Kataja korin päässä jättiyllätyksestä Ranskassa

3.12.2013 23:05 Kataja Basket piteli veistä Ranskan liigaa pelaavan Cholet’n kaulalla EuroChallengen neljännellä alkulohkokierroksella tiistai-iltana ja jyräsi päätösjaksolla suomalaispelaajiensa ratkaisuilla parhaimmillaan neljän pisteen johtoon. Sensaatiovoitto jäi kuitenkin harmillisesti kahden pisteen päähän, kun kovien yksilöidensä kannattelema Cholet puolusti kotikenttäänsä 70–69 (30–32)-voitollaan.

Kataja taisteli voitosta Cholet'ssa vetureinaan Petri Virtanen..

..ja Sami Lehtoranta. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Ottelun alku näytti joensuulaisittain huolestuttavalta, kun Korisliigan marraskuun pelaaja Mike Morrison ajautui nopeasti virhevaikeuksiin ja Cholet onnistui eliminoimaan Katajan ykkösvitjan hyökkäyspäässä. Ärhäkkä joukkuepuolustus sekä Juho Nenosen ja Petri Virtasen ratkaisut saattelivat joensuulaiset kuitenkin tauolle kahden pisteen johdossa.

 

Peli jatkui tasaisena läpi kolmannen jakson, ja päätösjaksolla peli eteni joensuulaiskomennossa. Sami Lehtoranta ja Juho Lehtoranta johdattivat perättäiskoreillaan Katajan parhaimmillaan 57–61-johtoon, ja Cholet’n kirittyä ohi nostatti Antti Kanervo aaltoja vierasjoukkueen penkillä onnistuneella kolmosellaan palauttaen vieraat 63–65-johtoasemaan.

 

Kataja lähti neljännen jakson viimeiselle minuutille 67–69-johdossa, mutta Cholet’n kokeneen Lamayn Wilsonin kolmonen pakotti joensuulaiset aikalisälle 37 sekuntia ennen loppua. Katajalle jäi kaksi mahdollisuutta yrittää voittokoria, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi.

 

Joensuulaisjoukkueen suomalaiset Petri Virtanen (13/2), Sami Lehtoranta (10/11) ja Juho Lehtoranta (11/3) olivat Cholet’ia vastaan hyvässä vedossa. Amerikkalaisosastosta Brian Greene (12/7) ylsi joukkueen parhaimpaan.

 

Tuomisen Bears taipui neljännellä jaksolla

 

Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears oli hilkun päässä EuroChallenge-kautensa kolmannesta voitosta tiistai-iltana Aarhusissa, mutta hollantilainen ZZ Leiden hallitsi hermopelin ratkaisevalla neljännellä jaksolla.

 

Bears johti jakson alussa turvallisesti lukemissa 66–59, jonka jälkeen Leiden aloitti rynnistyksensä ja siirtyi päätösminuutin alkaessa jo 73–79-johtoon. Kotijoukkue kiskoutui vielä Nicolai Iversenin ja Chris Christofferssenin koreilla pisteen päähän, mutta aika kävi vierasjoukkueen hyväksi ja pisteet merkittiin Leidenille 79–81 (37–34).

 

EuroChallengen G-lohkossa on nyt pelattu neljä kierrosta. Cholet jatkaa kärjessä kolmella voitollaan, Cholet ja Kataja jatkavat toisen sijan kahdella voitollaan ja ZZ Leiden pysyy jumbona yhdellä voitolla.

 

Tasapisteissä olevat Kataja ja Bakken Bears kohtaavat ensi viikolla Joensuussa.

 

Cholet Basket – Kataja Basket, Joensuu 70–69 (9-12, 30–32, 47–49), EuroChallengen alkulohkon ottelu, Cholet (Ranska) 3.12.2013

 

Kataja: Petri Virtanen 13/2, Brian Greene 12/7, Juho Lehtoranta 11/3, Sami Lehtoranta 10/11, Teemu Rannikko 6/1/5 syöttöä, Mike Morrison 5/9, Juho Nenonen 5/2, Renaldo Major 4/0, Antti Kanervo 3/0, Kalle Naapi.

Cholet:
John Cox 16/4/3 syöttöä, Terrell Stoglin 15/5/4 syöttöä, Rudy Jomby 11/8/3 syöttöä.

 

Ottelutilastot: Cholet – Kataja
 
Ottelutilastot: Bakken – Leiden

Asiat

 
24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

22.2.2024 22:39 Susijengi

Susijengi ja Serbia nimesivät kokoonpanonsa perjantain otteluun

Susijengi ja Serbia ovat valinneet miehistönsä perjantai-iltana Belgradissa pelattavaan EM-karsinta-avaukseen. Susijengistä debyyttinsä arvokisakarsintaottelussa tekevät Luukas Vaara ja Jacob Grandison.

22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

Näytä lisää vastaavia