Katajan Daniel Mullings: ”Altavastaajan mentaliteetti sytyttää minut”

22.3.2017 Joensuun Katajan kausi 2016/17 on sisältänyt hienoja otteluita koripallon Mestareiden Liigassa, lyhyen vierailun Europe Cupin puolelle ja eurokiireistä huolimatta menestyksekkään Korisliigan runkosarjan. Yksi iso syy joukkueen jatkuviin hyviin otteisiin on helmikuun kuukauden pelaajaksi valittu Daniel Mullings.

Joensuun Katajan kausi on tähän mennessä pitänyt sisällään hienon 14 ottelun taipaleen Mestareiden Liigassa, lyhyen kahden ottelun piipahduksen Europe Cupin puolella ja 32 ottelua Korisliigaa. Eurokiireistä huolimatta Kataja on pysynyt mukana taistelussa Korisliigan piikkipaikasta, ollen vain kaksi voittoa sarjakärki Vilpasta perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Joukkueen 188-senttinen takakentän moniosaaja Daniel Mullings on ollut yksi isoista syistä Katajan otteisiin. 14,7 pisteen, 7,3 levypallon, 3,6 syötön ja 2,4 riiston keskiarvoilla urheilevan Mullingsin vuoteen 2017 mahtuu tammikuun viimeisestä ottelusta alkanut neljän tupla-tuplan putki ja yhteensä suorituksia on mieheltä nähty kuluvan vuoden puolella viisi. Näillä otteilla ei ole suuri mysteeri, miksi Mullings valittiin Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

Joukkuepelaajana tunnettu Mullings on ollut tyytyväinen otteisiinsa, mutta ennen kaikkea miehen mieltä lämmittää joukkueensa esitykset.

- Arvioisin suorituksemme tällä kaudella kymmenen pisteen asteikolla varmaan 8 tai 9 tuntumaan koska haluan pitää vaatimustasomme korkealla. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että olisimme voineet olla vieläkin parempia Mestareiden Liigassa sekä Korisliigassa. Kautemme on kuitenkin ollut onnistunut tähän asti, Mullings arvioi.

Katajan vahvojen otteluiden arvoa Korisliigassa korostaa erityisesti se, että joukkue on saanut nauttia Teemu Rannikon läsnäolosta vain 19 ottelun verran. Taikurin poissaolojen aikana Kataja on osoittanut materiaalinsa leveyden ja ottanut kovia, rutiininomaisia voittoja kovistakin joukkueista.

- Itseni on yllättänyt eniten ehkä se, miten päättäväinen ja vahva joukkueemme on ollut kauden aikana, vaikka olemme joutuneet loukkaantumisista ja muista syistä johtuen pelaamaan vajaamiehisenä useissa otteluissa, Mullings hehkuttaa.

- Kaikesta huolimatta pelasimme hienosti myös Mestareiden Liigassa ja olemme edelleen kilpailemassa Korisliigan runkosarjan voitosta. Ihailen jokaisen joukkueemme jäsenen tahtoa voittaa ja kamppailla illasta toiseen. Näiden miesten kanssa olen valmis lähtemään taisteluun kuin taisteluun.

Palapelin palaset kasassa

Kataja on eurokiireistä ja Rannikon poissaoloista huolimatta edelleen Korisliigan kuumimpia joukkueita. Kotihallissaan Kataja on voittanut neljä ja vieraissa kolme edellistä otteluaan. Kun joensuulaisten runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua (3 kotona, 1 vieraissa), ei ole lainkaan mahdoton ajatus, että Kataja kipuaisi vielä Helsinki Seagullsin ohi sarjataulukon toiselle sijalle.

Katajan esityksistä tekee vakuuttavan erityisesti se, miten vahva joukkue on ollut hyökkäyspäähän myös ilman Rannikkoa. Taikurin poissaollessa esimerkiksi Ilari Seppälä ja juuri Mullings ovat ottaneet isompaa vastuuta pelin rakentamisesta, vielä varsin onnistuneesti.

Katajan hyökkäys on ollut Korisliigan toiseksi tehokkainta heti Kauhajoen Karhun jälkeen. Joensuulaisryhmä on pyssyttänyt 112,0 pistettä sataa pallonhallintaa kohden, mikä olisi komea lukema joka tapauksessa. Rannikon 13 väliin jäänyttä ottelua nostaa suorituksen arvoa kuitenkin vielä pykälän.

- Tuo kertoo paljon joukkueestamme. Meillä on loistava ryhmä hyviä pelaajia jotka yksinkertaisesti osaavat pelata. Ryhmässämme on myös kokeneita pelaajia. Kun Teemu on pelannut vain 19 ottelua tällä kaudella, jokainen meistä on ymmärtänyt tilanteen ja olemme pyrkineet ryhmän voimin paikkaamaan sen, mitä jäämme kaipaamaan ilman Teemua, Mullings pyörittelee.

Kuluvan vuoden puolella Katajan joukkue on vahvistunut vielä Nino Johnsonin korvanneella sisäpelaaja Kervin Bristolilla ja takamies Darryl Bryantilla. Katajan jenkkiviisikko on kaksikon saapumisen jälkeen kenties koko liigan kovin ja monipuolisin. Takakentän moniosaaja Mullings, heittävä takamies Bryant (19,0/3,4 syöttöä), yleispelaaja Jarekious Bradley (12,7/5,7), korintekovoimainen laituri Rion Brown (18,8/6,6/3,1 syöttöä) ja sisäpelaaja Bristol (8,3/7,4/1,9 torjuntaa) tarjoavat päävalmentaja Greg Gibsonille mukavasti valinnanvaraa pudotuspeleihin, astelee vastaan mikä joukkue tahansa.

- Kuten sanoit, Kervin ja ”Truck” ovat olleet oiva lisä joukkueeseemme ja sopivat pelitapaamme hienosti, Mullings toteaa.

- Kervin on vahva puolustuspään iso mies, joka antaa meille mahdollisuuden pelata aggressiivisesti ja jatkuvasti korkealla intensiteetillä. Hyökkäyksessä mies tarjoaa meille erilaisia vaihtoehtoja hyvänä rullaajana ja renkaan yläpuolelta viimeistelijänä. Darryl on myös vahva puolustaja, vaikka näkyvimmillään mies onkin hyökkäyspäässä kenttää. Mies vaatii puolustuksen jatkuvan ja jakamattoman huomion, avaten viisikkohyökkäystämme omalla korintekouhkallaan.

Tulivoimaisesta hyökkäyksestään huolimatta Kataja on kuitenkin vasta kolmantena sarjataulukossa. Äkkipikaisempi ajattelija tekisi johtopäätöksen Katajan puolustuksen ongelmista, mutta olisi auttamattomasti väärässä. Europelien henkinen ja fyysinen rasitus on johtanut joensuulaisten kohdalla muutamaan odottamattomaankin tappioon, mutta kokonaisuutena Kataja on, ainakin tilastojen valossa, koko sarjan kenties vahvin joukkue pudotuspelejä kohden edetessä.

Katajan puolustus on koko sarjan toiseksi pitävin heti sarjakärki Salon Vilppaan jälkeen. Kataja päästää 101,1 pistettä sataa pallonhallintaa kohden ja kauhoo vastustajan ohiheitot itselleen 73-prosenttisesti. Tuo on resepti, jota noudattamalla saa aikaiseksi vakavasti otettavan mestarikandidaatin.

- Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että olemme valmiit taistelemaan mestaruudesta. Se on joukkueemme tavoite ja jokainen ottelu tästä hetkestä eteenpäin on askel kohti tuota määränpäätä. Mielestäni meiltä löytyy kaikki, mitä tarvitaan mestaruuden voittamiseen, Mullings linjaa.

- Pystymme kamppailemaan puolustuspäässä ketä vastaan tahansa. Hyökkäyspäässä olemme vahvoja ja monipuolisia. Olemme joukkueena oppineet tuntemaan toisemme kentällä ja löytäneet yhteisen sävelen hyökkäystemme sisällä.

Yksi selkeä haaste Katajalla on kuitenkin edessään, muiden kärkijoukkueiden lisäksi. Mikäli joensuulaisryhmä ei onnistu ohittamaan Seagullsia runkosarjan loppusuoran aikana, joutuu Kataja aloittamaan välierät todennäköisesti vieraskentällä – mikäli kärkikolmikko tiensä sinne selvittää. Kuluvan kauden Korisliiga on ollut huomattavan kotivoittopainotteinen, joten todellisesta kotiedusta voidaan tämän kevään pudotuspeleissä ainakin ennakkoon puhua.

- Luonnollisesti se on ylimääräinen haaste verrattuna siihen, että saisimme aloittaa myös välierät kotona, mikäli sinne asti selvitämme tiemme, Mullings myöntää.

- Luotan kuitenkin joukkueeseemme täydellisesti. Kohtaamme minkä kokoisen haasteen tahansa, missä tahansa, niin olen luottavainen.

Pudotuspeleihin taistelemaan

Monipuolinen ja joukkueelle kaikkensa antava Mullings on erityisesti kevään lähestyessä nostanut myös omaa panostaan Katajan voitoissa. Kolmen pisteen vierasvoitossa KTP:sta Mullings operoi 32 pistettä ja 13 levypalloa. Vierasvoitossa Seagullsista Mullingsin saldo: 19 pistettä, 13 levypalloa, 6 syöttöä ja 4 riistoa.

Mullings on isojen pelien mies ja tarjoaa monipuolisuutensa ansiosta Katajalle juuri niitä asioita, mitä joukkue milloinkin tarvitsee. Herran oma kuvailu itsestään on osuva kuvaus pudotuspeleissä mittaamattomaan arvoon nousevasta pelaajasta.

- Kuvailisin itseäni yksinkertaisesti soturiksi. Altavastaajan mentaliteetti sytyttää ja motivoi minua jokaiseen otteluun lähdettäessä. Olen puolustuspään pelaaja ennen kaikkea. Se on se rooli mihin kasvoin jo nuorena, olin todellinen kiusankappale puolustuspäässä kenttää, Mullings muistelee.

- Puolustuspelaaminen on minulle iso asia, olen ylpeä siitä miten teen töitä puolustuspäässä parkettia. Rakastan sitä, että voin auttaa joukkuekaveria, repiä riistoja tai kääntää ottelun kulun meidän suuntaamme isolla blokilla. Vastaavasti heittäminen on asia, jonka kanssa teen töitä jatkuvasti ja se on asia, missä minun pitää kehittyä. Se tekisi omasta, mutta myös joukkueeni pelaamisesta helpompaa. Ainakin tiedän, minkä parissa teen töitä salissa koko kesän.

Vain 16,2% kaukoheitoistaan upottava ja murheellisen 45% vapaaheittotarkkuuden omaava Mullings tietää mistä puhuu, mutta heikkouksistaan huolimatta mies löytää jatkuvasti keinoja joilla auttaa joukkuettaan. 14,7 pistettä ottelua kohden on komea lukema ja Mullingsin kyky viimeistellä korirenkaalla isompiaan vastaan on sarjan kirkkainta kärkeä.

Pudotuspelien tullessa vastustajat keskittyvät jokaisen vastustajan pelaajan heikkouksiin ja vahvuuksiin suurennuslasin kanssa, mutta Mullings tietää mitä tuo pöytään kevään kuumimpien pelien alkaessa. Vahvuuksiinsa kuin peruskallioon luottava New Mexico Staten yliopiston kasvatti tietää, millä keinoin pystyy auttamaan joukkuettaan läpi raastavan pudotuspelitaipaleen.

- Pudotuspelien alkaessa luotan, että puolustuspelaamiseni, asenteeni ja taisteluni leviää joukkueen keskuudessa. Tuolloin tulemme olemaan vieläkin pelottavampi puolustusjoukkue, Mullings vakuuttaa.

Myös Mullings tietää, miten kova Korisliiga on kuluvalla kaudella. Erityisesti kärkikolmikko – Vilpas, Seagulls, Kataja – on kovin kolmen joukkueen trio sarjan kärkipaikoilla miesmuistiin. Kolmikon takana Kauhajoen Karhu on vain Bojan Sarcevicin paluuta vaille valmis mitalijoukkue ja Lapuan Kobrat on valmiina haastamaan kenet tahansa puolivälierissä. BC Nokia on Ville Tuomisen alaisuudessa löytämässä parhaan iskunsa ja Pieti Poikolan puolustustaktiset velhoilut tekevät Kouvoista vaarallisen vastustajan kärkipään joukkueille. Eikä sovi unohtaa kokenutta Pyrintöä sekä jenkkinelikkonsa kanssa yllätysvalmista KTP:ta.

- Luonnollisesti olemme valmiina kohtaamaan kärkikolmikon muut joukkueet pudotuspelien aikana, mutta täytyy muistaa että puhumme pudotuspeleistä. Olemme valmiina kohtaamaan minkä tahansa joukkueen, jonka löydämme edestämme. Yhtäkään joukkuetta ei voi ohittaa olankohautuksella, Mullings muistuttaa.

188-senttinen työmyyrä tunnistaa joukkueensa iskukyvyn ja potentiaalin, mutta tietää myös, että viimeiset kehitysaskeleet on vielä otettava ennen kuin Kataja on valmis Pantterijahtiin.

- Meidän täytyy vielä löytää ne viimeiset askelmerkit kohdalleen. Tuntea toisemme kentällä vielä paremmin, mitkä ovat kenenkin omimpia heittoja, missä kukakin on tehokkaimmillaan ja vaarallisimmillaan. Uskon, että olemme kuitenkin matkalla oikeaan suuntaan, Mullings miettii.

- Sen lisäksi meidän pitää pystyä edelleen olemaan koko sarjan aggressiivisin joukkue puolustuksessa. Silloin olemme parhaimmillamme.

Lisätiedot: Daniel Mullings
 
16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

5.8.2021 10:48 Susijengi

Petteri Koponen: ”Odotan vesi kielellä MM-karsintoja ja EM-kisoja”

Susijengin 2010-luvun keulakuva Petteri Koponen on esiintynyt viime vuosina maajoukkuepaidassa vain harvakseltaan Euroliigan ja Euroopan MM- ja EM-karsinta-aikataulujen päällekkäisyyksien johdosta. Marraskuussa alkavissa MM-karsinnoissa asia on kuitenkin toisin ja ”Kenraali Koposella” tulee olemaan merkittävä rooli.

28.7.2021 10:26 Susijengi

Luukas Vaara: ”Ihan tänne asti en uskaltanut itseäni unelmoida”

Susijengin kesän 2021 merkittävimpiin nousijoihin ja yllätyspelaajiin on lukeutunut viime vuodet HBA-Märskyssä pelannut ja harjoitellut Lahti Basketball Junioreiden kasvatti Luukas Vaara, 20. Kimmoisa ja nopea 206-senttinen Vaara on päässyt pelaamaan vahvuuksillaan ja viime kaudella otetut kehitysaskeleet näkyvät nyt miesten maajoukkuetasolla.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

4.7.2021 10:28 Susijengi

Korisliigan MVP Okko Järvi Susijengissä: ”Taktiset puolet ja kokemus on mun valttikortteja”

Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuva Okko Järvi on kuulunut jo puolen vuosikymmenen aikana Korisliigan kirkkaimpiin tähtiin, mistä osoituksena mm. kevään 2021 arvokkaimman pelaajan palkinto. Uusi virstanpylväs Järven, 25, uralla on vuorossa ensi viikolla, kun hän matkustaa Susijengin kanssa kansainväliseen turnaukseen Okinawalle.

2.7.2021 10:11 Susijengi

Olivier Nkamhoua: ”Tässä on sellainen jengi, mistä meitsi tykkää”

Susijengin kesän 2021 uusien kasvojen joukkoon lukeutuu myös neljä vuotta sitten Helsingistä maailmalle lähtenyt, viimeiset kaksi kautta Tennesseen huippuyliopistoa NCAA-liigassa edustanut 203-senttinen ja 21-vuotias Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, joka tuo jengiin urheilullisuutta, kovuutta, monipuolisuutta ja intohimoa.

30.6.2021 09:38 Susijengi

Susitulokas Jacob Grandison: ”Voittaminen on tärkeintä!”

Susijengi on saanut kesäkuussa riveihinsä tukun mielenkiintoisia uusia vahvistuksia, joista kalifornialaislähtöistä, Illinoisin yliopistoa NCAA-liigassa edustavaa Jacob Grandisonia, 23, on syytä pitää tarkalla silmällä. 198-senttinen Grandison kuvailee itseään ennen kaikkea voitonhaluiseksi joukkuepelaajaksi.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

22.6.2021 09:05 Susiladies

Susiladiesin Annika Holopainen: ”Tässä alkaa itse olemaan aika konkariosastoa”

Susiladiesin luottopelaaja Annika Holopainen, 27, on tämän kesän Open Gym -leiriryhmän kokeneempaa osastoa. Haastattelussa Holopainen kertoo Susiladiesin paketista: jokaisella pelaajalla on räätälöity paketti omiin tarpeisiin.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

Näytä lisää vastaavia