Kauhajoelle avausvoitto kolmannella yrityksellä – Kataja selvitti Pyrinnön antaman haasteen

11.10.2023 20:33 Miesten Korisliigassa illan voittajiksi selvisivät Kauhajoki ja Kataja Basket.

Shawn Hopkins (vas) ja Topias Palmi toivat vihdoin sarjapisteitä Kauhajoelle. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki saalisti kauden ensimmäisen voittonsa miesten Korisliigassa tänään – kolmannessa ottelussaan – kohdatessaan Vilppaan Salossa. Kauhajoen kovan alun jälkeen isännät eivät päässeet pelissä kertaakaan johtoon, mutta taipuivat silti lopussa vain yhden korin erolla, 69–72.

Vilppaan ahkerimmat pisteidentekijät takaa-ajossa olivat Djimon Henson 14:llä ja heittävä takamies Mikko Koivisto 11:llä.

– Ensimmäinen kymppi oli se, minkä takia hävisimme pelin. Jäimme hieman telineisiin, ja Karhu tuli todella kovalla energialla, mikä ei missään nimessä ollut mikään yllätys. Ero pääsi niin suureksi, että siltä takamatkalta ei ollut enää helppoa ottaa kiinni, Koivisto totesi Ruudun haastattelussa.

Voittajajoukkueen pistekuninkaaksi nousi 14 pistettä upottanut Topias Palmi, mutta hän ei todellakaan jäänyt hyökkäyspäässä yksin, sillä neljä muutakin kauhajokelaista ylsi kaksinumeroisiin lukemiin.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Tänään osuimme kaukoheittomme, ja se teki ison eron kahteen edelliseen peliin. Saimme pelattua myös korin alle paikkoja, joista tuli onnistumisia. Menetyksiä lukuun ottamatta olemme saaneet edellisissäkin peleissä kyllä aikaan hyviä heittopaikkoja, mutta emme ole saaneet heittoja sisään.

Ottelutilastot

Kataja Basketin ja Tampereen Pyrinnön kohtaaminen Joensuussa ei äitynyt loppumetreillä aivan yhtä tasaväkiseksi. Isäntäjoukkue pysyi lähes koko ottelun ajan turvallisesti kyynärän mitan edellä ja Pyrinnön kiriyrityksistä huolimatta voitti pelin lopulta luvuin 77–71.

Pisteet korjanneen Katajan riveistä edukseen erottui laituri Nike Sibande, jolle merkittiin 26 pistettä, kuusi levypalloa ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

Pyrinnön parhaimmistoa puolestaan edusti etunenässä Sekou Sylla 27 pisteen ja 11 levypallon tilastoillaan.

– Meillä ei ollut alussa tempo kohdallaan. Täytyy jatkossa vain olla tasaisempia läpi ottelun, niin pärjäämme paremmin myös viime hetkillä, Sylla totesi pelin jälkeen.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia