Katajan hyökkäys ja Bisonsin intensiteetti mittelevät Korisliigan finaaleissa

10.5.2015 Korisliigan kausi 2015/2015 saa arvoisensa päätöksen, kun finaalipariksi selviytyivät viiden välieräottelun jälkeen Kataja Basket ja Bisons Loimaa. ”Biisonit” ovat kasvattaneet intensiteettiään kansainvälisten VTB-liigapelien myötä, kun taas joensuulaiset ovat kartuttaneet mainetta oivalla hyökkäyspelillään. Finaalit alkavat huomenna maanantaina Mehtimäen Jäähallissa.

Katajan Teemu Rannikko metsästää ensimmäistä Suomen mestaruuttaan Korisliigassa...

... kuten myös Susijengi-joukkuekaveri Tuukka Kotti ja Bisons.

Kataja-luotsi Pekka Salminen painottaa, että Bisonsin kanssa ei kannata ryhtyä juoksukilpailuun.

Greg Gibsonin valmentama Bisons on kerryttänyt kokemusta kauden aikana VTB-liigasta. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Tytti Nuoramo.


Alkukauden ennakko-odotuksissa pudotuspelien häntäpäähän veikkailtu Kataja on osoittanut epäilijät vääräksi, kun joensuulaisjoukkue nousi kauden aikana Korisliigan piikkipaikalle. Pudotuspeleissä Kataja on joutunut molemmilla kierroksilla tiukoille, kun jatkopaikka on selvinnyt vasta viidensien ottelujen jälkeen.

Teemu Rannikon ja Robert Arnoldin masinoima hyökkäyspelaaminen perustuu palloskriineihin, aggressiivisiin ajoihin ja pallonliikkeeseen, mikä on aiheuttanut pitkin kautta harmaita hiuksia vastustajien valmentajille.

- Ei ole epäilystäkään, etteikö Kataja olisi loistava koripallojoukkue. Heillä on allaan kaksi viiteen peliin mennyttä pudotuspelisarjaa, joissa he ovat näyttäneet sisukkuutensa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kommentoi vastustajaa.

- Rannikko ja Arnold ovat varmaan kaksi koko sarjan parasta pelaajaa. Heitä ei välttämättä pysty pysäyttämään, mutta pyrimme hidastamaan heitä. Katajalla on mielestäni koko Korisliigan paras puolenkentän hyökkäys.

Gibsonin mukaan Rannikko-Arnold-kaksikon jälkeen Katajasta löytyy myös paljon ratkaisuvalmiutta: Ken Horton on vaarallinen kaaren takaa, kun taas Tom Knight tekee tuhojaan korin alla.

Lisäksi Katajalta löytyy vielä nopeasti kuumenevia heittoranteita, kuten Petri Virtanen ja Marius van Andringa - unohtamatta tietenkään puolustuksen linkkuveitsi Jesse Niemeä.


Bisons on karaistunut VTB-liigan avulla


Bisons taas saavutti jo kauden alusta lähtien olleen tavoitteensa: päättää peräti 70 runkosarjaottelua sisältäneen kauden Korisliigan finaalipaikkaan. Moni mestaruutta tavoitteleva joukkue ei olisi ollut tyytyväinen neljänteen sijaan runkosarjassa, mutta Bisons otti sijoituksen mielellään vastaan, kun ottaa mukaan ottelumäärän tuoman rasituksen.

VTB-liigassa mm. Moskovan TsSKA:ta ja BC Himkiä vastaan pelatuista otteluista on jäänyt paljon sukanvarteen, mikä erityisesti näkyy pelikovuudessa ja intensiteetissä.

- Bisons on fyysinen joukkue. Sillä on koko, voimaa ja nopeutta. Se on joukkue, jonka kanssa ei kannata ryhtyä juoksukilpailuun. VTB-liiga on tuonut enemmän kuin kovuutta ja pelaajien intensiteetti on korkealla tasolla, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen analysoi.

- He menevät kovaa tilanteisiin ja liikuttavat palloa ripeästi. Meidän tavoite on saada heidän rytminsä poikki ja pitää huoli siitä, että pärjäämme irtopalloissa.

Bisons myös aiheuttaa vastustajalleen vaikeuksia, kun joukkueen amerikkalaiskolmikko voi vaihtua ottelusta toiseen. Pääasiallisena kolmikko pudotuspeleissä on nähty Anthony Hilliard, Martin Zeno ja Ian Hummer, mutta KTP-sarjassa kolmessa ottelussa Hummerin tilalla nähtiin Travis Nelson.

Vahvistusten lisäksi ensimmäisiä Korisliiga-finaalejaan pelaava Tuukka Kotti on pelannut huikeat pudotuspelit, takakentältä löytyvät maajoukkuetakamiehet Roope Ahonen ja Antto Nikkarinen sekä Loimaalle kesken kautta siirtynyt Pierre Jallow täyttää paikkansa arvokkaana roolipelaajana penkiltä.

Korisliigan finaalit alkavat huomenna maanantaina 11.5. kello 18:30 Mehtimäen Jäähallissa. Kaksi ensimmäistä finaaliottelua näkyvät YLE Areenalta. Kolmannesta ottelusta lähtien ratkaisevat finaaliottelut televisioidaan suorina lähetyksinä YLE TV2:n toimesta.

 

 
23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia