Huima pöllytti Peli-Karhuja vieraissa

13.12.2014 Äänekosken Huima yllätti sarjakakkosena majailevan Peli-Karhut Kotkassa, kun herhiläiset karkasivat kotijoukkueen kynsistä viimeisellä neljänneksellä. Naisten Korisliiga -kierroksen muissa otteluissa voitot nappasivat Hyvinkään Ponteva, Catz Lappeenranta ja Forssan Alku.

Kenya Robinson johdatti Huiman vierasvoittoon PeKasta.

Alexandria Anderson ja Catz jyräsivät Hongan tapiolassa.

Minna Stenillä on nyt kasassa yli 2000 pistettä Naisten Korisliigassa. Kuvat: Kai Kilappa & Oma Design.

Huiman ja PeKan välinen ottelu eteni tasaisesti päätösneljännekselle saakka, jolloin äänekoskelaiset löysivät vielä yhden lisävaihteen koneestaan ja repäisivät eron Kaisa Kuisman (8/2) kahdella perättäisellä kolmosella.

Saatuaan hieman ilmavaraa Huima kasvatti johtonsa hiljalleen kaksinumeroiseksi ja ei enää katsonut taakseen, vaan korjasi sarjapisteet mukaansa loppunumeroin 90-104 (46-48).

Huiman tehoista vastasivat Kenya Robinson (21/13), Chandra Harris (32/12), Michaela Houser (21/7/4 syöttöä). Kotimaisista Camilla Grönberg sekä Riina Kärkkäinen heittivät 11 pistettä naiseen.

Lisätietoja: OttelutilastotPonteva piti pintansa summeriin saakka


Hyvinkäällä Ponteva otti jo avausneljänneksellä vankan johtoaseman ja jylläsi lopulta kotivoittoon Turun Riennosta numeroin 84-69 (43-42).

Riento pääsi parhaimmillaan puoliajalla pisteen päähän, mutta isokokoinen Ponteva dominoi levypallopeliä 52-37 ja nuoret rientolaiset jäivät auttamatta pieniksi.

Puolustuksessa taas Ponteva teki hyvää työtä Riennon Amber Mooren (15/6) kanssa ja turkulaiset eivät löytäneet tarpeeksi tulivoimaa auttamaan huikeasti pelannutta Shafontaye Myersia (37/8/8 riistoa).

- Ylämäki, alamäki, sitä pelimme oli tänään. Onneksi saimme Mooren hyvin kiinni varsinkin 1. puoliajalla, sillä luotimme, ettei Myers yksin pysty ottelua ratkaisemaan, Ponteva-luotsi Tero Niskanen kommentoi.

Pontevan tehokkaimmat olivat Taru Tuukkanen (22/18/4 syöttöä) ja Mirka Kilpijärvi (15/2).

Lisätietoja: OttelutilastotCatz tylytti Honkaa vieraissa


Vain kerran tällä kaudella Naisten Korisliigassa hävinnyt Catz Lappeenranta oli tuttuun tapaan erinomainen, kun tällä kertaa kissalauman kynsiin joutui Tapiolan Honka numeroin 49-87 (22-44).

Honka pysyi vielä avausneljänneksen perässä, mutta Catzin aggressiivinen puolustus aiheutti tapiolalaisille yhteensä 29 menetystä, joista lappeenrantalaiset iskivät toisessa päässä armottomasti.

- Paras vieraspelimme koko kaudella. Puolustimme aggressiivisesti ja ahdistimme Hongan menetyksiin. Tänään saimme Hongan heittopelin kuriin ja sitä kautta aiheutimme heille ensimmäisen kotitappion, Catzin päävalmentaja Mika Haakana kommentoi.

Catzin korkeimmat pistelukemat tehtaili Alexandria Anderson (25/4/5 syöttöä), Dayeesha Hollins (12/6) ja Chandrea Jones (12/7/3 syöttöä). Hongan pisteykköseksi nousi Sara Rokkanen (13/3).

Lisätietoja: OttelutilastotAlku pysäytti Vedon viimeisellä neljänneksellä


Forssan Alku puolusti loistavasti Vimpelissä päätösneljänneksellä ja kaappasi sarjapisteet kotimatkalleen loppunumeroin 56-71 (32-32).

Päätösneljännekselle mentäessä kotijoukkue oli vielä kahden pisteen päässä, mutta Alun puolustus tukahdutti Vedon hyökkäyksen ja piti kotijoukkueen 7 pisteessä viimeiset kymmenen minuuttia.

Alulta erottuivat edukseen Minna Sten (15/5), Sarah Hansen (15/5) sekä Brittany Kennedy (14/5). Vedon pisteistä vastasivat India Hairston (20/4) sekä Ninni Salmi (14/4/3 riistoa).

Forssan Alun Minna Sten ylitti tänään 2000 pisteen rajan runkosarjaurallaan. Tarkalleen pisteitä on nyt 2009 ja Minna on pelannut 215 runkosarjapeliä. Yhden ottelun piste-ennätys on 30, mutta Sten on naisten kaikkien aikojen paras torjuja, sillä blokkeja on kertynyt peräti 421. Sillä irtoaa ylivoimaisesti tilaston ykköspaikka.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia