Kataja ja KTP kamppailevat Korisliigan kakkossijasta

23.3.2011 21:37 Joensuun Kataja ja KTP-Basket kamppailevat Korisliigan runkosarjan kakkossijasta lauantain päätöskierrokselle asti. Kaksikko päätyi keskiviikkokierroksella sarjataulukossa tasapisteisiin, kun Kataja voitti kotonaan Lappeenrannan NMKY:n 93-72 (49-36), mutta KTP kärsi Kotkassa tappion Kouvojen vietyä 78-72 (39-37) -voiton.

Sami Lehtorannan Kataja nousi runkosarjan kakkossijalle ohi KTP:n kun yksi kierros on jäljellä.

Kouvot liiteli Josh Gonnerin johdolla voittoon Kotkasta ja varmisti runkosarjan kuudennen sijan.

Jeremiah Woodin (edessä) Karhu on vahvoilla kamppailussa seitsemännestä sijasta Timo Heinosen (takana) edustaman ToPon kanssa.

Antero Lehdon Pyrintö uhitteli Korisliiga-historian suurimman voiton ennätystä, joka on 83 pisteen voitto vuodelta 1986 (HNMKY-Salpa 143-60). Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen & Tytti Nuoramo.

Lauantain viimeisellä kierroksella Kataja matkustaa Korihaiden ja KTP Hongan vieraaksi. Tasapistetilanteessa Kataja on KTP:tä parempi keskinäisten pelien perusteella.

Kataja otti putoamiskarsintaan jäävästä LrNMKY:stä helpon voiton. Kataja voitti ensimmäisen jakson 30-16 ja piti sen jälkeen vieraat turvallisen välimatkan päässä.

Ilman sairastunutta Jason Conleyta pelanneesta Katajasta Sami Lehtoranta heitti 20 ja Darren Fells 17 pistettä. Ville Pekkola teki vieraille 17 ja HL Coleman 15 pistettä.

Kotkassa KTP johti tovit jokaisella jaksolla, mutta Kouvot nykäisi 59-59 -tilanteesta yhdeksän pisteen johdon, jota KTP ei enää tavoittanut.

Josh Gonner teki Kouvoille 22 ja B.A. Walker 20 pistettä. KTP:lle eivät riittäneet yhdysvaltalaistrion tehot, vaikka Sefton Barrett heitti 34 ja Jerald Fields sekä Jeb Ivey 15 pistettä.

Kouvot varmisti voitollaan runkosarjan kuudennen sijan, joka tuo pudotuspeleissä sen vastustajaksi joko Katajan tai uudestaan KTP:n.

Karhu kiinni seitsemännessä sijassa

Runkosarjan sijat 7-8 jäivät lauantain tulosten varaan, kun sekä Kauhajoen Karhu että Torpan Pojat ottivat keskiviikkona kotivoitot. Karhu kukisti Uudenkaupungin Korihait 88-78 (44-48) ja ToPo löi Namika Lahden 106-96 (54-45).

Karhun ja ToPon keskinäiset pelit ja myös niiden koripisteet ovat tasoissa. Karhu on kuitenkin vahvemmin kiinni seitsemännessä sijassa, kun sillä on yksi voitto ToPoa enemmän ja viimeisellä kierroksella Karhu kohtaa jumbo-Tarmon vieraissa. ToPo matkaa Kouvojen vieraaksi.

Korihait näytti katkaisevan Karhun neljän pelin voittoputken noustuaan toisella jaksolla jo 19 pisteen johtoon. Karhu sai kuitenkin eron kiinni kolmannen jakson puolivälissä ja johti viimeiset 12 minuuttia.

Walter Baxley heitti Karhulle 30 pistettä ja Jeremiah Wood keräsi 21 pistettä ja 19 levypalloa.
Korihaista James Reaves teki 22 ja Bojan Sarcevic 19 pistettä.

Korihait kohtaa puolivälierissä Hongan.

ToPo alkoi kasvattaa Namika Lahtea vastaan johtoaan toisella jaksolla 29-29 -tilanteessa, jonka jälkeen vieraat eivät päässeet enää ohi.

LaVell Blanchard heitti ToPolle 30 ja Frank Richards 19 pistettä.

Ilman Todd Hendleyta pelanneesta Namikasta Ryan Ayers teki 23 ja Vesa Heinonen 19 pistettä.

Honka voitti ilman aloitusviisikkoaan

Salon Vilppaan ja Espoon Hongan ottelulla ei ollut vaikutusta sarjataulukkoon, kun Honka oli varmistanut viidennen sijansa ja Vilppaan kohtaloksi oli jäänyt kymmenes sija.

Honka haki Salosta 81-69 (41-45) -voiton ilman aloitusviisikkoaan, kun siltä puuttuivat eri syistä yhdysvaltalaiskolmikon lisäksi Tuomas Iisalo ja Jukka Matinen.

Vilppaallakin oli vain yksi ulkomaalaispeluri, kun Nicchaeus Doaks oli pois.

Vilpas johti peliä toisella neljänneksellä 11 pisteellä, mutta Honka vääntäytyi edelle kolmannelle jaksolle.

Samuli Vantaja pussitti Hongalle 21 ja Anselmi Vanjoki 19 pistettä. Seitsemännen kerran peräkkäin hävinneen Vilppaan tehokkaimpia olivat Matti Nuutinen 15:llä ja Jukka Kataja sekä Roope Ahonen 14 pisteellä.

Pyrintö runteli Tarmon

Toinen sarjataulukon kannalta merkityksetön peli pelattiin Tampereella, jossa runkosarjavoittonsa varmistanut Pyrintö runteli ykkösdivisioonaan putoavan Porvoon Tarmon peräti 124-51 (60-21) -lukemin.

Peli ratkesi jo ensimmäisellä neljänneksellä, jonka Pyrintö voitti murhaavasti 33-5. Pelissä jännitettiin pitkään sitä, jääkö Tarmo Korisliigan pienimpiin pisteisiin, mutta pari minuuttia ennen loppua porvoolaiset onnistuivat ylittämään 46 pisteen ennätyspohjat.

Kymmenennen peräkkäisen voiton ottaneesta Pyrinnöstä Antero Lehto teki 21 ja Antti Nikkilä 20 pistettä.

Tarmon ainoaksi ulkomaalaisvahvistukseksi jäänyt Jonathan Heard pussitti 22 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot 
 
26.2.2020 21:39 Korisliiga

Jamar Wilson palasi Korisliigaan yhdeksän vuoden jälkeen – illan merkkitapauksia myös Vilppaan 59 pisteen voitto ja Antti Kanervon 40 pistettä

Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Uudessakaupungissa.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia