Jatkosarjat päätökseen – FoA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan Catzin nenän edestä

23.3.2022 20:57 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut niin ylemmässä kuin alemmassakin jatkosarjassa. Pudotuspeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, HBA, ViVe, EBT, Honka ja FoA. Pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja tarkempi ohjelma julkistetaan huomenna.

Davida Dale ja FoA jatkavat kauttaan pudotuspeleissä. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

FoA leimasi lippunsa pudotuspeleihin

Ennakkoon kierroksen jännittävin ottelu pelattiin Forssassa, kun Alku emännöi Lappeenrannan Catzia. Panoksena ottelussa oli pudotuspelipaikka. Kotijoukkue otti komennon heti ylösheitosta ja passitti Catzin kesälomille 68-52.

Alku onnistui ottelussa puolustuspäässä. Se näkyi niin Catzin pistemäärässä kuin heittoprosenteissakin.

Davida Dale tilastoi 21 pistettä, yhdeksän levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen teki tupla-tuplan 15 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Elena Melto upotti 18 pistettä Catzille.

Forssan Alku saa puolivälierissä vastaansa runkosarjan voittaneen Kotkan Peli-Karhut.

Ottelutilasto

Honka murskasi EBT:n

Espoolaisjoukkueet kohtasivat viimeistä kertaa jatkosarjassa tällä kaudella. Ottelussa ei kunnian lisäksi ollut juurikaan panosta, sillä EBT oli jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton ja Honka kakkossijan. Se ei kuitenkaan näkynyt ainakaan Hongan otteissa vaan joukkue nappasi suvereenin voiton 99-59.

EBT oli ottelussa askeleen jäljessä lähes kaikessa. Joukkueen kaukoheittopeli takkusi ja se osui kolmen pisteen kaaren takaa vain viidesti. Honka osui 14 kertaa huomattavasti paremmalla prosentilla.

Carmen Tyson-Thomas säkitti 28 pisttettä ja keräsi 15 levypalloa. Desiree Ramos säesti 24 pisteellä. Vierasjoukkueesta Taylor Jones kasasi tupla-tuplan 17 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

EBT saa vastaansa ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen ToPo:n. Honka taistelee välieräpaikasta Kouvottaria vastaan.

Ottelutilasto

PeKa päätti jatkosarjan tyylillä

Kotkan Peli-Karhut sai viimeisessä ottelussaan vastaansa ToPo:n. Sarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut kotkalaisjoukkue oli tyly emäntä ja nappasi kauden viimeiset sarjapisteet 88-60.

PeKa vei ottelussa korinalustaiston. Se vei levypallokamppailun nimiinsä 47-35. Myös kotijoukkueen kahden pisteen heitot osuivat vieraita paremmin kohteeseen.

Naomi Davenport tilastoi ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 14 levypallolla. Inga Orekhova heitti 19 pistettä ja osui kaaren takaa viidesti.

Peli-Karhut kohtaa puolivälierissä Forssan Alun. ToPo saa vastaansa alemman jatkosarjan voittaneen EBT:n.

Ottelutilasto

Kouvottaret nappasi toisen sijan

Kouvottaret sai viimeisessä ottelussa vieraakseen HBA:n, jolla ei ottelussa ollut enää panosta, sillä joukkue oli varmistanut jatkosarjan neljännen sijan. Kouvottaret nappasi kotivoiton 84-80 ja varmisti samalla ylemmän jatkosarjan toisen sijan.

Ottelu aaltoili todella paljon ja molemmilla joukkueilla oli omat hyvät jaksonsa. Kouvottaret kuitenkin nappasi voiton hienon viimeisen jakson ansiosta.

Taeler Deer oli ottelun pistekuningatar 25 pisteellä. Kaisa Kuisma pussitti 13 pistettä. Märskyn Kati Ollilainen teki 19 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Kouvottarien vastustaja puolivälierissä on alemmassa jatkosarjassa toiseksi sijoittunut Honka. HBA-Märsky saa vastaansa Vimpelin Vedon.

Ottelutilasto

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Näytä lisää vastaavia