Kataja yllätti Pyrinnön Pyynikillä

13.12.2014 Korisliigan nelospaikalla majaileva Tampereen Pyrintö kärsi lauantaina kauden toisen kotitappionsa. Sarjassa seitsemäntenä oleva Joensuun Kataja haki vierasvoiton pistein 87–78 (40–37). Katajan päävalmentaja Pekka Salmiselle ottelu oli hänen 400. Korisliigan runkosarjassa ja samalla 200. voitto.

Robert Arnold ja Kataja yllättivät Pyrinnön Pyynikillä.

Bisonsin Aaron Johnson naulasi 14 pistettä, kun loimaalaiset veivät Honkaa vieraissa.

Jermont Horton johdatti 23 pisteellä Karhun voittoon Vilppaasta.

Carl Lindbom ja Seagulls nappasivat ensimmäisen vierasvoittonsa Korisliigassa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

Kataja ansaitsi voittonsa ennen kaikkea paremman hyökkäyspelinsä ansiosta. Joensuulaiset upottivat kahden pisteen heitot sisään 62 prosentin varmuudella, kun Pyrinnön onnistusprosentti jäi 43:een. Myös kolmosissa ja vapaaheitoissa Kataja oli hivenen tarkempi.

– Pelasimme tänään täydet 40 minuuttia ja saimme sekoitettua Pyrinnön hyökkäyksen hyvin. Paikkapuolustukseemme on sotkeutunut maailmalla kovempiakin joukkueita kuin Pyrintö, Korisliigan ohella EuroChallenge-sarjaa pelaavan Katajan päävalmentaja Pekka Salminen tuumasi.

Kolmannen perättäisen tappionsa kärsineen Pyrinnön luotsi Pieti Poikola myönsi hyökkäyspelin vaikeudet.

– Vaikka pääsemme hyviin heittopaikkoihin, viimeistely on huonoa. Pelaajat eivät löydä tällä hetkellä toisiaan.

Koko Korisliigan pistekärkenä häärivä Katajan Robert Arnold oli iskussa myös lauantaina. 26-vuotias amerikkalaislaituri haali 30 pistettä ja 8 levypalloa. Ken Hortonin saldo oli 17/13 ja Teemu Rannikon 12/4/6 syöttöä.

Pyrinnön ykkönen oli jälleen Damon Williams (23/19). Will Harris keräsi saldon 21/6.

 Bisons murskasi Hongan Espoossa

Loimaan Bisons haki lauantaina murskavoiton Tapiolan Hongasta. Espoolaisten seitsemäs perättäinen tappio kirjattiin lukemin 57–91 (29–46).

Honka putosi Bisonsin kyydistä heti kättelyssä. Vierailija rykäisi kymmenen pisteen karkumatkalle jo vajaassa viidessä minuutissa. Bisons heitti kauttaaltaan huomattavasti vastustajaansa tarkemmin ja selvisi myös selvästi vähemmillä pallonmenetyksillä.

Kentän kovimmasta pistemäärästä vastasi Bisonsin Anthony Hilliard (27/3). Ian Hummer keräsi saldon 15/6 ja Aaron Johnson 14/6.

Pudotuspeliviivan alle tappioputkensa myötä romahtaneen Hongan selkeä ykkönen oli Anton Odabasi (19/5).

Karhu ratkaisi päätösneljänneksellä

Kauhajoen Karhu nousi Korisliigan kakkospaikalle voitettuaan Vilppaan Salossa pistein 79–74 (32–30).

Karhu lähti päätösneljännekselle kolmen pisteen tappioasemassa (56–59), mutta pelasi vahvan viimeisen kymmenminuuttisen.

Vilpas nousi tasoihin vielä puoltatoista minuuttia ennen loppua, kunnes Bojan Sarcevic (17/5) johdatti vierailijan kolmosellaan johtoasemaan, joka lopulta kesti.

Levypallot selkeästi 41–32 voittaneen Karhun tehokkain oli Jermont Horton (23/7).

Vilppaan parhaita olivat Darren Duncan (19/6) ja William Walker (15/8).

Seagulls jatkoi Korikobrien alamäkeä

Lapuan Korikobrien ahdinko Korisliigan hännillä syveni lauantaina entisestään. Joukkue taipui kotonaan sarjan jumbofinaalissa Helsinki Seagullsille selkein lukemin 71–92 (33–43).

Kuudennen perättäisen tappionsa kärsinyt Korikobrat heitti huomattavasti vastustajaansa heikommin. Seagulls voitti myös levypallot 39–30.

Kauden ensimmäisen vierasvoittonsa saalistaneiden helsinkiläisten parhaita olivat Deremy Geiger (23/2), Melsahn Basabe (18/10) ja Carl Lindbom (19/2).

Korikobrien ykkönen sekä pisteissä että levypalloissa oli Paul Carter (18/7). KTP:stä Lapualle siirtynyt Cory Johnson debytoi uudessa seurassaan saldolla 12/5.Salmiselle, Toiviaiselle ja Pekkolalle merkkipaaluja


Miesten Korisliigassa Katajan päävalmentaja Pekka Salminen johti joukkuettaan tänään 400. kerran liigan runkosarjassa. Voittoja on tullut tasan 200, joten voittosuhde on 50 %. Kotimaassa Salminen on valmentanut Pussihukkia, ToPoa, Honkaa ja Katajaa. Ruotsin liigassa hän on ollut Solnan päävalmentajana ja sieltä on tullut kaksi Ruotsin mestaruutta.

Salminen on kautta aikain viides valmentaja, joka on saavuttanut 400 runkosarjapelin rajan. Ykkösenä on Kari Liimo, 763 ottelua. Erikoisuutena voidaan mainita, että Salminen valmensi jo 16-vuotiaana joukkueensa ensi kertaa Suomen mestaruuteen, jolloin kyseessä oli Pussihukkien minipojat.

Tänään Sami Toiviaiselle puolestaan tuli liigassa 300 runkosarjaottelua täyteen, voittoja niistä on 168 joten voittosuhde kirjataan 56%. Pääsarjatasolla on Sami valmentanut Namika Lahtea, KTP:tä ja nyt Kauhajokea. Hänen johdollaan Lahti voitti kaksi Suomen mestaruutta ja viime vuonna hänet valittiin vuoden valmentajaksi.

Tampereen Pyrinnön Ville Pekkola pelasi tänään Pyynikillä uransa 200. liigapelin runkosarjassa. Hän aloitti pääsarjassa tammikuussa 2009 Namika Lahden riveissä ja on urallaan lisäksi pelannut Lappeenrannan NMKY:ssä ja Pyrinnössä. Pekkola on voittanut kaksi Suomen mestaruutta ja on pussittanut runkosarjassa 547 pistettä. Yhden ottelun piste-ennätys hänellä on 17 pistettä.

Ville Pekkola liittyy myös liigan historiaan sillä lailla, että Pekkolan veljessarja Pasi, Sami ja Ville on kautta aikain ainoa veljestrio, joka on ollut pääsarjaottelussa samassa joukkueessa sekä myös kentällä yhtäaikaa ja jokainen heistä tehnyt samassa pelissä myös pisteitä. Tämä ottelu oli huhtikuussa 2009, kun lahtelaiset kohtasivat Katajan.

 
19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

29.4.2023 20:07 Korisliiga

Jatkoaika tarvittiin, mutta Kataja piti pintansa – Korisliigan pronssimitalit Joensuuhun

Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

25.4.2023 20:51 Korisliiga

Korisliigan finaalipari on selvillä – Kauhajoki väsytti Vilppaan pitkän väännön jälkeen

Miesten Korisliigan finaalissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Pronssista pelaavat Salon Vilpas ja Kataja Basket.

23.4.2023 18:59 Korisliiga

Seagulls mursi kirouksen – puhtaalla pelillä finaaleihin

Helsinki Seagullsin ja Kataja Basketin väliset välierät päättyivät tänään otteluvoitoin 4–0.

22.4.2023 22:26 Korisliiga

Kauhajoki venytti sarjajohdon 3–1:een – enää voiton päässä Korisliiga-finaalista

Salon Vilpas taipui kotonaan Kauhajoelle ja joutui välierissä 1–3-takaa-ajoasemaan.

21.4.2023 20:40 Korisliiga

Nikkarinen ja Järvi laittoivat tuulemaan – Seagulls voiton päässä finaalista

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin ja johtaa välieräsarjaa 3–0.

20.4.2023 21:09 Korisliiga

Vilpas ei aio taipua – Kauhajoen kotitappio kavensi välierät 2–1:een

Salon Vilpas otti tiukan vierasvoiton Kauhajoesta ja sai kavennettua vastustajan sarjajohtoa.

Näytä lisää vastaavia