Joey Knight Katajan pelintekijäksi

7.8.2009 Korisliigajoukkue Joensuun Kataja on saanut kokoonpanonsa valmiiksi. Viimeisen haussa olleen pelipaikan täyttää 26-vuotias amerikkalaistakamies Joey Knight, joka siirtyy Suomeen Turkin kakkosliigasta.

183-senttisen Knightin kaksi edelliskautta Turkin TBL2-liigassa (Eyüp Istanbul ja Pertevniyal Istanbul) ovat tuoneet hänen tililleen kaksi riistokuninkuutta (2008 ja 2009) sekä yhden pistekuninkuuden (2008). Viime kaudella Knight urakoi tilastokeskiarvoikseen 21,4 pistettä, 5,0 levypalloa, 6,0 koriinjohtanutta syöttöä ja 2,6 pallonriistoa ottelua kohden hyvillä heittotarkkuuksilla (2p 51 %, 3p 36 %, 1p 79 %).

Syksyllä neljännen ammattilaiskautensa aloittavalla Knightilla on aiempaa ammattilaiskokemusta myös Itävallasta.

- Tavoitteena oli löytää hyvä puolustuspään pelaaja, joka pystyy johtamaan puolustustamme ja auttamaan hieman levypallopelissäkin. Hyökkäyspään ominaisuuksista syöttö- ja pelinlukutaito olivat tietenkin välttämättömyyksiä, mutta halusin myös pelaajan, joka on aggressiivinen (korille)ajaja ja jolla on riittävä kolmen pisteen heittouhka, kertoo Katajan päävalmentaja Pekka Salminen.

Knight ei 183-senttisenä takamiehenä ole pelipaikallaan kaikkein isokokoisimmasta päästä, mutta Salminen ei koe tätä ongelmaksi.

- Kaikkea ei aina voi saada. Joeyn kohdalla kaikki muu on kunnossa ja hän tulee muilla ominaisuuksillaan nostamaan puolustuksemmekin uudelle tasolle, päävalmentaja vakuuttaa.

Knightin sopimuksen myötä Katajan kokoopano kaudelle 2009/10 on valmis. Knightin lisäksi joukkueessa pelaavat tulevalla kaudella Petri Virtanen, Ilpo Pehkonen, Jussi Eskola, Janne Kinnunen, Daviin Davis, Matias Ojala, Juho Nenonen, Roope Kinnunen, Kendall Chones ja Sami Lehtoranta. Joukkuetta valmentavat Pekka Salminen ja Ilkka Immonen.

Aiemmin uutisoidusta poiketen Mikko-Petteri Järvinen keskittyy ainakin alkukaudesta opintoihinsa sekä viime syksynä loukkaantuneen jalkansa kuntouttamiseen, eikä ole joukkueen käytettävissä.

Lisätietoja: Katajan verkkopalvelu

Asiat

 
23.2.2024 11:03 Korisliiga

Bisons vahvistaa rivejään viidennellä ulkomaalaisella: Patrick McGlynn Loimaalle

Heittäjäekspertti Patrick McGlynn siirtyy Qatarista Loimaalle.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia