Honka kaatoi PeKan ja nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoiton: "Tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä"

9.2.2019 20:37 Naisten Korisliigan päivän muissa peleissä ToPo katkaisi tappiokirteensä Alkua vastaan ja HyPo puolestaan kasvatti etumatkaansa nappaamalla sarjapisteet Catzia vastaan käydyssä ottelussa. Kouvottaret jatkoi voitokasta matkaansa kaatamalla Espoo Basket Teamin kotiareenallaan.

Sidney Cook oli tärkeässä roolissa, kun joukkue haki kauden ensimmäisen vierasvoiton. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapiolan Honka nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Karhuvuoren Urheilutalossa, kun se kaatoi tiukan taiston päätteeksi sarjakakkosena olevan Peli-Karhut numeroin 71-75 (37-47). Hongan suoritusta voinee pitää varsin kovana, sillä joukkue on majaillut sarjan hännillä, ja viimeisestä kymmenestä ottelusta on kertynyt vain kolme voittoa. PeKa sen sijaan on viilettänyt sarjassa voitokkaasti, ollen vain kahden sarjapisteen päässä ykkösenä olevasta Hyvinkään Pontevasta. Kimmo Kujansivu oli ylpeä joukkueestaan makean voiton päätteeksi:

 – Kauden ensimmäinen vierasvoitto tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä, mutta osittain myös sen ansiosta millä tavalla se tuli. Pysyimme tänään pelisuunnitelmassa ja olimme kärsivällisiä. Saimme tänään monelta pelaajalta onnistumisia. Korinteko on silloin helpompaa, kun se ei kasaannu vain parin pelaajan harteille. Olen ylpeä joukkueen suorituksesta tänään.

Honka onnistui kääntämään vakaakuppia puoleensa toisen jakson aikana koko joukkueen astuessa esiin pisteidenteossa jakson päättyessä vieraille selvästi 28-15. Pitkälle karkumatkalle ei Honka silti päässyt, sillä PeKa kasasi rivejään heti kolmannella jaksolla kuroen eroa umpeen. Molemmat joukkueet lähtivät viimeiseen jaksoon selkä seinää vasten tulostaulun näyttäessä lukemia 56-57.

Viimeinen jakso oli viimeiselle minuutille korista koriin taistelua. Minna Malin ja Alexyz Vaioletaman onnistumiset avittivat Hongan rinnalle ja ohi, eikä PeKa pystynyt vastaamaan tähän heittojen kolistessa rautoihin. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsivät täyttyneet joukkuevirheet ja viimeisen loppusilauksen Hongan voitolle toivat Sidney Cookin vapaaheitot PeKan tasoitusheittojen karatessa raudoista ulos.

Aiemmin Hongan turmioksi ovat koituneet monessa pelissä kolmen pisteen heitot, mutta nyt joukkue säkitti näitä yhdeksän, PeKan saadessa osumia kahdeksan. Ottelun tasaisuudesta kertoi myös se, että levypallot sekä lähietäisyyden heitot jakautuivat joukkueiden välillä lähes tasan.

 – Emme saaneet omaa juoksupeliämme käyntiin kunnolla, koska jouduimme ottamaan pallon aina sukasta. Myös isojen pelaajien kanssa olimme virhevaikeuksissa paikoitellen. Honka sai myös meidän hitaissa hyökkäyksissämme palloscreenit hyvin pois. Kotikentällä emme jostain syystä ole osuneet kunnolla renkaan läpi, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi.

Hongan pistenikkari oli tuttuun tapaan Sidney Cook, joka nakutti 21 pistettä ja kahmaisi yhdeksän irtopalloa. Yksin ei Cookin silti tarvinnut jäädä, sillä tulitukea antoivat myös Minna Mali (14/6) sekä Alexyz Vaioletama (13/12).

 –Tiukka matsi, onneksi saimme ottelun käännettyä meille. Saimme välillä reilumminkin etumatkaa, mutta PeKa tuli aina takaisin ja välillä ohikin. Kokeilimme uusia juttuja tänään palloscreeneissä, tuntui että tänään meistä jokainen toi jotakin erityisesti hyökkäyspäähän. Meidän joukkueemme esiintyi tänään pirteästi, Kaisa Kuisma ruoti.

Peli-Karhut joutui jälleen operoimaan vajaalukuisena, sillä Noora Järvikangas on edelleen sivussa, eikä joukkueen uusin vahvistus ole vielä käytettävissä. Joukkueen valopilkku oli tästä huolimatta erinomaisin ottein parketilla esiintynyt Ellen Järvinen, joka säkitti peräti viisi kolmosta pohjaan, ja ahersi myös samalla joukkueen suurimman pistesaldon (21). Järvisen ohella joukkueen pistepankkia kasvattivat myös Brittany Starling (20/17) sekä Brooke McCarty (14/6/5s). Ennätyspisteensä nakuttanut Ellen Järvinen olisi kaivannut vielä lisää panostusta koko joukkueelta:

 – Ensimmäisellä puoliskolla Honka sai melko vapaasti heittää kolmosia, emme päässeet puolustamaan myöskään nopeita hyökkäyksiä. Puoliajan jälkeen petrasimme, mutta jokaisen olisi pitänyt tuoda itsestään vielä enemmän kentälle. Toki oma onnistuminen tuntuu hyvältä, mutta voitto olisi tuonut lisäarvoa sille.

Ottelutilastot

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi tappiokierteensä Forssan Alkua vastaan

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi kotikentällään jo viisi peräkkäistä ottelua kestäneen tappiokulkunsa. Forssan Alkua vastaan käyty ottelua päättyi summerin soidessa lopulta lukemin 63-56 (25-28). Samalla ToPo sai myös ensimmäisen liigavoittonsa Alkua vastaan, sillä joukkueiden kaksi aiempaa sarjakoitosta ovat päättyneet forssalaisten eduksi.

Sarjapisteiden kohtalo ratkaistiin vasta viimeisellä neljänneksellä, johon ToPo pääsi vain yhden pisteen etumatkasta. Todellisen esiintulon jakson aikana teki kotijoukkueen Mirka Kilpijärvi (19/4), joka tykitti neljänneksellä yhteensä kymmenen pistettä, ja vastasi pistetehtailusta koko alkujakson ajan. Kun muutkin kotijoukkueen pelaajat saivat pistetehtailunsa päälle, alkoi Alku pudota kannoilta. ToPon voiton takeena toimi onnistunut joukkuepeli, sillä penkiltä joukkue onnistui saamaan apua mukavat 24 pistettä, kun taas Alku joutui nojaamaan yksin Mia Loydiin hyökkäyspäässä.

ToPon tehokkaimpana Kilpijärven rinnalla hääri Ashli Payne (10/17), mutta hyviä onnistumisia sai myös Ladondra Johnson (15/7).

Mia Loyd viimeisteli tuttuun tapaan tehokkaasti tyylitellen 25 pistettä ja 14 levypalloa. Muut vierasjoukkueesta jäivät kauas taakse Loydin lukemista, sillä seuraavaksi tehokkain oli Emily Kinneston (9/8/5s), joka sai kasaan vain yhdeksän pistettä.

Ottelutilastot

Hyvinkään Ponteva kasvatti johtoaan

Catzin kovaa taistelua Hyvinkään Pontevaa vastaan ei palkittu kotiyleisön edessä. Catz pysyi tasaisesti läpi ottelun HyPon kannoilla, mutta viimeisen jakson lopussa vierasjoukkue anasti voiton ja sarjapisteet itselleen numeroin 63-73 (38-40). Sarjakakkosena oleva Peka ei pystynyt päivän pelikierroksella kerryttämään omaa pistetiliään, jonka ansiosta HyPo pääsi voiton myötä kasvattamaan etumatkaansa pienesti muihin nähden.

Äärimmäisen tasaisessa ottelussa todistettiin peräti 16 johtoaseman muutosta. Catz aloitti ottelu heti kuskinpaikalta, mutta ei saanut viihtyä tällä paikalla kauaa, kun jo toisen jakson aikana HyPo pääsi rynnimään tasoihin. Kolmannen jakson ollessa korista koriin kamppailua ratkaisun hetket venyivät vasta pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle. Jälleen kerran tärkeillä hetkillä Pontevan kapteeni Taru Tuukkanen nousi esiin tuoden joukkueensa tasoihin, kun pelikellossa oli enää jäljellä kolme minuuttia. Pelikuntoiseksi toipunut Alexis Montgomery puolestaan sysäsi vierasjoukkueen ohi, eikä Catz saanut enää viimeisten minuuttien aikana enää pisteen pistettä aikaiseksi, mikä ratkaisi Pontevan voittoisan kotimatkan.

Marginaalit joukkueiden välillä olivat pienet. HyPo onnistui saamaan käsiinsä hieman paremmin levypalloja, sekä haastamaan itselleen enemmän vapaaheittoja. HyPo on nyt voittanut kissalauman kahdesti, sillä Catz on noussut voittajaksi kohtaamisissa kerran.

Pontevan Randi Brown oli saanut jälleen kätensä kunnolla kuumaksi, sillä nainen paukutti yhteensä messevät 34 pistettä, jonka lisäksi käsiin tarttui kuusi levypalloa. Hyvät tehot aikaiseksi sai myös urheilullinen Jessica January (15/6).

Kotijoukkueen tehokkain oli pelinjohtaja Valencia McFarland (20/6/4s). Vastikään parketeille palannut Elena Reshetko jatkoi myös vakuuttavia otteitaan tehtailemalla 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Joukkueen kapteeni Aleighsa Welch kahmi joukkueelle eniten levypalloja (12/11).

Ottelutilastot

Kouvottaret nappasi tärkeät pisteet kotikentällään

Jatke Areenalla käytiin tärkeä koitos Kouvottarien ja EBT:n välillä, sillä voitossa oli panoksena kiinni kotietu pudotuspeleihin. Kouvottaret on osoittautunut tällä kaudella hankalaksi vastustajaksi EBT:lle, sillä kouvolalaiset nitistivät espoolaiset kolmannen kerran kauden aikana pelin päättyessä selviin lukuihin 85-54 (36-24). Voiton ansiosta Kouvottaret pääsee nousemaan sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle Espoo Basket Teamin kanssa. Voitto oli kotijoukkueelle jo kuudes peräkkäinen.

Kouvottaret voitti kaikki neljä jaksoa, mutta espoolaisten notkahdus tapahtui ratkaisevasti toisen jakson aikana EBT:n saadessa kasaan ainoastaan yhdeksän pistettä. Kouvottarien hurmos jatkui puoliajan jälkeenkin, kun Camille Zimmerman (20/10) tikkasi kahdeksan pistettä peräjälkeen korille ajoistaan tuoden kotijoukkueen jo jakson puolivälissä 15 pisteen johtoon. Viimeisellä jaksolla EBT ei saanut enää eroa umpeen viimeisen neljänneksen mennessä Kouvottarille murskaavasti 24-10.

Espoo Basket Teamin turmioksi illan pelissä koitui yksi vastaan yksi puolustus, sekä kahden pisteet heitot korin läheltä. Kouvottaret nakutti läheltä yhteensä 30 pistettä, mutta vierasjoukkue onnistui näistä vain kymmenen pisteen arvoisesti. Levypalloissa ja kolmosissa joukkueet onnistuivat samanveroisesti.

Claire Lamunu vastasi kotijoukkueen suurimmasta levypallokertymästä, mutta hyökkäyspäädyssäkin onnistumisia tuli mukavasti (16/11). Hyvään hurmokseen ottelussa pääsi myös Maria Koskinen, joka tyylitteli 16 pistettä ja viisi levypalloa.

EBT:n kantavana voimana toimi Kamilah Jackson, jonka panos riitti tuplatuplaan: 13/13. Tuplatuplan joukkueelle ahersi niin ikää myös Delaney Hodgins (13/10).

Ottelutilastot

Naisten Korisliiga jatkuu tiistaina 12.2. Tapiolan liikuntahallissa. Tällöin vastakkain ovat Tapiolan Honka sekä Lappeenrannan Catz. Ottelu alkaa 18.30.

 

 

 

 

 

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia