Honka kaatoi PeKan ja nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoiton: "Tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä"

9.2.2019 20:37 Naisten Korisliigan päivän muissa peleissä ToPo katkaisi tappiokirteensä Alkua vastaan ja HyPo puolestaan kasvatti etumatkaansa nappaamalla sarjapisteet Catzia vastaan käydyssä ottelussa. Kouvottaret jatkoi voitokasta matkaansa kaatamalla Espoo Basket Teamin kotiareenallaan.

Sidney Cook oli tärkeässä roolissa, kun joukkue haki kauden ensimmäisen vierasvoiton. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapiolan Honka nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Karhuvuoren Urheilutalossa, kun se kaatoi tiukan taiston päätteeksi sarjakakkosena olevan Peli-Karhut numeroin 71-75 (37-47). Hongan suoritusta voinee pitää varsin kovana, sillä joukkue on majaillut sarjan hännillä, ja viimeisestä kymmenestä ottelusta on kertynyt vain kolme voittoa. PeKa sen sijaan on viilettänyt sarjassa voitokkaasti, ollen vain kahden sarjapisteen päässä ykkösenä olevasta Hyvinkään Pontevasta. Kimmo Kujansivu oli ylpeä joukkueestaan makean voiton päätteeksi:

 – Kauden ensimmäinen vierasvoitto tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä, mutta osittain myös sen ansiosta millä tavalla se tuli. Pysyimme tänään pelisuunnitelmassa ja olimme kärsivällisiä. Saimme tänään monelta pelaajalta onnistumisia. Korinteko on silloin helpompaa, kun se ei kasaannu vain parin pelaajan harteille. Olen ylpeä joukkueen suorituksesta tänään.

Honka onnistui kääntämään vakaakuppia puoleensa toisen jakson aikana koko joukkueen astuessa esiin pisteidenteossa jakson päättyessä vieraille selvästi 28-15. Pitkälle karkumatkalle ei Honka silti päässyt, sillä PeKa kasasi rivejään heti kolmannella jaksolla kuroen eroa umpeen. Molemmat joukkueet lähtivät viimeiseen jaksoon selkä seinää vasten tulostaulun näyttäessä lukemia 56-57.

Viimeinen jakso oli viimeiselle minuutille korista koriin taistelua. Minna Malin ja Alexyz Vaioletaman onnistumiset avittivat Hongan rinnalle ja ohi, eikä PeKa pystynyt vastaamaan tähän heittojen kolistessa rautoihin. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsivät täyttyneet joukkuevirheet ja viimeisen loppusilauksen Hongan voitolle toivat Sidney Cookin vapaaheitot PeKan tasoitusheittojen karatessa raudoista ulos.

Aiemmin Hongan turmioksi ovat koituneet monessa pelissä kolmen pisteen heitot, mutta nyt joukkue säkitti näitä yhdeksän, PeKan saadessa osumia kahdeksan. Ottelun tasaisuudesta kertoi myös se, että levypallot sekä lähietäisyyden heitot jakautuivat joukkueiden välillä lähes tasan.

 – Emme saaneet omaa juoksupeliämme käyntiin kunnolla, koska jouduimme ottamaan pallon aina sukasta. Myös isojen pelaajien kanssa olimme virhevaikeuksissa paikoitellen. Honka sai myös meidän hitaissa hyökkäyksissämme palloscreenit hyvin pois. Kotikentällä emme jostain syystä ole osuneet kunnolla renkaan läpi, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi.

Hongan pistenikkari oli tuttuun tapaan Sidney Cook, joka nakutti 21 pistettä ja kahmaisi yhdeksän irtopalloa. Yksin ei Cookin silti tarvinnut jäädä, sillä tulitukea antoivat myös Minna Mali (14/6) sekä Alexyz Vaioletama (13/12).

 –Tiukka matsi, onneksi saimme ottelun käännettyä meille. Saimme välillä reilumminkin etumatkaa, mutta PeKa tuli aina takaisin ja välillä ohikin. Kokeilimme uusia juttuja tänään palloscreeneissä, tuntui että tänään meistä jokainen toi jotakin erityisesti hyökkäyspäähän. Meidän joukkueemme esiintyi tänään pirteästi, Kaisa Kuisma ruoti.

Peli-Karhut joutui jälleen operoimaan vajaalukuisena, sillä Noora Järvikangas on edelleen sivussa, eikä joukkueen uusin vahvistus ole vielä käytettävissä. Joukkueen valopilkku oli tästä huolimatta erinomaisin ottein parketilla esiintynyt Ellen Järvinen, joka säkitti peräti viisi kolmosta pohjaan, ja ahersi myös samalla joukkueen suurimman pistesaldon (21). Järvisen ohella joukkueen pistepankkia kasvattivat myös Brittany Starling (20/17) sekä Brooke McCarty (14/6/5s). Ennätyspisteensä nakuttanut Ellen Järvinen olisi kaivannut vielä lisää panostusta koko joukkueelta:

 – Ensimmäisellä puoliskolla Honka sai melko vapaasti heittää kolmosia, emme päässeet puolustamaan myöskään nopeita hyökkäyksiä. Puoliajan jälkeen petrasimme, mutta jokaisen olisi pitänyt tuoda itsestään vielä enemmän kentälle. Toki oma onnistuminen tuntuu hyvältä, mutta voitto olisi tuonut lisäarvoa sille.

Ottelutilastot

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi tappiokierteensä Forssan Alkua vastaan

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi kotikentällään jo viisi peräkkäistä ottelua kestäneen tappiokulkunsa. Forssan Alkua vastaan käyty ottelua päättyi summerin soidessa lopulta lukemin 63-56 (25-28). Samalla ToPo sai myös ensimmäisen liigavoittonsa Alkua vastaan, sillä joukkueiden kaksi aiempaa sarjakoitosta ovat päättyneet forssalaisten eduksi.

Sarjapisteiden kohtalo ratkaistiin vasta viimeisellä neljänneksellä, johon ToPo pääsi vain yhden pisteen etumatkasta. Todellisen esiintulon jakson aikana teki kotijoukkueen Mirka Kilpijärvi (19/4), joka tykitti neljänneksellä yhteensä kymmenen pistettä, ja vastasi pistetehtailusta koko alkujakson ajan. Kun muutkin kotijoukkueen pelaajat saivat pistetehtailunsa päälle, alkoi Alku pudota kannoilta. ToPon voiton takeena toimi onnistunut joukkuepeli, sillä penkiltä joukkue onnistui saamaan apua mukavat 24 pistettä, kun taas Alku joutui nojaamaan yksin Mia Loydiin hyökkäyspäässä.

ToPon tehokkaimpana Kilpijärven rinnalla hääri Ashli Payne (10/17), mutta hyviä onnistumisia sai myös Ladondra Johnson (15/7).

Mia Loyd viimeisteli tuttuun tapaan tehokkaasti tyylitellen 25 pistettä ja 14 levypalloa. Muut vierasjoukkueesta jäivät kauas taakse Loydin lukemista, sillä seuraavaksi tehokkain oli Emily Kinneston (9/8/5s), joka sai kasaan vain yhdeksän pistettä.

Ottelutilastot

Hyvinkään Ponteva kasvatti johtoaan

Catzin kovaa taistelua Hyvinkään Pontevaa vastaan ei palkittu kotiyleisön edessä. Catz pysyi tasaisesti läpi ottelun HyPon kannoilla, mutta viimeisen jakson lopussa vierasjoukkue anasti voiton ja sarjapisteet itselleen numeroin 63-73 (38-40). Sarjakakkosena oleva Peka ei pystynyt päivän pelikierroksella kerryttämään omaa pistetiliään, jonka ansiosta HyPo pääsi voiton myötä kasvattamaan etumatkaansa pienesti muihin nähden.

Äärimmäisen tasaisessa ottelussa todistettiin peräti 16 johtoaseman muutosta. Catz aloitti ottelu heti kuskinpaikalta, mutta ei saanut viihtyä tällä paikalla kauaa, kun jo toisen jakson aikana HyPo pääsi rynnimään tasoihin. Kolmannen jakson ollessa korista koriin kamppailua ratkaisun hetket venyivät vasta pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle. Jälleen kerran tärkeillä hetkillä Pontevan kapteeni Taru Tuukkanen nousi esiin tuoden joukkueensa tasoihin, kun pelikellossa oli enää jäljellä kolme minuuttia. Pelikuntoiseksi toipunut Alexis Montgomery puolestaan sysäsi vierasjoukkueen ohi, eikä Catz saanut enää viimeisten minuuttien aikana enää pisteen pistettä aikaiseksi, mikä ratkaisi Pontevan voittoisan kotimatkan.

Marginaalit joukkueiden välillä olivat pienet. HyPo onnistui saamaan käsiinsä hieman paremmin levypalloja, sekä haastamaan itselleen enemmän vapaaheittoja. HyPo on nyt voittanut kissalauman kahdesti, sillä Catz on noussut voittajaksi kohtaamisissa kerran.

Pontevan Randi Brown oli saanut jälleen kätensä kunnolla kuumaksi, sillä nainen paukutti yhteensä messevät 34 pistettä, jonka lisäksi käsiin tarttui kuusi levypalloa. Hyvät tehot aikaiseksi sai myös urheilullinen Jessica January (15/6).

Kotijoukkueen tehokkain oli pelinjohtaja Valencia McFarland (20/6/4s). Vastikään parketeille palannut Elena Reshetko jatkoi myös vakuuttavia otteitaan tehtailemalla 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Joukkueen kapteeni Aleighsa Welch kahmi joukkueelle eniten levypalloja (12/11).

Ottelutilastot

Kouvottaret nappasi tärkeät pisteet kotikentällään

Jatke Areenalla käytiin tärkeä koitos Kouvottarien ja EBT:n välillä, sillä voitossa oli panoksena kiinni kotietu pudotuspeleihin. Kouvottaret on osoittautunut tällä kaudella hankalaksi vastustajaksi EBT:lle, sillä kouvolalaiset nitistivät espoolaiset kolmannen kerran kauden aikana pelin päättyessä selviin lukuihin 85-54 (36-24). Voiton ansiosta Kouvottaret pääsee nousemaan sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle Espoo Basket Teamin kanssa. Voitto oli kotijoukkueelle jo kuudes peräkkäinen.

Kouvottaret voitti kaikki neljä jaksoa, mutta espoolaisten notkahdus tapahtui ratkaisevasti toisen jakson aikana EBT:n saadessa kasaan ainoastaan yhdeksän pistettä. Kouvottarien hurmos jatkui puoliajan jälkeenkin, kun Camille Zimmerman (20/10) tikkasi kahdeksan pistettä peräjälkeen korille ajoistaan tuoden kotijoukkueen jo jakson puolivälissä 15 pisteen johtoon. Viimeisellä jaksolla EBT ei saanut enää eroa umpeen viimeisen neljänneksen mennessä Kouvottarille murskaavasti 24-10.

Espoo Basket Teamin turmioksi illan pelissä koitui yksi vastaan yksi puolustus, sekä kahden pisteet heitot korin läheltä. Kouvottaret nakutti läheltä yhteensä 30 pistettä, mutta vierasjoukkue onnistui näistä vain kymmenen pisteen arvoisesti. Levypalloissa ja kolmosissa joukkueet onnistuivat samanveroisesti.

Claire Lamunu vastasi kotijoukkueen suurimmasta levypallokertymästä, mutta hyökkäyspäädyssäkin onnistumisia tuli mukavasti (16/11). Hyvään hurmokseen ottelussa pääsi myös Maria Koskinen, joka tyylitteli 16 pistettä ja viisi levypalloa.

EBT:n kantavana voimana toimi Kamilah Jackson, jonka panos riitti tuplatuplaan: 13/13. Tuplatuplan joukkueelle ahersi niin ikää myös Delaney Hodgins (13/10).

Ottelutilastot

Naisten Korisliiga jatkuu tiistaina 12.2. Tapiolan liikuntahallissa. Tällöin vastakkain ovat Tapiolan Honka sekä Lappeenrannan Catz. Ottelu alkaa 18.30.

 

 

 

 

 

 
8.7.2019 08:12 Naisten Korisliiga

Camille Zimmermanille jatkosopimus Kouvottariin

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Kouvottaret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

5.7.2019 10:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

3.7.2019 12:44 Naisten Korisliiga

Hartonen jatkaa Kouvottarien penkin päässä – tukku runkopelaajia jatkosopimukseen

Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

2.7.2019 08:39 Pääjuttu

Petra Noponen Forssan Alkuun – Vuoden tulokas Ella Salminen jatkaa

Tehokkaana kaukoheittäjänä tunnettu Noponen pelasi viime kaudella SM-hopeaa voittaneessa Catzissa. Vuoden tulokas -palkinnon päättyneellä kaudella voittanut Ella Salminen jatkaa Forssassa.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

11.4.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: PeKa puolustaa mestaruutta kotiedun turvin Catzia vastaan

Naisten Korisliigan fiinaalisarja vuosimallia 2018-19 käynnistyy huomenna perjantaina 12. huhtikuuta. Vastakkain asettuvat Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz, jotka kohtasivat toisensa myös viime vuoden loppuotteluissa. Joukkueiden päävalmentajilla on edessään tuttu vastustaja, jossa pelaajat ja pelityylit ovat hyvin hallussa puolin ja toisin.

7.4.2019 20:05 Naisten Korisliiga

Kouvottarien puhti ei riittänyt kaatamaan Peli-Karhuja – hallitseva mestari jälleen finaaliin

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi tänään Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

5.4.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Valencia McFarland upotti Pontevan kolmen pisteen heitollaan ja vei Catzin finaaliin

Lappeenrannan Catz on varmistanut paikkansa naisten Korisliigan finaalipeleissä. Hyvinkään Ponteva pisti tiukasti kampoihin kotihallissaan, mutta joutui jälleen ottelun loppuminuuteilla taipumaan Catzille, joka jyräsi puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin. Illan toisessa välieräottelussa Kouvottaret puolestaan pelasi onnistuneesti selkä seinää vasten vieraissa voittamalla Peli-Karhut lukemin 76-82. Otteluparin sarja on nyt 2-1.

3.4.2019 22:23 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ja Catz kiinni finaalipaikassa – välierät katkolla perjantaina

Peli-Karhut sai jälleen suorittaa kovan iltapuhteen Kouvottaria vastaan, mutta edellisensä kaltaisesti illan ottelu ratkesi loppuminuuteilla kotkalaisten eduksi numeroin 86-91. Hyvinkään Ponteva onnistui petraamaan aiempaan peliin nähden, mutta Catzin kova päätösjakson rynnistys ja henkinen kantti piti ottelun loppuun asti kissojen repiessä voitto niukasti lukemin 76-73.

1.4.2019 22:04 Naisten Korisliiga

Catzin ryöstöretki Hyvinkäälle onnistui suvereenisti – Peli-Karhut piti kotiedun Kouvottaria vastaan

Lappeenrannan Catz venyi voittoon ensimmäisessä välieräottelussa vaikean paikan edessä, kun vastaan asettui runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva kotiedun turvin. Catzin toteutus toimi nyt molemmissa päissä kenttää ja lappeenrantalaiset nappasivat selvän voiton koriluvuin 69-84. Ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan sai myös Peli-Karhut, joka sai vääntää Kouvottaria vastaan summerin soittoon asti. Lopulta kotkalaiset olivat kuitenkin piirun verran parempia numeroin 70-66.

1.4.2019 10:24 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välieräennakko: HyPo saa vastaansa kestomenestyjä Catzin, PeKa ja Kouvottaret Kymenlaakson paikallisvääntöön

Naisten Korisliigan lopulliset välieräparit selvisivät viime perjantaina. Runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva aloittaa välieräurakkansa Martinhallista ja saa vastaansa kestomenestyjäjoukkue Catzin. Hallitseva mestari Peli-Karhut pääsee omaan ottelusarjaansa levänneenä ja kohtaa pitkän puolivälieräurakan käyneen Kouvottaret. Otteluparin sarja aloitetaan Kotkan Karhuvuoresta.

Näytä lisää vastaavia