Koposen Himki kylvetti Kalevia, Leen Ploiesti jatkaa Romanian liigakärjessä

7.12.2014 Petteri Koposen BC Himki oli odotetun jämerä isäntä virolaista Tallinnan Kalevia vastaan ja päätti ottelun 96–60 (47–33)-voittoon. Petteri Koposen heitto upposi tehokkaasti Kalevin kiusaksi. Romaniassa Gerald Lee jr. oli taas Ploiestin parhaimmistoa Pitesti-voitossa, joka vankisti hallitsevan mestarin asemia liigakärjessä.

Petteri Koposen Himki painoi kaasua Tallinnan Kalevia vastaan.

Gerald Lee juniorin Ploiesti väsytti Pitestin päätösjaksolla.

Shawn Huffin ranteesta syntyi 12 pistettä Tübingenia vastaan.

Samuel Haanpää osui 10 pisteen edestä Ruotsin kärkikamppailussa. Kuvat: Ville Vuorinen.

BC Himki luuti Kalevin tieltään odotetun helposti. Virolaiset taipuivat jo puoliajalle mennessä 14 pisteen tappioasemaan, eivätkä onnistuneet tekemään ryhtiliikettä pelin jälkipuoliskollakaan.

Petteri Koponen sai peliaikaa verrattain säästeliäästi, 18 minuuttia, mutta upotti pelitilanneheittonsa hyvin prosentein ja keräsi joukkueelleen 15 pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.

Koposen lisäksi kaksinumeroisille pääsivät Himkistä Marko Popovic (18p), Egor Vjaltsev (17p) ja Joffrey Lauvergne (14/7).

Himki on voittanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kahdeksan ja jakaa VTB-liigan kakkossijan Moskovan TsSKA:n kanssa. VTB:ta johtaa tappioton Nizhni Novgorod.

Ottelutilastot: Himki – Kalev

Runkauskas johdatti Ploiestin voittoon

Romanian liigan viikonloppukierroksella Pitesti kiusasi hallitsevaa mestaria, Gerald Lee juniorin edustamaa CSU Asesoft Ploiestia pitkään.

Päätösjaksolla Ploiesti nuiji kuitenkin Pitestin parketin rakoon viemällä kymmenminuuttisen 25–11. Marius Runkauskas oli kuudella onnistuneella kolmosellaan ja 37 pisteellään Ploiestin ehdoton tehopelaaja.

”Junnu Lee” asteli kentälle Ploiestin avaussentterinä. Lee upotti 26 minuutissa 13 pistettä, otti yhden levypallon, jakoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kertaalleen.

Ploiesti jatkaa Divizia A:n kärjessä voitettuaan kymmenestä ottelustaan kahdeksan.

Ottelutilastot: Ploiesti – Pitesti

Saksassa Huffille 12 pistettä, Skyliners nousee kohisten

Pari viikkoa sitten viime sekunnin heitollaan MHP Riesen Ludwigsburgille voiton varmistanut Shawn Huff sai jälleen mahdollisuuden urotekoon, kun Ludwigsburg isännöi Saksan Bundesliigan viikonloppukierroksella Tübingenia.

Kun Augustine Rubit oli siirtänyt kakkosellaan Tübingenin kahden pisteen johtoon kolme sekuntia ennen loppua, kolmonen pelattiin Ludwigsburgin sivurajan jälkeen Huffille. Huffin kaukoheitto kolahti kuitenkin rautaan, ja vaikka Susijengi-laituri onnistui nappaamaan hyökkäyslevypallon ohiheitostaan, aikaa ei ollut riittävästi heiton aikaansaamiseksi.

Tübingen kukisti Ludwigsburgin luvuin 70–72 (38–41). Vaihdosta peliin tullut Huff pussitti 17 minuutissa 12 pistettä, kouri neljä levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Mikko Koivisto jatkoi yhä sairaslistalaisena, kun Gordon Herbertin komentama Frankfurt Skyliners jatkoi vahvaa nousuvirettään voittamalla Braunschweigin 84–72 (42–37). Sean Armand ja Danilo Barthel heittivät kumpikin 22 pistettä.

Herbertin ja Koiviston Frankfurt on voittanut pelaamastaan kahdestatoista Bundesliigan runkosarjaottelusta viisi. Huffin Ludwigsburgilla on voitto vähemmän ja yksi ottelu vähemmän pelaamatta.

Haanpää pussitti kymmenen pistettä

Samuel Haanpää sai 34 minuuttia peliaikaa ja keräsi Borås Basketille 10 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston joukkueen hävitessä Ruotsin Basketliganin kärkiottelun Sundsvallissa 95–93 (38–46). Pelin ratkaisi Sundsvallin Jakob Sigurdarson kolmosellaan 21 sekuntia ennen loppua.

Ray Ailuksen valmentama Solna Vikings kävisi luulajalaiselle LF Basket Norrbottenille kotikentällään luvuin 84–101 (48–54). Solna pysyi pelin avausjakson vieraittensa kyydessä, kunnes tasaisesti tehonsa koko miehistönsä kesken jakanut LF Basket meni menojaan.

Haanpään Borås jatkaa Basketliganin kolmantena kymmenellä voitolla ja kolmella tappiolla. Ailuksen Vikingsillä on haettuna kuusi voittoa neljästätoista ottelusta.

Ottelutilastot: Sundsvall – Borås
Ottelutilastot: Solna – LF Basket

Olimpija nousi kolmanneksi, Salin sivussa

Nilkkavaivaisen Sasu Salinin paluu pelikentillä antaa yhä odottaa itseään.

Salinin poissaolosta huolimatta Union Olimpija Ljubljana nujersi Adrianmeren liigassa unkarilaisen KK Szolnoki Olaj’n pistein 79–61 (29–32) ratkaistuaan pelin kolmannella jaksolla, jonka se vei suvereenisti 26–15.

Paolo Marinelli ja Blaz Mahkovic heittivät 14 pistettä mieheen Olimpijalle, joka nousi jo Adrianmeren liigan kolmanneksi. Olimpija on voittanut 11 ottelustaan seitsemän.

Ottelutilastot: Olimpija – Szolnoki
 
29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

22.11.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalle kolmivuotinen jatkopesti Viron maajoukkueen peräsimessä

Viimeiset kolme vuotta erinomaista työtä Viron maajoukkueen päävalmentajana tehnyt Jukka Toijala, 50, on allekirjoittanut kolmivuotisen jatkosopimuksen tehtävänsä jatkosta Viron koripalloliiton kanssa.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

20.11.2022 21:44 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin pisteet eivät kantaneet voittoon - Helmi Tulonen käytti näyttöpaikkansa

Helmi Tulonen pelasi kauden parhaan pelinsä saatuaan näyttöpaikan Luccan avausviisikossa. Awak Kuier jatkoi vahvasti, mutta se ei riittänyt voittoon. Elina Koskimies ja Anissa Pounds jatkoivat hyviä kausiaan Saksassa.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

17.11.2022 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia varmisti jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuier ja Sofia Pelander pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja EuroCupissa. Kuierin Reyer Venezia varmisti samalla jatkopaikan itselleen.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

14.11.2022 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia liitää voittoputkessa

Awak Kuierin vahva kausi sai jatkoa, kun hän avitti Reyer Venezian jo 11. peräkkäiseen voittoon kaikki kilpailut mukaan lukien.

11.11.2022 07:54 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin hurja vire EuroCupissa jatkui

Awak Kuierin vahvat otteet EuroCupissa saivat jatkoa, kun Reyer Venezia jatkaa tappioitta kolmen ottelun jälkeen. Lotta Vesiluoman Alvik on puhtaalla pelillä Ruotsissa.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 22:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier ja Tulonen loistivat keskinäisessä kohtaamisessa

Italian Serie A1:ssä nähtiin hieno suomalaiskohtaaminen, kun Helmi Tulonen ja Awak Kuier olivat isossa roolissa. Anissa Poundsin käsi ei kylmene edes ilmojen viilentyessä Saksassa, jossa myös suomalaispelaajat ottivat yhteen.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier dominoi EuroCupissa

Awak Kuier oli Reyer Venezian tähti joukkueen jatkaessa puhtaalla pelillä EuroCupissa. Lotta-Maj Lahtisen sopimus belgialaisen Kangoeroes Mechelenin kanssa on purettu loukkaantumisen takia.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Venezia jatkaa puhtaalla pelillä – Pounds jälleen tarkkakätisenä

Awak Kuier oli jälleen isossa roolissa Venezian jatkaessa voittojen tiellä Italian liigassa. Anissa Pounds oli käsi kuumana Saksassa ja Veera Pirttinen pelasi kauden parhaan pelinsä Espanjassa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia