Hyvinkään Ponteva piti kotietunsa - Espoo Basket Team ja Kouvottaret taipuivat kotihallissa

19.3.2019 22:05 Naisten Korisliigan pudotuspelien ensimmäiset puolivälierät polkaistiin käyntiin. Hyvinkään Ponteva rynnisti voittoon HBA:sta käsittämättömän päätösneljänneksen avulla ja Catz puolestaan nappasi voiton EBT:stä hyvän avauksen ansiosta. Kouvottaret joutui taipumaan tasaisessa ottelussa Forssan Alulle.

Randi Brown sai jälleen kätensä kuumaksi ja tykitti 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Hyvinkään Ponteva onnistui pitämään täpärästi HBA:n takanaan Martinhallissa. Ottelun voitto irtosi runkosarjavoittajalle lopulta vain kuuden pisteen erolla, kun peli päättyi numeroin 88-82 (34-43).

HBA:n ottelun alku sujui kuin tanssi. Toisen neljänneksen aikana vierasjoukkue lätki taululle Sara Bejedin johdolla murskaavat 29 pistettä ja jätti kotijoukkueen yhdeksällä pisteellä taakseen puoliajalle lähdettäessä.

Vielä ennen päätösneljännestä kaikki näytti enemmän kuin hyvältä HBA:n kannalta, kun ero oli revennyt lisää. Viimeiselle kymmenminuuttiselle vierasjoukkue pääsi jo 17 pisteen etumatkasta ja useampi joukkueen riveistä oli saanut pistehanansa komeasti auki.

Viimeisellä neljänneksellä tapahtui ottelussa kuitenkin kummia. HBA:n pistetykitys loppui kuin seinään ja Ponteva aloitti sensaatiomaisen loppukirin. Kun summerin soittoon oli enää vajaa kolme minuuttia, oli kotijoukkue tasoittanut ottelun. Titta-Riina Lepistön (16/4/4s) tärkeillä onnistumisilla joukkue siirtyi ohi ja johtoon, eikä HBA saanut enää yrityksistä huolimatta palloa korirenkaan läpi. HBA sai viimeisen kuuden minuutin aikana aikaseksi enää kaksi pistettä ja koko jakson aikana yhteensä vaivaiset yhdeksän. HyPo sen sijaan mäiski tulostauluun päätösjakson aikana huimat 32 pistettä.

HyPon valmentaja Besim Maxhunin mukaan joukkue luotti tekemiseensä loppuun asti:

– Nyt viimeistään kaikki tietävät mitä tarkoittaa playoff –pelit. HBA on todella kova joukkue, jossa tehdään mahtavasti töitä. Kiitokset yleisölle, joka viimeisellä neljänneksellä nosti adrenaliinin kaikilla korkealle. Pelaajille iso kiitos, että olemme oppineet, että peli kestää täydet 40 minuuttia ja mehän uskomme tekemiseemme aina pelin loppuun saakka.

Ponteva heitti paremmin korin läheltä, HBA puolestaan osui puolestaan kaukaa selvästi paremmin. Vierasjoukkue myös voitti ottelun levypallot, mutta vastoin ennakko-odotuksia Ponteva viimeisteli tuhdimman pistetilin nopeista hyökkäyksistä.

Kotijoukkueesta peräti neljä pelaajaa pääsi kolminumeroiselle pistelukemalle. Joukkueen tehokkain oli Randi Brown, joka säkitti 29 pistettä ja jakoi neljä namupassia. Komean tupla-tuplan puolestaan tehtaili Taru Tuukkanen (18/11).

Sara Bejedi oli HBA:n ehdoton piste- ja syöttökuningatar hurjilla lukemilla (31/5/10s). Mainioita onnistumisia saivat myös Elina Arike (15/12) sekä Lotta Vehka-aho (12). Awak Kuier repi kymmenen levypalloa, mutta sai viimeisteltyä vain neljä pistettä.

– Pysyimme pelikonseptissamme ja pelasimme pitkään hyvin. Lopussa passivoiduttiin ja päästettiin Ponteva ohi. HyPoa vastaan 37 minuuttia ei riitä, heitä vastaan pitää pelata hyvin koko 40 minuuttia. Perjantaina parannamme vain entisestään omaa tekemistämme, Sara Bejedi summasi.

Ottelutilastot

Kouvottaret ei löytänyt lääkkeitä Forssan Alkua vastaan 

Ei pystynyt Kouvottaret kaatamaan Forssan Alkua vieläkään ottelun päättyessä luvuin 63-73 (31-32). Jatke Areenan kotiyleisö kannusti kotijoukkuetta vimmaisesti, mutta niin vain kävi, että forssalaiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Jatke Areenalla todistettiin kuumatunteinen ja latautunut ottelu, jossa virheitä jaeltiin molempien joukkueiden suuntaan tiuhaan. Viimeisille minuuteille asti ottelu oli korista koriin taistelua, jossa ei suuria pisteputkia nähty.

Ottelun ratkaisi lopulta päätösjakso, joka meni Forssan Alulle selvästi numeroin 14-27. Jakson puolessa välissä Alku sai myllynsä kunnolla käyntiin ja sai onnistumisia kaaren takaa. Ensin sukkaa heilutti Meral Bedretdin (11/7), sitten osui Hanna Vapaamaa (3/4/5s) ja loppusäestyksen pistetalkoisiin antoivat Mia Loydin kahden ja kolmen pisteen heitot. Lyhyessä ajassa ero oli revennyt kymmeneen pisteeseen, kun pelikellossa aikaa oli kahden minuutin verran. Kouvottarilla oli teoreettisesti aikaa vielä kaventaa eroa, mutta loppuajan sähellykset vesittivät lopulta kotijoukkueen loppukirin Alun astellessa joukkuevirheiden täyttymisen vuoksi vapariviivalle.

Suuria eroja ei joukkueiden tilastoissa ollut. Ahnaammin Forssan Alku meni levypalloihin, jonka lisäksi se myös heitti kaukaa tarkemmin. Vieraat myös puolustivat kovaa ja etenkin joukkueen isot pelaajat tuottivat Kouvottarille molemmissa päissä kenttää haasteita.

Alun tehokkain oli Emily Kinneston (21/8/4s), jonka perässä pysyminen tuotti vastustajille haasteita. Totutun kovaa kentällä työskenteli myös Mia Loyd (27/5).

Kouvottarien Taeler Deer hukkasi pallon peräti kuusi kertaa, mutta iski tauluun silti messevän pistetilin (22/9). Tärkeillä hetkillä joukkuetta piti mukana Camille Zimmerman (18/9). Claire Lamunu jätettiin tylysti pimentoon, sillä sisäpelaajalle suotiin vain kahdeksan pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

Catz nappasi avausvoiton vieraissa 

Lappeenrannan Catz heräsi talviuniltaan ja nujersi ennakkosuosikiksi asetetun Espoo Basket Teamin lukemin 48-56 (15-29).

Catz karisti kotijoukkueen kannoiltaan vahvan pelinavauksen turvin. Jo avausjakson päätteeksi kissat repivät eron yhdeksään pisteeseen emäntien hyökkäyspelin yskähdellessä. Edes toinen neljännes ei tuonut helpotusta EBT:n hyökkäyspeliin ja puoliajalle lähdettäessä joukkueen ykköstykki Kamilah Jackson oli saanut pallon korisukan läpi vain kerran.

Catz käväisi jo parhaimmillaan ottelussa 21 pisteen johdossa ja viimeiselle neljännekselle kissat pääsivät 15 pisteen etumatkasta.

Ottelun päätösjakso osoittautui kuitenkin Catzille vaikeaksi EBT:n tullessa peliin vimmaisesti mukaan Lotta Eräkankaan (13) johdolla. Virhevaikeudet alkoivat piinata vierasjoukkueen kokoonpanoa, jonka seurauksena Roosa Kososen ja Petra Noposen virhetilit täyttyivät ennen aikojaan. EBT pääsi vielä peliin mukaan ja Sanni Tuomiston (8) kova kolmonen oli tasoittanut eron jo viiteen pisteeseen, kun summerin soittoon oli jäljellä 35 sekuntia. Valencia McFarlandin onnistuneet vapaaheitot yhdessä peliajan hupenemisen kanssa avittivat tällä kertaa vieraat pälkähästä ja ottelun voittoon täpärästi.

EBT vei nimiinsä ottelun levypallot niukasti, mutta osui kaaren takaa ainoastaan kuusi kertaa. Ei tosin Catz myöskään kaukoheitoilla juhlinut saadessaan sisään tästä vain viidesti. Kahden pisteen heitoissa vieraat osuivat puolestaan kotijoukkuetta paremmin: Catz sai näistä sisään 17 kertaa, EBT kahdeksan.

– Hyvä suoritus, puolustettiin erittäin hyvin läpi ottelun. Jos mekään emme osuneet hyvin, niin ei EBT:kään osunut. Ei peli kaunista ollut, mutta ainoastaan 3 pallon menetystä ja 12 syöttöä on hyvä suoritus. EBT:n levypallopainetta vastaan vaikea pitää intensiteettiä koko ottelun ajan, mutta kestettiin loppuun asti, Mika Haakana kommentoi.

Aleighsa Welch pelasi lähes täydet minuutit ja tehtaili tupla-tuplan (12/16/4s). Alusta asti ottelussa hereillä olivat myös Roosa Kosonen (13/4) sekä Valencia McFarland (19/8).

Alun vaikeuksista huolimatta Kamilah Jackson oli lopulta EBT:n ykköstykki tupla-tuplalla (12/24). Delaney Hodgins pelasi täydet minuutit ja nikkaroi niin ikää tupla-tuplan (13/13).

– Sarjaa ei ole mukava aloittaa tappiolla, mutta en ole huolissani. Jos 48 pisteellä on vielä mukana pelissä, niin silloin meidän puolustus oli todella hyvää. 2 pisteen heittoprosenttimme oli varmaan huonoin ikinä, vaikka ihan hyviä heittopaikkoja saimmekin, Lotta Eräkangas kommentoi.

Ottelutilastot

 
24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

Näytä lisää vastaavia