Juho Lehtoranta Kotkasta Joensuuhun

11.6.2012 Korisliigan hopeajoukkue Joensuun Kataja ja KTP-kasvatti Juho Lehtoranta, 23, ovat tehneet kauden 2012-13 kattavan sopimuksen. KTP-Basketista Joensuuhun siirtyvän Lehtorannan sopimus sisältää option kaudesta 2013-14.

KTP-kasvatti Juho Lehtoranta siirtyy Korisliigassa Joensuun Katajan vahvuuteen.

Lehtoranta on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo pelata yli 200 liigaottelua. Kuvat: Kai Kilappa.

195-senttisellä Lehtorannalla on nuoresta iästään huolimatta takana jo kuusi Korisliiga-kautta ja yli 200 runkosarjapeliä KTP-Basketissa. Suomi-paitaa hän on kantanut 55 nuorten maaottelussa. Tähän mennessä paras saavutuksensa on miesten SM-pronssi keväällä 2011.
 
Etenkin kaukoheittäjänä kunnioitusta herättävä Lehtoranta edusti päättyneellä kaudella KTP:ta 40 Korisliigan runkosarjaottelussa. Keskimäärin 21 minuutissa tilastoihinsa kirjattiin 6,7 pistettä, 3,2 levypalloa ja 0,8 koriin johtanutta syöttöä.
 
Kataja-päävalmentaja Jukka Toijala tuntee Lehtorannan tämän Korisliiga-esiintymisten lisäksi nuorisomaajoukkuekuvioista.
 
- Juho on jo nyt hyvä pelaaja, mutta hänellä on potentiaalia tulla vielä paljon paremmaksi. Hyvä heittäjä ja tarpeen tullen yllättävänkin hyvä myös low-post -pelissä. Hänellä on hyvät geenit, Toijala sanoo viitaten sekä isä Mattiin että peräti kuuteen koripalloilevaan sisarukseen.
 
- Mielessä on ollut vaihtaa maisemaa jossakin vaiheessa ja katsoa, minkälaista lisäpotkua se tuo omaan pelaamiseen. Kataja vaikutti lopulta parhaimmalta vaihtoehdolta. Organisaatio on hyvä ja etenkin europelit houkuttelevat, niitä ei ihan joka paikassa pääse pelaamaan. Päätös oli loppujen lopuksi helppo, kertoo Lehtoranta siirtonsa taustoista.
 
Lehtorannan sopimuksen myötä Katajan kotimainen pelaajalista kaudelle 2012-13 on hienosäätöä vaille valmis.
 
- Meillä on kotimaisten pelaajien osalta hyvä tilanne: kolme takamies-laituria ja kolme isoa pelaajaa. Luvassa on kilpailua peliajasta eikä kukaan voi olla varma esimerkiksi paikasta aloitusviisikossa, ulkomaalaispelaajia parhaillaan kartoittava päävalmentaja Toijala uskoo.
 

Katajan sopimuspelaajat ovat takamiehet Petri Virtanen ja Antti Kanervo, laiturit Juho Lehtoranta ja Juho Nenonen sekä korinaluspelaajat Sami Lehtoranta ja Vesa Mäkäläinen. Päävalmentaja Toijalan apuvalmentajana jatkaa Ilkka Immonen ja fysiikkavalmentajana jatkaa Harri Yrttiaho.

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia