Kataja yllätti Pyrinnön Pyynikillä

13.12.2014 Korisliigan nelospaikalla majaileva Tampereen Pyrintö kärsi lauantaina kauden toisen kotitappionsa. Sarjassa seitsemäntenä oleva Joensuun Kataja haki vierasvoiton pistein 87–78 (40–37). Katajan päävalmentaja Pekka Salmiselle ottelu oli hänen 400. Korisliigan runkosarjassa ja samalla 200. voitto.

Robert Arnold ja Kataja yllättivät Pyrinnön Pyynikillä.

Bisonsin Aaron Johnson naulasi 14 pistettä, kun loimaalaiset veivät Honkaa vieraissa.

Jermont Horton johdatti 23 pisteellä Karhun voittoon Vilppaasta.

Carl Lindbom ja Seagulls nappasivat ensimmäisen vierasvoittonsa Korisliigassa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

Kataja ansaitsi voittonsa ennen kaikkea paremman hyökkäyspelinsä ansiosta. Joensuulaiset upottivat kahden pisteen heitot sisään 62 prosentin varmuudella, kun Pyrinnön onnistusprosentti jäi 43:een. Myös kolmosissa ja vapaaheitoissa Kataja oli hivenen tarkempi.

– Pelasimme tänään täydet 40 minuuttia ja saimme sekoitettua Pyrinnön hyökkäyksen hyvin. Paikkapuolustukseemme on sotkeutunut maailmalla kovempiakin joukkueita kuin Pyrintö, Korisliigan ohella EuroChallenge-sarjaa pelaavan Katajan päävalmentaja Pekka Salminen tuumasi.

Kolmannen perättäisen tappionsa kärsineen Pyrinnön luotsi Pieti Poikola myönsi hyökkäyspelin vaikeudet.

– Vaikka pääsemme hyviin heittopaikkoihin, viimeistely on huonoa. Pelaajat eivät löydä tällä hetkellä toisiaan.

Koko Korisliigan pistekärkenä häärivä Katajan Robert Arnold oli iskussa myös lauantaina. 26-vuotias amerikkalaislaituri haali 30 pistettä ja 8 levypalloa. Ken Hortonin saldo oli 17/13 ja Teemu Rannikon 12/4/6 syöttöä.

Pyrinnön ykkönen oli jälleen Damon Williams (23/19). Will Harris keräsi saldon 21/6.

 Bisons murskasi Hongan Espoossa

Loimaan Bisons haki lauantaina murskavoiton Tapiolan Hongasta. Espoolaisten seitsemäs perättäinen tappio kirjattiin lukemin 57–91 (29–46).

Honka putosi Bisonsin kyydistä heti kättelyssä. Vierailija rykäisi kymmenen pisteen karkumatkalle jo vajaassa viidessä minuutissa. Bisons heitti kauttaaltaan huomattavasti vastustajaansa tarkemmin ja selvisi myös selvästi vähemmillä pallonmenetyksillä.

Kentän kovimmasta pistemäärästä vastasi Bisonsin Anthony Hilliard (27/3). Ian Hummer keräsi saldon 15/6 ja Aaron Johnson 14/6.

Pudotuspeliviivan alle tappioputkensa myötä romahtaneen Hongan selkeä ykkönen oli Anton Odabasi (19/5).

Karhu ratkaisi päätösneljänneksellä

Kauhajoen Karhu nousi Korisliigan kakkospaikalle voitettuaan Vilppaan Salossa pistein 79–74 (32–30).

Karhu lähti päätösneljännekselle kolmen pisteen tappioasemassa (56–59), mutta pelasi vahvan viimeisen kymmenminuuttisen.

Vilpas nousi tasoihin vielä puoltatoista minuuttia ennen loppua, kunnes Bojan Sarcevic (17/5) johdatti vierailijan kolmosellaan johtoasemaan, joka lopulta kesti.

Levypallot selkeästi 41–32 voittaneen Karhun tehokkain oli Jermont Horton (23/7).

Vilppaan parhaita olivat Darren Duncan (19/6) ja William Walker (15/8).

Seagulls jatkoi Korikobrien alamäkeä

Lapuan Korikobrien ahdinko Korisliigan hännillä syveni lauantaina entisestään. Joukkue taipui kotonaan sarjan jumbofinaalissa Helsinki Seagullsille selkein lukemin 71–92 (33–43).

Kuudennen perättäisen tappionsa kärsinyt Korikobrat heitti huomattavasti vastustajaansa heikommin. Seagulls voitti myös levypallot 39–30.

Kauden ensimmäisen vierasvoittonsa saalistaneiden helsinkiläisten parhaita olivat Deremy Geiger (23/2), Melsahn Basabe (18/10) ja Carl Lindbom (19/2).

Korikobrien ykkönen sekä pisteissä että levypalloissa oli Paul Carter (18/7). KTP:stä Lapualle siirtynyt Cory Johnson debytoi uudessa seurassaan saldolla 12/5.Salmiselle, Toiviaiselle ja Pekkolalle merkkipaaluja


Miesten Korisliigassa Katajan päävalmentaja Pekka Salminen johti joukkuettaan tänään 400. kerran liigan runkosarjassa. Voittoja on tullut tasan 200, joten voittosuhde on 50 %. Kotimaassa Salminen on valmentanut Pussihukkia, ToPoa, Honkaa ja Katajaa. Ruotsin liigassa hän on ollut Solnan päävalmentajana ja sieltä on tullut kaksi Ruotsin mestaruutta.

Salminen on kautta aikain viides valmentaja, joka on saavuttanut 400 runkosarjapelin rajan. Ykkösenä on Kari Liimo, 763 ottelua. Erikoisuutena voidaan mainita, että Salminen valmensi jo 16-vuotiaana joukkueensa ensi kertaa Suomen mestaruuteen, jolloin kyseessä oli Pussihukkien minipojat.

Tänään Sami Toiviaiselle puolestaan tuli liigassa 300 runkosarjaottelua täyteen, voittoja niistä on 168 joten voittosuhde kirjataan 56%. Pääsarjatasolla on Sami valmentanut Namika Lahtea, KTP:tä ja nyt Kauhajokea. Hänen johdollaan Lahti voitti kaksi Suomen mestaruutta ja viime vuonna hänet valittiin vuoden valmentajaksi.

Tampereen Pyrinnön Ville Pekkola pelasi tänään Pyynikillä uransa 200. liigapelin runkosarjassa. Hän aloitti pääsarjassa tammikuussa 2009 Namika Lahden riveissä ja on urallaan lisäksi pelannut Lappeenrannan NMKY:ssä ja Pyrinnössä. Pekkola on voittanut kaksi Suomen mestaruutta ja on pussittanut runkosarjassa 547 pistettä. Yhden ottelun piste-ennätys hänellä on 17 pistettä.

Ville Pekkola liittyy myös liigan historiaan sillä lailla, että Pekkolan veljessarja Pasi, Sami ja Ville on kautta aikain ainoa veljestrio, joka on ollut pääsarjaottelussa samassa joukkueessa sekä myös kentällä yhtäaikaa ja jokainen heistä tehnyt samassa pelissä myös pisteitä. Tämä ottelu oli huhtikuussa 2009, kun lahtelaiset kohtasivat Katajan.

 
17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

Näytä lisää vastaavia