Koponen ratkaisi voiton Bayern Münchenille - Nuutinen ja Ahonen loistivat Espanjassa

9.12.2019 09:08 Petteri Koposen onnistunut kolmen pisteen heitto summerin soidessa piti Bayern Münchenin puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa. Espanjan LEB Orossa Matti Nuutinen ja Roope Ahonen olivat kovassa iskussa, kun he avittivat joukkueensa voittoihin ja Alexander Madsen ylsi tupla-tuplaan Latviassa.

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin sankari. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern München joutui kotikentällään tiukoille Göttingeniä vastaan, mutta joukkueen sankariksi nousi Koponen, joka viileästi pussitti ratkaisevan kolmen pisteen heiton sisään pelikellon täyttyessä ja Bayern pääsi juhlimaan 82-81 (34-38)-voittoa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koponen pussitti ottelussa molemmat kolmen pisteen heittonsa ja kasasi lisäksi kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

- Vaikea peli taas Tel Avivin reissun jälkeen, mutta voitot lasketaan ja onneksi meni heitto säkkiin. En saanut paljon paikkoja pelissä, mutta toinen kolkki oli sitäkin maukkaampi ja voitto kotiin, Koponen iloitsi voiton jälkeen.
Ottelutilastot

Bundesliigassa nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins isännöi Daniel Herbertin apuvalmentamaa Frankfurt Skylinersia. Herbert pääsi lähtemään kotimatkalle 76-68 (37-34)-voitto taskussaan. Crailsheimilla on nyt kuusi voittoa ja neljä tappiota, kun Frankfurtin saldo on päinvastainen neljä voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm paranteli asemiaan voittamalla vieraissa Oldenburgin 104-91 (53-50). Ulmilla on nyt koossa viisi voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkoi hyviä otteitaan voittamalla kotikentällään Murcian 85-78 (40-38). Salin auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä, kolmella voitolla ja kahdella syötöllä. Teneriffan saldo on nyt seitsemän voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

LEB Orossa Nuutinen heitti Oviedolle 20 pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön, kun Oviedo voitti kotonaan Granadan 82-81 (42-42). Voitto oli Oviedon kauden neljäs, kun 12 kierrosta on takana.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen oli niin ikään joukkueensa paras pistemies, kun hän heitti 18 pistettä Breoganin voittaessa Melillan 88-84 (56-40). Ahonen tilastoi myös yhden levypallon ja kuusi syöttöä. Voitto oli Breoganille neljäs peräkkäinen ja samalla kauden kahdeksas.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alex Murphyn Gipuzkoa hävisi Castellon vieraana jatkoajan jälkeen 87-91, 79-79 (44-49). Murphy saalisti yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja neljä syöttöä. Tappiosta huolimatta Gipuzkoa jatkaa sarjassa toisena yhdeksän voiton ja kolmen tappion tilastoilla.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhuni joutui Gran Canarian kanssa tunnustamaan Pratin paremmakseen 61-69 (34-28). Maxhuni keräsi kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Jamar Wilson ja JL Bourg Basket taipui kotonaan Dijonille 101-73 (37-50). Wilsonin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi levypallo. Bourg Basketilla on yhdeksän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentaman Strasbourgin voittoputki katkesi 90-93 (49-47)-tappiolla Nanterrea vastaan. Strasbourgilla on seitsemän voittoa ja kuusi voittoa.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi herkuttelemaan hienolla voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Topias Palmi pääsi juhlimaan kovaa päänahkaa, kun Vanoli Cremona kaatoi Italian liigaa alkukauden dominoineen ja tappioitta pelanneen Virtus Bolognan 78-66 (46-34). Avausviisikossa aloittanut Palmi keräsi neljä pistettä ja yhden riiston ottelussa. Voitolla Cremona nousi neljänneksi ja sillä on nyt seitsemän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

VEF Riika jatkaa puhtaalla pelillä Viron ja Latvian yhteisliigassa voitettuaan TalTechin 74-69 (28-34). Madsen osoitti taas monipuolisuuttaan 10 pisteen, 11 levypallon, yhden syötön, kahden riiston ja neljän torjunnan saldollaan.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Radom joutui tunnustamaan Arka Gdynian paremmakseen 85-68 (46-32). Lindbom lähenteli tupla-tuplaa kahdeksan pisteen ja yhdeksän levypallon saldoilla. Radomilla on kuusi voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen luotsaama Swans Gmunden jatkoi vahvasti voittamalla kotonaan Wien Timberwolvesin 91-66 (54-40). Swans nousi samalla jaetulle kärkisijalle yhdeksällä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

 
21.9.2020 08:35 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Aix-Mauriennen takakentälle

Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

14.9.2020 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa jäi ilman voittoa Supercupissa

Espanjan kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Supercupilla. Sasu Salinin Teneriffan pelit tyssäsivät heti välierävaiheeseen. Italiassa Topias Palmin osalta Supercupin lohkovaihe tuli päätökseen ja Palmi esitti pirteitä otteita.

11.9.2020 13:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

17.8.2020 09:25 Susijengi

Daniel Dolenc Itävaltaan Mirolybovin ja Koskisen seuraksi

Läpimurron Korisliigan eliittiin viime kaudella tehnyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja tuore Susijengi-debytantti Daniel Dolenc, 205 cm ja 27 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Itävaltaan. Dolencin uusi työnantaja on Itävallan liigan kärkikaartiin kuuluva, Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden.

11.8.2020 08:38 Susijengi

Susijengin sähikäinen Edon Maxhuni Pärnuun

Vahvoja näyttöjä Susijengissä antanut Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 186 cm ja 22 v., on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Viron ja Latvian yhteisliigaa pelaavan Pärnu Sadamin kanssa.

10.8.2020 10:40 Susijengi

Alex Murphy siirtyy CB Granadaan

Viime kaudella erinomaisia otteita Espanjan LEB Oro -liigan kärkijoukkueisiin kuuluneen Gipuzkoa San Sebastianin paidassa esittänyt Susijengi-laituri Alex Murphy, 27, vaihtaa seuraa. 206-senttinen Murphy viilettää tulevalla 2020–21-seurajoukkuekaudella CB Granadan paidassa.

28.7.2020 14:00 Susijengi

Jukka Toijalan Viro saapuu Suomeen tulevaisuuden menestysjoukkueella

Ensimmäistä vuottaan Jukka Toijalan komennossa pelaava Viro väläytteli potentiaaliaan viime viikonlopun kotiturnauksessaan luuttuamalla keski-iältään 22,5-vuotiaalla joukkueella lattiaa niin Liettualla kuin Latviallakin. Toijala uskoo, että Viro on tekemässä 2020-luvun aikana vahvaa nousua taisteluun Baltian ja sitä myötä koko Euroopan koripalloherruudesta.

22.7.2020 14:45 Susijengi

Erik Murphylle välivuoden jälkeen pesti Japaniin

Seurajoukkuekauden 2019–20 polvioperaatiosta kuntoutumiseen omistanut Susijengin iso laituri ja kolmien arvokisojen kävijä Erik Murphy, 29, palaa ammattilaisympyröihin. 208-senttinen Murphy on solminut yksivuotisen sopimuksen Japanin BL2-liigaa pelaavan Fukushima Firebondsin kanssa.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

21.7.2020 16:18 Susijengi

Madsen jatkaa VEF Rigan riveissä

Koronaviruksen keskeyttämällä 2019–20-seurajoukkuekaudella vahvoja näyttöjä osaamisestaan Latvian mestari VEF Rigan riveissä antanut Alexander Madsen, 25, on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Susijengin ison pään kulmakiviin lukeutuva Madsen pelaa tulevalla kaudella Viron ja Latvian yhteisliigaa sekä FIBA Mestareiden Liigaa.

21.7.2020 10:41 Susijengi

Alexander Madsen: matkalla Susijengin sisäpuolustuksen lukoksi

Kouvojen kevään 2016 mestarijoukkueessa kansalliseen valokeilaan kohonnut Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 25, on vuosien ajan ihastuttanut ilmavilla donkeillaan ja blokeillaan. Viimeinen puolitoistavuotinen on kuitenkin antanut osviittaa, että Madsenista, 207 cm, olisi kasvamassa myös kansainväliset mitat täyttävä korinalustan vartija Susijengille.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

26.6.2020 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin kausi päättyi makeaan voittoon

Sasu Salinin kausi Teneriffan kanssa tuli päätökseen torstai-iltana, kun joukkue pelasi Espanjan liigan lopputurnauksen viimeisen pelinsä. Kausi päättyi komeasti niukkaan voittoon Barcelonasta.

24.6.2020 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin Ulm putosi finaalista – Sasu Salinin Teneriffalle avausvoitto

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm taipui Saksan Bundesliigan välierässä Ludwigsburgille ja samalla Ulmin vahva meno tuli päätökseen. Espanjassa Sasu Salinin edustama Teneriffa avasi voittotilinsä.

22.6.2020 08:53 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin Ulm jännittävistä lähtökohdista toiseen välierään

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm taistelee tiukasti Saksan Bundesliigan lopputurnauksen finaalipaikasta. Espanjassa Sasu Salinin Teneriffan jatkohaaveet sen sijaan kariutuivat.

20.6.2020 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Janssonin Ulm välieriin - Koposen kausi päättyi

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm eteni Saksan Bundesliigan lopputurnauksen välieriin. Petteri Koposen kausi sen sijaan päättyi, kun Bayern München putosi jatkosta. Espanjassa Sasu Salinin vahva pelivire jatkui, mutta Teneriffa hävisi jälleen.

19.6.2020 11:59 Pääjuttu

Elias Valtonen ammattilaisuran alkuun Tübingenin paidassa

Viimeiset kaksi kautta Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa Arizona Statea edustantu Euran Veivin kasvatti Elias Valtonen, 21, on allekirjoittanut 1+1-vuotisen sopimuksen Saksan Pro A-liigan Tübingenin kanssa. Susijengin nuoreen kaartiin kuuluvaa Valtosta, 200 cm, valmentaa Tübingenissa vuosikaudet Saksassa viihtynyt Daniel Jansson.

Näytä lisää vastaavia