Tampereen Pyrinnön kapteeni Antero Lehto on kolmantena miespelaajana Korisliigan historiassa ylittänyt 15 000 peliminuutin rajan runkosarjaotteluissa.

Damon Williamsista kaikkien aikojen levyriykkönen

Kobrien Damon Williams siirtyi perjantaina kaikkien aikojen levypallohaiksi Korisliigan runkosarjassa. Williams otti Helsinki Seagullsia vastaan 11 levypalloa, joiden myötä hänen saaliinsa on urallaan 4418 levyriä.

21.10.2016 Pääjuttu

Williams nousi jaetulle kärkisijalle kaikkien aikojen syöttötilastossa

Lapuan Kobrien Damon Williams antoi torstain ottelussa Korihaita vastaan neljä koriin johtavaa syöttöä, joiden myötä hän nousi Korisliigan runkosarjan kaikkien aikojen tilastossa jaetulle kärkisijalle yhdessä Petri Virtasen kanssa. Ottelu päättyi Kobrien 94-85-voittoon.

12.2.2016 Pääjuttu

Damon Williamsilla kaikkien aikojen eniten runkosarjaminuutteja

Pyrintö-ikoni Damon Williams, 42, pelasi tänään KTP Basketin vieraana lähes 33 minuuttia, joka nosti Williamsin runkosarjassa pelattujen minuuttien kärkeen Korisliigan historiassa.

13.5.2015 Pääjuttu

Korisliiga-ikoni Matisen pelaajaura päätökseen

KTP-Basketia viimeiset neljä kautta Korisliigassa edustanut Korisliiga-ikoni, nelinkertainen Suomen mestari Jukka Matinen, 36, lopettaa pelaajauransa, kertoo Kymen Sanomat. Erinomaisena heittäjänä tunnettu Matinen voitti KTP:n paidassa tiistaina SM-pronssia ja kertoi päätöksestään joukkuekavereille kotimatkalla Kotkaan.

7.5.2015

Petri Virtaselle ja Jukka Matiselle 3000 playoff-minuuttia täyteen

Kataja Basketin Petri Virtanen ylitti yhdessä KTP Basketin Jukka Matisen kanssa 50 tunnin rajapyykin Korisliigan pudotuspeleissä. Virtasen tarkka määrä on nyt 3011 minuuttia ja Matisen puolestaan 3025.

15.11.2014 Pääjuttu

Kataja katkaisi tappioputkensa, Jukka Katajalle 10000 minuuttia täyteen Korisliigassa

Joensuun Kataja katkaisi Korisliigassa kuuden pelin tappioputkensa, kun se voitti lauantaina Salossa Vilppaan 82-75 (48-40). Vilppaan Jukka Katajalle tuli ottelussa täyteen 10000 minuuttia parkettiaikaa Korisliigan runkosarjassa.

18.5.2014 18:55 Pääjuttu

Pyrintö Suomen mestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen

Pantteri-patsas palasi Tampereelle kolmen vuoden tauon jälkeen Korisliigan kauden 2013/14 päätteeksi. Edellisen päivän kolmannen osaottelun tapaan Pyrintö masensi joensuulaiset neljännen jakson alun kovilla koreillaan ja pelasi sen jälkeen ajan huolellisesti pois kellosta. Mestaruus matkusti Joensuun Mehtimäen jäähallilta Tampereelle loppuluvuin 78–88 (36–41).

17.5.2014 18:40 Pääjuttu

Pyrintö runteli Katajan rutiinilla ja tahdolla

Toiveet joensuulaisleirissä nousivat toisen finaaliotteluvoiton myötä korkealle, mutta kahden välipäivän jälkeen Tampereen Pyrintö kaatoi ämpärillisen kylmää vettä Katajan niskaan. Antero Lehdon johtama hyökkäyspeli, huolellinen levypallopelaaminen, vaihtopelaajien energia ja Katajan hyökkäyksen passivointi olivat Pyrinnön reseptit 81–62 (44–37)-voittoon.

14.5.2014 21:30 Pääjuttu

Kataja tasoitti finaalien otteluvoitot, Alex Wesbyllä huikea ilta

Joensuun Mehtimäen Jäähallille saapunut 2,516-päinen kotiyleisö sai keskiviikkoiltana makeaa mahan täydeltä, kun Kataja Basket tylsytti puolustuksellaan runkosarjavoittaja Tampereen Pyrinnön terävimmät syömähampaat ja tasoitti finaalien otteluvoitot 95–88 (38–39)-voitollaan. Illan hahmo oli voittajien Alex Wesby, joka säkitti tyylikkään eleettömästi 36 pistettä.

13.5.2014 Pääjuttu

Katajan Virtanen pelasi 100. pudotuspeliottelunsa

Joensuulaisen Kataja Basketin seuraikoni ja pitkäaikainen huipputakamies Petri Virtanen, 33, pelasi maanantaina uransa 100. pudotuspeliottelun, kun Kataja avasi Korisliigan finaalit vierasottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan.

12.5.2014 20:48 Pääjuttu

Pyrintö ratkaisi leveydellään Korisliigan finaaliavauksessa

Korisliigan runkosarjan voittaja Tampereen Pyrintö villiinnytti 4,000-päisen kotiyleisönsä Hakametsän jäähallissa maanantaina. BJ Raymond ja Damon Williams kuuluivat finaalien avausottelussa Pyrinnön tähtigalleriaan, mutta mm. Petri Heinonen ja Ville Pekkola nousivat arvoon arvaamattomaan tamperelaisten avatessa finaalit 79–72 (33–32)-kotivoitolla.

4.5.2014 Pääjuttu

Matinen, Lehtoranta ja Virtanen rajapyykeillä

Jopa kolme Korisliigan veteraanipelaajaa nousi sunnuntaina kolisten pääsarjan pudotuspelien kaikkien aikojen tilastoissa. Jukka Matinen pelasi 100. pudotuspeliottelunsa, Sami Lehtoranta ylitti 1500 pisteen rajan ja Petri Virtanen jakoi 300. syöttönsä.

3.5.2014 Pääjuttu

Williams yli 1500 pudotuspelipisteen

Tampereen Pyrinnön amerikkalaiskonkari Damon Williams, 40, pussitti perjantaina 19 pistettä välieräottelussa KTP:ta vastaan ja ylitti yhdeksäntenä pelaajana kautta aikain pudotuspeleissä 1500 pisteen rajan.

24.4.2014 Pääjuttu

Lahti ja Karhu tasoittivat puolivälieräsarjat

Namika Lahti teki tepposet Tampereen Pyrinnölle Suurhallissa kaatamalla suuren ennakkosuosikin erinomaisella puolustuspelillään pistein 73–65 (32–37), kun taas Kauhajoen Karhu kosti avausottelussa KTP:lta saamansa sakinhivutuksen 81–59 (48–26)-voitollaan. Nilan Bisons ja Kataja Basket etenivät puolestaan voiton päähän välieräpaikoista.

3.4.2014 Pääjuttu

Korisliigassa keskiviikkona merkkipaalujen ilta

Korisliigan keskiviikkokierroksella saavutettiin merkkipaaluja urakalla. KTP:n Timo Heinonen pelasi 500. runkosarjaottelunsa ja Vilppaan Eero Lehtinen 300. runkosarjaottelunsa, ja heidän lisäkseen Pyrinnön Antero Lehto rikkoi rajapyykkejä pisteissä, Vilppaan Jukka Kataja syötöissä ja Vilppaan Samu Kaaresvirta onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa.

19.3.2014 Pääjuttu

Kobrien Fogg runnoi 51 pistettä, Korikobrat voittoon Pohjanmaan taistossa

Korisliigassa nähtiin ensimmäinen 50 pisteen ylitys 11 vuoteen, kun Lapuan Korikobrien tehotykki Kyle Fogg otti joukkueensa hartioilleen johdattaen Kobrat 95–90 (46–46)-voittoon Kauhajoen Karhusta Pohjanmaan derbyssä. Illan muut voittajat olivat Pyrintö, Kouvot, Lahti, Vilpas ja Bisons.

5.3.2014 Pääjuttu

Sami Lehtoranta ylitti 800 syötön rajan

Joensuulaisen Kataja Basketin luottopelaaja Sami Lehtoranta, 34, antoi keskiviikkona kolme koriinjohtavaa syöttöä joensuulaisten kukistettua Salon Vilppaan. Lehtoranta ylitti näin 14. pelaajana kautta aikain 800 syötön rajan runkosarjassa.

27.2.2014 Pääjuttu

Kataja selviytyi lapualaishaasteesta, nautiskeli kahdeksannen perättäisen voittonsa

Edellisellä Lapuan vierailullaan Korikobria vastaan nujertunut Kataja Basket selvisi torstaina kotijoukkueen salama-alusta ja hallitsi pelikenttää seuraavan kolmen jakson ajan. Joensuulaiset hakivat kahdeksannen perättäisen voittonsa Antti Kanervon ja Teemu Rannikon hääriessä voiton pääarkkitehteina.

19.2.2014 Pääjuttu

Kataja jatkoi voittoputkeaan, Coleman hurmasi Loimaalla

Kataja Basket venytti voittoputkensa seitsemän ottelun mittaan jatkamalla Namika Lahden tappioita 53–78 (34–41)-vierasvoitolla. Bisonsin uusi amerikkalaistakamies Aubrey Coleman hurmasi kotiyleisönsä säkittämällä 35 pisteellä hallitsevan mestarin 77–67 (36–40)-voittoon Kouvoista. Illan muut voittajat olivat Pyrintö, Honka ja kahdeksannen sijan saavuttanut Korikobrat.