Kataja vakuuttavasti takaisin voittokantaan

31.1.2009 Kahden perättäistappion myötä Korisliigan kärkipaikalta pudonnut Joensuun Kataja pääsi lauantaina taas voiton makuun. Pohjoiskarjalaiset kylvettivät Forssan Koripoikia vieraspelissään peräti pistein 117-77 (57-39).

Kataja voitti jo ensimmäisen neljänneksen 15 pisteellä, mutta sen jälkeen FoKoPo sai hetkeksi juonesta kiinni. Lopulta Kataja rykäisi karkuun toisen jakson lopussa ja kolmannen alussa hurjalla tavalla: se voitti seitsemän minuutin pätkän 25-0.

- Kataja tuli niin kovalla asenteella peliin, että se suorastaan vei pallot käsistämme. Puhuin ennen peliä asenteen merkityksestä, mutta sitä ei näkynyt tarpeeksi, neljännen perättäistappionsa kokeneen FoKoPon valmentaja Timo Nieminen myönsi.

Kataja riistikin pallon FoKoPolta peräti 15 kertaa ja onnistui myös korinteossa kovalla prosentilla. Kolmosetkin upposivat 52-prosenttisesti.

Vieraspelaajista kovimmassa vireessä oli Larry Blair (29/1). FoKoPon ainoa selkeä onnistuja oli vuorostaan Ronald Yates (29/2).

Lahti putosi neljänneksi

Korisliigan kakkosena ennen lauantain kierrosta ollut Namika Lahti putosi sarjassa neljänneksi, kun se hävisi vierasottelunsa Lappeenrannassa. LrNMKY voitti tiukan väännön 77-74 (41-34).

LrNMKY pääsi johtoon jo ensimmäisen jakson lopulla eikä sen jälkeen päästänyt Lahtea enää ohitseen. Joukkueiden välinen ero säilyi kuitenkin loppuun asti tiukkana. Pelin erikoisuus oli korkeiden levypallolukemien (49-40) ohella kolmas jakso (9-9), jolla tehtiin yhteensä vain 18 pistettä.

Kotijoukkueen voitto oli käytännössä kolmen pelaajan show. Demetrius Brown keräsi saldon 29/8, Pasi Riihelä 21/10 ja HL Coleman 15/18. Tehomiesten rinnalle ”puuttuva palanen” oli Janne Rekola, jonka plusmiinus-tilasto näytti 21 pistettä, vaikka mies itse teki vain kolme pistettä.

Lahtelaisten paras oli Chris Rodgers (24/10). Lahti oli matkassa ilman kuumesairaita Teemu Lainetta ja Ilkka Vuorta.

Tampereen Pyrintö ponnisti vuorostaan liigan toiseksi viimeiseltä sijalta 97-65 (49-34) -kotivoittoon ToPosta.

Viime aikoina vahvassa vireessä ollut helsinkiläisryhmä oli Tampereella yllättävänkin kesy. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen se putosi jokseenkin täysin Pyrinnön kyydistä.

Kotijoukkueen sankariksi nousi Chris Hester (26/6). ToPon paras oli Jean Francois (12/8).

Componentan taistelu ei riittänyt

Kolmannen peräkkäisen voittonsa napannut Espoon Honka kipusi Korisliigan sarjataulukossa viidenneksi kukistettuaan kotonaan Team Componentan niukasti pistein 67-62 (23-27).

Karkkilalaisvierailija piinasi Honkaa tiukasti aina loppuhetkille saakka. Vielä vajaata kahta minuuttia ennen päätösvihellystä se nousi vain pisteen päähän otteluun suursuosikkina lähteneestä Hongasta.

- Pelasimme koko ottelun paikkapuolustusta ja saimme pidettyä sen avulla Hongan ahtaalla. Heitimme kuitenkin kymmenen vapaaheittoa ohi, mikä on liian paljon näin tiukassa ottelussa, Componentan valmentaja Bernard Harris harmitteli.

Myös kolmen pisteen heitot olivat pahasti hukassa. Karkkila sai sisään vain yhden 13 yrityksestään. Hongan 27 yrityksestäkin tosin vain neljä suhahti korisukan läpi.

Ottelun näkyvimmäksi pelaajaksi nousi hävinneen Componentan Damion Dantzler (18/10). Hongasta parhaat piste- ja levypallolukemat kirjautti Kimmo Muurinen (13/9).

KTP jatkoi Tarmon tappioputkea

Korisliigan jumbojoukkue Porvoon Tarmo kärsi lauantaina jo viidennen perättäisen tappionsa. Joukkue taipui kotisalissaan KTP:lle pistein 69-83 (29-42). Kotkalaisille voitto oli kolmas perättäinen.

KTP lähti karkumatkalle jo viiden peliminuutin jälkeen. Tarmo pääsi toisella jaksolla vielä neljän pisteen päähän (24-28), kunnes ottelussa peräti 46 levypalloa kahminut vierailija karisti isännät lopullisesti jaloistaan.

Vierailijan korkeimman pistemäärän heitti Sami Ikävalko (18/0). Damon Williams (15/14) kunnostautui vuorostaan erityisesti korinalusväännöissä. Kotijoukkueen paras oli DeWayne Richardson (16/10).

(STT – Koris.net)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja osoitteessa www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
22.1.2021 20:17 Korisliiga

Marcus Lewis järjesti show'n – Pyrintö ryöväsi pisteet Kotkasta

KTP:n Braxton Hugginsin 26 pistettä ja Joseph Burtonin 23 levypalloa eivät riittäneet, kun Pyrintö vei Marcus Lewisin johdolla voiton miesten Korisliiga-illassa.

22.1.2021 16:54 Korisliiga

Nyt se on varmaa: Teemu Rannikko palaa tulevana tiistaina pelikentille

Yli vuoden loukkaantumisen takia sivussa ollut Teemu Rannikko palaa Korisliiga-kentille tiistaina 26. tammikuuta, kun Vilpas isännöi Lahti Basketballia Kisakallion Susi Training Centerissä.

22.1.2021 13:50 Korisliiga

Kurinpitopäällikkö tutki Kotin kontaktin Pierceen, tapaus ei johda kurinpitomenettelyyn

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on tutkinut Seagullsin Tuukka Kotin kontaktin Kobrien Justin Pierceen ja tilanne ei etene kurinpitomenettelyyn.

21.1.2021 09:52 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jyri Lehtonen palaa ensi kaudeksi Kouvoihin

Jyri Lehtonen tekee paluun Kouvojen miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kahden vuoden tauon jälkeen ensi kaudella. Lehtonen on luotsannut Kouvoja kaikkiaan kahdeksan kauden ajan.

20.1.2021 20:58 Korisliiga

Antero Lehto vei pelinjohtajien kaksinkamppailun – illan voittajina Nokia, Seagulls ja Lahti

Miesten Korisliigan kolmen ottelun kierros tarjoili sekä tiukkaa vääntöä että yhden murskavoiton. Illan sytyttäjä oli BC Nokian kapteeni Antero Lehto.

19.1.2021 14:46 Korisliiga

Seagullsin takakenttä vahvistuu – Corban Collins saapuu Helsinkiin

Yhdysvaltalaistakamies Corban Collins siirtyy Italiasta Korisliigaa johtavaan Helsinki Seagullsiin.

19.1.2021 09:27 Korisliiga

19-vuotias Erik Sajantila siirtyy HBA-Märskystä Lahti Basketballin riveihin

Lahti Basketball on tehnyt kahden ja puolen vuoden sopimuksen tulevaisuudenlupaus Erik Sajantilan kanssa. Sajantila nähdään mahdollisesti kentällä jo keskiviikkona.

15.1.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas otti vierasvoiton Kouvolassa – Koivisto–Nenonen-tandem iskussa

Miesten Korisliigassa Kouvot kärsi roiman kotitappion Salon Vilppaan käsittelyssä.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

15.1.2021 14:10 Korisliiga

Korisliigaa ja miesten I divisioona A:ta VeikkausTV:n tarjonnassa

VeikkausTV näyttää Korisliigan huippuotteluiden lisäksi kevään aikana kaksi miesten I divisioona A:n ottelua.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 20:20 Korisliiga

Aapeli Alanen toi penkiltä tehoa Katajan voitossa – Seagulls jatkoi vottokulkuaan Lahden loppukiristä huolimatta

Illan Korisliiga-kierroksella voittajiksi kruunattiin Kataja Basket, Helsinki Seagulls ja Kauhajoki.

12.1.2021 20:05 Korisliiga

Osku Heinonen laittoi satamaan – Pyrintö ryöväsi ilon Sami Toiviaisen 600. päävalmentajaottelusta

Tampereen Pyrintö otti tiukan ja tärkeän kotivoiton Salon Vilppaasta ja säilytti samalla kakkossijansa Korisliigan runkosarjassa.

8.1.2021 17:30 Korisliiga

Kobrien seuraava ottelu siirtyy

Korisliigassa pelaava Kobrien koko joukkue on asetettu kymmenen päivän karanteeniin koronavirusaltistumisen takia, jonka johdosta Korisliigan otteluohjelmaan tulee muutoksia.

6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

6.1.2021 12:45 Korisliiga

Seagullsin ja Kobrien Korisliiga-ottelu siirtyy

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on määrännyt tänään loppiaisena 6.1. pelattavan Seagullsin ja Kobrien välisen Korisliiga-ottelun siirrettäväksi myöhempään ajankohtaan.

2.1.2021 09:23 Korisliiga

Karhu Basket saa Osasumwen Osaghae Jr:n korinsa alle

Osasumwen Osaghae Jr liittyy hallitsevan mestarin vahvuuteen koeajalle.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

29.12.2020 22:00 Korisliiga

Ura Basketin ja Kobrien Korisliiga-ottelu siirtyy

Suomen Koripalloliiton kilpailujaos on määrännyt keskiviikkona 30.12. pelattavan Ura Basketin ja Kobrien välisen Korisliiga-ottelun siirrettäväksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

Näytä lisää vastaavia