Jantunen 13 pistettä Utahin kolmannessa peräkkäisessä voitossa

9.12.2019 09:03 Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonlopun suomalaisonnistujiin kuului Mikael Jantunen, joka säkitti 13 pistettä Utahin voittaessa kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Hannes Pöllä taas sai pelilupansa NCAA:lta ja teki debyyttinsä UT-Martinin paidassa.

Mikael Jantunen oli vauhdissa viikonloppuna Utahin paidassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Mikael Jantunen ja nuori Utah voittivat selkeästi Central Arkansasin 67-98 (42-55). Utah nappasi johdon jo ensimmäisen puoliajan aikana, kunnes seilaili ylivoimaiseen voittoon toisella puoliajalla.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jantunen pelasi 14 minuuttia, joiden aikana hän säkitti 13 pistettä ilman yhtään ohiheittoa. Pisteiden lisäksi suomalaisrouhijan näppeihin tarttui neljä levypalloa ja hän jakoi yhden koriin johtaneen syötön.

Ottelutilastot

Jantusen tapaan tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Ville Tahvanainen ja Bradley pieksivät North Carolina A&T:n 52-83 (28-32). Tahvanainen sai runsaasti peliaikaa pussittaen kuusi pistettä, noukkien kaksi levypalloa ja tarjoillen yhden syötön 22 minuutissa.

Ottelutilastot

Gustavson 10 pistettä ja yksi näyttävä donkki

Andre Gustavson ja Richmond jylläsivät kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa, kun Spidersin jalkojen alle jäi South Alabama lukemin 57-75 (24-29). Gustavson sai peliaikaa 24 minuuttia, joiden aikana hän keräsi itselleen 10 pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Gustavson oli isossa roolissa, kun Spiders karkasi vahvan toisen puoliajan turvin. Suomalainen löi muun muassa komean alley oop -donkin.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ottelutilastot

Elias Valtonen ja Arizona State voittivat kolmannen peräkkäisen ottelunsa, kun Sun Devis kaatoi Louisianan 65-77 (26-38). Valtonen oli jälleen aloitusviisikossa kirjauttaen 17 peliminuutissa kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston, mutta jääden pisteittä.

Ottelutilastot

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly katkaisivat viiden ottelun mittaisen tappioputkensa päihittämällä Sienan 66-70 (33-28). Cal Poly oli vielä kaksi minuuttia ennen loppusummeria 11 pisteen takana, mutta nousi lopulta voittoon. Aloitusviisikossa pelannut Jaakkola haki kaksi levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja torjui kerran, mutta jäi pisteissä nollille pelaamassaan 20 minuutissa.

Ottelutilastot

Hannes Pöllälle pelilupa NCAA:lta

Hannes Pöllä teki debyyttinsä UT-Martinissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Oklahoman yliopistosta täksi kaudeksi UT-Martiniin siirtynyt Hannes Pöllä teki debyyttinsä Skyhawksin riveissä. Pöllä sai runsas viikko sitten peliluvan NCAA:lta ja sentteri pelasi välittömästi aloitusviisikossa, kun UT-Martin hävisi Central Michiganille 75-84 (42-42).

Pöllä sai peliaikaa kokonaisuudessaan 14 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa neljä pistettä, viisi levypalloa sekä yhden torjunnan ja riiston.

Ottelutilastot

 
12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

24.1.2020 08:46 NCAA

Tulokaskolmikko Tahvanainen, Jantunen ja Nkamhoua vauhdissa NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa nähtiin arkiviikolla suomalaisten tulokkaiden ilotulitus, kun Ville Tahvanainen, Mikael Jantunen ja Olivier Nkamhoua heittivät kukin kymmenen pistettä tai enemmän.

20.1.2020 09:31 NCAA

Valtonen ja Arizona State vei Pac-12-konferenssin suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Pac-12-konferenssissa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Elias Valtonen ja Arizona State vei voiton Mikael Jantuselta ja Utahilta.

Näytä lisää vastaavia