesi kyyneliin

Hongalle jo neljännen mestaruuden vuosien 2001-03 jatkoksi valmentanut Mihailo Pavicevic oli mestaruusjuhlien liikuttunein mies.

- Minulla ei ole sanoja kuvailla tätä tunnetta, sopersi montenegrolaisluotsi kyyneleet silmissään.

Tunteikas Pavicevic on koki viime vuonna perhepiirissään raskaita aikoja hänen vaimonsa ja isänsä poismenon jälkeen.

- Olen iloinen mestaruudesta, mutta samalla myös surullinen. Odotan yhä sitä yhtä onnittelupuhelua, vaikka tiedänkin, ettei sitä koskaan tule.

Olen kiitollinen pelaajilleni ja koko Hongan organisaatiolle. Ilman heitä en olisi selvinnyt tästä kaikesta. Hongan kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen solminut Pavicevic pystyi myöhemmin puuttumaan pintapuolisesti pelitapahtumiin.

- Me olemme mestareita, se kertoo mielestäni kaiken. Minulla oli tällä kaudella kaksi tavoitetta: voittaa joukkueeni kanssa mestaruus ja jalostaa Petteri Koponen lopullisesti huippupelaajaksi. Molemmat tavoitteet toteutuivat. Lisäksi tässä joukkueessa oli aivan upea henki.

“Yksilöistä hieno joukkue”

Kapteeni Matinen painotti samaa korisukka kaulassaan.

- Tämän ottelun jälkeen voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että parempi voitti. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta. Kausi ei ollut suinkaan helppo. Joukkue oli uusi ja meillä oli paljon loukkaantumisia. Pystyimme kuitenkin koko ajan parantamaan peliämme.

- Harvassa joukkueessa on näin paljon hyviä yksilöitä, jotka ovat samalla kentällä näin epäitsekkäitä persoonia, viittasi Matinen Hongan saumattomaan yhteispeliin.

Saksassa neljä kautta pelannut Matinen on tehnyt Kimmo Muurisen (6/5) tavoin kolmen vuoden jatkosopimuksen Hongan kanssa. Päätös oli loppujen lopuksi helppo.

- Tämä kausi oli jo sitä, mitä tulin Suomesta ja Hongasta taas hakemaankin. Kehityin pelaajana ja pelasin myös suuremmassa roolissa, kuin koskaan ennen. Matinen malttoi kaivaa myös yhden pelillisen yksityiskohdan esiin finaalisarjan ratkaisuja ajatellen.

- Voitimme levypallot (45-27) myös tässä ottelussa. Levypallopeli on samanlaista tahtohommaa kuin mestaruuden voittaminenkin. Ei minua tässä finaalisarjassa yllättänyt oikeastaan mikään muu kuin se, että veimme mestaruuden suoraan 3-0.

“Hongalle ei ole häpeä hävitä”

Lahden valmentaja Lars Ekström saa hänkin olla ylpeä joukkueestaan.

- Honka on hieno joukkue, jolle ei ole häpeä hävitä. Emme vain yltäneet pelillisesti enää sille tasolla kuin ToPoa ja Joensuun Katajaa vastaan.

Emmekä päässeet finaalisarjassa myöskään Hongan pelaajien pään sisään, kuvaili Ekström, jonka onnittelut kollega Pavicevic muistaa ikänsä.

- Kätellessään minua hän totesi olevansa onnellinen minun puolestani. Näin, että hän todellakin tarkoitti sitä sydämestään. Se oli hieno ele.

Namikan kapteeni ja tehokkain pelimies Ville Mäkäläinen (17/3) uskoo hopeankin maistuvan makealta Lahden suunnalla.

- Tietenkin mestaruuden menettäminen oli pettymys, koska olimme jo näin pitkällä. Tämä oli kuitenkin varmasti kaikkien aikojen kovin pääsarjakausi, joten hopea siitä ei ole lainkaan huono saavutus.

Mäkäläisen ohella Lahdesta viimeisessä finaalissa erottuivat Teemu Laine (15/2) ja vahvasti ottelun aloittanut Ilkka Vuori (13/2).

Ottelutilastot ja koko suomalaisen huippukoripallon tilastopalvelu osoitteessa http://www.basket.fi/.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Rene Rougeau vei Karhu Basketin Korisliigan finaaleihin

Kauhajoen Karhu Basket selvitti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan finaaleihin, joukkueen kaadettua BC Nokian välierissä otteluvoitoin 4-1. Ratkaisevassa ottelussa Kauhajoen liikuntahallilla BC Nokia johti ottelua vielä päätösjakson puolivälin jälkeen, mutta Karhu Basket käänsi ottelun nimiinsä Rene Rougeaun viime hetken korilla numeroin 84-82 (34-42).

Karhu Basket venyi jatkoajan kautta 3-1 -johtoon

Kauhajoen Karhu Basket nousi voiton päähän Korisliigan finaaleista, joukkueen kairattua jatkoajan kautta tiensä voittoon perjantai-illan neljännessä välieräottelussa BC Nokiaa vastaan. Takamatkalta neljännelle jaksolle lähtenyt Karhu Basket voitti varsinaisen peliajan viimeisen neljänneksen yhdeksällä pisteellä ja venyi jatkoajan jälkeen 105-102 (42-46, 93-93) -vierasvoittoon.

Vilpas suorin 4-0 voitoin finaaleihin

Salon Vilpas suoritti tyylipuhtaan lakaisun, viikinkipurren selvittäessä tiensä Korisliigan finaaleihin 4-0 -voitoin ohi Helsinki Seagullsin. Torstai-illan ottelussa lokkipaidat hallitsivat tapahtumien kulkua avausjakson, mutta viimeiset kolme neljännestä menivät salolaismerkeissä, Vilppaan juostua lopulta 86-69 (33-29) -vierasvoittoon.

25.4.2018 22:22 Huippu- ja kilpaurheilu

Karhu Basket jatkoi kotivoittojen sarjaa

Karhu Basketin ja BC Nokian välinen välieräsarja jatkoi keskiviikkona tutulla kaavalla, joukkueiden ottaessa kolmannen kerran mittaa toisistaan. Kauhajoen liikuntahallin 1147-päinen kotiyleisö sai todistaa Karhu Basketin karatessa vierailijoilta päätösjaksolla, mesikämmenten venyessä lopulta kotivoittoon lukemin 78-72 (38-34). Karhu Basket johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Salon Vilpas voiton päähän finaalipaikasta

Salon Vilpas kaatoi tiistaina Helsinki Seagullsin jo kolmatta kertaa peräkkäin välieräsarjassa. Vilpas kaatoi helsinkiläisvieraat numeroin 79–71.

BC Nokia tasoitti välieräsarjan

Sunnuntai-illan välieräkamppailu pelattiin Nokian palloiluhallissa, jossa näätäpaitainen BC Nokia onnistui tasoittamaan välieräsarjan Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen BC Nokia nousi kuskin paikalle kolmannella jaksolla, pysytellen loppuun asti kuskin paikalla matkalla 89-84 (38-37) -voittoon.

Vilpas venyi jatkoajan kautta 2-0 -johtoon

Salon Vilpas otti tuiki tärkeän vierasvoiton lauantai-iltana, joukkueen matkattua välieräsarjan toisessa ottelussa Helsinki Seagullsin vieraaksi Töölön Kisahalliin. Kisiksen parketilla tahtipuikkoa heilutti pitkään Seagulls, mutta jatkoajalle venynyt Vilpas otti kuskin paikan ylimääräisellä viisiminuuttisella ja karkasi 77-86 (35-35, 72-72) -vierasvoittoon.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Karhu Basket säilytti kotiedun

Kauhajoen Karhu Basket otti komealla tavalla välieräsarjan avausvoiton BC Nokiaa vastaan perjantai-iltana Kauhajoen liikuntahallilla. Jokaisen jakson nimiinsä vieneet mesikämmenet karkasivat lopulta 92-78 (39-31) -voittoon, kauhajokisten pitäessä täten tiukasti kiinni sarjasijoituksen tuomasta kotiedusta.

Timo Heinonen kaikkien aikojen ykkönen pudotuspeliotteluissa

Helsinki Seagullsin ja Kouvolan Kouvojen välisen puolivälieräsarjan ratkaisuottelussa tehtiin viime sunnuntaina liigahistoriaa. Lokkipaitojen laituri ja puolustuspelaamisen kulmakivi Timo Heinonen siirtyi nimittäin kaikkien aikojen listalla ykköseksi pelatuissa pudotuspeliotteluissa.

Vilppaalle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Salon Vilpas otti ensimmäisenä välieräjoukkueena askeleen kohti finaalipaikkaa, joukkueen aloittaessa välieräsarjan Helsinki Seagullsia vastaan torstai-iltana Salohallissa. Päätösjakson alkupuolella vielä tasoissa ollut ottelu kääntyi lopulta Vilppaan aavistuksen leveämmän materiaalin ansiosta isännille lukemin 78 -71 (37-38).

Seagulls haastaa Vilppaan taistelussa finaalipaikasta

Korisliigan välierät polkaistaan käyntiin torstaina, kun Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin välinen ottelusarja saa alkunsa Salohallin täpötäysien lehtereiden edessä. Runkosarjan ykkösjoukkue Vilpas eteni 3-1 -otteluvoitoin finaaliin, kuten myös lokkipaitainen runkosarjan nelonen.

Korisliigan välierien otteluohjelma

Miesten Korisliiga on edennyt välierävaiheeseen. Salon Vilpas saa vastaansa Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaa BC Nokian. Kotiedut itselleen runkosarjassa pelasivat sarjataulukon ykkönen Vilpas ja kakkonen Karhu Basket. Välierät alkavat Salohallissa torstaina 19.4.

Seagulls Korisliigan välieriin

Helsinki Seagulls selvitti tiensä neljäntenä joukkueena Korisliigan välieriin, lokkipaitojen tiputtaessa Kouvolan Kouvot kesälomille otteluvoitoin 3-1. Ottelusarjan katkaisuottelu Kouvolassa suoritti ratkaisevan irtioton kolmannella jaksolla, matkaten lopulta 83-74 (35-33) -vierasvoittoon.

Näytä lisää vastaavia