Ikävalko ja Hänninen vahvistavat Vilpasta, Kataja ja Kaaresvirta jatkavat

13.5.2014 Korisliigan pelikauteen 2014/15 valmistautuva Salon Vilpas vahvistuu ensi kaudeksi Sami Ikävalkolla, joka on edellisinä kausina pelannut liigaa Korihaiden ja FoKoPon riveissä sekä nuorten maajoukkuelupaus Ville Hännisellä. Vilppaan monivuotisiin keulahahmoihin kuuluvat Samu Kaaresvirta ja Jukka Kataja jatkavat myös salolaisseurassa.

Vilpas vahvistuu Sami Ikävalkolla..

..sekä Ville Hännisellä. Kuvat: Francois Perthuis.

 187-senttinen, 24-vuotias Sami Ikävalko nakkeli toissa kaudella FoKoPolle 13,7 pistettä ja viime kaudella Korihaille 8,6 pistettä ottelua kohden.

 

– Sami on monipuolinen pelaaja, joka ei ole vielä löytänyt koko potentiaaliaan koripalloilijana. Toivon, että me voimme täällä Salossa auttaa miestä kehittymään pelaajana seuraavalle tasolle, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki kehuu.

 

Ikävalkon lisäksi Vilppaan takalinjoille uutena miehenä saapuu viime kaudella kaarinalaista Ura Basketia miesten Divarissa edustanut Ville Hänninen, 19. 195-senttinen Hänninen on pelannut urallaan peräti 67 nuorten maaottelua.

 

– Huikea juttu, että Suomen potentiaalisimpiin takamiehiin kuuluva Hänninen valitsi Vilppaan. Ville on fiksu ja määrätietoinen nuori mies, joka haluaa kehittää itseään koripalloilijana, Tupamäki luonnehtii.

 

Vilppaan monivuotisiin keulakuviin kuuluvat Jukka Kataja (196 cm/32 v) ja Samu Kaaresvirta (192 cm/33 v) aloittavat jo kahdeksannet kautensa Vilppaassa. Kataja rekisteröi salolaisille päättyvällä kaudella 8,6 pistettä ja 4,3 levypalloa ja Kaaresvirta vastaavasti 4,3 pistettä ja 1,7 levypalloa ottelua kohden.

 

Ikävalkon, Hännisen, Katajan ja Kaaresvirran lisäksi Vilppaalla on voimassa jatkosopimukset Vesa-Pekka Laineen ja Jesse Virtasen kanssa. Päävalmentaja Mikko Tupamäki nähdään Vilppaan peräsimessä ainakin kevääseen 2016, ja samanmittaisen sopimuksen on solminut myös apuvalmentaja Toni Nyman, joka ottaa vastuulleen seuran B-pojat.

 

Lisätietoja: Vilppaan tiedote
 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia