Ylemmässä jatkosarjassa katkottiin putkia – Hongalle iso voitto pudotuspelitaistelun kannalta

16.3.2022 20:45 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmän jatkosarjan voittajia olivat Kouvottaret ja ViVe. Honka voitti alemman jatkosarjan ainoan ottelun.

Rashida Timbilla auttoi Kouvottaret voittoon sarjakärjestä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottaret katkaisi Peli-Karhujen pitkän putken

PeKa emännöi Kymenlaakson derbyssä Kouvottaria. Steveco Areenan 544 päinen yleisö pääsikin nauttimaan todellisesta trilleristä. Vierasjoukkue poistui lopulta Kotkasta voittajana 73-69 ja aiheutti samalla kotkalaisille ensimmäisen tappion sitten lokakuun.

PeKa kärsi ottelussa pallonmenetyksistä, joita kertyi joukkueelle 17. Kouvottaret pystyi pitämään pallosta huolta paremmin ja menetyksiä kertyi vain kymmenen.

Rashida Timbilla urakoi korin alla tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle merkittiin 16 pistettä ja 16 levypalloa. Taeler Deer pelasi toisen ottelunsa kouvolalaisten paidassa tällä kaudella upottaen 19 pistettä ja keräten kahdeksan levypalloa. Naomi Davenport pussitti 16 pistettä ja kaapi 17 levypalloa.

PeKa on jo varmistanut ylemmän jatkosarjan voiton. Kouvottaret on toisena.

Ottelutilasto

Vimpeli palasi voittajaksi

HBA-Märsky sai vieraakseen viime aikoina alavireisesti esiintyneen Vimpelin Vedon. Ottelu säilyi jännittävänä aivan loppuun saakka. Illan päätteeksi vierasjoukkue nappasi ylemmän jatkosarjan ensimmäisen voittonsa 90-88.

ViVe vei ottelussa levypallot nimiinsä. Niitä joukkueelle kertyi 45, kun kotijoukkue jäi 36 levypalloon.

Kym Royster oli ottelun pistekuningatar 24 pisteellä. Lisäksi hän nappasi 13 levypalloa. Anastasija Poduvanac säkitti 22 pistettä. Janette Aarnio heitti helsinkiläisille 22 pistettä.

HBA sijoittuu ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi. Vimpelin sijoitus on puolestaan viides.

Ottelutilasto

Hongalle tärkeä voitto

Tapiolan Honka sai vieraakseen illan kierroksella Forssan Alun. Kotijoukkue nappasi selvän voiton 86-67. Samalla se varmisti pudotuspelipaikan.

Kotijoukkue teki helppoja koreja korin alta ja ratkaisi pelin sieltä.

Carmen Tyson-Thomas heitti 31 pistettä ja kaapi 14 levypalloa. Desiree Ramos säesti 21 pisteellä. Wendion Bibbins taisteli tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle kirjattiin 22 pistettä ja 12 levypalloa.

- Irtopallopelaamisessa Forssa oli ensimmäisellä puolikkaalla paljon parempi ja teki ensimmäisen puolikkaan meille tosi vaikeaksi. Toisella puoliajalla saatiin se paremmin haltuun ja sitten meidän nuorisokaksikko toi valtavasti energiaa kentälle siinä vaiheessa kun ottelua piti ratkoa. Tyytyväinen kahteen pisteeseen, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kertasi.

FoA on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä ja on vaarassa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Honka pitää kiinni alemman jatkosarjan toisesta sijasta.

- Kyllä jos 27-6 päättyy vika jakso on vaikea voittaa peliä. Bensa loppui viimeisellä jaksolla suoraan sanottuna. Poissaolot näkyi nyt näin pahasti. Pitää olla silti ylpeä koko joukkueesta, siitä ilmeestä jolla tultiin ja jolla kamppailtiin, FoA:n päävalmentaja Aleksi Suominen harmitteli.

Ottelutilasto

 
6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia