Katajan Teemu Rannikko: ”Kauden paras aika lähestyy”

4.3.2014 Kuluvan Korisliiga-kauden suurimpien ennakkosuosikkien joukkoon kuulunut joensuulainen Kataja Basket sai kokea syyskauden aikana omat ylä- ja alamäkensä, mutta tammikuun puolenvälin jälkeen Katajalle on kuulunut hyvää. Joukkue porskuttaa yhdeksän pelin voittoputkessa johtotähtenään Korisliigan helmikuun pelaaja Teemu Rannikko, 33.

Ennen paluutaan Suomeen kokonaiset 13 kautta Euroopan huippusarjoissa pelannut Rannikko nimettiin Korisliigan kuukauden pelaajaksi edellisen kerran kaudella 1999/2000, jolloin hän pelasi pääsarjaa turkulaisen Piiloset Basketin riveissä.

 

– Onhan siitä jonkin verran kulunut aikaa, kun tällainen viimeksi napsahti kohdalle. Taisi olla viime vuosituhannen puolella, Rannikko virnistää.

 

Rannikko kirjautti joukkueelleen voitokkaan helmikuun aikana 14,7 pistettä ja 6,0 syöttöä ottelua kohden ja kunnostautui erityisesti huippujoukkueita Bisonsia (28 pistettä) ja KTP:ta vastaan (14 pistettä, 16 syöttöä) – unohtamatta erinomaista Pyrintö-voittoa tammikuun viimeisenä päivänä (17 pistettä, 11 syöttöä).

 

– Tammikuussa pääsimme treenaamaan yhdessä joukkueena ja pelaamaan yhden pelin viikkotahdilla jonkin aikaa. Sinä aikana saimme ajettua Alex Wesbyn ja Jared Newsonin sisälle joukkueeseen ja olemme pystyneet nauttimaan pelaamisesta sekä voittamaan joukkueena, vaikkei yhtään täydellistä peliä ole vieläkään alla, Rannikko selvittää.

 

– Henkilökohtaisesti olen pelannut aika lailla sillä tasolla kuin kuvittelinkin. Alkukausi oli hankala, kun hyppäsin kylmiltäni uuteen joukkueeseen oltuani kuukauden päivät sivussa EM-kisoissa tapahtuneen sormimurtuman johdosta. Ehkä tässä on nyt jotain kehitystä tapahtunut, ainakin kuukauden pelaajan palkinto viittaa siihen.

 

Rannikko kiittelee liigan tasoa

 

Paluukautensa aikana Rannikko on saanut vastata lukuisiin kysymyksiin Korisliigan kehityksestä. Turkulaislähtöinen maajoukkueratsu on kuitenkin toppuutellut kysyjiä kerta toisensa jälkeen.

 

– Nykypäivän Korisliigan vertaaminen kolmentoista vuoden takaiseen Korisliigaan on lähtökohtaisesti hyvin vaikeaa. Tässä on niin monta vuotta välissä ja olen itsekin eri pelaaja kuin silloin.

 

Ammattimiehen arvio on kuitenkin ilmiselvä: Korisliiga on hyvä sarja.

 

– Liigan taso on ollut todella positiivinen yllätys, etenkin kärkijoukkueiden osalta täällä pelataan erittäin hyvää palloa. Vieraskentällä meillä ei ole myöskään ollut yhtään helppoa peliä, analysoi Rannikko.

 

Rannikko on saanut ammattilaisvuosinaan tuntumaa Suomi-koriksesta joka kesä Susijengin kanssa, mutta myös maajoukkuepelien ulkopuolella on Rannikon mukaan hyviä eturivin pelaajia, jotka käyvät Suomi-koriksen keulakuviksi.

 

– Viime vuosinani Euroopassa olen tuntenut aika tarkkaan jokaisen vastaan tulevan pelaajan metkut. Tämä kausi on ollut scouting-mielessä hankalampi, koska vastassa on ollut paljon suht tuntemattomia kasvoja, Rannikko kertoo.

 

– Esimerkiksi Antero Lehdon olen nähnyt pelaavan vain 2-3 kertaa ennen tätä kautta, ja hänhän on pelannut todella hyvän kauden ja ollut liigan ehdotonta parhaimmistoa. Liigassa on myös muutamia erittäin lahjakkaita nuoria jätkiä.

 

Tavoitteena se ensimmäinen mestaruus

 

Aiemmin urallaan neljä kautta Korisliigassa pelannut Rannikko ei ole vielä päässyt nostelemaan Pantteri-patsasta. Himoittu kiertopalkinto on tuttuun tapaan tavoitteena myös Katajalla, joka on pääsarjavuosinaan napannut viisi SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia.

 

Korisliigan runkosarjan loppukiriin valmistautuessa Rannikko mainitsee joukkueensa leveyden vahvuudeksi, jota joensuulaisten on syytä hyödyntää.

 

– Jos Korisliigan joukkueiden listaa katsoo, ei tässä liigassa ole montaa joukkuetta, joka pystyisi nokittamaan meidät pelaajamateriaalinsa laajuudella. Minuuttijakaumamme on tasainen ja roolimme selkiytyneet alkuvuoden aikana. Meillä on materiaalia mistä valita, eikä pelaajien tarvitse säästellä itseään.

 

Katajalla on jäljellä 12 ottelua Korisliigan runkosarjassa. Joensuulaiset ovat tällä hetkellä vahvasti kiinni runkosarjan kolmannessa sijassa, mutta mikään ei ole vielä kiveen hakattua.

 

– Bisons ja Pyrintö tulevat Joensuuhun vierailulle ja me lähdemme Kotkaan KTP:ta vastaan. Eikä yhtään joukkuetta tässä sarjassa tule aliarvioida, kärkinelikon takana on erittäin hyviä joukkueita. Vuoden paras aika lähestyy ja tästä on hyvä jatkaa.

 

Katajan kausi jatkuu Joensuussa keskiviikkona 5. maaliskuuta ottelulla Salon Vilpasta vastaan.

 

Lisätietoja: Teemu Rannikko
 
7.7.2024 13:13 Susijengi

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Meillä on paljon, jonka varaan rakentaa”

Päävalmentajauransa 36. miesten maaottelun lauantai-iltana Valencian olympiakarsintasemifinaalissa valmentanut Lassi Tuovi, 37, oli turnauksen päätyttyä rauhallinen ja mietteliäs. Intensiivinen olympiakarsintakesä palautti Susijengin kollektiivisen identiteettinsä äärelle ja antoi koko ryhmälle paljon työstövaraa tulevaan.

6.7.2024 14:12 Susijengi

Kapteeni Sasu Salin: ”Näistä hetkistä voi vain nauttia”

Jo yhdeksän vuoden ajan Espanjan liigassa ammattilaisena pelannut susikapteeni Sasu Salin, 33, odottaa illan olympiakarsintasemifinaalia vesi kielellä. Espanjalaiseen kulttuuriin perin pohjin tutustunut Sasu korostaa illan ottelun olevan suomalaisittain ainutlaatuinen: vastassa on harvoin maajoukkuetasolla kohdattu Euroopan mestari ja vielä sen omassa kotihallissa.

4.7.2024 15:50 Susijengi

Remu Raitanen: ”Pitää olla aina valmis ottamaan heitto”

ToPo Juniorien juniorimyllystä maailmalle lähtenyt Remu Raitanen, 26, on viime vuosina vähitellen vakiinnuttanut roolinsa Susijengissä. Espanjan kakkosliigassa ammattilaiskokemusta kartuttanut Raitanen kertoo nauttivansa susiroolistaan aina valmiina heittäjänä ja joukkuepelaajana ja ottavansa kaiken irti Valencian olympiakarsinnoista.

2.7.2024 10:45 Susijengi

Olivier Nkamhoua: ”Viimeinkin pääsee keskittymään täysillä koripalloon”

Susijengin uuden sukupolven keulakuviin lukeutuva Olivier Nkamhoua, 24, pelasi viime perjantaina ensimmäisen koripallo-ottelunsa helmikuisen leikkauksen jälkeen, ja upotti heti 21 pistettä voitossa maailman kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Latviasti. Valencian olympiakarsinnoissa Susijengissä nähdään kovakuntoinen, onnellinen ja vapautunut ”Olli”.

30.6.2024 12:11 Susijengi

Miro Little: “Pelataan kollektiivina ja pidetään hauskaa”

Kun Susijengi peittosi Espoo Metro Areenalla Uuden-Seelannin, alkutahdit voitolle iski Miro Little, 20, energisellä puolustuspelillään. Pari päivää myöhemmin Tampereella Latviaa vastaan Little tarjoili maailmanluokan puolustuksen kylkeen ennakkoluulotonta heittopelaamista. Pelihaluja uhkuva Miro uskoo vireen kantavan myös Valencian olympiakarsintakoitoksiin asti.

28.6.2024 13:47 Susijengi

Edon Maxhuni 50. maaottelussaan: ”Tarkoitus on pelata vielä ainakin sata maaottelua”

Vain kaksi vuotta sitten Edon Maxhuni valmistautui uransa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin Susijengin paidassa. Pikakelauksella kaksi vuotta eteenpäin, ja yhtäkkiä Maxhuni, 26, on kasvanut tärkeäksi osaksi Susijengin kokeneempaa osastoa. Tänä iltana Tampereella pukee susipaidan päälleen 50. kerran miesten A-maaotteluun.

26.6.2024 14:46 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Pitää vaan uskaltaa toteuttaa niitä asioita, mitä treenaa”

Alle kaksi viikkoa sitten seurajoukkuekautensa Ranskan liigan hopeamitaliin päättänyt Mikael Jantunen, 24, oli kentän ylivoimaisesti paras pelaaja Susijengin päihittäessä Uuden-Seelannin Sasu Salinin haamukorilla. Hiljalleen maailmanluokan pelaajaksi kasvanut Wartti Basketin kasvatti korostaa olympiakarsintojen lähestyessä intensiteetin ja joukkuepelin merkitystä.

25.6.2024 12:17 Susijengi

Susijengi-debytantit Tumba ja Muurinen itseluottamuksella illan otteluun

Ensimmäisen ottelunsa Susijengin paidassa tänään tiistai-iltana Espoo Metro Areenalla pelaavat Thomas Tumba, 23, ja Miikka Muurinen, 17, ovat vakuuttaneet valmennusjohdon ja joukkuetoverit energiallaan ja urheilullisuudellaan. Kumpikin debytanteista lähestyy illan ottelua korkealla itseluottamuksella.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

19.6.2024 10:55 Susijengi

Severi Kaukiainen: ”Kausi toi ennen kaikkea henkistä kasvua”

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 26, on kotoisen Korisliigan mittapuulla maan ehdottomia eturivin pelaajia. Vietettyään päättyneen seurajoukkuekauden Slovakian Patrioti Levicessä ja Viron mestari BC Kalev/Cramossa Kaukiainen uskoo ottaneensa pelaajana seuraavan askeleen ylöspäin. Tällä kertaa kehitys oli ennen kaikkea henkistä.

Näytä lisää vastaavia