25.8.2009
Kokouskutsu
Kaakkoisen alueen aluekokous 7.9.2009 Kotkassa
Suomen Koripalloliiton toimintasääntöjen määrittelemä Kaakkoisen alueen aluekokous maanantaina 7.9.2009 klo 18:00 Kotkassa, paikkana Kotkan Koripallomuseo (Kauppakeskus Pasaati) , Keskuskatu 10, Kotka. Varsinainen kokous pidetään lyhyen museokäynnin jälkeen Osuuspankin kerhohuoneella.
27 § Liiton alueella on aluekokous, johon on osallistumisoikeus kaikilla kyseisen alueen seuroilla. Aluekokous toimii alueellisena rekisteröimättömänä yhteistyö- sekä liittovaltuutettujen vaalissa valmistelevana elimenä. Varsinainen aluekokous kokoontuu joka toinen vuosi syyskuussa.
28 § Varsinaisessa aluekokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
kokouksen avaus
kokouksen puheenjohtajan valinta
kokouksen sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien sekä ääntenlaskijoiden valinta
edustettuina olevien seurojen ja niiden äänimäärien toteaminen
kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
esityslistan hyväksyminen
aluehallituksen selostus alueen kuluneen kaksivuotiskauden toiminnasta
aluehallituksen esitys toiminnan tavoitteiksi seuraavalla kaksivuotiskaudelle
aluehallituksen puheenjohtajan vaali toimikaudeksi, joka kestää seuraavat kaksi kalenterivuotta
aluehallituksen jäsenmäärä
aluehallituksen jäsenten ja varajäsenten vaali
liittovaltuuston jäsenten ja varajäsenten vaalia varten tehtävät ehdotukset
muut kokouskutsussa mainitut asiat sekä
muut seurojen tai aluehallituksen esittämät asiat, jotka aluekokous päättää ottaa käsiteltäväkseen. Ne tulee ilmoittaa kokouksen puheenjohtajalle kirjallisesti viimeistään esityslistaa hyväksyttäessä.
29 § Aluekokouksessa noudatetaan, mitä Koripalloliiton Toimintasääntöjen pykälässä 13 on säädetty äänioikeudesta, äänivallan käytöstä, seurojen edustajista ja valtakirjasta:
13 § Liittokokouksessa (ja aluekokouksessa) seuralla on yksi varsinainen ääni ja yksi lisä-ääni kutakin koripallolisenssiä kohti, kuitenkin enintään 200 ääntä. Äänimäärä lasketaan seuran viimeksi päättyneen kilpailuvuoden maksettujen koripallolisenssien perusteella.
Seura voi nimetä liittokokoukseen (ja aluekokoukseen) korkeintaan neljä edustajaa, joista yksi käyttää seuran koko äänimäärää. Kukin edustaja voi edustaa vain yhtä seuraa ja seuran edustajalla tulee olla seuran antama valtakirja, jossa ilmoitetaan, kuka edustajista käyttää äänivaltaa. (Kts. liite uutisen alalaidasta)
Äänioikeus on seuralla, joka on maksanut edellisen vuoden jäsenmaksunsa.
Liittohallituksen ja aluehallituksen jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus aluekokouksessa. Aluekokous voi myöntää läsnäolo- ja puheoikeuden kokouksiinsa muillekin henkilöille.
Tervetuloa kokoukseen.
Jarmo Lehtonen
kenttäpäällikkö
Suomen Koripalloliitto
jarmo.lehtonen@koripalloliitto.fi
0440-205 854
www.basket.fi
Suomen Koripalloliitolla on kevätliittokokouksen päättämä määrä alueita, joiden toimintaa ohjaa kunkin alueen aluekokous, johon on osallistumisoikeus kaikilla kyseisellä alueella toimivilla seuroilla. Alueet toimivat liiton alueellisina rekisteröimättöminä yhteistyöeliminä.
19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen sekä 16-vuotiaiden valtakunnallisen I divisioonan karsinnan lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Samalla on vahvistettu 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin sekä 17-vuotiaiden valtakunnallisten I divisioonien pelaamistavat.
Kevätkauden sarjailmoittautumiset alueen sarjoihin on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 3.12.2023 asti. Vain kokonaan uudet joukkueet ilmoittautuvat järjestelmän kautta, sarjaa vaihtavat joukkueet ilmoittavat sarjavaihdoksesta sarjan järjestäjälle.
Kaudella 2023-24 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on edelleen olemassa kaksi; tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan vanhemmassa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat hallinnoidaan jo tutuksi tulleessa eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä.
Kevätkauden sarjailmoittautumiset on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä, joka on käyttöliittymältään sama kuin eSCO-pöytäkirjasovellus. Järjestelmät helpottavat joukkueen yhteyshenkilön kauden aikaista otteluiden hallintaa. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 4.12.2022 asti.
Kaudella 2022–23 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on olemassa kaksi. Tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan edelleen tutussa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat siirtyvät uuteen sarjanhallintajärjestelmään, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.
Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.
Koripalloliiton alueiden kevään sarjoihin ilmoittautumiset on nyt avattu FIBA Organizer -sarjanhallinnassa. Kevään sarjailmoittautuminen on mahdollista 1.12.2021 asti. Läntisellä alueella pilotoidaan mikro- ja mini-ikäisten sekasarjoilla sekä nuorten aikuisten U22-harrastesarjoilla.
Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO tuli täksi kaudeksi korvaamaan paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa. Huolimatta täysin vapaaehtoisesta käytöstä siirtymävaiheen aikana, peräti 97 prosentissa kauden otteluista on ollut jo käytössä uusi ottelupöytäkirja.
Koripalloliiton toteuttama digitaalinen pöytäkirja, eSCO, korvaa tulevalla kaudella paperiset ottelupöytäkirjat. Helppokäyttöinen eSCO sai innostuneen vastaanoton ensimmäisessä koulutuksessa. Koulutukset jatkuvat tämän viikon torstaina 9.9.