Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

10.5.2023 10:56 Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

Kauhajoki lähtee torstaina Helsinkiin hakemaan toista kiinnitystä ja tasoittamaan otteluvoitot. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan finaalisarja sai bensaa liekkeihin maanantaina, kun Kauhajoki onnistui nappaamaan avausvoiton tämän vuoden finaalisarjassa. Osat vaihtuivat, kun kaksi ensimmäistä finaalia selvästi napannut Seagulls koki Kauhajoen IKH Areenalla täystyrmäyksen liki 2200-päisen kotiyleisön edessä.

Toistaiseksi finaalisarjan ensimmäiset ottelut ovat näytelleet samaa kaavaa, kun ottelut ovat ratkenneet jo reilusti ennen päätössummeria. Kauhajoen Daniel Dolenc myöntää odottavansa jatkossa entistä tasaisempia otteluita.

- Onhan ensimmäiset ottelut olleet siinä mielessä yksipuoleisia, että johdossa oleva joukkue ei ole päästänyt takaa-ajajia pelaamaan lopussa enää voitosta. Finaalisarjassa on siinä mielessä ollut alkuun vähän hakemista, ja siihen ei välttämättä ole yhtä selitystä, vaan moni pieni tekijä on vaikuttanut siihen. Uskon, että jatkossa nähdään entistä tasaisempia otteluita, Dolenc kokee.

- Seagulls onnistui kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastaamaan hyvin meidän intensiivisyyteen ja pystyi riisumaan meidän aseista aika hyvin. Onneksemme pääsimme viime pelissä meidän omaan rytmiimme ja teimme niitä asioita, joissa olemme hyviä.

Dolenc myöntää, että ero joukkueen tekemisessä oli maanantaina silmiin pistävää verrattuna kahteen ensimmäiseen finaaliin.

- Kun katsoi edellisen pelin esitystä ja vertasi sitä kahteen ensimmäiseen, niin näytti siltä, että olimme eri joukkue. Tämä oli ehkä se kuuluisa ns. ketsuppipullo auki. Vaikka tässä on haettu omaa pelaamista ottelusarjan alussa suuntaan ja toiseen, niin uskon, että nyt alkaa kunnon väännöt. Ja sen takia koripallo onkin niin huikea laji.

Finaalisarjassa on pelattu kovaa, mutta reilusti. Kuva: Ville Vuorinen
Finaalisarjassa on pelattu kovaa, mutta reilusti. Kuva: Ville Vuorinen

Dolenc on nauttinut finaalisarjassa, jossa on annettu pelata kovaa. Tuomarilinja on sallinut paljon, mutta peli on silti pysynyt reiluna.

- Isossa päässä on ollut hyvää fyysistä kamppailua. Meidän on sallittu pelata kovaa korin alla ja olen nauttinut siitä. Kovuutta on ollut ja sitä löytyy varmasti vielä lisää, Dolenc vinkkaa.

Dolencilla oli joukkueensa tapaan pientä hakemista finaalisarjan alussa, mutta kolmannessa pelissä EBT-kasvatti pääsi irti, kun hän osui niin läheltä kuin kaukaa nakuttaen 17 pistettä vain kahdella ohiheitetyllä pelitilanneheitolla. Finaalisarja on 16 kertaa Susijengin paidassa pelanneelle Dolencille Korisliigassa ensimmäinen. Tunnelma kentällä ja katsomoissa on ollut upea sekä Kauhajoella että Helsingissä.

- Olen koittanut elää hetkessä näissä finaaleissa. Monet eivät saa pitkälläkään uralla tätä mahdollisuutta, niin pitää pystyä nauttimaan samalla tästä fiiliksestä ja tunnelmasta.

Dolenc on valmis seuraavaan haasteeseen, kun finaalisarja siirtyy torstaina Helsinkiin ja Töölön Kisahallille.

- Not too high, not too low eli meidän pitää pysyä tunnetasolla siellä keskitasolla. Siellä oli Helsingissä edellisessä finaalissa hyvä tunnelma ja innolla odotetaan jo tulevaa ylösheittoa, Dolenc päättää.

Korisliigan neljäs finaali pelataan torstaina 11.5. klo 18.30 Töölön Kisahallissa, Helsingissä. Seagulls johtaa ottelusarjaa 2-1.

Henkilöt

 
14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

Näytä lisää vastaavia