Honka kaatoi PeKan ja nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoiton: "Tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä"

9.2.2019 20:37 Naisten Korisliigan päivän muissa peleissä ToPo katkaisi tappiokirteensä Alkua vastaan ja HyPo puolestaan kasvatti etumatkaansa nappaamalla sarjapisteet Catzia vastaan käydyssä ottelussa. Kouvottaret jatkoi voitokasta matkaansa kaatamalla Espoo Basket Teamin kotiareenallaan.

Sidney Cook oli tärkeässä roolissa, kun joukkue haki kauden ensimmäisen vierasvoiton. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapiolan Honka nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Karhuvuoren Urheilutalossa, kun se kaatoi tiukan taiston päätteeksi sarjakakkosena olevan Peli-Karhut numeroin 71-75 (37-47). Hongan suoritusta voinee pitää varsin kovana, sillä joukkue on majaillut sarjan hännillä, ja viimeisestä kymmenestä ottelusta on kertynyt vain kolme voittoa. PeKa sen sijaan on viilettänyt sarjassa voitokkaasti, ollen vain kahden sarjapisteen päässä ykkösenä olevasta Hyvinkään Pontevasta. Kimmo Kujansivu oli ylpeä joukkueestaan makean voiton päätteeksi:

 – Kauden ensimmäinen vierasvoitto tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä, mutta osittain myös sen ansiosta millä tavalla se tuli. Pysyimme tänään pelisuunnitelmassa ja olimme kärsivällisiä. Saimme tänään monelta pelaajalta onnistumisia. Korinteko on silloin helpompaa, kun se ei kasaannu vain parin pelaajan harteille. Olen ylpeä joukkueen suorituksesta tänään.

Honka onnistui kääntämään vakaakuppia puoleensa toisen jakson aikana koko joukkueen astuessa esiin pisteidenteossa jakson päättyessä vieraille selvästi 28-15. Pitkälle karkumatkalle ei Honka silti päässyt, sillä PeKa kasasi rivejään heti kolmannella jaksolla kuroen eroa umpeen. Molemmat joukkueet lähtivät viimeiseen jaksoon selkä seinää vasten tulostaulun näyttäessä lukemia 56-57.

Viimeinen jakso oli viimeiselle minuutille korista koriin taistelua. Minna Malin ja Alexyz Vaioletaman onnistumiset avittivat Hongan rinnalle ja ohi, eikä PeKa pystynyt vastaamaan tähän heittojen kolistessa rautoihin. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsivät täyttyneet joukkuevirheet ja viimeisen loppusilauksen Hongan voitolle toivat Sidney Cookin vapaaheitot PeKan tasoitusheittojen karatessa raudoista ulos.

Aiemmin Hongan turmioksi ovat koituneet monessa pelissä kolmen pisteen heitot, mutta nyt joukkue säkitti näitä yhdeksän, PeKan saadessa osumia kahdeksan. Ottelun tasaisuudesta kertoi myös se, että levypallot sekä lähietäisyyden heitot jakautuivat joukkueiden välillä lähes tasan.

 – Emme saaneet omaa juoksupeliämme käyntiin kunnolla, koska jouduimme ottamaan pallon aina sukasta. Myös isojen pelaajien kanssa olimme virhevaikeuksissa paikoitellen. Honka sai myös meidän hitaissa hyökkäyksissämme palloscreenit hyvin pois. Kotikentällä emme jostain syystä ole osuneet kunnolla renkaan läpi, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi.

Hongan pistenikkari oli tuttuun tapaan Sidney Cook, joka nakutti 21 pistettä ja kahmaisi yhdeksän irtopalloa. Yksin ei Cookin silti tarvinnut jäädä, sillä tulitukea antoivat myös Minna Mali (14/6) sekä Alexyz Vaioletama (13/12).

 –Tiukka matsi, onneksi saimme ottelun käännettyä meille. Saimme välillä reilumminkin etumatkaa, mutta PeKa tuli aina takaisin ja välillä ohikin. Kokeilimme uusia juttuja tänään palloscreeneissä, tuntui että tänään meistä jokainen toi jotakin erityisesti hyökkäyspäähän. Meidän joukkueemme esiintyi tänään pirteästi, Kaisa Kuisma ruoti.

Peli-Karhut joutui jälleen operoimaan vajaalukuisena, sillä Noora Järvikangas on edelleen sivussa, eikä joukkueen uusin vahvistus ole vielä käytettävissä. Joukkueen valopilkku oli tästä huolimatta erinomaisin ottein parketilla esiintynyt Ellen Järvinen, joka säkitti peräti viisi kolmosta pohjaan, ja ahersi myös samalla joukkueen suurimman pistesaldon (21). Järvisen ohella joukkueen pistepankkia kasvattivat myös Brittany Starling (20/17) sekä Brooke McCarty (14/6/5s). Ennätyspisteensä nakuttanut Ellen Järvinen olisi kaivannut vielä lisää panostusta koko joukkueelta:

 – Ensimmäisellä puoliskolla Honka sai melko vapaasti heittää kolmosia, emme päässeet puolustamaan myöskään nopeita hyökkäyksiä. Puoliajan jälkeen petrasimme, mutta jokaisen olisi pitänyt tuoda itsestään vielä enemmän kentälle. Toki oma onnistuminen tuntuu hyvältä, mutta voitto olisi tuonut lisäarvoa sille.

Ottelutilastot

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi tappiokierteensä Forssan Alkua vastaan

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi kotikentällään jo viisi peräkkäistä ottelua kestäneen tappiokulkunsa. Forssan Alkua vastaan käyty ottelua päättyi summerin soidessa lopulta lukemin 63-56 (25-28). Samalla ToPo sai myös ensimmäisen liigavoittonsa Alkua vastaan, sillä joukkueiden kaksi aiempaa sarjakoitosta ovat päättyneet forssalaisten eduksi.

Sarjapisteiden kohtalo ratkaistiin vasta viimeisellä neljänneksellä, johon ToPo pääsi vain yhden pisteen etumatkasta. Todellisen esiintulon jakson aikana teki kotijoukkueen Mirka Kilpijärvi (19/4), joka tykitti neljänneksellä yhteensä kymmenen pistettä, ja vastasi pistetehtailusta koko alkujakson ajan. Kun muutkin kotijoukkueen pelaajat saivat pistetehtailunsa päälle, alkoi Alku pudota kannoilta. ToPon voiton takeena toimi onnistunut joukkuepeli, sillä penkiltä joukkue onnistui saamaan apua mukavat 24 pistettä, kun taas Alku joutui nojaamaan yksin Mia Loydiin hyökkäyspäässä.

ToPon tehokkaimpana Kilpijärven rinnalla hääri Ashli Payne (10/17), mutta hyviä onnistumisia sai myös Ladondra Johnson (15/7).

Mia Loyd viimeisteli tuttuun tapaan tehokkaasti tyylitellen 25 pistettä ja 14 levypalloa. Muut vierasjoukkueesta jäivät kauas taakse Loydin lukemista, sillä seuraavaksi tehokkain oli Emily Kinneston (9/8/5s), joka sai kasaan vain yhdeksän pistettä.

Ottelutilastot

Hyvinkään Ponteva kasvatti johtoaan

Catzin kovaa taistelua Hyvinkään Pontevaa vastaan ei palkittu kotiyleisön edessä. Catz pysyi tasaisesti läpi ottelun HyPon kannoilla, mutta viimeisen jakson lopussa vierasjoukkue anasti voiton ja sarjapisteet itselleen numeroin 63-73 (38-40). Sarjakakkosena oleva Peka ei pystynyt päivän pelikierroksella kerryttämään omaa pistetiliään, jonka ansiosta HyPo pääsi voiton myötä kasvattamaan etumatkaansa pienesti muihin nähden.

Äärimmäisen tasaisessa ottelussa todistettiin peräti 16 johtoaseman muutosta. Catz aloitti ottelu heti kuskinpaikalta, mutta ei saanut viihtyä tällä paikalla kauaa, kun jo toisen jakson aikana HyPo pääsi rynnimään tasoihin. Kolmannen jakson ollessa korista koriin kamppailua ratkaisun hetket venyivät vasta pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle. Jälleen kerran tärkeillä hetkillä Pontevan kapteeni Taru Tuukkanen nousi esiin tuoden joukkueensa tasoihin, kun pelikellossa oli enää jäljellä kolme minuuttia. Pelikuntoiseksi toipunut Alexis Montgomery puolestaan sysäsi vierasjoukkueen ohi, eikä Catz saanut enää viimeisten minuuttien aikana enää pisteen pistettä aikaiseksi, mikä ratkaisi Pontevan voittoisan kotimatkan.

Marginaalit joukkueiden välillä olivat pienet. HyPo onnistui saamaan käsiinsä hieman paremmin levypalloja, sekä haastamaan itselleen enemmän vapaaheittoja. HyPo on nyt voittanut kissalauman kahdesti, sillä Catz on noussut voittajaksi kohtaamisissa kerran.

Pontevan Randi Brown oli saanut jälleen kätensä kunnolla kuumaksi, sillä nainen paukutti yhteensä messevät 34 pistettä, jonka lisäksi käsiin tarttui kuusi levypalloa. Hyvät tehot aikaiseksi sai myös urheilullinen Jessica January (15/6).

Kotijoukkueen tehokkain oli pelinjohtaja Valencia McFarland (20/6/4s). Vastikään parketeille palannut Elena Reshetko jatkoi myös vakuuttavia otteitaan tehtailemalla 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Joukkueen kapteeni Aleighsa Welch kahmi joukkueelle eniten levypalloja (12/11).

Ottelutilastot

Kouvottaret nappasi tärkeät pisteet kotikentällään

Jatke Areenalla käytiin tärkeä koitos Kouvottarien ja EBT:n välillä, sillä voitossa oli panoksena kiinni kotietu pudotuspeleihin. Kouvottaret on osoittautunut tällä kaudella hankalaksi vastustajaksi EBT:lle, sillä kouvolalaiset nitistivät espoolaiset kolmannen kerran kauden aikana pelin päättyessä selviin lukuihin 85-54 (36-24). Voiton ansiosta Kouvottaret pääsee nousemaan sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle Espoo Basket Teamin kanssa. Voitto oli kotijoukkueelle jo kuudes peräkkäinen.

Kouvottaret voitti kaikki neljä jaksoa, mutta espoolaisten notkahdus tapahtui ratkaisevasti toisen jakson aikana EBT:n saadessa kasaan ainoastaan yhdeksän pistettä. Kouvottarien hurmos jatkui puoliajan jälkeenkin, kun Camille Zimmerman (20/10) tikkasi kahdeksan pistettä peräjälkeen korille ajoistaan tuoden kotijoukkueen jo jakson puolivälissä 15 pisteen johtoon. Viimeisellä jaksolla EBT ei saanut enää eroa umpeen viimeisen neljänneksen mennessä Kouvottarille murskaavasti 24-10.

Espoo Basket Teamin turmioksi illan pelissä koitui yksi vastaan yksi puolustus, sekä kahden pisteet heitot korin läheltä. Kouvottaret nakutti läheltä yhteensä 30 pistettä, mutta vierasjoukkue onnistui näistä vain kymmenen pisteen arvoisesti. Levypalloissa ja kolmosissa joukkueet onnistuivat samanveroisesti.

Claire Lamunu vastasi kotijoukkueen suurimmasta levypallokertymästä, mutta hyökkäyspäädyssäkin onnistumisia tuli mukavasti (16/11). Hyvään hurmokseen ottelussa pääsi myös Maria Koskinen, joka tyylitteli 16 pistettä ja viisi levypalloa.

EBT:n kantavana voimana toimi Kamilah Jackson, jonka panos riitti tuplatuplaan: 13/13. Tuplatuplan joukkueelle ahersi niin ikää myös Delaney Hodgins (13/10).

Ottelutilastot

Naisten Korisliiga jatkuu tiistaina 12.2. Tapiolan liikuntahallissa. Tällöin vastakkain ovat Tapiolan Honka sekä Lappeenrannan Catz. Ottelu alkaa 18.30.

 

 

 

 

 

 
20.2.2019 20:53 Naisten Korisliiga

Catzin hurja loppukiri oli liikaa – Kouvottaret romahti kahdella viimeisellä jaksolla

Kotijoukkue Kouvottaret oli vielä puoliaikaan asti hyvin kiinni voitonkannassa, mutta vierasjoukkueen loppujaksojen hurja ryöpytys suisti kouvolalaisten pelin raiteiltaan.

20.2.2019 16:39 Susiladies

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

16.2.2019 17:28 Naisten Korisliiga

ToPon haaveet pudotuspeleistä karkaavat – Vimpelin Veto kesti kotihallissaan

Vimpelin Liikuntahallissa käytiin tärkeä kamppailu sarjapisteistä pudotuspelejä silmällä pitäen. Vierasjoukkue Torpan Pojat oli pitkään kiinni voitossa, mutta Vedon viimeisen jakson rynnistys katkaisi sarjanousijan selän sarjapisteiden jäädessä Vimpeliin.

13.2.2019 22:08 Naisten Korisliiga

Forssan Alku katkaisi Kouvottarien voittoputken

Keskiviikon muissa peleissä Espoo Basket Team onnistui selättämään vain täpärästi HBA:n kahden pisteen erolla. Sarjakärjet Hyvinkään Ponteva sekä Peli-Karhut sen sijaan ottivat selkeät voitot omissa otteluissaan.

12.2.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Catz taisteli pisteen voiton Hongasta jatkoajan päätteeksi

Tapiolan Hongan ja Lappeenrannan Catzin kauden kolmas kohtaaminen päättyi jatkoajan päätteeksi vierasjoukkueen voitonjuhliin.

7.2.2019 19:40 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa Vimpelin Vetoa vastaan

HBA Märsky katkaisi Mäkelänrinteellä oman tappioputkensa selvän voiton päätteeksi luvuin 85-62. Vimpelin Vedon tappiokierre puolestaan kasvoi häviön ollessa joukkueelle neljäs peräjälkeen.

6.2.2019 21:01 Naisten Korisliiga

Elena Reshetko todisti kuntoaan Honkaa vastaan – Catzin voittokulku jatkuu

Elena Reshetko latoi tauluun ottelun suurimman pistesaaliin, ja johdatti Catzin kotivoittoon Honkaa vastaan numeroin 75-62.

4.2.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi on valittu Kouvottarien Taeler Deer

Pelintekijän tontilla operoiva Taeler Deer (165/22) on aloittanut ensimmäisen ammattilaiskautensa varsin mallikkaasti.

2.2.2019 19:19 Naisten Korisliiga

Lotta Eräkangas ratkaisi trillerin voiton EBT:lle - Forssan Alulle pettymys kolmannen kerran

Sarjan kärkitaistossa Peli-Karhut nujersi sarjan ykköstilaa pitävän Hyvinkään Pontevan reilusti lukemin 75-97. Honka puolestaan aiheutti HBA:lle viidennen peräkkäisen tappion ja Kouvottaret nappasivat viidennen peräkkäisen voittonsa Vimpelin Vetoa vastaan. Catz esiintyi ensi kertaa laajennetulla rosterillaan voittaen Torpan Pojat.

31.1.2019 22:09 Naisten Korisliiga

Hyvävireinen Kouvottaret nappasi neljännen peräkkäisen voiton

Torstain myöhäisillan ainoassa ottelussa Kouvottaret eivät antaneet HBA:lle mahdollisuutta voittoon ottelun päättyessä 52-87. Kouvottarille voitto oli jo neljäs putkeen.

26.1.2019 20:37 Naisten Korisliiga

Aleighsa Welch ajoi Peli-Karhut virhevaikeuksiin ja johdatti Catzin vierasvoittoon

Catz nappasi kovan päänahan vieraskentällä voittamalla sarjan kakkosena majailevat Peli-Karhut. Voiton nappasivat kierroksella myös Kouvottaret sekä Forssan Alku, jonka johdosta joukkueet jatkavat edelleen tasapisteissä sarjassa. EBT puolestaan varmisteli sarjan kolmostilaansa Torpan Poikien kustannuksella vieraissa.

24.1.2019 20:46 Naisten Korisliiga

HBA:n sinnikäs taistelu ei riittänyt – Ponteva nousi voittoon toisella jatkoajalla

HBA ja Hyvinkään Ponteva venyttivät periksiantamattomina kohtaamisensa toiselle jatkoajalle. Kotijoukkueen puhti ei riittänyt aivan viimeisille minuuteille asti, ja sarjakärki HyPo vei sarjapisteet mukanaan lukemin 96-107.

19.1.2019 20:30 Naisten Korisliiga

Taeler Deer johdatti Kouvottaret sarjakärjen voittoon - "Sanattomaksi vetää"

Kouvottaret järjestivät todellisen yllätyksen Martinhallissa, kun sarjakärki Hyvinkään Ponteva kaatui lukemin 84-104. Sarjan pistetiliään pääsivät kierroksella kasvattamaan myös Espoo Basket Team, Forssan Alku, sekä Peli-Karhut.

17.1.2019 21:04 Naisten Korisliiga

Catz sammutti HBA:n liekin - "Koko joukkue pelasi loistavasti"

Naisten Korisliigassa vajaalukuinen Catz oli jälleen vaikean paikan edessä, kun vastassa oli erinomaisia otteita aiemmissa peleissä esittänyt HBA Märsky. Kissalauma onnistui kuitenkin ottamaan joukkueestaan kaiken irti ja nousemaan voittoon lukemin 68-78.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

17.1.2019 09:36 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Lena Reshetko vahvistaa Catzin kevätkautta

Catzin vakiovahvistus Elena Reshetko kertoo seuran tiedotteessa palaavansa äitiyslomalta takaisin joukkueen rosteriin kevätkaudeksi.

16.1.2019 21:58 Naisten Korisliiga

PeKa kärkimittelön voittoon - Alku ja HBA venyttivät ottelun jatkoajalle

Sarjassa toisena oleva PeKa onnistui kasvattamaan eroa kolmantena olevaan Espoo Basket Teamiin hakemalla sarjapisteet vieraista. Forssan Alun ja HBA:n kohtaaminen puolestaan tarjoili huiman jatkoaikatrillerin, jonka voittoon onnistui lopulta nousemaan Alku lukemin 83-78.

13.1.2019 16:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret juoksivat Catzin kumoon

Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Kouvottaret katkaisivat kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla Catzin vieraissa numeroin 63-73 (32-31).

12.1.2019 15:11 Naisten Korisliiga

Honka ja HBA nousivat yllätysvoittoihin - pisteet myös HyPolle ja ViVelle

Naisten Korisliigaa pelattiin neljän ottelun verran. Honka onnistui nousemaan Espoon paikalliskamppailuun voittoon, ja HBA katkaisi PeKan voittoputken. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva kasvatti etumatkaansa ja Vimpelin Veto haki sarjapisteet vieraskentältä.

10.1.2019 19:27 Naisten Korisliiga

HBA murskasi ToPon kotikentällään

Naisten Korisliigan torstain ainoassa ottelussa kohtasivat sarjan häntäpäät. HBA katkaisi tappioputkensa murskaamalla ToPon kotikentällään numeroin 97-56.

Näytä lisää vastaavia