Koposen Bologna jäi Sienan jalkoihin Italian Supercupissa

5.10.2009 Petteri Koponen viimeisteli 13 pistettä ja esiintyi pirteästi Italian Supercupin ottelussa Montepaschi Sienaa vastaan, mutta ei kyennyt pelastamaan joukkuettaan 65-87 (33-41)-murskatappiolta. Ohessa myös muita suomalaissähkeitä Euroopan kentiltä.

Petteri Koposen 13 pistettä ei pelastanut Bolognaa Supercup-tappiolta.

Ville Mäkäläinen uurasti jälleen isot minuutit Worthing Thunderin päihittäessä BBL:n mestarisuosikin. Kuvat: Francois Perthuis.

Vaikka Italian Serie A:n avauskierrokseen on vielä viikko aikaa, italialaiset koripalloihmiset saivat esimakua tulevasta kaudesta vuotuisessa Supercup-finaalissa, jossa Italian viime kauden cup-finalistit ottivat yhteen. Virtus Bolognan avauspelinrakentajana kentälle saapunut Koponen urakoi kaikkiaan 38 minuuttia, mutta ei pystynyt estämään rutinoituneen ja nimivahvan Montepaschi Sienan karkumatkaa.

Bologna johti Supercupin finaalia Koposen ja Dusan Vukcevicin koritehtailun ansiosta 17-13 vielä avausneljänneksen jälkeen, mutta alkoi menettää hallintaansa toisella neljänneksellä. Puoliajan jälkeen Siena venytti johtonsa kymmeneen pisteeseen, eikä Bologna päässyt enää kertaakaan kunnolla mukaan peliin.

Koposelle merkittiin Supercupin finaalissa 13 pistettä (pelitilanneheitot 4/8, vapaaheitot 4/4), kolme levypalloa, kolme riistoa, yksi syöttö sekä neljä menetystä. Koponen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 17 pistettä heittäneen espanjalaissentteri Diego Fajardon jälkeen. Ottelun arvokkaimpana pelaajana palkittiin Montepaschi Sienan 19 pistettä viimeistellyt Romain Sato.

Mäkäläisen Worthing kaatoi mestarisuosikin

Ison-Britannian liigassa Ville Mäkäläisen Worthing Thunder kunnostautui kaatamalla kotikentällään liigan ehdottoman mestarisuosikin Glasgow Rocksin nitro-ottelussa 93-91 (51-57).

Skotlantilaiset johtivat ottelua vielä päätösneljänneksen alussa 68-79, mutta Worthing vetäisi seuraavat minuutit nimiinsä 14-2, jonka jälkeen joukkueen etenivät tasatahtia. Ratkaisevan kolmosen heitti sukkaan huikeat 47 pistettä upottanut Reggie Bratton vain kahdeksan sekuntia ennen loppua.

Aloitusviisikossa kentälle marssinut Mäkäläinen urakoi jälleen komean minuuttimäärän, 36. Tilastosarakkeisiin Mäkäläinen viimeisteli 10 pistettä, kuusi levypalloa, kolme korisyöttöä ja kaksi riistoa. Mäkäläinen upotti kahdestatoista pelitilanneheitostaan viisi. Kolmen liigakierroksen jälkeen Worthing on sarjataulukon kolmantena tappiottomien Newcastle Eaglesin ja Guilford Heatin vanavedessä.

Maajoukkuesentteri Antti Nikkilä aloitti kautensa Espanjan kakkosliiga LEB Goldissa. Nikkilä pelasi neljä minuuttia, kun hänen joukkueensa Sant Josep Girona aloitti sarjakautensa kotivoitolla Breoganista 88-81 (55-40). Viime kaudella Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Nikkilä säkitti kaksi pistettä ja haali joukkueelleen neljä levypalloa. Gironan paras pistemies oli 18 pistettä heittänyt Miguel Feliu Badal.

Saksan kakkosliiga ProA:ssa Anton Mirolybovin valmentama Chemnitz avasi voittotilinsä kukistamalla Crailsheimin 86-69. Chemnitzillä on nyt tilillään yksi voitto ja yksi tappio.

Henkilöt

 
17.5.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Dolenc, Mirolybov ja Koskinen juhlivat Itävallan mestaruutta – ”Nyt on aika nauttia”

Daniel Dolencin edustama ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan mestaruuden. Latviassa Alexander Madsen on voiton päässä mestaruudesta.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

14.5.2021 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueet hyvissä asemissa finaalisarjoissa – Maxhuni tykitti 34 pistettä

Alexander Madsen pääsi juhlimaan toista finaalivoittoa Latviassa ja Itävallassa vahvan suomalaisedustuksen omaava Swans Gmunden on voiton päässä mestaruudesta. Swansin päävalmentaja Anton Mirolybov valittiin myös Itävallan liigan vuoden valmentajaksi. Edon Maxhunin 34 pistettä eivät sitä vastoin auttaneet Pärnua voittoon Viron finaaleissa.

10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

9.5.2021 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisesta Islannin liigan korikuningatar

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen tällä viikolla ja samalla päättyi Annika Holopaisen kausi. Holopainen oli koko sarjan korikuningatar.

8.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Joonas Lehtoranta aloittaa pudotuspelit Hollannissa

Hollantilaisen Feyenoordin riveihin keväällä siirtynyt Joonas Lehtoranta koki ikävän takaiskun juuri ennen pudotuspelien alkua, mutta on näillä näkymin joukkueen mukana, kun joukkue aloittaa puolivälierät lauantaina. Feyenoordille asettuu vastaan Landstede Hammers.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

3.5.2021 10:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin VEF Riika Latvian liigan finaaleihin

Alexander Madsen pääsee jahtaamaan toista peräkkäistä Latvian mestaruutta, kun VEF Riika raivasi tiensä finaaliin. Erik Murphyn kausi Japanissa sen sijaan tuli päätökseen.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

1.5.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue finaaleihin Itävallassa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencsin edustama Swans Gmunden raivasi tiensä Itävallan liigan finaaliin.

29.4.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alanen hurjana Tshekissä

Aapeli Alanen näytti kyntensä Tshekin pudotuspeleissä, kun hän siivitti 19 pisteellään Brnon avausvoittoon. Joonas Lehtoranta sen sijaan oli taas isossa roolissa Feyenoordin napatessa Hollannin cupissa välieräpaikan.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

Näytä lisää vastaavia