Juho-Matti Henttonen Loimaalta Kotkaan

27.4.2022 08:35 Bisons Loimaa putosi takaisin divariin, mutta Juho-Matti Henttonen jatkaa Korisliiga-uraansa – tällä kertaa KTP-Basketissa. Lisäksi seura solmi jatkosopimuksen Vili Nymanin kanssa.

Henttonen on ennen kaikkea korinalspelaaja. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket tiedottaa tehneensä ensi kauden pelaajasopimuksia. Niiden joukossa uutena nimenä Kotkaan saapuu viisi viime kautta Bisons Loimaata edustanut Juho-Matti Henttonen. Hänen sopimuksensa on 1+1-muotoinen.

Lahtelaisen koripallokoulun kasvatti Henttonen on 26-vuotias ja 202-senttinen korinaluspelaaja. Päättyneellä kaudella Loimaalla Henttonen teki keskimäärin yhdeksän pistettä ja keräsi 3,4 levypalloa. Lisäksi pelaajalta löytyy heittotaitoa.

KTP:n puheenjohtaja Jyrki Lindström kehuu, että Henttonen on hyvä lisä joukkueen pitkän pään rotaatioon:

– Hän tuo joukkueeseen sellaista rymistelyä, voimaa ja kokoa, jota on haettu.

Päävalmentaja Roope Mäkelä lisää:

– Henttonen on ilman muuta pelaaja, jota ei voi jättää vapaaksi kolmen sekunnin alueella.

Vili Nymanille, 24, seuraava kausi on Korisliigassa jo yhdeksäs. Kaksi ensimmäistä kautta hän pelasi KTP:ssä, sitten neljä seuraava Kouvoissa (ja myös Korikouvoissa) ja nyt taas KTP:ssä. Päättyneellä kaudella Nyman teki keskimäärin kuusi pistettä ja otti 3,4 levypalloa.

- Vili pelasi hyvän kauden. Hän tuli vaihdosta, toi energiaa kentälle ja sytytti suorituksillaan usein yleisön ja joukkueen. Hän on moderni koripalloilija, joka on hyvä avoimella kentällä ja pystyy tarvittaessa puolustamaan ketä tahansa, Roope Mäkelä kehuu suojattiaan.

Asiat

 
14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

9.2.2024 09:28 Korisliiga

Mikko Koivisto 4000 runkosarjapisteen rajapyykkiin

Kolmospyssynä Korisliigassa tunnettu Salon Vilppaan Mikko Koivisto ylitti torstaina 4000 runkosarjapisteen rajan heitettyään Nokiaa vastaan 13 pistettä.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

7.2.2024 10:01 Korisliiga

Jussi Savolainen ja Vilpas jatkosopimukseen - Teemu Rannikko jatkaa valmennustiimissä

Salon Vilppaan valmentajakuviot kaudelle 2024-25 ovat selvillä. Jussi Savolainen jatkaa seuran päävalmentajana ja valmennustiimin täydentävät Teemu Rannikko sekä Jere Anttila.

Näytä lisää vastaavia