Koposen Bologna nautiskeli Brindisin nurin

30.1.2011 Petteri Koposen Virtus Bologna ilahdutti kotiyleisöään jyräämällä liiganousija Enel Brindisin nurin lukemin 93-72 (52-42) Italian Serie A:n sunnuntai-illan kierroksella. Pelinrakentajan tehtäviin keskittynyt Koponen heitti voitto-ottelussa viisi pistettä, keräsi viisi levypalloa ja jakoi viisi korisyöttöä.

Petteri Koposen Bologna nautiskeli Brindisin nurin.

Teemu Rannikon Varese kärsi taas niukan tappion.

"Junnu-Lee" mätti sunnuntaina kauden piste-ennätyksensä.

Tuukka Kotin Ferrara jäi ahtaalle Venetsiassa. Kuvat: Tomi Kaminen.

Runsaskorinen ottelu kääntyi toisella jaksolla Virtukselle, jonka uusin hankinta Kelvin Rivers säkitti kolmella kolmen pisteen heitollaan joukkueensa kymmenen pisteen taukojohtoon. Toisella puoliajalla Virtuksen tunnetusti kova puolustus riisui Brindisin avainpelaajat aseista samalla, kun joukkue kierrätti hyökkäyspäässä palloa tehokkaasti mieheltä miehelle hyviin korintekopaikkoihin. Virtuksen voitto merkittiin pöytäkirjaan luvuin 93-72 (52-42).

Petteri Koponen saapui kentälle Virtus Bolognan avainpelaajana ja tyytyi 28 peliminuutissa viiteen pisteeseen (kakkoset 1/4, kolmoset 0/1, vapaaheitot 3/3). Koponen huhki tehokkaasti muilla pelin osa-alueilla napaten viisi levypalloa, jakaen viisi korisyöttöä ja riistäen pallon vastustajalta kahdesti. Virtuksen tehomiehet voitto-ottelussa olivat Kelvin Rivers (17/4), Jared Homan (15/5) ja Viktor Sanikidze (14/12).

Virtus on voittanut yhdeksän ja hävinnyt kahdeksan ottelua. Joukkue jakaa Serie A:n sijat 4.-6. Avellinon ja Montegranaron kanssa.

Voitto lipesi Rannikon Varesen käsistä

Teemu Rannikon Cimberio Vareselle merkittiin sunnuntai-iltana jälleen niukka tappio. Tällä kertaa pisteet Vareselta vei Air Avellino pistein 83-85 (35-30).

Varese johti kolme minuuttia ennen ottelun loppua vielä lukemissa 78-73, mutta jämähti kahdeksi minuutiksi korinteossaan päästäen Avellinon 80-84-johtoasemaan. Phil Goss toi Varesen kolmosellaan vielä pisteen päähän, mutta Gossin viimeisen sekunnin kolmosyritys kierähti korirenkaasta ulos ja sarjapisteet jäivät Avellinolle.

Rannikko pelasi 28 minuuttia Varesen avauspelinrakentajana keräten joukkueelleen viisi pistettä (kolmoset 1/5, vapaaheitot 2/4), neljä korisyöttöä, kaksi riistoa ja kaksi pallonmenetystä. Varesea pitivät pelissä mukana Diego Fajardo (25/7/3 riistoa) ja Phil Goss (20/4/5 syöttöä), ja Avellinon pirteimmästä iltapuhteesta vastasivat Taquan Dean (26/2) ja Omar Abdul Thomas (23/16/3 syöttöä/6 riistoa).

Varese on voittanut seitsemän ja hävinnyt kymmenen ottelua. Joukkue jakaa Serie A:n sijat 10.-13. Sassarin, Biellan ja Trevison kanssa.

Lee mätti 23 pistettä kotitappiossa

Gerald Lee jr.:n Snaidero Udinelle kirjattiin Italian kakkosliiga LegaDuen sunnuntain kierroksella harvinainen kotitappio. Udinen kaatoi LegaDuen keskikastiin kuuluva Prima Veroli pistein 76-82 (53-67).

Kaukoheittopelissään täysin jäässä ollut Udine sinnitteli Leen korinalusratkaisuilla kahdeksan pisteen päässä, mutta tipahti kolmannella jaksolla 14 pisteen tappioasemaan Verolin Ivan Gatton ja Scoonie Pennin kaukoheittojen myötä. Päätösjaksolla Udine onnistui tiivistyneellä puolustuspelillään kirimään kahden heiton päähän, mutta Verolin johto oli liikaa kotijoukkueelle kurottavaksi.

Muhkeat 37 minuuttia pelannut Lee heitti kauden ennätyksensä, 23 pistettä, hyvillä prosenteilla (kakkoset 8/14, vapaaheitot 7/9). Lisäksi Lee sieppasi kuusi levypalloa, riisti pallon kerran, menetti pallon kahdesti ja rikkoi vastustajaa kahdesti.

Leen lisäksi Udinelta onnistui Donte Mathis (20/10/5 syöttöä). Verolin voittoa rakensivat ahkerimmin Ivan Gatto (19/1), Scoonie Penn (17/3/3 syöttöä) ja Antanas Kavaljauskas (15/10).

Udine tipahti tappionsa myötä LegaDuen kolmannelle sijalle. Joukkue on voittanut 13 ja hävinnyt viisi ottelua.

Liigakärki Venetsia liian kova Kotin Ferraralle

Tuukka Kotin Naturhouse Ferrara joutui poistumaan LegaDuen sarjajohtaja Venetsian kotikentältä tyhjin käsin sunnuntai-iltana. Ennakkosuosikki Venetsia piti pintansa ja päätti liigakierroksen 80-65 (40-40)-voittoon.

Ferrara pysytteli Venetsian tuntumassa koko ensimmäisen puoliajan, mutta ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Ferraran korinaluskolmikko Christian Di Giulomaria (210 cm)-Tamar Slay (204 cm)-Sylvere Bryan (208 cm) riisui Ferraran hyökkäyksen tehokkaasti aseista. Venetsia karkasi kolmannen jakson päätteeksi yhdeksän pisteen johtoon, eikä päätösjaksolla voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Kentän kuningas oli Venetsian Tamar Slay (25/7/6 syöttöä), jota säestivät Marco Allegretti (16/3) ja Alvin Young (15/1/3 syöttöä). Klaudio Ndoja (15/5) oli Ferraran tehokkain. Tuukka Kotti pelasi aloitusviisikosta käsin 24 minuuttia, mutta jäi yhteen pisteeseen (kakkoset 0/3, vapaaheitot 1/2). Kotti myös nappasi kuusi levypalloa, antoi kaksi korisyöttöä, riisti pallon kolmasti ja rikkoi vastustajaa kolmasti.

Ferrara on voittanut seitsemän ja hävinnyt 11 ottelua. Joukkue jakaa LegaDuen sijat 10.-12. Jesin ja ja Casalpusterlengon kanssa.

6.5.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sivusi Ranskan ennätystä

Paris Basketballin voittoputki venyi jo 24 ottelun mittaiseksi viikonloppuna ja se sivuaa samalla Ranskan ennätystä. Sloveniassa Perttu Blomgren aloitti pudotuspelit vahvasti.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.