Karhu Basketin Juho Lehtoranta: ” Vilpas tulee varmasti todella kovaa”

15.5.2018 21:03 Kauhajoen Karhu Basket on enää voiton päässä Korisliigan mestaruudesta. Maanantai-illan viidennen ottelun suvereenisti voittaneet mesikämmenet matkustavat keskiviikkona Salohalliin, tavoitteenaan katkaista finaalisarja ja viedä Pantteri mukanaan Kauhajoelle. Moniulotteinen laituri Juho Lehtoranta vakuuttaa, ettei Karhu Basket ole päästänyt hyvän olon tunnetta hiipimään mieliin.

Voiton päässä mestaruudesta. Lehtoranta vakuuttaa, että Karhu Basket ei anna hyvän olon tunteen hiipiä mieleen. Kuva: Ville Vuorinen

- Hyvillä fiiliksillä tässä tietysti ollaan, mutta nopeasti siirrettiin katseet keskiviikon otteluun. Hyvän olon tunnetta ei ole päästetty hiipimään puseroon, 195-senttinen, päävalmentaja Jussi Laakson monitoimityökalu Lehtoranta vakuuttaa.

 

Finaalisarjan neljäs ottelu Kauhajoella oli likimain täydellistä Karhu Basketin näytöstä. Jo avauspuolikkaalla ottelun haltuunsa ottaneet kauhajokiset pitivät Vilppaan etäällä myös läpi toisen puoliajan ja nousivat komealla tavalla finaalisarjassa 3-1 -johtoon.

 

Sarjan ainoan vierasvoiton ottanut Karhu Basket on näin ollen voiton päässä mestaruudesta, joka sinetöityisi toisen vierasvoiton hakemalla.

 

- Ensimmäinen ottelu oli vähän hakemista meiltä, tietynlaista tunnustelua. Finaalit ovat kuitenkin niin isolla osalle meidän pelaajista ihan uusi kokemus, Lehtoranta muistuttaa.

 

- Toisessa ottelussa saimme juonesta paremmin kiinni ja pelasimme hyvällä intensiteetillä, siitä käynnistyi tietynlainen lumipallo-efekti ja se näkyy itseluottamuksessa.

 

Juho Lehtoranta ja Karhu Basket ovat olleet kovassa iskussa kotiparketillaan. Kuva: Ville Vuorinen

 

Se todellakin näkyy. Lauantai-illan lämmittämässä Salohallissa finaalisarjan kolmas ottelu kulki tasatahtia päätösjakson alkupuoliskolle asti, mutta tämän jälkeen Lehtorannan esille nostama itseluottamus nousi esille. Tuolloinen vierasjoukkue onnistui toteuttamaan hyökkäyspelaamistaan pykälän verran Vilpasta paremmin, Karhu Basketin karatessa kotimatkalle elintärkeän vierasvoiton kanssa.

 

Tuo sama trendi jatkui maanantai-iltana Kauhajoen liikuntahallissa.

 

- Kolmannessa ottelussa onnistuimme pitämään puolustuspelaamisemme intensiteetin korkealla, mutta maanantain kotiottelun avauspuolikkaalla pelasimme varmaan kauden parasta koripalloamme siltä osin, Lehtoranta hehkuttaa.

 

- Hyökkäyspäässä pallo liikkui ja onnistuimme monella rintamalla.

 

”Olemme koko kauden halunneet juosta”

 

Kauhajokisten menestyksen avaimet ovat olleet katsojan silmiin yksinkertaiset, mutta samalla vahvaa henkilökohtaista taitoa sekä lujaa joukkuekonseptiin uskomista vaativia. Sarjan parhaimpiin kaukoheittojoukkueisiin lukeutuvan Vilppaan heittorytmi on ollut kateissa erityisesti Kauhajoen reissuilla, eikä helppoja koreja ole avausottelun jälkeen ollut tarjolla korirenkaan läheisyydessäkään.

 

- Olemme onnistuneet ensimmäisen ottelun jälkeen kohtalaisen hyvin ottamaan Vilppaan parhailta heittäjiltä tilaa pois ja puolustamaan muutenkin heidän isoimmat aseensa ainakin osittain pimentoon, Lehtoranta pyörittelee.

 

Yksi voitto erottaa Karhu Basketin ja Pantterin toisistaan. Nähdäänkö tuo voitto jo keskiviikkona Salohallissa? Kuva: Ville Vuorinen

 

Puolustuspään onnistumiset johtavat Karhu Basketin tapauksessa lähes poikkeuksetta vauhdikkaisiin kentän siirtymisiin ja laadukkaisiin heittoihin toisessa päässä parkettia. Kapellimestarina toimivan Bojan Sarcevicin osuutta ei Lehtoranta unohda.

 

- Olemme koko kauden halunneet juosta ja kun olemme finaaleissa siinä onnistuneet, Bojan on löytänyt kyllä vapaat ukot kovalla prosentilla. Tärkeintä on kuitenkin se, että olemme pystyneet rajoittamaan vapaiden kolmen pisteen heittojen määrää, sekä ottaneet helpot korit lähietäisyyksiltä pois hyvällä prosentilla, Lehtoranta niputtaa.

 

Hitaammissa puolen kentän hyökkäyksissä Karhu Basketin etukentän monipuolisuus on osoittautunut Vilppaalle isoksi haasteeksi. Gregory Mangano on heittänyt pudotuspeleissä kolmoset 42,7% tarkkuudella säkkiin ja on aina uhka astuessaan hyökkäysalueelle. Stephen Maxwellin paikan nelospaikalla ottanut Flenard Whitfield on taas tuonut raakaa voimaa ja korintekotaitoa lähemmäs korirengasta.

 

- Manganon heitto on iso ase meille ja se levittää kenttää todella paljon, koska miehestä ei voi auttaa juuri yhtään, Lehtoranta huomauttaa.

 

- Whitfield on tuonut nelospaikalle fyysisyyttä ja olen kyllä todella ylpeä miehen otteista. Loukkaantumisesta palattuaan mies on noussut todella isoon rooliin ja todellakin syttynyt finaaleihin.

 

Paljon puhutaan ottelusarjojen katkaisujen vaikeudesta. Karhu Basketilla on käsissään kaksi ottelupalloa ja senkin jälkeen vielä mahdollisuus korjata Pantteri talteen seitsemännessä ottelussa Salohallissa, mikäli ottelusarja sinne asti venyisi.

 

Miten se Pantteri sitten Kauhajoelle saadaan?

 

- No, eihän siinä. Se pitäis varmaan heittää bussiin ja tuoda tänne, Lehtoranta naurahtaa.

 

- Mutta tosissaan, niin vaikeaahan se tulee varmasti olemaan. Vilpas tulee varmasti todella kovaa keskiviikkona, Lehtoranta miettii.

 

- Sieltä ei kikkapussissa ole keinot loppuneet ja on tosi mielenkiintoista nähdä, mitä (Joonas) Iisalo ja (Teemu) Rannikko keksivät.

 

Kotisalissaan finaalisarjassa todella vakuuttavasti esiintynyt Karhu Basket on vääjäämättä ainakin hienoinen ennakkosuosikki aina, kun joukkue saa pelata tutulla parketilla. Mikäli Vilpas kotiottelunsa hoitaa, on Lehtoranta luottavainen siihen, että Kauhajoen liikuntahallilta ei vierasvoittoa enää haeta.

 

- Mikäli sarja palaa vielä Kauhajoelle, uskon kotiyleisömme kantavan meidät voittoon, antaa Lehtoranta Karhu Basketin faneille tunnustusta.

 

- Kotiyleisö on ollut meille iso voimavara läpi kauden ja nostanut meidät monta kertaa tasaisissa matseissa voittoihin. Uskon, että fanien avulla nousemme voittoon myös, mikäli finaalisarja vielä kotisaliimme palaa.

Vilpas - Karhu Basket -finaalisarjan viides ottelu pelataan keskiviikkona 16.5. kello 18.15 Salohallissa. YLE TV2 lähettää ottelun.

Henkilöt

 
13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

Näytä lisää vastaavia