Joonas Iisalo siirtyy ensi kaudella Vilppaan päävalmentajaksi

22.2.2016 Korisliigassa pelaava Salon Vilpas on solminut sopimuksen uuden päävalmentajansa kanssa ensi kaudelle. Valmennusvastuun ottaa 30-vuotias Joonas Iisalo. Iisalo valmentaa tällä hetkellä Miesten Divari-A:ssa FoKoPon edustusjoukkuetta. Vilppaan ja Iisalon välinen sopimus on mallia 1+1.

Joonas Iisalo siirtyy ensi kaudeksi Salon Vilppaan päävalmentajan tontille.

Kiinnostus Vilppaan päävalmentajan pestiä kohtaan on ollut kiitettävää, mutta lopullinen valinta oli Vilppaan kannalta helppo.

 

- Joonas Iisalon taustat on kartoitettu tarkkaan ja saamme Saloon hyvin koulutetun ja erittäin motivoituneen valmentajan. Vaikka hänellä ei ole vielä kokemusta päävalmentajan tontilta Korisliigasta, se ei Vilpasta pelota. Uskomme, että Vilppaan ja Iisalon yhteistyöstä ei tule ihan yksivuotista. Joonas muuttaa perheineen Saloon kauden jälkeen ja se oli tärkeä tekijä sopimuksen kannalta, samoin kuin valmentajan halu osallistua koko seuran kehittämiseen, toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen. 

 

Iisalon oman pelaajauran päätyttyä valmennushommat alkoivat vuonna 2005 Tapiolan Hongan junnuista. Miesten parissa hän on luotsannut Honkaa, EBT:tä, Karkkilaa ja nyt FoKoPoa. Lisäksi hän on ollut Greg Gibsonin apuna Loimaalla Korisliigassa, Eurocupissa ja VTB-liigassa vuodesta 2013 lähtien. 

 

Mies suoritti Koripalloliiton huippuvalmentajatutkinnon kurssinsa parhaana vuonna 2012 ja hän sai viime vuonna päätökseen FIBA Europe Coaching -sertifikaatin. 

Myös maajoukkuekuviot ovat Iisalolle tuttuja, sillä hän toimi apuvalmentajana vuonna 2011 Suomen U20-ikäluokassa sekä vuosina 2012 ja 2013 U18-ikäisissä. 

 

- Vilpas on minulle loistava mahdollisuus ja haaste toimia päävalmentajana Korisliigassa. Täällä on Suomen parhaat fasiliteetit, upeat fanit sekä erittäin osaava organisaatio ja olen kuullut ainoastaan positiivisia asioita Vilppaasta. Toivon mukaan nykyinen suomalainen runko säilyisi myös tulevalla kaudella.

 

Nyman jatkaa apuvalmentajana     

     

Jatkuvuutta Iisalon valmennusryhmään tuo Toni Nyman 38, joka jatkaa myös tulevalla kaudella Viikinkien apuvalmentajana. Tuleva kausi on Nymanille neljäs edustusjoukkueen mukana.

 

- Viimeiset kolme vuotta ovat olleet todella antoisia ja olen kehittynyt valmentajana paljon. Iso kiitos siitä Mikolle ja Vilppaan organisaatiolle. Oli luonnollinen valinta jatkaa Salossa valmentamista. Odotan tulevaa yhteistyötä Joonaksen kanssa innolla.

Henkilöt

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia