Kärkijoukkueet vahvoja ylemmässä jatkosarjassa – Catz esitti yhden kauden hienoimmista nousuista

12.3.2022 18:49 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittajia olivat ToPo ja PeKa. Alemmassa jatkosarjassa EBT ja Catz kasvattivat pistesaldojaan.

Brianna Cummingsin käsi ei tärissyt päätöshetkillä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT murskasi Pyrinnön

Alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö sai vieraakseen Espoo Basket Teamin. EBT oli tyly vieraat hakivat sarjapisteet murskaavaan tyyliin 82-46.

Vielä avausjaksolla Pyrintö pysyi hyvin espoolaisten kyydissä vaikka ensimmäiselle tauolle mentiinkin vieraiden johtaessa 17-11.

EBT vahvisti otettaan eritoten puolustuspäässä toisella jaksolla. Se näkyi myös hyökkäyspäässä helppoina pisteinä. Puoliajalla vierasjohto oli jo 43-19.

Vierasjoukkue oli myös kolmannella jaksolla parempi ja ero kasvoi kasvamistaan. Päätösjaksolle lähdettiin EBT:n 36 pisteen etumatkalta.

Viimeinen jakso oli enemmänkin kosmetiikkaa ja EBT nappasi voiton 82-46.

- Ihan hyvä voitto meiltä, mutta ainakin puolustuksen aktiivisuudessa ja toteuttamisessa jäi parantamisen varaa. Paikkahyökkäys toimi aika hyvin, saatiin siitä hyviä heittopaikkoja, Sanni Tuomisto kertasi.

Alyesha Lovett upotti 30 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Tuomisto upotti 12 pistettä, jakoi seitsemän koriin johtanutta ja nappasi kuusi levypalloa. Kuudella pelaajalla liikkeellä olleesta Pyrinnöstä Taru Timo ja Aino Lampinen tekivät 11 pistettä.

- Meitä oli vaan kuusi eli aika paljon vajausta. Vaikka numeroista sitä ei näe, joukkue taisteli ihan loppuun asti, mikä oli positiivista, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

EBT:n voitto tarkoitti sitä, että se varmisti alemman jatkosarjan voiton.

Ottelutilasto

Catz esitti huiman nousun

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Tapiolan Hongan. Catz teki jopa kauden kovimman nousun ja vei pisteet 70-67. Voitolla se nousi kahden pisteen päähän Hongasta.

Vierasjoukkue aloitti hieman terävämmin ja vei tasaisen avausjakson. Tauolle mentiin tilanteessa 19-15.

Toinen jakso oli parempaa Catzia ja joukkue onnistui pitämään vieraat yhdeksässä pisteessä jakson aikana. Sen ansiosta puoliajalle mentiin kotijohdossa. 33-28.

Lappeenrantalaisjoukkueen hyvä vire jäi pukusuojiin ja kolmannella jaksolla Honka teki tuhojaan hyökkäyspäässä. Vierasjoukkue pääsi viimeiselle tauolle 15 pisteen etumatkalta.

Ottelu jatkoi kuitenkin aaltoiluaan ja viimeinen jakso oli Catzin näytöstä. Lappeenrantalaiset hivuttautuivat koko ajan lähemmäs ja nousivat lopulta voittoon 70-67.

- Ei tämä sitä kauneinta peliä ollut, mutta olen tietysti tyytyväinen voittoon. Kyllähän tuo meidän sydämemme oli etenkin neljännellä jaksolla aivan massiivinen. Sillä jaksolla nähtiin sitä Catziä mitä se voi olla. Kauhea määrä menetyksiä myös meillä, ehkä tässä näkyi että ollaan aika isojen pelien äärellä, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen pohti.

Brianna Cummings pelasi hienon ottelun ja oli isossa roolissa erityisesti päätösminuuteilla. Hänelle kirjattiin tupla-tupla 25 pisteellä ja 11 levypallolla. Seairra Barrett upotti 19 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Elsa Lemmilä säkitti 15 pistettä ja kaapi 13 levypalloa.

- Aloitimme hieman hitaasti, pelasimme hyvän kolmannen neljänneksen, mutta emme pelanneet loppuun asti kuten olisi pitänyt. Peli oli todella fyysistä vääntöä, Hongan Desiree Ramos harmitteli.

Ottelutilasto

ToPo haki sarjapisteet Vimpelistä

Sarjakolmonen Torpan Pojat matkasi vierasotteluun Vimpeliin. ToPo nousi ainakin hetkellisesti toiselle sijalle, kun se voitti 75-67.

Avausjakso oli tasainen, mutta ToPo painoi kaasua toisella jaksolla ja onnistui niin hyökkäys kuin puolustuspäässä.  Joukkue karkasi puoliajalle johdossa Erika Davenportin johdolla 43-27.

Kolmannella jaksolla joukkueet pelasivat jälleen tasaisesti. Vimpeli onnistuikin kaventamaan eroa kahdella pisteellä, mutta ToPo pääsi päätösjaksolle 14 pisteen johdossa.

Kotijoukkue oli parempi myös päätösjaksolla. ToPo kuitenkin piti johtoasemastaan kiinni ja vei sarjapisteet 75-67.

Davenport pussitti lopulta 29 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Taru Tuukkaselle merkittiin tupla-tupla 11 pisteellä ja 12 levypallolla. Vimpelin Anni Kujala heitti ennätyspisteensä 23 pisteellä.

Ottelutilasto

PeKa vierasvoittoon

HBA-Märsky sai Urhea-halliin vieraakseen sarjaa johtava PeKa:n. Sarjakärki ei ollut yllätettävissä ja pisteet matkasivat kotkaan 70-60.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Ensimmäiselle tauolle mentiin vieraiden komennossa 24-12.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat pääosin puolustuspelaamisessa. HBA vei jakson nimiinsä ja nousi kahdeksan pisteen päähän ennen puoliaikaa.

Peli-Karhut sai heittopeliinsä ryhtiä kolmannella jaksolla ja karkasi sen ansiosta jo ratkaisevan tuntuisessa 20 pisteen johdossa päätösjaksolle.

HBA piristyi päätösjaksolla, mutta ei enää yltänyt voittotaisteluun PeKa nappasi sarjapisteet 70-60.

Zykera Rice teki kovaa jälkeä ja upotti 21 pistettä. Naomi Davenport kasasi tupla-tuplan 12 pisteellä ja 13 levypallolla. Saana Kujala teki kotijoukkueelle 12 pistettä.

Ottelutilasto

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia