Honka kaatoi PeKan ja nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoiton: "Tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä"

9.2.2019 20:37 Naisten Korisliigan päivän muissa peleissä ToPo katkaisi tappiokirteensä Alkua vastaan ja HyPo puolestaan kasvatti etumatkaansa nappaamalla sarjapisteet Catzia vastaan käydyssä ottelussa. Kouvottaret jatkoi voitokasta matkaansa kaatamalla Espoo Basket Teamin kotiareenallaan.

Sidney Cook oli tärkeässä roolissa, kun joukkue haki kauden ensimmäisen vierasvoiton. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapiolan Honka nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Karhuvuoren Urheilutalossa, kun se kaatoi tiukan taiston päätteeksi sarjakakkosena olevan Peli-Karhut numeroin 71-75 (37-47). Hongan suoritusta voinee pitää varsin kovana, sillä joukkue on majaillut sarjan hännillä, ja viimeisestä kymmenestä ottelusta on kertynyt vain kolme voittoa. PeKa sen sijaan on viilettänyt sarjassa voitokkaasti, ollen vain kahden sarjapisteen päässä ykkösenä olevasta Hyvinkään Pontevasta. Kimmo Kujansivu oli ylpeä joukkueestaan makean voiton päätteeksi:

 – Kauden ensimmäinen vierasvoitto tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä, mutta osittain myös sen ansiosta millä tavalla se tuli. Pysyimme tänään pelisuunnitelmassa ja olimme kärsivällisiä. Saimme tänään monelta pelaajalta onnistumisia. Korinteko on silloin helpompaa, kun se ei kasaannu vain parin pelaajan harteille. Olen ylpeä joukkueen suorituksesta tänään.

Honka onnistui kääntämään vakaakuppia puoleensa toisen jakson aikana koko joukkueen astuessa esiin pisteidenteossa jakson päättyessä vieraille selvästi 28-15. Pitkälle karkumatkalle ei Honka silti päässyt, sillä PeKa kasasi rivejään heti kolmannella jaksolla kuroen eroa umpeen. Molemmat joukkueet lähtivät viimeiseen jaksoon selkä seinää vasten tulostaulun näyttäessä lukemia 56-57.

Viimeinen jakso oli viimeiselle minuutille korista koriin taistelua. Minna Malin ja Alexyz Vaioletaman onnistumiset avittivat Hongan rinnalle ja ohi, eikä PeKa pystynyt vastaamaan tähän heittojen kolistessa rautoihin. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsivät täyttyneet joukkuevirheet ja viimeisen loppusilauksen Hongan voitolle toivat Sidney Cookin vapaaheitot PeKan tasoitusheittojen karatessa raudoista ulos.

Aiemmin Hongan turmioksi ovat koituneet monessa pelissä kolmen pisteen heitot, mutta nyt joukkue säkitti näitä yhdeksän, PeKan saadessa osumia kahdeksan. Ottelun tasaisuudesta kertoi myös se, että levypallot sekä lähietäisyyden heitot jakautuivat joukkueiden välillä lähes tasan.

 – Emme saaneet omaa juoksupeliämme käyntiin kunnolla, koska jouduimme ottamaan pallon aina sukasta. Myös isojen pelaajien kanssa olimme virhevaikeuksissa paikoitellen. Honka sai myös meidän hitaissa hyökkäyksissämme palloscreenit hyvin pois. Kotikentällä emme jostain syystä ole osuneet kunnolla renkaan läpi, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi.

Hongan pistenikkari oli tuttuun tapaan Sidney Cook, joka nakutti 21 pistettä ja kahmaisi yhdeksän irtopalloa. Yksin ei Cookin silti tarvinnut jäädä, sillä tulitukea antoivat myös Minna Mali (14/6) sekä Alexyz Vaioletama (13/12).

 –Tiukka matsi, onneksi saimme ottelun käännettyä meille. Saimme välillä reilumminkin etumatkaa, mutta PeKa tuli aina takaisin ja välillä ohikin. Kokeilimme uusia juttuja tänään palloscreeneissä, tuntui että tänään meistä jokainen toi jotakin erityisesti hyökkäyspäähän. Meidän joukkueemme esiintyi tänään pirteästi, Kaisa Kuisma ruoti.

Peli-Karhut joutui jälleen operoimaan vajaalukuisena, sillä Noora Järvikangas on edelleen sivussa, eikä joukkueen uusin vahvistus ole vielä käytettävissä. Joukkueen valopilkku oli tästä huolimatta erinomaisin ottein parketilla esiintynyt Ellen Järvinen, joka säkitti peräti viisi kolmosta pohjaan, ja ahersi myös samalla joukkueen suurimman pistesaldon (21). Järvisen ohella joukkueen pistepankkia kasvattivat myös Brittany Starling (20/17) sekä Brooke McCarty (14/6/5s). Ennätyspisteensä nakuttanut Ellen Järvinen olisi kaivannut vielä lisää panostusta koko joukkueelta:

 – Ensimmäisellä puoliskolla Honka sai melko vapaasti heittää kolmosia, emme päässeet puolustamaan myöskään nopeita hyökkäyksiä. Puoliajan jälkeen petrasimme, mutta jokaisen olisi pitänyt tuoda itsestään vielä enemmän kentälle. Toki oma onnistuminen tuntuu hyvältä, mutta voitto olisi tuonut lisäarvoa sille.

Ottelutilastot

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi tappiokierteensä Forssan Alkua vastaan

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi kotikentällään jo viisi peräkkäistä ottelua kestäneen tappiokulkunsa. Forssan Alkua vastaan käyty ottelua päättyi summerin soidessa lopulta lukemin 63-56 (25-28). Samalla ToPo sai myös ensimmäisen liigavoittonsa Alkua vastaan, sillä joukkueiden kaksi aiempaa sarjakoitosta ovat päättyneet forssalaisten eduksi.

Sarjapisteiden kohtalo ratkaistiin vasta viimeisellä neljänneksellä, johon ToPo pääsi vain yhden pisteen etumatkasta. Todellisen esiintulon jakson aikana teki kotijoukkueen Mirka Kilpijärvi (19/4), joka tykitti neljänneksellä yhteensä kymmenen pistettä, ja vastasi pistetehtailusta koko alkujakson ajan. Kun muutkin kotijoukkueen pelaajat saivat pistetehtailunsa päälle, alkoi Alku pudota kannoilta. ToPon voiton takeena toimi onnistunut joukkuepeli, sillä penkiltä joukkue onnistui saamaan apua mukavat 24 pistettä, kun taas Alku joutui nojaamaan yksin Mia Loydiin hyökkäyspäässä.

ToPon tehokkaimpana Kilpijärven rinnalla hääri Ashli Payne (10/17), mutta hyviä onnistumisia sai myös Ladondra Johnson (15/7).

Mia Loyd viimeisteli tuttuun tapaan tehokkaasti tyylitellen 25 pistettä ja 14 levypalloa. Muut vierasjoukkueesta jäivät kauas taakse Loydin lukemista, sillä seuraavaksi tehokkain oli Emily Kinneston (9/8/5s), joka sai kasaan vain yhdeksän pistettä.

Ottelutilastot

Hyvinkään Ponteva kasvatti johtoaan

Catzin kovaa taistelua Hyvinkään Pontevaa vastaan ei palkittu kotiyleisön edessä. Catz pysyi tasaisesti läpi ottelun HyPon kannoilla, mutta viimeisen jakson lopussa vierasjoukkue anasti voiton ja sarjapisteet itselleen numeroin 63-73 (38-40). Sarjakakkosena oleva Peka ei pystynyt päivän pelikierroksella kerryttämään omaa pistetiliään, jonka ansiosta HyPo pääsi voiton myötä kasvattamaan etumatkaansa pienesti muihin nähden.

Äärimmäisen tasaisessa ottelussa todistettiin peräti 16 johtoaseman muutosta. Catz aloitti ottelu heti kuskinpaikalta, mutta ei saanut viihtyä tällä paikalla kauaa, kun jo toisen jakson aikana HyPo pääsi rynnimään tasoihin. Kolmannen jakson ollessa korista koriin kamppailua ratkaisun hetket venyivät vasta pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle. Jälleen kerran tärkeillä hetkillä Pontevan kapteeni Taru Tuukkanen nousi esiin tuoden joukkueensa tasoihin, kun pelikellossa oli enää jäljellä kolme minuuttia. Pelikuntoiseksi toipunut Alexis Montgomery puolestaan sysäsi vierasjoukkueen ohi, eikä Catz saanut enää viimeisten minuuttien aikana enää pisteen pistettä aikaiseksi, mikä ratkaisi Pontevan voittoisan kotimatkan.

Marginaalit joukkueiden välillä olivat pienet. HyPo onnistui saamaan käsiinsä hieman paremmin levypalloja, sekä haastamaan itselleen enemmän vapaaheittoja. HyPo on nyt voittanut kissalauman kahdesti, sillä Catz on noussut voittajaksi kohtaamisissa kerran.

Pontevan Randi Brown oli saanut jälleen kätensä kunnolla kuumaksi, sillä nainen paukutti yhteensä messevät 34 pistettä, jonka lisäksi käsiin tarttui kuusi levypalloa. Hyvät tehot aikaiseksi sai myös urheilullinen Jessica January (15/6).

Kotijoukkueen tehokkain oli pelinjohtaja Valencia McFarland (20/6/4s). Vastikään parketeille palannut Elena Reshetko jatkoi myös vakuuttavia otteitaan tehtailemalla 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Joukkueen kapteeni Aleighsa Welch kahmi joukkueelle eniten levypalloja (12/11).

Ottelutilastot

Kouvottaret nappasi tärkeät pisteet kotikentällään

Jatke Areenalla käytiin tärkeä koitos Kouvottarien ja EBT:n välillä, sillä voitossa oli panoksena kiinni kotietu pudotuspeleihin. Kouvottaret on osoittautunut tällä kaudella hankalaksi vastustajaksi EBT:lle, sillä kouvolalaiset nitistivät espoolaiset kolmannen kerran kauden aikana pelin päättyessä selviin lukuihin 85-54 (36-24). Voiton ansiosta Kouvottaret pääsee nousemaan sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle Espoo Basket Teamin kanssa. Voitto oli kotijoukkueelle jo kuudes peräkkäinen.

Kouvottaret voitti kaikki neljä jaksoa, mutta espoolaisten notkahdus tapahtui ratkaisevasti toisen jakson aikana EBT:n saadessa kasaan ainoastaan yhdeksän pistettä. Kouvottarien hurmos jatkui puoliajan jälkeenkin, kun Camille Zimmerman (20/10) tikkasi kahdeksan pistettä peräjälkeen korille ajoistaan tuoden kotijoukkueen jo jakson puolivälissä 15 pisteen johtoon. Viimeisellä jaksolla EBT ei saanut enää eroa umpeen viimeisen neljänneksen mennessä Kouvottarille murskaavasti 24-10.

Espoo Basket Teamin turmioksi illan pelissä koitui yksi vastaan yksi puolustus, sekä kahden pisteet heitot korin läheltä. Kouvottaret nakutti läheltä yhteensä 30 pistettä, mutta vierasjoukkue onnistui näistä vain kymmenen pisteen arvoisesti. Levypalloissa ja kolmosissa joukkueet onnistuivat samanveroisesti.

Claire Lamunu vastasi kotijoukkueen suurimmasta levypallokertymästä, mutta hyökkäyspäädyssäkin onnistumisia tuli mukavasti (16/11). Hyvään hurmokseen ottelussa pääsi myös Maria Koskinen, joka tyylitteli 16 pistettä ja viisi levypalloa.

EBT:n kantavana voimana toimi Kamilah Jackson, jonka panos riitti tuplatuplaan: 13/13. Tuplatuplan joukkueelle ahersi niin ikää myös Delaney Hodgins (13/10).

Ottelutilastot

Naisten Korisliiga jatkuu tiistaina 12.2. Tapiolan liikuntahallissa. Tällöin vastakkain ovat Tapiolan Honka sekä Lappeenrannan Catz. Ottelu alkaa 18.30.

 

 

 

 

 

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Näytä lisää vastaavia