Kataja Basket saa vieraakseen puolalaisen Rosa Radomin FIBA Europe Cupin karsinnassa

19.9.2018 17:19 Katajan päävalmentaja Juha Sten linjaa: "Ehdottomasti haluamme päästä lohkovaiheeseen."

Ilari Seppälä ja Tommi Huolila pyrkivät raivaamaan Katajalle reittiä FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen. Kuva: Ville Vuorinen

Kataja Basket aloittaa torstaina FIBA Europe Cup -lohkopaikan metsästyksen kotiparketillaan, kun puolalainen Rosa Radom saapuu Joensuuhun.  

Kaksiosaisen karsinnan toinen osaottelu pelataan keskiviikkona 26. syyskuuta Radomissa. Otteluiden yhteistuloksen voittaja etenee seuraavalle karsintakierrokselle, jossa vastassa odottaa bulgarialainen Rilski Sportist (alustavat ottelupäivät 3. ja 10. lokakuuta).

Kataja Basketin päävalmentaja Juha Sten odottaa jo innolla avausosaa puolalaisjoukkuetta vastaan.

– Hyvillä mielin voi lähteä ensimmäiseen osaan. Terveystilanne on joukkueessa kohtuullinen, alla on melko ehjiä treeniviikkoja, Sten totesi.

Torstaina joensuulaisyleisölle esiintyy ensimmäistä kertaa kotijoukkueen paidassa maajoukkuetehtävistä palannut Topias Palmi. Palmin lisäksi viime vuodesta uusia kotimaisia pelaajia Katajassa ovat Matias Ojala, Joni Herrala sekä Samuli Vanttaja. 

– Pelimme on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, Sten mietti.

Lohko on jo arvottu

Jos joensuulaiset onnistuvat kukistamaan myös seuraavalla karsintakierroksella Rilski Sportistin, aukeaa Kataja Basketille paikka FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa. Kataja Basket on karsinnat läpäistessään jo arvottu lohkoon G, jossa muut joukkueet ovat Aris Thessaloniki (Kreikka), Medi Bayreuth (Saksa) sekä Levski Lukoil (Bulgaria).

G-lohkoon jo arvottu kolmikko tosin karsii myös paikasta Mestarien liigaan. Tarvittaessa FIBA Europe Cupin lohkopaikkoja täydennetäänkin karsinnan toisella kierroksella pudonneilla joukkueilla. FIBA Europe Cupin lohkovaihe käynnistyy lokakuun 15.–21. päivä.

– Ehdottomasti haluamme päästä lohkovaiheeseen ja vieläpä pärjätä siellä. Se on selvä juttu, niin seura kuin pelaajatkin haluavat päästä kansainvälisille kentille. Tämä on kaikille loistava paikka näyttää osaamistaan, Sten linjaa.

Kataja Basketin torstainen vastustaja on joensuulaisyleisölle uusi tuttavuus. Viime kaudella vuonna 2003 perustettu Rosa Radom sijoittui varsin laadukkaassa Puolan pääsarjassa viidenneksi.

– Vastustaja on fyysinen joukkue, jossa on myös erinomaisia yksilöitä, jotka pystyvät koviinkin ratkaisuihin tarpeen tullen. Joukkueen peliä rytmittää 34-vuotias takamies Obie Trotter, joka pelasi aikanaan ToPossa (Korisliigaa kaudella 2009–10).

– Luvassa on varmasti inhottava vastus, jota vastaan ei voi ottaa yhtään taka-askelia.

Juha Sten aloittaa ensimmäisen kautensa Katajan päävalmentajana. Kuva: Ville Vuorinen

Sten on viihtynyt Korisliiga-arjessa

1B-divisioonassa tahkoavan Äänekosken Huiman valmennuksen ja luokanopettajan hommat Korisliiga-joukkueen arkeen vaihtanut Sten on ollut tyytyväinen uuden pestinsä tuomiin haasteisiin.

– Hyvältä on maistunut elämä Joensuussa. Olemme koittaneet tehdä hommia niin hyvin kuin on ollut mahdollista. Olen tykännyt kovasti joukkueen aktiivisesta harjoitusilmeestä, etenkin puolustuspäässä.

Torstai-iltana Sten odottaa joukkueeltaan ennen kaikkea rohkeaa hyökkäämistä.

– Toivon, että uskallamme lähteä juoksemaan kenttää rohkeasti. Yksittäisiä tilanteita ei saa liikaa murehtia, vaan on keskityttävä pikaisesti aina jo seuraavaan suoritukseen. Millään joukkueella ei ole konsepti tässä vaiheessa kautta vielä siinä pisteessä, etteikö virheitä tulisi, 34-vuotias Sten muistuttaa.

Edellisellä kaudellaan Kataja Basket sijoittui Korisliigan runkosarjassa kuudenneksi ja tippui puolivälierissä BC Nokiaan vastaan suoraan otteluvoitoin 3–0.

Katajalle osallistuminen kansainväliseen kilpailuun on jo kaiken kaikkiaan seitsemäs kerta. FIBA Europe Cup puolestaan järjestetään nykymuodossaan nyt neljättä kertaa.

Kataja Basket–Rosa Radom alkaa torstaina klo 18.30 Joensuun LähiTapiola Areenalla.

Asiat

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia