Jantusen puhtaalla heittopelillä tekemät 10 pistettä eivät riittäneet Utahille

6.1.2020 09:07 Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen nakutti kaikki heittonsa sisään tehden 10 pistettä, mutta Utah hävisi Oregonille Pac-12-konferenssissa. Andre Gustavson taas loisti puolustusvoittoisessa roolissa Richmondin voitossa.

Mikael Jantunen jatkoi vahvoja otteitaan Utahin paidassa. Kuva: Utah

Aiemmin viikolla Pac-12-konferenssissa Oregon Staten voittanut Mikael Jantusen Utah hävisi viikonloppuna Oregonin yliopistolle 69-64 (36-31). Utahilla oli mahdollisuudet loppuhetkillä viedä ottelu jatkoajalle, mutta potentiaalinen tasoitusheitto meni ohitse.

Jantunen pelasi jälleen hienot 22 minuuttia pussittaen 10 pistettä puhtaalla heittopelillä (1/1 2p, 2/2 3p, 2/2 1p). Lisäksi suomalaisen näppeihin tarttui kaksi levypalloa ja hän tarjoili yhden syötön.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ottelutilastot

Olivier Nkamhoua ja Tennessee aloitti taipaleensa Southeastern-konferenssissa 78-64 (38-37) -tappiolla LSU:lle. Nkamhoua pelasi kymmenen minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä ja yhden syötön.

Ottelutilastot

Ville Tahvanainen ja Bradley hävisivät Missouri Valley -konferenssin ottelussa Northern Iowalle 64–69 (32-34). Tahvanainen pelasi 14 minuuttia, joiden aikana hän teki viisi pistettä ja repi yhden levypallon.

Ottelutilastot

Gustavson pysäytti Atlantic 10 -konferenssin ykkösskoraajan

Andre Gustavson vastasi hienosti puolustusvoittoiseen rooliin. Kuva: Richmond

Andre Gustavson ja Richmond jatkavat voittamattomina kahden ottelun jälkeen kivenkovassa Atlantic 10 -konferenssissa, kun Spiders kellisti Rhode Islandin 69-61 (30-19). Gustavson jäi pisteittä 12 peliminuutissa, mutta riisti pallon vastustajalta peräti kolme kertaa.

Gustavsonin rooli ottelussa oli toimia Rhode Islandin pistetykki Fatts Russellin päällystakkina, mikä onnistui, kun edellispelissä 25 pistettä heittänyt Russell jäi vain kolmeen pisteeseen Richmondia vastaan.

Ottelutilastot

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa Vanguardia vastaan 82-85 (34-38). Jaakkola pelasi aloitusviisikossa 25 minuuttia kirjauttaen seitsemän pistettä ja kuusu levypalloa.

Cal Poly aloittaa Big West -konferenssin ottelut keskiviikkona.

Ottelutilastot

Remu Raitanen ja San Francisco kärsivät WCC:ssä jo toisen tappionsa, kun Portland oli kotikentällään etevämpi loppulukemin 65-76 (26-32). Raitanen pelasi Portlandia vastaan kymmenen minuuttia, joiden aikana syntyi kaksi pistettä, kaksi syöttöä ja yksi levypallo.

Ottelutilastot

Ohio Valley -konferenssissa Hannes Pöllä ja UT Martin hävisivät Austin Peaylle 63-82 (35-40). Pöllä jäi pisteittä pelaamassaan kahdessa minuutissa.

Ottelutilastot

 
12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

24.1.2020 08:46 NCAA

Tulokaskolmikko Tahvanainen, Jantunen ja Nkamhoua vauhdissa NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa nähtiin arkiviikolla suomalaisten tulokkaiden ilotulitus, kun Ville Tahvanainen, Mikael Jantunen ja Olivier Nkamhoua heittivät kukin kymmenen pistettä tai enemmän.

20.1.2020 09:31 NCAA

Valtonen ja Arizona State vei Pac-12-konferenssin suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Pac-12-konferenssissa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Elias Valtonen ja Arizona State vei voiton Mikael Jantuselta ja Utahilta.

Näytä lisää vastaavia