Kobrat otti ensimmäisen kiinnityksen Pohjanmaan herruuteen

31.10.2018 20:45 Myös Pyrintö ja Vilpas ottivat kotivoitot.

Lapualaisyleisön suosikkipelaaja Panu Peltokangas puolusti hyvin ja upotti kaikki kolme kolmostaan. Kuva: Pasi Ahola

Lapuan Kobrat pelasi varsin tasapainoisen kotiottelun, kun paikallisvastustaja Kauhajoen Karhu Basket vieraili Lapualla. Kobrat otti ensimmäisen kiinnityksen Pohjanmaan herruuteen koriluvuin 101–85 (47–32).

– Ihan tyhjä olo, tämä oli meiltä tosi hieno voitto. Puolustimme alussa todella hyvin ja saimme eroa aikaan. Oikeastaan se riitti tällä kertaa voittoon, Kobrien päävalmentaja Lars Ekström huokaisi.

Kobrat hyökkäsi läpi kamppailun erinomaisesti. Samalla Karhu Basket oli ajoittain vaikeuksissa lapualaisten puolustusta vastaan. Toisella neljänneksellä kauhajokelaiset saivat aikaan vain yhdeksän pistettä.

Ekström asetti ennen ottelua joukkueelleen tehtäväksi hidastaa KB:n pelintekijää Bojan Sarcevicia. Tehtävässä etenkin Khalil Small onnistui erinomaisesti.

– Meillä oli jo puoliajalla 12 menetystä. Lapua pääsi pelaamaan omaa peliään. Me emme olleet tänään kovin hyviä, Karhu Basketin käskyttäjä Jussi Laakso harmitteli.

– Meiltä moni pelaaja teki paljon urotöitä. Esimerkiksi Small puolusti aivan erinomaisesti, Ekström puolestaan hehkutti.

Myös Kobrien kotimainen osasto esiintyi edukseen. Panu Peltokangas upotti kymmenen pistettä, Robert Juvonen ja Lauri Toivonen seitsemän. Rookie-vuottaan Euroopassa pelaava Mike Morsell ylsi komeasti 28 pisteeseen.

– Oli hieno pelata ensimmäinen Pohjanmaan derby. Näki, että on Pohjanmaan herruus pelissä, oli menoa ja meininkiä kentällä ja katsomassa, kolme pistettä tehtaillut Peetu Drockila kehui lähes 900 katsojan luomaa tunnelmaa.

Karhu Basketin heittoprosentit jäivät alhaisiksi. Parhaiten hyökkäyspäässä onnistuivat Michael Moser (17/4) ja Rene Rougeau (15/6).

– Tappiosta ja esityksestä pitää olla huolissaan. Minä olen tämän laivan kapteeni, on minun vastuulla, mihin suuntaan tästä lähdetään. En ota Kobrien voitolta mitään pois, he pelasivat hyvin. Mutta kyllä meidän pitää nyt katsoa tarkasti peli nauhalta. Jokainen saa katsoa myös nyt peiliin, Laakso totesi.

Ottelutilasto

Vilppaalle jo kuudes peräkkäinen voitto 

Salon Vilpas otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa KTP-Basketin kustannuksella. Vilpas voitti kotiparketillaan 79–71 (38–30)

Vilpas repi tarvittavan eron jo avausneljännekselle. KTP ei missään vaiheessa luovuttanut, mutta kunnolla kotkalaiset eivät pystyneet kotijoukkueen johtoasemaa uhkaamaan.

KTP:lle tappio oli kauden neljäs kuudesta ottelusta. Salossa kotkalaisten tehokkain pelaaja oli Matt Williams Jr., joka teki 19 pistettä. Tyrell Nelson säesti 18 pisteellä.

Vilppaan tehot jakautuivat tasaisesti kymmenelle pelaajalle. Mikko Koivisto ja Jamie Skeen ylsivät parhaimpina 14 pisteeseen.

Ottelutilasto

Pyrintö oli tulessa kaaren takaa

Tampereen Pyrintö jatkoi vahvoja otteitaan keskiviikkona Helsinki Seagullsia vastaan. Pyrintö voitti Pyynikin kotoisalla parketillaan 112–90 (50–39).

Pyrintö heitti kaaren takaa huimalla tarkkuudella. 26 yrityksestään tamperelaiset upottivat peräti 16.

Vasta kauden kolmannen ottelunsa pelanneelle Seagullsille tappio oli toinen peräkkäinen. Helsinkiläiset joutuivat tulemaan Tampereella toimeen ilman loukkaantunutta Wayne Blackshearia.

Seagullsin paras pelaaja oli keskiviikkona 31 pistettä takonut heittäjä Andre Spight. Myös Tuukka Kotti kasasi kelpo saaliin, 23 pistettä.

Pyrinnöltä etenkin Eron Harris oli pelipäällä. Haris teki oivallisilla prosenteilla 27 pistettä.

Seagullsin kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla sarjakärki Vilpasta vastaan. Pyrintö saa sen sijaan keskiviikkona vieraita naapuristaan, kun BC Nokia saapuu Tampereelle.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia