Kobrien Fogg runnoi 51 pistettä, Korikobrat voittoon Pohjanmaan taistossa

19.3.2014 Korisliigassa nähtiin ensimmäinen 50 pisteen ylitys 11 vuoteen, kun Lapuan Korikobrien tehotykki Kyle Fogg otti joukkueensa hartioilleen johdattaen Kobrat 95–90 (46–46)-voittoon Kauhajoen Karhusta Pohjanmaan derbyssä. Illan muut voittajat olivat Pyrintö, Kouvot, Lahti, Vilpas ja Bisons.

Kyle Fogg rikkoi 50 pisteen rajan ensimmäisenä Korisliiga-pelaajana 11 vuoteen.

Damon Williamsin Pyrintö hallitsi peliä Joensuussa.

Ilari Seppälä vei vapaaheitoillaan Kouvot jatkoajalle Korihaita vastaan.

KTP ei saanut Namika Lahden Storm Warrenia kuriin.

Matti Nuutinen jatkoi esiinnousuaan Lappeenrannassa.

Joseph Harrisin Vilpas antoi isän kädestä Hongalle. Kuvat: Francois Perthuis, Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Viime viikkoina alamaissa ollut Kauhajoen Karhu oli kolmen jakson ajan Lapuan Korikobria paremmin tilanteen tasalla kauden neljännessä Pohjanmaan derbyssä.

Paremmin joukkueena pelannut Karhu johti kolmannen jakson lopussa jo lukemissa 64–76, mutta Kobran nahka oli kaikkea muuta kuin myyty.

Erinomaisen ottelun pelannut Kyle Fogg takoi viimeisen kymmenminuuttisen aikana peräti 21 pistettä, johti joukkueensa 12 pisteen takaa tasoihin ja sivalsi ratkaisevan kolmosen vain 16 sekuntia ennen loppua hullaannuttaen Lapuan urheilutalon kotiyleisön.

Fogg murjoi ottelussa peräti 51 pistettä ja keräsi kylkeen yhdeksän levypalloa. Edellisen kerran 50 pisteen rajan on Korisliigassa rikkonut karkkilalaisen Team Componentan Tony Barksdale 26. tammikuuta 2003.

Foggin lisäksi Kobrista nousivat esille Lawrence Kinnard (16/5/3 riistoa) ja Marcus Kitts (10/10). Karhusta Andre Williamson (22/8) ja Niko Mattila (14/3/3 syöttöä) olivat parhaiten tilanteen tasalla.

Pyrintö jallitti Katajaa Joensuussa

Korisliigan kärkijoukkue Tampereen Pyrinnön voittoputki kasvoi entisestään Joensuussa, kun kolmannen sijan Kataja Basket joutui myöntämään manselaiset paremmikseen pistein 72–82 (29–48).

Kataja sai jobinpostia jo viiden minuutin pelin jälkeen Teemu Rannikon jouduttua jättämään kentän. Pyrintö vei pelin ensimmäisen jakson murskaavasti 12–30 ja johti tauolla 19 pisteellä.

Joensuulaiset nousivat viisi minuuttia ennen loppua vielä kolmen pisteen päähän, mutta Damon Williamsin ja Antero Lehdon perättäiset korit palauttivat Pyrinnön kymmenen pisteen johtoon.

Damon Williams (22/7/4 syöttöä/4 riistoa) oli Pyrinnön johtaja Joensuun voitossa. BJ Raymond (16/14), Kelvin Lewis (15/4/5 syöttöä/3 riistoa) ja Antero Lehto (14/1/5 syöttöä) kantoivat myös erinomaisesti kortensa kekoon.

Jared Newson (17/1/3 riistoa) ja Sami Lehtoranta (14/4/7 syöttöä) pelasivat joensuulaisittain kelvollisesti.

Kouvot kesti Korihaiden haasteen

Liigajumbo Uudenkaupungin Korihait ei antanut teräkuntoiselle Kouvolan Kouvoille mitään ilmaiseksi Korisliigan keskiviikkokamppailussa.

Vieraiden Chace Stanback donkkasi seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua uusikaupunkilaiset 92–94-johtoon, mutta Ilari Seppälä pelasti kotijoukkueen jatkoajalle onnistumalla kahdesti vapaaheittoviivalta.

Jatkoajalla Korihait johti lukemissa 97–102, kun Kouvot otti pelin haltuunsa. Justin Hawkins ja Daniel Dolenc pussittivat Kouvojen seuraavat 10 pistettä kotijoukkueen tyylitellessä seitsemännen perättäisen voittonsa, tällä kertaa pistein 107–102 (45–36, 94–94).

Kouvoja tahdittivat nitro-ottelussa Justin Hawkins (26/3/3 riistoa), Ville Kaunisto (19/13/8 syöttöä), Matt Gibson (17/4/4 syöttöä), Ilari Seppälä (16/0/5 syöttöä/3 riistoa) ja Tuomas Hirvonen (15/2).

Korihaista James Padgett (30/12), Jonathan Jones (21/15/4 syöttöä), Mikko Jalonen (21/5/5 syöttöä) ja Chace Stanback (15/10/4 syöttöä) pelasivat mainiosti.

Namika Lahti horjutti KTP:ta

Pitkien, tappiollisten viikkojen jälkeen Namika Lahti nappasi toisen voittonsa kolmessa ottelussa kaatamalla alavireisen KTP:n pistein 79–75 (39–32).

Amerikkalaispelaajiensa erinomaisten esitysten johdattama Namika Lahti johti puolitoista minuuttia ennen loppua yhdeksällä pisteellä. KTP onnistui nousemaan vielä kolmen pisteen päähän, mutta enempään aika ei riittänyt.

Storm Warren (27/16/4 blokkia) johti Namikan rientoa. Dan Oppland (18/5) ja Robert Arnold (15/3/3 syöttöä/5 riistoa) kantoivat hyvin kortensa kekoon.

Kotkalaisista Sharaud Curry (24/2/8 syöttöä/3 riistoa) teki kaikkensa omiensa eteen.

Bisons ja Vilpas herkuttelivat murskavoitot

Lappeenrannassa hallitseva mestari Nilan Bisons löi jauhot Namikan kurkkuun jo alussa rynnimällä 11 minuutissa vastaansanomattomaan 2-21-johtoon. Ilmiömäisellä puolustuspelillään kenttää hallinnut Bisons nappasi kotijoukkueesta 50–83 (15–43)-voiton.

Aubrey Coleman (19/3/3 syöttöä), Matti Nuutinen (18/11/2 blokkia) ja Ike Udanoh (15/12) tahdittivat Bisonsia. Todd Brown (14/11) oli Namikan tehomies.

Kahdeksannesta sijasta kamppaileva Salon Vilpas löylytti kotikentällään Salohallissa viidennelle sijalle noussutta Tapiolan Honkaa pistein 85–53 (44–17). Kauden parasta puolustuspeliään esittäneet salolaiset johtivat parhaimmillaan peliä 43 pisteellä.

Vilppaan Vesa-Pekka Laine (16/2/3 syöttöä) pelasi uransa parhaan ottelun ja keräsi kotiyleisöltä raikuvat aplodit. Joseph Harris (15/8/3 syöttöä/2 blokkia) ja Marcus Relphorde (13/8/5 syöttöä) kuuluivat myös salolaisten parhaimmistoon.

Tuomas Iisalo (9/4) oli vaisun Hongan tehokkain.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.