Koponen ratkaisi voiton Bayern Münchenille - Nuutinen ja Ahonen loistivat Espanjassa

9.12.2019 09:08 Petteri Koposen onnistunut kolmen pisteen heitto summerin soidessa piti Bayern Münchenin puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa. Espanjan LEB Orossa Matti Nuutinen ja Roope Ahonen olivat kovassa iskussa, kun he avittivat joukkueensa voittoihin ja Alexander Madsen ylsi tupla-tuplaan Latviassa.

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin sankari. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern München joutui kotikentällään tiukoille Göttingeniä vastaan, mutta joukkueen sankariksi nousi Koponen, joka viileästi pussitti ratkaisevan kolmen pisteen heiton sisään pelikellon täyttyessä ja Bayern pääsi juhlimaan 82-81 (34-38)-voittoa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koponen pussitti ottelussa molemmat kolmen pisteen heittonsa ja kasasi lisäksi kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

- Vaikea peli taas Tel Avivin reissun jälkeen, mutta voitot lasketaan ja onneksi meni heitto säkkiin. En saanut paljon paikkoja pelissä, mutta toinen kolkki oli sitäkin maukkaampi ja voitto kotiin, Koponen iloitsi voiton jälkeen.
Ottelutilastot

Bundesliigassa nähtiin suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins isännöi Daniel Herbertin apuvalmentamaa Frankfurt Skylinersia. Herbert pääsi lähtemään kotimatkalle 76-68 (37-34)-voitto taskussaan. Crailsheimilla on nyt kuusi voittoa ja neljä tappiota, kun Frankfurtin saldo on päinvastainen neljä voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm paranteli asemiaan voittamalla vieraissa Oldenburgin 104-91 (53-50). Ulmilla on nyt koossa viisi voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkoi hyviä otteitaan voittamalla kotikentällään Murcian 85-78 (40-38). Salin auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä, kolmella voitolla ja kahdella syötöllä. Teneriffan saldo on nyt seitsemän voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

LEB Orossa Nuutinen heitti Oviedolle 20 pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön, kun Oviedo voitti kotonaan Granadan 82-81 (42-42). Voitto oli Oviedon kauden neljäs, kun 12 kierrosta on takana.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen oli niin ikään joukkueensa paras pistemies, kun hän heitti 18 pistettä Breoganin voittaessa Melillan 88-84 (56-40). Ahonen tilastoi myös yhden levypallon ja kuusi syöttöä. Voitto oli Breoganille neljäs peräkkäinen ja samalla kauden kahdeksas.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa hävisi Castellon vieraana jatkoajan jälkeen 87-91, 79-79 (44-49). Murphy saalisti yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja neljä syöttöä. Tappiosta huolimatta Gipuzkoa jatkaa sarjassa toisena yhdeksän voiton ja kolmen tappion tilastoilla.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhuni joutui Gran Canarian kanssa tunnustamaan Pratin paremmakseen 61-69 (34-28). Maxhuni keräsi kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Jamar Wilson ja JL Bourg Basket taipui kotonaan Dijonille 101-73 (37-50). Wilsonin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi levypallo. Bourg Basketilla on yhdeksän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentaman Strasbourgin voittoputki katkesi 90-93 (49-47)-tappiolla Nanterrea vastaan. Strasbourgilla on seitsemän voittoa ja kuusi voittoa.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi herkuttelemaan hienolla voitolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Topias Palmi pääsi juhlimaan kovaa päänahkaa, kun Vanoli Cremona kaatoi Italian liigaa alkukauden dominoineen ja tappioitta pelanneen Virtus Bolognan 78-66 (46-34). Avausviisikossa aloittanut Palmi keräsi neljä pistettä ja yhden riiston ottelussa. Voitolla Cremona nousi neljänneksi ja sillä on nyt seitsemän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

VEF Riika jatkaa puhtaalla pelillä Viron ja Latvian yhteisliigassa voitettuaan TalTechin 74-69 (28-34). Madsen osoitti taas monipuolisuuttaan 10 pisteen, 11 levypallon, yhden syötön, kahden riiston ja neljän torjunnan saldollaan.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Radom joutui tunnustamaan Arka Gdynian paremmakseen 85-68 (46-32). Lindbom lähenteli tupla-tuplaa kahdeksan pisteen ja yhdeksän levypallon saldoilla. Radomilla on kuusi voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen luotsaama Swans Gmunden jatkoi vahvasti voittamalla kotonaan Wien Timberwolvesin 91-66 (54-40). Swans nousi samalla jaetulle kärkisijalle yhdeksällä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

 
26.10.2020 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

12.10.2020 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

5.10.2020 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Ranskassa

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

28.9.2020 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin Teneriffan sankari voittokorillaan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

25.9.2020 14:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi ei anna vaikean harjoituskauden vaivata – ”Mietin mieluummin huomista kuin eilistä”

Lassi Tuovi aloittaa ensimmäisen kautensa ranskalaisen SIG Strasbourgin päävalmentajana. Maailmalla vallitseva koronapandemia on vaikuttanut myös Strasbourgin valmistautumiskauteen, mutta Tuovi keskittyy mieluummin asioihin joihin voi itse vaikuttaa.

24.9.2020 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin ja Teneriffan sarjakausi alkanut voittoisasti

Sasu Salinin ja hänen edustamansa Teneriffan kausi Espanjassa on alkanut mallikkaasti, kun joukkue on napannut kauden lähdöksi kaksi voittoa.

21.9.2020 08:35 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Aix-Mauriennen takakentälle

Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

14.9.2020 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa jäi ilman voittoa Supercupissa

Espanjan kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Supercupilla. Sasu Salinin Teneriffan pelit tyssäsivät heti välierävaiheeseen. Italiassa Topias Palmin osalta Supercupin lohkovaihe tuli päätökseen ja Palmi esitti pirteitä otteita.

11.9.2020 13:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

17.8.2020 09:25 Susijengi

Daniel Dolenc Itävaltaan Mirolybovin ja Koskisen seuraksi

Läpimurron Korisliigan eliittiin viime kaudella tehnyt Espoo Basket Teamin kasvatti ja tuore Susijengi-debytantti Daniel Dolenc, 205 cm ja 27 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Itävaltaan. Dolencin uusi työnantaja on Itävallan liigan kärkikaartiin kuuluva, Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden.

Näytä lisää vastaavia