Kataja ja KTP kamppailevat Korisliigan kakkossijasta

23.3.2011 21:37 Joensuun Kataja ja KTP-Basket kamppailevat Korisliigan runkosarjan kakkossijasta lauantain päätöskierrokselle asti. Kaksikko päätyi keskiviikkokierroksella sarjataulukossa tasapisteisiin, kun Kataja voitti kotonaan Lappeenrannan NMKY:n 93-72 (49-36), mutta KTP kärsi Kotkassa tappion Kouvojen vietyä 78-72 (39-37) -voiton.

Sami Lehtorannan Kataja nousi runkosarjan kakkossijalle ohi KTP:n kun yksi kierros on jäljellä.

Kouvot liiteli Josh Gonnerin johdolla voittoon Kotkasta ja varmisti runkosarjan kuudennen sijan.

Jeremiah Woodin (edessä) Karhu on vahvoilla kamppailussa seitsemännestä sijasta Timo Heinosen (takana) edustaman ToPon kanssa.

Antero Lehdon Pyrintö uhitteli Korisliiga-historian suurimman voiton ennätystä, joka on 83 pisteen voitto vuodelta 1986 (HNMKY-Salpa 143-60). Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen & Tytti Nuoramo.

Lauantain viimeisellä kierroksella Kataja matkustaa Korihaiden ja KTP Hongan vieraaksi. Tasapistetilanteessa Kataja on KTP:tä parempi keskinäisten pelien perusteella.

Kataja otti putoamiskarsintaan jäävästä LrNMKY:stä helpon voiton. Kataja voitti ensimmäisen jakson 30-16 ja piti sen jälkeen vieraat turvallisen välimatkan päässä.

Ilman sairastunutta Jason Conleyta pelanneesta Katajasta Sami Lehtoranta heitti 20 ja Darren Fells 17 pistettä. Ville Pekkola teki vieraille 17 ja HL Coleman 15 pistettä.

Kotkassa KTP johti tovit jokaisella jaksolla, mutta Kouvot nykäisi 59-59 -tilanteesta yhdeksän pisteen johdon, jota KTP ei enää tavoittanut.

Josh Gonner teki Kouvoille 22 ja B.A. Walker 20 pistettä. KTP:lle eivät riittäneet yhdysvaltalaistrion tehot, vaikka Sefton Barrett heitti 34 ja Jerald Fields sekä Jeb Ivey 15 pistettä.

Kouvot varmisti voitollaan runkosarjan kuudennen sijan, joka tuo pudotuspeleissä sen vastustajaksi joko Katajan tai uudestaan KTP:n.

Karhu kiinni seitsemännessä sijassa

Runkosarjan sijat 7-8 jäivät lauantain tulosten varaan, kun sekä Kauhajoen Karhu että Torpan Pojat ottivat keskiviikkona kotivoitot. Karhu kukisti Uudenkaupungin Korihait 88-78 (44-48) ja ToPo löi Namika Lahden 106-96 (54-45).

Karhun ja ToPon keskinäiset pelit ja myös niiden koripisteet ovat tasoissa. Karhu on kuitenkin vahvemmin kiinni seitsemännessä sijassa, kun sillä on yksi voitto ToPoa enemmän ja viimeisellä kierroksella Karhu kohtaa jumbo-Tarmon vieraissa. ToPo matkaa Kouvojen vieraaksi.

Korihait näytti katkaisevan Karhun neljän pelin voittoputken noustuaan toisella jaksolla jo 19 pisteen johtoon. Karhu sai kuitenkin eron kiinni kolmannen jakson puolivälissä ja johti viimeiset 12 minuuttia.

Walter Baxley heitti Karhulle 30 pistettä ja Jeremiah Wood keräsi 21 pistettä ja 19 levypalloa.
Korihaista James Reaves teki 22 ja Bojan Sarcevic 19 pistettä.

Korihait kohtaa puolivälierissä Hongan.

ToPo alkoi kasvattaa Namika Lahtea vastaan johtoaan toisella jaksolla 29-29 -tilanteessa, jonka jälkeen vieraat eivät päässeet enää ohi.

LaVell Blanchard heitti ToPolle 30 ja Frank Richards 19 pistettä.

Ilman Todd Hendleyta pelanneesta Namikasta Ryan Ayers teki 23 ja Vesa Heinonen 19 pistettä.

Honka voitti ilman aloitusviisikkoaan

Salon Vilppaan ja Espoon Hongan ottelulla ei ollut vaikutusta sarjataulukkoon, kun Honka oli varmistanut viidennen sijansa ja Vilppaan kohtaloksi oli jäänyt kymmenes sija.

Honka haki Salosta 81-69 (41-45) -voiton ilman aloitusviisikkoaan, kun siltä puuttuivat eri syistä yhdysvaltalaiskolmikon lisäksi Tuomas Iisalo ja Jukka Matinen.

Vilppaallakin oli vain yksi ulkomaalaispeluri, kun Nicchaeus Doaks oli pois.

Vilpas johti peliä toisella neljänneksellä 11 pisteellä, mutta Honka vääntäytyi edelle kolmannelle jaksolle.

Samuli Vantaja pussitti Hongalle 21 ja Anselmi Vanjoki 19 pistettä. Seitsemännen kerran peräkkäin hävinneen Vilppaan tehokkaimpia olivat Matti Nuutinen 15:llä ja Jukka Kataja sekä Roope Ahonen 14 pisteellä.

Pyrintö runteli Tarmon

Toinen sarjataulukon kannalta merkityksetön peli pelattiin Tampereella, jossa runkosarjavoittonsa varmistanut Pyrintö runteli ykkösdivisioonaan putoavan Porvoon Tarmon peräti 124-51 (60-21) -lukemin.

Peli ratkesi jo ensimmäisellä neljänneksellä, jonka Pyrintö voitti murhaavasti 33-5. Pelissä jännitettiin pitkään sitä, jääkö Tarmo Korisliigan pienimpiin pisteisiin, mutta pari minuuttia ennen loppua porvoolaiset onnistuivat ylittämään 46 pisteen ennätyspohjat.

Kymmenennen peräkkäisen voiton ottaneesta Pyrinnöstä Antero Lehto teki 21 ja Antti Nikkilä 20 pistettä.

Tarmon ainoaksi ulkomaalaisvahvistukseksi jäänyt Jonathan Heard pussitti 22 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot 
 
20.1.2021 20:58 Korisliiga

Antero Lehto vei pelinjohtajien kaksinkamppailun – illan voittajina Nokia, Seagulls ja Lahti

Miesten Korisliigan kolmen ottelun kierros tarjoili sekä tiukkaa vääntöä että yhden murskavoiton. Illan sytyttäjä oli BC Nokian kapteeni Antero Lehto.

19.1.2021 09:27 Korisliiga

19-vuotias Erik Sajantila siirtyy HBA-Märskystä Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on tehnyt kahden ja puolen vuoden sopimuksen tulevaisuudenlupaus Erik Sajantilan kanssa. Sajantila nähdään mahdollisesti kentällä jo keskiviikkona.

15.1.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas otti vierasvoiton Kouvolassa – Koivisto–Nenonen-tandem iskussa

Miesten Korisliigassa Kouvot kärsi roiman kotitappion Salon Vilppaan käsittelyssä.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 20:20 Korisliiga

Aapeli Alanen toi penkiltä tehoa Katajan voitossa – Seagulls jatkoi vottokulkuaan Lahden loppukiristä huolimatta

Illan Korisliiga-kierroksella voittajiksi kruunattiin Kataja Basket, Helsinki Seagulls ja Kauhajoki.

12.1.2021 20:05 Korisliiga

Osku Heinonen laittoi satamaan – Pyrintö ryöväsi ilon Sami Toiviaisen 600. päävalmentajaottelusta

Tampereen Pyrintö otti tiukan ja tärkeän kotivoiton Salon Vilppaasta ja säilytti samalla kakkossijansa Korisliigan runkosarjassa.

6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

10.12.2020 17:15 Korisliiga

Karhu Basket rakennuttaa oman monitoimiareenan, 2300-paikkainen areena valmistuu 2022

Korisliigan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket kertoi torstaina tiedotustilaisuudessaan uudesta monitoimiareenasta.

4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

3.12.2020 14:45 Korisliiga

Korisliigan ensimmäiseksi Kuukauden Valopilkuksi on nimetty Pyrinnön Marcus Lewis

Tuhoisaa jälkeä tehnyt Tampereen Pyrinnön Marcus Lewis on nimetty miesten Korisliigassa marraskuun pelaajaksi. Palkinto kantaa vastaisuudessa nimeä Kuukauden Valopilkku.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

2.12.2020 20:11 Pääjuttu

Alanen ja Wilson huippuvireessä maajoukkueviikon jälkeen – Korisliiga-ilta tarjosi kaksi tiukkaa kamppailua

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

Näytä lisää vastaavia