HoNsU ja Huima taas tukkanuottasilla Keski-Suomessa

3.10.2012 Naisten SM-runkosarja saa varaslähdön torstaina, kun viime keväänä voiton päähän mestaruudesta jäänyt Äänekosken Huima saa jyväskyläläisen HoNsUn vieraakseen. Nuorentunut Huima pyrkii tutun päävalmentajan Mervi Nurmen sekä ikinuoren Kenya Robinsonin opeilla takaisin kevään finaalitaistoon, kun taas HoNsUn tavoitteena on lunastaa pudotuspelipaikka.

Minna Stenin HoNsU hakee pudotuspeleihin.

Kenya Robinson jatkaa Huiman selkärankana. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

HoNsUlle pelikausi 2011/12 päättyi kitkerästi, kun joukkue jäi viimeisellä runkosarjakierroksella rannalle pudotuspeleistä. Jyväskyläläisten luottosentteri Minna Sten lähtee uuteen kauteen ajatellen, että pudotuspelipaikan saavuttaminen on minimi.

– Eihän se ihan nappiin mennyt. Meillä oli joitain hyviä jaksoja viime kaudella, mutta sitten vastaavasti räpiköitiin aika lailla. Nyt olemme vuoden vanhempia ja kokeneempia, ja meidän tulisi pyrkiä tasaisempaan suorittamiseen, Sten miettii.

Kokeneen Ensio Helimäen korvaa HoNsUn penkin päädyssä joukkueen viime kausien apuvalmentaja Tuomas Oja, joka on uudistanut ryhmän pelifilosofiaa isolla kädellä.

– Aika lailla kaikki on pistetty uusiksi. Haluamme pelata fiksua, modernia koripalloa ja yritämme saada pelaajien vahvuuksista kaiken irti, Oja summailee.

Joukkueen kantaviin voimiin viime kaudella kuuluneet Katleena Kärkkäinen ja Katja Summala ovat vaihtaneet maisemaa. Minna Stenin, Titta Lepistön ja amerikkalaiskaksikon lisäksi Oja odottaa vastuunkantoa myös kokeneemmilta Kaisa Lindiltä ja Laura Lahtiselta.

– Kaisa ja Laura ovat menneet kesän aikana paljon eteenpäin viime kaudesta. Heiltä voi ehdottomasti odottaa entistäkin merkittävämpää panosta joukkueellemme.

Hopea ei ollut Huimalle häpeä

Jos ulkopuolinen tarkkailija kuulisi Äänekosken Huiman kauden 2011/12 tuoden mukanaan SM-hopeaa ja cupin hopeaa, voisi hän kuvitella kauden olleen äänekoskelaisille pettymys. Huiman pitkäaikainen päävalmentaja Mervi Nurmi kuitenkin kertoo, että tunnelmat Sisä-Suomessa olivat valoisat jo lähes välittömästi finaalitappion jälkeen.

– Totta kai harmitti, että hävisimme finaalisarjan viimeisen pelin, mutta meillä oli lähtökohdat huomioon ottaen loistava kausi. Keväällä meille alkoi tulla loukkaantumisia, ja pari tuntia meni ennen jokaista ottelua pelaajien teippaamiseen. Hyvin pysyimme kuitenkin kasassa loppuun asti, Nurmi kertaa.

Alkavalle kaudelle Huima koki kaksi suurta pelaajamenetystä, kun Sanna Jämsén ja Maiju Bland päättivät olla toistaiseksi jatkamatta uraansa. Teräsnainen Kenya Robinson sekä amerikkalaiset Porche Torrance ja Jasmin Holliday ovat joukkueelle kaikki kaikessa, mutta muuten joukkue on varsin nuori ja kokematon.

– Kun SM-sarjan infotilaisuudessa kaikkien joukkueiden edustajat puhuivat olevansa vuoden kokeneempia, niin mehän olemme 5-10 vuotta nuorempia kuin viime kaudella! Joukkueemme kotimaisella osastolla on kokemusta lähinnä naisten II divisioonasta. Tällä ryhmällä pyrimme voittamaan mahdollisimman monta ottelua ja sitten toivomme, että Sanna Jämsén palaa jossain vaiheessa treeneihin, Nurmi miettii.

Äänekosken Huimalle on kuitenkin pitkällä aikajänteellä tiedossa hyvä tulevaisuus: joukkueen C-tytöt voittivat kevään 2012 Suomen mestaruuden. Kyseisestä joukkueesta on nostettu kaksi pelaajaa Huiman edustusjoukkueen kokoonpanoon: sarjan nuorimmat pelaajat Riina Kärkkäinen (2.6.1998) ja Ebba Brandt (16.3.1999).

– Heillä on jo tällä kaudella tilaisuus ottaa tuntumaa SM-koriksesta, lataa Nurmi.

 
 
18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

Näytä lisää vastaavia