Katajan vauhti liikaa Ploiestille EuroChallengessa

27.11.2012 Joensuun Kataja on edelleen mukana taistelussa EuroChallengen jatkopaikoista. Kataja palasi raiteilleen kahden tappiollisen ottelun jälkeen nujertamalla Romanian mestarin CSU Asesoft Ploiestin vieraskentällä 67–80 (31–38). Romanialaisilla ei ollut mitään vastausta joensuulaisten vauhtipeliin, jota tahdittivat eritoten Jonte Flowers, Johnell Smith sekä Petri Virtanen.

Flowers powers: Katajan teholaituri oli vireessä Romaniassa.

Petri Virtasen kahdeksan pisteen putki siivitti jojensuulaiset karkuun kolmannella jaksolla. Kuvat: Ville Vuorinen.

Aivan EuroChallengen alkulohkon avausottelun kaltaisia murskajaisia Ploiestin ja Katajan toisesta kohtaamisesta ei kehkeytynyt, mutta voittajasta ei ollut tiistainakaan epäselvyyttä. Katajan toinen alkulohkovoitto merkittiin pöytäkirjaan pistein 67–80 (31–38).

 

Isompi, mutta samalla merkittävästi hitaampi ja kankeampi Ploiesti menetti palloa liukuhihnalta ja onnistui käyttämään kokoaan vain ajoittain hyödykseen. Kotijoukkue kiipesi toisella kymmenminuuttiselta yhdeksän pisteen takaa takaisin tuntumaan, mutta peli repesi viimeistään kolmannella jaksolla, kun Julian Terrellin vapaaheittojen ja Juho Nenosen kolmosen jälkeen Petri Virtanen pussitti kahdeksan pistettä putkeen.

 

– Tärkeimpiä asioita tässä voitossa oli se, että pysyimme aggressiivisena korinalustan puolustuksessamme. Voitimme levypallot ja saimme heidän pitkät miehensä ongelmiin, mikä kertoo, että onnistuimme, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala summasi.

 

– Hyökkäyspelissämme oli vähän jäykkyyttä, mutta puolustuksella voitto napattiin.

 

Toijala: ”Kaikki on auki ja omissa käsissä”

 

Kentän hahmo oli Katajan laituri Jermaine ”Jonte” Flowers (28/10/8 riistoa), joka oli omalla tasollaan molemmissa päissä kenttää. Ensimmäisellä puoliajalla Flowers oli hyökkäyspäässä täysin pitelemätön, ja tauon jälkeen hänen oivaltava apupuolustuksensa sulki Ploiestin viimeisetkin

 

Katajan muut dynamot löytyivät takakentältä. Petri Virtanen (17/5/4 syöttöä) löysi pelivireen joensuulaisten kolmannen jakson irtiottovaiheessa. Johnell Smith (4/4/7 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia) pyöritti joukkueensa hyökkäystä maltilla ja kalasti romanialaisille kaikkiaan kahdeksan virhettä.

 

Kataja on nyt voittanut neljästä EuroChallengen alkulohkon ottelustaan kaksi ja kohtaa ensi viikolla kotikentällään Joensuun Areenalla kyproslaisen Keravnos Nikosian. Joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Keravnos vei voiton kotonaan pistein 72–67.

 

Vähintään kuuden pisteen voitto siivittäisi Katajan todella lähelle EuroChallengen jatkopaikkaa, mikäli Keravnos ei yllätä Krasnije Krilia Samaraa kotikentällään keskiviikkona.

 

– Onhan se upeaa, että olemme pelanneet itsemme tilanteeseen, jossa kaikki on auki ja omissa käsissä. Katsotaan ensiksi, miten huominen peli päättyy, mutta voihan olla, että kuuden pisteen voitto ensi viikolla ratkaisisi jatkopaikan, Toijala tuumaa.

 

CSU Asesoft Ploiesti – Joensuun Kataja 67–80 (14–15, 31–38, 48–62)

Kataja: Jonte Flowers 28/10/8 riistoa, Petri Virtanen 17/5/4 syöttöä, Juho Nenonen 8/3, Julian Terrell 6/7, Jerald Fields 6/3, Juho Lehtoranta 6/1, Johnell Smith 4/4/7 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia, Antti Kanervo 3/4, Ville Viita 2/0, Arttu Koljonen 0/0, Johannes Lasaroff.

 

Ploiesti: Darius Hargrove 17/4, Robert Nyakundi 16/0, Catalin Burlacu 10/3, Vladimir Tica 8/9.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia