Jenni Laaksonen vahvistaa uutta helsinkiläisyhdistelmää

10.10.2008 Itähelsinkiläinen Wartti Basket ja Pantterit-perhe ovat yhdistäneet voimansa naisten I divisioonassa pelaavaan joukkueen osalta kaudella 2008-09. Sarjatulokas sai joukkueeseensa kovanluokan vahvistuksen, kun 68 maaottelua pelannut Jenni Laaksonen siirtyi Pantterit/WB-nimeä kantavaan ryhmään.

Viime kaudella Helsingin NMKY:n riveissä SM-pronssia voittaneen Jenni Laaksosen lisäksi Pantterit/WB omaa rutkasti kokemusta. Peräti 20 pelaajan kokoonpanosta löytyvät mm. nimet Minna Pietikäinen, Suvi Valtonen, Sini Virtanen, Inka Henelius, Anne-Mari Nymander, Johanna Lautala ja Krista Gleisner. 

Wartti Basketin A-juniorit tuovat mukanaan tuoretta voimaa naisten divisioonajoukkueeseen. Mukana on juniorimaajoukkueissa esiintyneitä pelaajia, kuten Henrietta Hänninen, Triinu Pootsmann, Emmi Järn ja Janniina Koivunen. Joukkueen kokoonpanoon kuuluu kaikkiaan 12 WB:n A-juniori-ikäistä tyttöä.  

Pantterit/WB-joukkuetta valmentaa Wartti Basketin miesten joukkueen takavuosien valmentaja Jouni Laakso. Viime vuodet Laakso on valmentanut Wartti Basketin junioreita, saavuttaen mm. SM-hopeaa ja –pronssia B-tyttöjen valmentajana. 

Laakson tuorein suojatti Jenni Laaksonen tehtaili SM-sarjassa viime kauden tehoikseen runkosarjassa 12,8 pistettä ja 9,1 levypalloa.  

Pantterit/WB tähtää sarjapaikan säilyttämiseen alkavalla kaudella.  

”Hyvä alku” 

Pantterien organisaatio on viimeisten vuosien aikana toiminut kolmen eri organisaation voimin. Tytöt ja naiset ovat toimineet Pandatytöt ry:n alaisuudessa. Miesten joukkue Pantterit Helsinki ry:n ja poikajuniorit Pantterit Koripallo ry:n alla. Organisaatiot on tarkoitus yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi.  

Yhteistyötä WB:n kanssa ei sen sijaan ole tarkoitus viedä organisaatiotasolle, mutta osapuolet eivät pidä mahdottomana sen laajentamista poika- ja miespuolelle.  

- Yhteistyö on hyvä alku itähelsinkiläisen koripallon kehittämistyössä. Tämä avaa hienon mahdollisuuden nyt ja tulevaisuudessa omille junioreillemme edetä naiskoriksen huipun tuntumaan. Meiltä on tulossa useita erittäin hyviä ikäluokkia ja niiden pelaajille pitää pystyä tarjoamaan erilaisia mahdollisuuksia, kertoo WB:n junioripäällikkö Pekka Rankinen.  

- Pantterit lähtee yhteistyöhön, koska näkee sen olevan oikea tie koripalloilun kehittämiseen Helsingissä. Pantterit tekee vahvaa juniorityötä ja haluaa olla vahvasti mukana yhteistyössä muiden alueen seurojen kanssa, perustelee toiminnanjohtaja Pekka Hartikainen Panttereista. 

Naisten I divisioona painottuu viikonloppuna käyntiin pyörähtävällä kaudella vahvasti Etelä-Suomeen. Kymmenen joukkueen sarjassa peräti seitsemän kuuluu Koripalloliiton eteläiseen alueeseen.  

- Kun kerran mestaruussarjassa ei pelaa yhtään helsinkiläistä joukkuetta, niin ainakin pääkaupungin mestaruudesta tässä pelataan, naurahtaa Pantterit/WB:n valmentaja Laakso.  

Muut helsinkiläisjoukkueet sarjassa ovat HNMKY, ToPo ja ToPo II, jonka lisäksi sarjassa pelaavat espoolainen Honka Akatemia, vantaalainen Puhuttaret ja Keravan Kori-80. Turun Riento, Tampereen Pyrintö ja MU/Hongikko Jyväskylästä edustavat sarjassa muuta Suomea. MU/Hongikko-joukkueen taustalta löytyy tuoreeseen helsinkiläisyhteistyöhön rinnastettava yhdistelmä Muuramen Urheilijoiden ja Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden välillä. 

Pantterit/WB kohtaa sarja-avauksessaan paikallisvastus HNMKY:n Kallahden palloiluhallissa sunnuntaina 12.10. Sarjan avauskierroksen muut ottelut ovat 12.10. Pyrintö-Puhuttaret, ToPo-ToPo II, MU/Hongikko-Kori-80, TuRi-Honka.Lisätietoja: http://www.basket.fi/
 
20.12.2021 13:00 Naisten I divisioona

BC Nokian naisten päävalmentaja Denis Kucevicille yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt BC Nokian Denis Kucevicille yhden ottelun kilpailukiellon.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona

”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

13.8.2021 13:00 Miesten I divisioona A

Miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2021–22

Miesten ja naisten I divisioonien kaudet pyörähtävät käyntiin lokakuun alussa. Sarjojen mestarit ovat selvillä viimeistään huhtikuun viimeisinä päivinä. Ruutu välittää pääsarjojen kaikki ottelut suorina lähetyksinä kotisohville.

1.7.2021 07:29 Seura tiedottaa

Tapiolan Hongalta uusia panostuksia vanhimpien junioreiden kehityspolkuun

Tapiolan Hongassa on mahdollisuus harrastaa koripalloa monella eri tasolla ja monia eri polkuja pitkin. Jokaiselle löytyy omaa motivaatiota ja taitoa vastaava polku kuljettavaksi. Viimeisimpänä kehityskohteena on ollut kaikkein korkeimmalle huipulle tähtäävien pelaajien polku ja sitä varten seuran hallitus teki helmikuussa päätöksen lisätä panostusta yli 16-vuotiaiden junioreiden toimintaan. Panostuksen lähtökohtana on uusi kehitysohjelma, joka antaa seuran kasvateille mahdollisuuden edetä korisurallaan haluamaansa tavoitetta kohti.

30.6.2021 08:32 Naisten I divisioona

Pylkkänen jatkaa Pontevassa

Naisten I divisioona -kauteen valmistautuva Hyvinkään Ponteva on solminut jatkosopimuksen joukkueen kapteenin Miisa Pylkkäsen kanssa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

10.6.2021 13:38 Naisten I divisioona

Kataja Basket hakee päävalmentajaa naisille

Kataja Basket etsii päävalmentajaa naisten I divisioona -joukkueelle.

4.6.2021 10:12 Seura tiedottaa

Puhuttarien ohjelma tarjoaa koripalloilijalle kehittävän ympäristön

PuHu Juniorit aloittaa kesäharjoittelun viikolla 23. Samalla alkaa Puhuttarien joukkueen rakentaminen kaudelle 2021–22 naisten I divisioonaan.

3.6.2021 10:30 Korisliiga

Sarjalisenssien hakuaika päättyi – Korisliigan sarjalisenssiä haki 12 joukkuetta

Korisliigassa viime kaudella pelannut kaarinalainen Ura Basket ilmoitti Koripalloliitolle ettei se hae Korisliigan sarjalisenssiä kilpailuvuodelle 2021–22. Muissa huippu- ja kilpakoripallosarjoissa kaikki urheilullisesti sarjaan oikeutetut joukkueet hakivat sarjalisenssejä.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

17.5.2021 08:17 Naisten I divisioona

Tero Niskanen jatkaa Hyvinkään Pontevan päävalmentajana

Tulevaan naisten I divisioona -kauteen valmistautuva HyPo on solminut jatkosopimuksen päävalmentaja Tero Niskasen kanssa.

11.5.2021 10:40 Seura tiedottaa

WB-Pantterit hakee naisten 1- ja miesten 1B-divisiooniin villikorttipaikkaa

Itäisessä Helsingissä on tehty pitkäjänteistä juniorityötä tuottaen aikuispelaajia liigaan, maajoukkueisiin sekä kansainvälisille kentille tasaisella tahdilla ja laadulla. WB-Panttereissa yhdistyy se mikä Itä-Helsingissä on parasta: kaksi perinteikästä seuraa Pantterit ja Wartti Basket yhdessä sekä monikulttuurisuus. Kahden emoseuran yhdistymisen ansiosta vuodesta 2017 alkaen seura on voinut entisestään tehostaa koripallon kehittämistä alueella. Tästä on seurannut menestystä kaikissa ikäluokissa, tytöissä ja pojissa. Seuran junioritoiminnan kasvu ja koripallon kehittäminen vaatii nyt seuraavan askeleen: tavoitteellisille junioreilleen polun tavoitteelliseen aikuisjoukkueeseen. On aika Naisten 1- ja Miesten 1B-divisioonajoukkueille.

22.4.2021 21:40 Naisten I divisioona

Torpan Pojat II vei naisten ykkösdivisioonan mestaruuden Nokian nenän edestä

Naisten ykkösdivisioonan voittoa juhli Torpan Pojat II, joka voitti viidennessä loppuottelussa BC Nokian 70-67 (25-27). Jännittävä ykkösdivisioonan loppuhuipennus ratkesi vasta viimeisellä minuutilla helsinkiläisten hyväksi.

19.4.2021 20:46 Naisten I divisioona

BC Nokia tasoitti naisten ykkösdivisioonan finaalisarjan – ratkaiseva ottelu torstaina

Naisten ykkösdivisioonan loppuotteluissa BC Nokia tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 2-2, kun nokialaiset kaatoivat Torpan Pojat II:n Nokian palloiluhallilla 69-65 (27-38).

16.4.2021 21:13 Naisten I divisioona

BC Nokia onnistui selkä seinää vasten – naisten divarin finaalit nyt 2-1

BC Nokia kavensi naisten ykkösdivisioonan finaaleissa ottelusarjan Torpan Pojat II:ta vastaan tilanteeseen 2-1. Nokialaiset hakivat 81-85 (31-37) -voiton Munkkiniemen Yhteiskoululla pelatussa kolmannessa ottelussa.

13.4.2021 21:00 Naisten I divisioona

ToPo II selkeään voittoon BC Nokiasta naisten ykkösdivisioonan toisessa loppuottelussa

Naisten ykkösdivisioonan finaalien toisessa ottelussa Torpan Pojat II voitti vieraissa selkein loppunumeroin 66-92 (26-49) BC Nokian.

10.4.2021 17:21 Naisten I divisioona

ToPo II vei naisten divisioonan ensimmäisen finaaliottelun kalkkiviivoilla

Torpan Pojat II vei naisten ykkösdivisioonan ensimmäisen loppuottelun BC Nokiaa vastaan 70-69 (37-41).

6.4.2021 20:42 Naisten I divisioona

BC Nokia eteni naisten ykkösdivisioonan finaaleihin ToPo II:n pariksi

Naisten ykkösdivisioonassa BC Nokia päihitti selkä seinää vasten Helmi Capitalsin välierien viidennessä ottelussa 88-69 (44-34). BC Nokia etenee finaaleihin otteluvoitoin 3-2 ja saa vastaansa Torpan Pojat II:n.

Näytä lisää vastaavia