Kärkijoukkueet vahvoja ylemmässä jatkosarjassa – Catz esitti yhden kauden hienoimmista nousuista

12.3.2022 18:49 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittajia olivat ToPo ja PeKa. Alemmassa jatkosarjassa EBT ja Catz kasvattivat pistesaldojaan.

Brianna Cummingsin käsi ei tärissyt päätöshetkillä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT murskasi Pyrinnön

Alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö sai vieraakseen Espoo Basket Teamin. EBT oli tyly vieraat hakivat sarjapisteet murskaavaan tyyliin 82-46.

Vielä avausjaksolla Pyrintö pysyi hyvin espoolaisten kyydissä vaikka ensimmäiselle tauolle mentiinkin vieraiden johtaessa 17-11.

EBT vahvisti otettaan eritoten puolustuspäässä toisella jaksolla. Se näkyi myös hyökkäyspäässä helppoina pisteinä. Puoliajalla vierasjohto oli jo 43-19.

Vierasjoukkue oli myös kolmannella jaksolla parempi ja ero kasvoi kasvamistaan. Päätösjaksolle lähdettiin EBT:n 36 pisteen etumatkalta.

Viimeinen jakso oli enemmänkin kosmetiikkaa ja EBT nappasi voiton 82-46.

- Ihan hyvä voitto meiltä, mutta ainakin puolustuksen aktiivisuudessa ja toteuttamisessa jäi parantamisen varaa. Paikkahyökkäys toimi aika hyvin, saatiin siitä hyviä heittopaikkoja, Sanni Tuomisto kertasi.

Alyesha Lovett upotti 30 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Tuomisto upotti 12 pistettä, jakoi seitsemän koriin johtanutta ja nappasi kuusi levypalloa. Kuudella pelaajalla liikkeellä olleesta Pyrinnöstä Taru Timo ja Aino Lampinen tekivät 11 pistettä.

- Meitä oli vaan kuusi eli aika paljon vajausta. Vaikka numeroista sitä ei näe, joukkue taisteli ihan loppuun asti, mikä oli positiivista, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

EBT:n voitto tarkoitti sitä, että se varmisti alemman jatkosarjan voiton.

Ottelutilasto

Catz esitti huiman nousun

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Tapiolan Hongan. Catz teki jopa kauden kovimman nousun ja vei pisteet 70-67. Voitolla se nousi kahden pisteen päähän Hongasta.

Vierasjoukkue aloitti hieman terävämmin ja vei tasaisen avausjakson. Tauolle mentiin tilanteessa 19-15.

Toinen jakso oli parempaa Catzia ja joukkue onnistui pitämään vieraat yhdeksässä pisteessä jakson aikana. Sen ansiosta puoliajalle mentiin kotijohdossa. 33-28.

Lappeenrantalaisjoukkueen hyvä vire jäi pukusuojiin ja kolmannella jaksolla Honka teki tuhojaan hyökkäyspäässä. Vierasjoukkue pääsi viimeiselle tauolle 15 pisteen etumatkalta.

Ottelu jatkoi kuitenkin aaltoiluaan ja viimeinen jakso oli Catzin näytöstä. Lappeenrantalaiset hivuttautuivat koko ajan lähemmäs ja nousivat lopulta voittoon 70-67.

- Ei tämä sitä kauneinta peliä ollut, mutta olen tietysti tyytyväinen voittoon. Kyllähän tuo meidän sydämemme oli etenkin neljännellä jaksolla aivan massiivinen. Sillä jaksolla nähtiin sitä Catziä mitä se voi olla. Kauhea määrä menetyksiä myös meillä, ehkä tässä näkyi että ollaan aika isojen pelien äärellä, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen pohti.

Brianna Cummings pelasi hienon ottelun ja oli isossa roolissa erityisesti päätösminuuteilla. Hänelle kirjattiin tupla-tupla 25 pisteellä ja 11 levypallolla. Seairra Barrett upotti 19 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Elsa Lemmilä säkitti 15 pistettä ja kaapi 13 levypalloa.

- Aloitimme hieman hitaasti, pelasimme hyvän kolmannen neljänneksen, mutta emme pelanneet loppuun asti kuten olisi pitänyt. Peli oli todella fyysistä vääntöä, Hongan Desiree Ramos harmitteli.

ToPo haki sarjapisteet Vimpelistä

Sarjakolmonen Torpan Pojat matkasi vierasotteluun Vimpeliin. ToPo nousi ainakin hetkellisesti toiselle sijalle, kun se voitti 75-67.

Avausjakso oli tasainen, mutta ToPo painoi kaasua toisella jaksolla ja onnistui niin hyökkäys kuin puolustuspäässä.  Joukkue karkasi puoliajalle johdossa Erika Davenportin johdolla 43-27.

Kolmannella jaksolla joukkueet pelasivat jälleen tasaisesti. Vimpeli onnistuikin kaventamaan eroa kahdella pisteellä, mutta ToPo pääsi päätösjaksolle 14 pisteen johdossa.

Kotijoukkue oli parempi myös päätösjaksolla. ToPo kuitenkin piti johtoasemastaan kiinni ja vei sarjapisteet 75-67.

Davenport pussitti lopulta 29 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Taru Tuukkaselle merkittiin tupla-tupla 11 pisteellä ja 12 levypallolla. Vimpelin Anni Kujala heitti ennätyspisteensä 23 pisteellä.

PeKa vierasvoittoon

HBA-Märsky sai Urhea-halliin vieraakseen sarjaa johtava PeKa:n. Sarjakärki ei ollut yllätettävissä ja pisteet matkasivat kotkaan 70-60.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti. Ensimmäiselle tauolle mentiin vieraiden komennossa 24-12.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat pääosin puolustuspelaamisessa. HBA vei jakson nimiinsä ja nousi kahdeksan pisteen päähän ennen puoliaikaa.

Peli-Karhut sai heittopeliinsä ryhtiä kolmannella jaksolla ja karkasi sen ansiosta jo ratkaisevan tuntuisessa 20 pisteen johdossa päätösjaksolle.

HBA piristyi päätösjaksolla, mutta ei enää yltänyt voittotaisteluun PeKa nappasi sarjapisteet 70-60.

Zykera Rice teki kovaa jälkeä ja upotti 21 pistettä. Naomi Davenport kasasi tupla-tuplan 12 pisteellä ja 13 levypallolla. Saana Kujala teki kotijoukkueelle 12 pistettä.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.