Hyvinkään Ponteva piti kotietunsa - Espoo Basket Team ja Kouvottaret taipuivat kotihallissa

19.3.2019 22:05 Naisten Korisliigan pudotuspelien ensimmäiset puolivälierät polkaistiin käyntiin. Hyvinkään Ponteva rynnisti voittoon HBA:sta käsittämättömän päätösneljänneksen avulla ja Catz puolestaan nappasi voiton EBT:stä hyvän avauksen ansiosta. Kouvottaret joutui taipumaan tasaisessa ottelussa Forssan Alulle.

Randi Brown sai jälleen kätensä kuumaksi ja tykitti 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Hyvinkään Ponteva onnistui pitämään täpärästi HBA:n takanaan Martinhallissa. Ottelun voitto irtosi runkosarjavoittajalle lopulta vain kuuden pisteen erolla, kun peli päättyi numeroin 88-82 (34-43).

HBA:n ottelun alku sujui kuin tanssi. Toisen neljänneksen aikana vierasjoukkue lätki taululle Sara Bejedin johdolla murskaavat 29 pistettä ja jätti kotijoukkueen yhdeksällä pisteellä taakseen puoliajalle lähdettäessä.

Vielä ennen päätösneljännestä kaikki näytti enemmän kuin hyvältä HBA:n kannalta, kun ero oli revennyt lisää. Viimeiselle kymmenminuuttiselle vierasjoukkue pääsi jo 17 pisteen etumatkasta ja useampi joukkueen riveistä oli saanut pistehanansa komeasti auki.

Viimeisellä neljänneksellä tapahtui ottelussa kuitenkin kummia. HBA:n pistetykitys loppui kuin seinään ja Ponteva aloitti sensaatiomaisen loppukirin. Kun summerin soittoon oli enää vajaa kolme minuuttia, oli kotijoukkue tasoittanut ottelun. Titta-Riina Lepistön (16/4/4s) tärkeillä onnistumisilla joukkue siirtyi ohi ja johtoon, eikä HBA saanut enää yrityksistä huolimatta palloa korirenkaan läpi. HBA sai viimeisen kuuden minuutin aikana aikaseksi enää kaksi pistettä ja koko jakson aikana yhteensä vaivaiset yhdeksän. HyPo sen sijaan mäiski tulostauluun päätösjakson aikana huimat 32 pistettä.

HyPon valmentaja Besim Maxhunin mukaan joukkue luotti tekemiseensä loppuun asti:

– Nyt viimeistään kaikki tietävät mitä tarkoittaa playoff –pelit. HBA on todella kova joukkue, jossa tehdään mahtavasti töitä. Kiitokset yleisölle, joka viimeisellä neljänneksellä nosti adrenaliinin kaikilla korkealle. Pelaajille iso kiitos, että olemme oppineet, että peli kestää täydet 40 minuuttia ja mehän uskomme tekemiseemme aina pelin loppuun saakka.

Ponteva heitti paremmin korin läheltä, HBA puolestaan osui puolestaan kaukaa selvästi paremmin. Vierasjoukkue myös voitti ottelun levypallot, mutta vastoin ennakko-odotuksia Ponteva viimeisteli tuhdimman pistetilin nopeista hyökkäyksistä.

Kotijoukkueesta peräti neljä pelaajaa pääsi kolminumeroiselle pistelukemalle. Joukkueen tehokkain oli Randi Brown, joka säkitti 29 pistettä ja jakoi neljä namupassia. Komean tupla-tuplan puolestaan tehtaili Taru Tuukkanen (18/11).

Sara Bejedi oli HBA:n ehdoton piste- ja syöttökuningatar hurjilla lukemilla (31/5/10s). Mainioita onnistumisia saivat myös Elina Arike (15/12) sekä Lotta Vehka-aho (12). Awak Kuier repi kymmenen levypalloa, mutta sai viimeisteltyä vain neljä pistettä.

– Pysyimme pelikonseptissamme ja pelasimme pitkään hyvin. Lopussa passivoiduttiin ja päästettiin Ponteva ohi. HyPoa vastaan 37 minuuttia ei riitä, heitä vastaan pitää pelata hyvin koko 40 minuuttia. Perjantaina parannamme vain entisestään omaa tekemistämme, Sara Bejedi summasi.

Ottelutilastot

Kouvottaret ei löytänyt lääkkeitä Forssan Alkua vastaan 

Ei pystynyt Kouvottaret kaatamaan Forssan Alkua vieläkään ottelun päättyessä luvuin 63-73 (31-32). Jatke Areenan kotiyleisö kannusti kotijoukkuetta vimmaisesti, mutta niin vain kävi, että forssalaiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Jatke Areenalla todistettiin kuumatunteinen ja latautunut ottelu, jossa virheitä jaeltiin molempien joukkueiden suuntaan tiuhaan. Viimeisille minuuteille asti ottelu oli korista koriin taistelua, jossa ei suuria pisteputkia nähty.

Ottelun ratkaisi lopulta päätösjakso, joka meni Forssan Alulle selvästi numeroin 14-27. Jakson puolessa välissä Alku sai myllynsä kunnolla käyntiin ja sai onnistumisia kaaren takaa. Ensin sukkaa heilutti Meral Bedretdin (11/7), sitten osui Hanna Vapaamaa (3/4/5s) ja loppusäestyksen pistetalkoisiin antoivat Mia Loydin kahden ja kolmen pisteen heitot. Lyhyessä ajassa ero oli revennyt kymmeneen pisteeseen, kun pelikellossa aikaa oli kahden minuutin verran. Kouvottarilla oli teoreettisesti aikaa vielä kaventaa eroa, mutta loppuajan sähellykset vesittivät lopulta kotijoukkueen loppukirin Alun astellessa joukkuevirheiden täyttymisen vuoksi vapariviivalle.

Suuria eroja ei joukkueiden tilastoissa ollut. Ahnaammin Forssan Alku meni levypalloihin, jonka lisäksi se myös heitti kaukaa tarkemmin. Vieraat myös puolustivat kovaa ja etenkin joukkueen isot pelaajat tuottivat Kouvottarille molemmissa päissä kenttää haasteita.

Alun tehokkain oli Emily Kinneston (21/8/4s), jonka perässä pysyminen tuotti vastustajille haasteita. Totutun kovaa kentällä työskenteli myös Mia Loyd (27/5).

Kouvottarien Taeler Deer hukkasi pallon peräti kuusi kertaa, mutta iski tauluun silti messevän pistetilin (22/9). Tärkeillä hetkillä joukkuetta piti mukana Camille Zimmerman (18/9). Claire Lamunu jätettiin tylysti pimentoon, sillä sisäpelaajalle suotiin vain kahdeksan pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

Catz nappasi avausvoiton vieraissa 

Lappeenrannan Catz heräsi talviuniltaan ja nujersi ennakkosuosikiksi asetetun Espoo Basket Teamin lukemin 48-56 (15-29).

Catz karisti kotijoukkueen kannoiltaan vahvan pelinavauksen turvin. Jo avausjakson päätteeksi kissat repivät eron yhdeksään pisteeseen emäntien hyökkäyspelin yskähdellessä. Edes toinen neljännes ei tuonut helpotusta EBT:n hyökkäyspeliin ja puoliajalle lähdettäessä joukkueen ykköstykki Kamilah Jackson oli saanut pallon korisukan läpi vain kerran.

Catz käväisi jo parhaimmillaan ottelussa 21 pisteen johdossa ja viimeiselle neljännekselle kissat pääsivät 15 pisteen etumatkasta.

Ottelun päätösjakso osoittautui kuitenkin Catzille vaikeaksi EBT:n tullessa peliin vimmaisesti mukaan Lotta Eräkankaan (13) johdolla. Virhevaikeudet alkoivat piinata vierasjoukkueen kokoonpanoa, jonka seurauksena Roosa Kososen ja Petra Noposen virhetilit täyttyivät ennen aikojaan. EBT pääsi vielä peliin mukaan ja Sanni Tuomiston (8) kova kolmonen oli tasoittanut eron jo viiteen pisteeseen, kun summerin soittoon oli jäljellä 35 sekuntia. Valencia McFarlandin onnistuneet vapaaheitot yhdessä peliajan hupenemisen kanssa avittivat tällä kertaa vieraat pälkähästä ja ottelun voittoon täpärästi.

EBT vei nimiinsä ottelun levypallot niukasti, mutta osui kaaren takaa ainoastaan kuusi kertaa. Ei tosin Catz myöskään kaukoheitoilla juhlinut saadessaan sisään tästä vain viidesti. Kahden pisteen heitoissa vieraat osuivat puolestaan kotijoukkuetta paremmin: Catz sai näistä sisään 17 kertaa, EBT kahdeksan.

– Hyvä suoritus, puolustettiin erittäin hyvin läpi ottelun. Jos mekään emme osuneet hyvin, niin ei EBT:kään osunut. Ei peli kaunista ollut, mutta ainoastaan 3 pallon menetystä ja 12 syöttöä on hyvä suoritus. EBT:n levypallopainetta vastaan vaikea pitää intensiteettiä koko ottelun ajan, mutta kestettiin loppuun asti, Mika Haakana kommentoi.

Aleighsa Welch pelasi lähes täydet minuutit ja tehtaili tupla-tuplan (12/16/4s). Alusta asti ottelussa hereillä olivat myös Roosa Kosonen (13/4) sekä Valencia McFarland (19/8).

Alun vaikeuksista huolimatta Kamilah Jackson oli lopulta EBT:n ykköstykki tupla-tuplalla (12/24). Delaney Hodgins pelasi täydet minuutit ja nikkaroi niin ikää tupla-tuplan (13/13).

– Sarjaa ei ole mukava aloittaa tappiolla, mutta en ole huolissani. Jos 48 pisteellä on vielä mukana pelissä, niin silloin meidän puolustus oli todella hyvää. 2 pisteen heittoprosenttimme oli varmaan huonoin ikinä, vaikka ihan hyviä heittopaikkoja saimmekin, Lotta Eräkangas kommentoi.

Ottelutilastot

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia