Hongasta upeasti Suomen mestari

24.4.2007 Espoon Honka on koripallon Suomen mestari vuosimalla 2007. Honka pisti hulppeat mestaruusjuhlat pystyyn tiistaina kotiyleisönsä edessä Tapiolan Urheiluhallissa kukistamalla Namika Lahden kolmannessa finaalissa pistein 94-74 (41-36).

- Aivan upea fiilis. Olen voittanut ennenkin mestaruuksia, mutta en koskaan vielä kapteenina. Oli mahtavaa tunne päästä kohottamaan Pantteri-patsas suorin käsin kohti Tapiolan Urheiluhallin kattoa ja leikata sen päälle vielä korisukka Suomen mestaruuden lopulliseksi sinetiksi, hehkutti hienon ottelun pelannut Jukka Matinen (22/3).

Tapiolan Urheiluhallissa 2021 katsojan silmien edessä pelattu kolmas finaali noudatti kahden aiemman luonnetta: Namika Lahti taisteli kunniakkaasti vastaan, mutta ei voinut paremmilleen sittenkään mitään.

Laajalla ja laadukkaalla rintamalla jälleen vyörynyt Honka irtautui vieraistaan vastustamattomasti tauon jälkeen. Lahti kävi päätösneljänneksellä vielä kerran numeroissa 72-67, kunnes Honka pisti täyden höyryn päälle.

Mestaruusniitti nähtiin kolme minuuttia ennen loppua, kun Tim Kisner (10/4) latasi kylmähermoisen kolmen pisteen heiton pussiin.

- Lahti teki taas kaikkensa pysäyttääkseen meidät, mutta pelasimme jälleen järkevän lopun. Saattaa olla, että tämä oli tällä erää viimeinen otteluni Hongassa, mutta en uhraa sille nyt ajatuksiani. Nyt juhlitaan, riemuitsi Petteri Koponen (14/6).

Vihreä peruukki päässään ja mestaruuspallo paitansa sisällä yleisöä ottelun jälkeen villinnyt Monte Cummings (11/4) ei hänkään säästellyt äänijänteitään, päinvastoin.

- Hei, minulta puuttui se kultamitali, mutta katso, mikä minulla nyt roikkuu kaulassani. Vain mestaruus merkitsee minulle jotain. Nyt jos koskaan on juhlan aika, latasi samalla Matt Williamsia (16/9) riehakkaaseen juhlatunnelmaan viritellyt Cummings.

Pavicevic puhkesi kyyneliin

Hongalle jo neljännen mestaruuden vuosien 2001-03 jatkoksi valmentanut Mihailo Pavicevic oli mestaruusjuhlien liikuttunein mies.

- Minulla ei ole sanoja kuvailla tätä tunnetta, sopersi montenegrolaisluotsi kyyneleet silmissään.

Tunteikas Pavicevic on koki viime vuonna perhepiirissään raskaita aikoja hänen vaimonsa ja isänsä poismenon jälkeen.

- Olen iloinen mestaruudesta, mutta samalla myös surullinen. Odotan yhä sitä yhtä onnittelupuhelua, vaikka tiedänkin, ettei sitä koskaan tule.

Olen kiitollinen pelaajilleni ja koko Hongan organisaatiolle. Ilman heitä en olisi selvinnyt tästä kaikesta. Hongan kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen solminut Pavicevic pystyi myöhemmin puuttumaan pintapuolisesti pelitapahtumiin.

- Me olemme mestareita, se kertoo mielestäni kaiken. Minulla oli tällä kaudella kaksi tavoitetta: voittaa joukkueeni kanssa mestaruus ja jalostaa Petteri Koponen lopullisesti huippupelaajaksi. Molemmat tavoitteet toteutuivat. Lisäksi tässä joukkueessa oli aivan upea henki.

“Yksilöistä hieno joukkue”

Kapteeni Matinen painotti samaa korisukka kaulassaan.

- Tämän ottelun jälkeen voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että parempi voitti. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta. Kausi ei ollut suinkaan helppo. Joukkue oli uusi ja meillä oli paljon loukkaantumisia. Pystyimme kuitenkin koko ajan parantamaan peliämme.

- Harvassa joukkueessa on näin paljon hyviä yksilöitä, jotka ovat samalla kentällä näin epäitsekkäitä persoonia, viittasi Matinen Hongan saumattomaan yhteispeliin.

Saksassa neljä kautta pelannut Matinen on tehnyt Kimmo Muurisen (6/5) tavoin kolmen vuoden jatkosopimuksen Hongan kanssa. Päätös oli loppujen lopuksi helppo.

- Tämä kausi oli jo sitä, mitä tulin Suomesta ja Hongasta taas hakemaankin. Kehityin pelaajana ja pelasin myös suuremmassa roolissa, kuin koskaan ennen. Matinen malttoi kaivaa myös yhden pelillisen yksityiskohdan esiin finaalisarjan ratkaisuja ajatellen.

- Voitimme levypallot (45-27) myös tässä ottelussa. Levypallopeli on samanlaista tahtohommaa kuin mestaruuden voittaminenkin. Ei minua tässä finaalisarjassa yllättänyt oikeastaan mikään muu kuin se, että veimme mestaruuden suoraan 3-0.

“Hongalle ei ole häpeä hävitä”

Lahden valmentaja Lars Ekström saa hänkin olla ylpeä joukkueestaan.

- Honka on hieno joukkue, jolle ei ole häpeä hävitä. Emme vain yltäneet pelillisesti enää sille tasolla kuin ToPoa ja Joensuun Katajaa vastaan.

Emmekä päässeet finaalisarjassa myöskään Hongan pelaajien pään sisään, kuvaili Ekström, jonka onnittelut kollega Pavicevic muistaa ikänsä.

- Kätellessään minua hän totesi olevansa onnellinen minun puolestani. Näin, että hän todellakin tarkoitti sitä sydämestään. Se oli hieno ele.

Namikan kapteeni ja tehokkain pelimies Ville Mäkäläinen (17/3) uskoo hopeankin maistuvan makealta Lahden suunnalla.

- Tietenkin mestaruuden menettäminen oli pettymys, koska olimme jo näin pitkällä. Tämä oli kuitenkin varmasti kaikkien aikojen kovin pääsarjakausi, joten hopea siitä ei ole lainkaan huono saavutus.

Mäkäläisen ohella Lahdesta viimeisessä finaalissa erottuivat Teemu Laine (15/2) ja vahvasti ottelun aloittanut Ilkka Vuori (13/2).

Ottelutilastot ja koko suomalaisen huippukoripallon tilastopalvelu osoitteessa http://www.basket.fi/.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

Näytä lisää vastaavia