ToPo kiinni kakkossijassa – Catzilla ja Alulla isot panokset päätöskierroksella

19.3.2022 19:09 Naisten Korisliigassa oli viimeistä edellinen pelipäivä jatkosarjojen osalta. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin ToPo:lle ja Peli-Karhuille. Alemmassa jatkosarjassa Catz ja FoA nappasivat voiton ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta huipentuu päätöspäivänä.

Ninni Salmi oli liekeissä FoA:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo tarrasi kiinni kakkossijaan

Torpan Pojat sai illan kierroksella vastaansa kovavireisen Kouvottaret. Kouvolalaisjoukkue saapui Helsinkiin neljän ottelun voittoputkessa, mutta kotijoukkue onnistui katkaisemaan putken, kun se nappasi sarjapisteet jatkoajan jälkeen 87-82.

Helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko oli ottelussa huimassa iskussa. Joukkueen 87 pisteestä peräti 82 merkittiin avausviisikon pelaajille. Gabriela Bronson oli ottelun pistekuningatar. Hän pussitti 27 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport tilastoi 22 pistettä ja 20 levypalloa. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa. Hänen tilastoihinsa merkittiin 18 pistettä, 16 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Rashida Timbilla hääri Kouvottarien tehopelaajana. Hän pussitti 16 pistettä, keräsi 22 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Joukkueet ovat ylemmässä jatkosarjassa sijoilla 2 ja 3. ToPo tarrasi kiinni toiseen sijaan, mutta se kohtaa viimeisessä ottelussaan Peli-Karhut. Kouvottaret saa vastaansa HBA-Märskyn.

Ottelutilasto

Catz teki tarvittavan

Lappeenrannan Catz sai vastaansa Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue karisti tamperelaiset kannoiltaan toisella ja kolmannella jaksolla. Sarjapisteet jäivät lappeenrantaan 74-51.

Kotijoukkueen joukkuepeli oli huomattavasti parempaa kuin vierailla. Se näkyi pallon liikkeessä ja koriin johtaneiden syöttöjen määrässä. Catzille niitä merkittiin 20, kun vieraat jäivät vain viiteen.

Elena Melto pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Noora Kuukka pussitti 12 pistettä. Kuudella pelaajalla liikkeellä olleesta Pyrinnöstä Taru Timo heitti 19 pistettä.

- Kaikki kunnia Pyrinnölle, tulivat hienosti otteluun. Kun saimme koneet käyntiin, niin pakkakin pysyi kohtuullisesti kasassa. Muutamia puolustusjuttuja harjoiteltiin ja hiottiin tänään ja saatiin niille hyvää toistoa, joten silläkin tavalla olen tyytyväinen tänään, Catzin päävalmentaja sanoi.

Catz on alemmassa jatkosarjassa kolmantena ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pyrinnölle ottelu oli tälläerää viimeinen Naisten Korisliigassa, sillä se putoaa sarjatasoa alemmas.

- Mielestäni taisteltiin aika hyvin kuudella pelaajalla. Tiesimme että Catz on kova joukkue ja pelannut viime aikoina hyvin. Ei tässä ollut mitään hävittävää, laitettiin kaikki peliin ja tässä on tulos – 74 pinnaa kuudella pelaajalla on kuitenkin aika vähän, Timo kertasi.

Ottelutilasto

PeKa haki voiton Vimpelistä

Ylemmän jatkosarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut Kotkan Peli-Karhut matkasi jatkosarjassa viidenneksi sijoittuvan Vimpelin Vedon vieraaksi. Edellisessä ottelussa pitkästä aikaa tappion kärsinyt PeKa palasi voittajaksi 93-72.

Vierasjoukkue heitti ottelussa kolmen pisteen heitot huomattavasti kovemmalla tarkkuudella. Joukkueen osumaprosentiksi kirjattiin 43%, kun taas Vimpelin vastaava oli 26%.

Naomi Davenport kirjautti ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 17 levypallolla. Zykera Rice pussitti 17 pistettä. Kym Royster säkitti kotijoukkueelle 27 pistettä.

- Hävisimme syksyllä täällä. Kun heidän kokoonpanonsa on täynnä, ajattelin, että tulee haasteellinen peli. Olen todella tyytyväinen joukkueemme esitykseen, se oli todella solidi. Neljännen jakson alkupuolella oli huonompi hetki, mutta saimme sen poikki ja pystyimme pelaamaan omaa peliä. Olen kaikkinensa tyytyväinen sekä hyökkäys- että puolustuspeliin, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Hartonen hehkutti.

Peli-Karhujen jatkosarja jatkuu vielä kärkikamppailulla ToPo:a vastaan. ViVe pääsee jo keskittymään pudotuspeleihin.

- Tämä oli kolmas pelimme viikon sisään ja olimme hieman väsyneitä. Positiivista on se, että meillä on nyt joukkue koossa. Joukkueena pelaamisemme voisi olla hieman tehokkaampaa, mutta teemme parhaamme. Nyt meillä on aikaa hengähtää ja valmistautua play offeihin, Anastasija Podunavac pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

Forssalle vieraspisteet

Forssan Alku matkasi illan ottelussa EBT:n vieraaksi. Se haki vieraspisteet 82-69 ja piti voitolla pudotuspelihaaveensa elossa. Päätöskierroksella Forssalaiset kohtaavat juurikin Catzin, joka on sarjassa viimeisellä pudotuspelipaikalla.

FoA oli liikkeellä kapealla kokoonpanolla. Sillä oli mukana vain seitsemän pelaajaa. Aloitusviisikko urakoi kuitenkin isoista minuuteista huolimatta hienosti ja oli suurin syy voittoon.

Ninni Salmi heitti uransa ennätyspisteet 36 pisteellä. Lisäksi hän keräsi 11 levypalloa. Roosa Kososelle merkittiin tupla-tupla 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taylor Jones teki EBT:lle 20 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.

EBT on jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton.

Ottelutilasto

 
29.11.2023 20:20 Naisten Korisliiga

Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n kymmenenteen voittoon - Vimpeli heitti Pyrinnön kumoon

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Voitot kirjattiin Hongalle, ToPo:lle ja ViVe:lle.

28.11.2023 20:35 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Kymenlaakson derbyn

Kouvottaret emännöi illan ainoassa ottelussa Peli-Karhuja. Vierasjoukkue haki vakuuttavan voiton 96-57 (50-27).

25.11.2023 18:59 Naisten Korisliiga

Vahva päätösjakso takasi ToPo:lle kauden yhdeksännen voiton – ViVe otti revanssin EBT:sta

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voitot kirjattiin ToPo:lle, ViVe:lle ja Hongalle.

22.11.2023 20:43 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa takaisin voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät EBT, PeKa, FoA sekä sarjaa johtava ToPo.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:00 Naisten Korisliiga

FoA:lle voitto sarjakakkosesta – Leaupepen vahva peli auttoi Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät FoA, Pyrintö ja voittoputkeaan jatkanut ToPo.

17.11.2023 21:15 Naisten Korisliiga

HBA palasi maajoukkuetauolta tehokkaana

Naisten Korisliigassa palattiin parketille pienen tauon jälkeen. Illan ainoassa ottelussa HBA-Märsky nappasi kotivoiton Kouvottarista 77-64 (39-27).

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

25.10.2023 20:26 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe huippuiskussa Pyrinnön voitossa

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Pyrintö haki sarjapisteet EBT:ltä vaiherikkaan ottelun jälkeen 77-70 (38-28).

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliiga

Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

11.10.2023 20:30 Naisten Korisliiga

PeKa:n vahva alku myrkkyä ViVe:lle – Kayla Shaw hurjana Pyrinnön avausvoitossa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan otteluissa nähtiin vain kotivoittoja, kun PeKa, Honka, Pyrintö ja HBA kasvattivat pistesaldojaan.

7.10.2023 19:38 Naisten Korisliiga

ViVe ja ToPo jatkavat puhtaalla pelillä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

Näytä lisää vastaavia